Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4793 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברכב מודרני ההבדל בין נסיעה עם מזגן/ללא מזגן כמעט ואינו מורגש.

ככל שהמנוע גדול ההבדל בין נסיעה עם מזגן או ללא מזגן פחות מורגש.

מזגן => עומס למנוע => התנגדות => ביצועים חלשים יותר/ סחיבה פחות טובה.

פורסם

ברור שתמיד מזגן גוזל עומס מהמנוע.

כמו שאמרו לך, ככל שהמנוע יותר חזק, זה לא יהיה מורגש.

ככל הידוע לי, בBMW מזה כ15 שנה, ואני בטוח שגם אצל יצרנים אחרים, מחשב ניהול המנוע מזהה שהנהג דורש כח מקסימלי מהמנוע (סחיטת הדוושה עד הסוף) ואוטומטית מנתק את פעולת המדחס עד השלמת העקיפה, למשל.

יחד עם זאת, ידוע לי שKIA חדשה לא יודעת לעשות את זה. עכשיו תלוי מה ההגדרה שלך לרכב מודרני..

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

נתקלתי עוד ברכבים של שנות ה 80 במפסק קטן מתחת לדוושת הגז, המפסק היה מנתק את המדחס כשדוושת הגז הייתה נלחצת עד

הסוף.

---

היום בהרבה רכבים יש מדחס מזגן עם ספיקה משתנה. השפעת מדחס כזה על הסחיבה של הרכב פחות מורגשת, כי הוא לא תמיד פעול בתפוקה מלאה.

פורסם

בוקי, מה הכוונה בספיקה משתנה? בהתאם למה זה משתנה?

יש דבר אחד ששמתי לב אליו בנושא של שינויים בעוצמות המזגן. בעמידה בניוטרל המזגן נחלש, ברגע שמתחילים נסיעה, אפילו בסל"ד נמוך יחסית, המזגן מתחזק.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
ברור שתמיד מזגן גוזל עומס מהמנוע.

כמו שאמרו לך, ככל שהמנוע יותר חזק, זה לא יהיה מורגש.

ככל הידוע לי, בBMW מזה כ15 שנה, ואני בטוח שגם אצל יצרנים אחרים, מחשב ניהול המנוע מזהה שהנהג דורש כח מקסימלי מהמנוע (סחיטת הדוושה עד הסוף) ואוטומטית מנתק את פעולת המדחס עד השלמת העקיפה, למשל.

יחד עם זאת, ידוע לי שKIA חדשה לא יודעת לעשות את זה. עכשיו תלוי מה ההגדרה שלך לרכב מודרני..

קיה פורטה 2011 מבצעת ניתוק של המדחס בסל"ד גבוה(מניסיון חם):lol:

תומר

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם
בוקי, מה הכוונה בספיקה משתנה? בהתאם למה זה משתנה?

יש דבר אחד ששמתי לב אליו בנושא של שינויים בעוצמות המזגן. בעמידה בניוטרל המזגן נחלש, ברגע שמתחילים נסיעה, אפילו בסל"ד נמוך יחסית, המזגן מתחזק.

המדחס רב דרגתי, כמו מזגן אינברטר בבית הוא מסוגל לתת קרור חלש או חזק ולא רק עובד/לא עובד (ולפעמים גם יותר דרגות)

בעמידה למשל הוא עובד על חלש כמו ששמת לב (בנוסף המאווררים של המזגן הם לא באותה תפוקה כמו הרוח באוטו נוסע) או כשמפעילים אותו בחורף

פורסם

בנוסף, במדחס ספיקה משתנה הנהג לא מרגיש "קליקים" של כניסה/יציאה של המדחס.

המדחס פועל כל הזמן, ויסות הספיקה מתבצע לפי עוצמת הקירור הנדרשת.

פורסם
בנוסף, במדחס ספיקה משתנה הנהג לא מרגיש "קליקים" של כניסה/יציאה של המדחס.

המדחס פועל כל הזמן, ויסות הספיקה מתבצע לפי עוצמת הקירור הנדרשת.

יש לי את זה בריו 2013, לא מרגישים שהמדחס עובד, גם לא מרגישים השפעה על הסחיבה. מאוד נוח.

פורסם

גם אצלי ברכב (מאזדה 6 2006 2.0L) לא מורגשת השפעת המזגן על הסחיבה, רק כשהמחשב דרך נמצא על צריכת דלק רגעית, אפשר לראות עליה ניכרת בצריכת הדלק.

פורסם

ואם כבר מדברים על מזגן, כמה ניסיתי לקרוא ולא הבנתי עדיין מה יותר טוב, מצב AUTO או מצב ECO או בכלל מצב רגיל עם טמפרטורה מסויימת.

ואיך בדיוק עובדים המצבים האלו, ואם מצב ה-AUTO מנטרל את פעולת המדחס בעת שהגיע לטמפרטורה הרצויה, זה לא מזיק למדחס? פעם שמעתי שזה לא "בריא" למדחס של המזגן, לכבות ולהדליק אותו בפרקי זמן קצרים, האומנם?

ומה בדיוק חוסך מצב ה-ECO?

מודה מראש למי שיצליח לעשות לי קצת סדר בעניין.

(אני אישית נוסע לרוב על מצב AUTO 23 מעלות)

• תוכן חדש...