Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4674 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

היום בצהריים נסעתי בטבריה ברחוב יהודה הנשיא. נכנסתי לכיכר ובעקבות רכב שנסע מלפניי שהאט, נאלצתי להאט גם אני. בדיוק ברגע זה נכנסה בי מאחורה נהגת ביונדאי טוסון.

אני וחברתי שהיינו ברכב שלי התפננו עצמאית למיון כעבור שעה בעקבות כאבים בגב ובצוואר.

הרכב שלי במצב נסיעה ונגרם נזק רב לפגוש ולבגאז'. אני מבוטח במקיף וחןבה. רשמתי את כל פרטיה.

אני נהג חדש. מה ההליכים שצפויים נגדי? האם צפויה לי שלילה? אי חידוש רישיון?

מה לגבי שאר הפרוצדרות לגבי הנזק לרכוש ולגוף? איך מתחילים את התהליך?

פורסם

לא צפויה לך שום סנקציה מצד החוק.

מה שכן, ביטוח החובה שלך יתייקר מאד בשנה הבאה.

מיד כשתרגיש טוב, תלך למשטרה ותדווח על התאונה.

זה חשוב, כדי לקבל החזר על הוצ' המיון.

אתה מגיש תביעה לחב' הביטוח, דרך הסוכן שלךגם על נזקי הגוף וגם על הנזק לרכב.

פשוט תתקשר אליו ותספר לו כל מה שקרה. הוא ישלח לך מסמכים וינחה אותך איך למלא אותם.

הפוליסה של הנהגת הפוגעת תכסה את נזקי הרכוש והפוליסה שלך תכסה את נזקי הגוף.

את תביעת נזקי הגוף כדאי לך לדחות עד שיתברר המצב הרפואי לאשורו.

אסוף קבלות ומסמכים רפואיים לצורך קבלת החזר עבורם מחב' הביטוח.

החלמה מהירה

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

נאטקו- אתה בטוח שזה לא הביטוח של הנהג הפוגע שנתבע?

גם במצב של פגיעות גוף?

נשמע לי מוזר משהו, הרי לפות"ש לא הייתה שום אשמה בתאונה, למה שהוא ייסע בתוצאות (הייתקרות פוליסת הביטוח)?

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

תודה לשניכם על התגובה.

אתם בטוחים שביטוח החובה שלי מתייקר? אני גם כך נהג צעיר וחדש ומשלם קרוב ל-4 א"ש על החובה. יש לזה לאן עוד להתייקר?

פורסם

מה שכן, ביטוח החובה שלך יתייקר מאד בשנה הבאה.

הביטוח שלו בטוח יתייקר ? גם אם אין לו אשמה והרכב שמאחור לא בלם בזמן?

so far so good so what

פורסם

הנהגת צריכה להפעיל את הביטוח שלה (אם יש לה כמובן) וכך הפרמיה שלך לא תעלה פעם הבאה. אם היא לא מודה באשמה אז תפעיל את הביטוח שלך. מקווה שתרגיש טוב ושכולם בסדר.

פורסם

גם אם הנהג הנפגע מפעיל את הביטוח שלו, כל עוד חברת הביטוח של הנהג הנפגע איננה נתבעת אני מכיר שאין התייקרות של הפוליסה.

יכול להיות שהיה שינוי?

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

בכל מקרה של פגיעה בגוף תובעים תמיד את ביטוח החובה שלך. אלא אם אתה הולך רגל ונפגעת ואז תובעים את הביטוח של הנהג הפוגע.

ככל הנראה תהיה התייקרות של ביטוח החובה שלך.

בכל מקרה את ההתייקרות הזו אתה תובע מהנהגת.

לגבי התאונה עצמה, אתה יכול לתבוע את המקיף שלך בכיף מכיוון שפגעו ברכב שלך מאחור. מבחינת המשטרה הנהגת אשמה ולכן יהיה פינגפונג בין החברות ביטוח ובסוף המקיף שלך יחזור לאותו סכום וימחקו לך את התביעה.

לחלופין אתה יכול ללכת לשמאי עצמאית להעריך את עלות התיקון ולתקן את זה בכל מוסך שתרצה ואז לתבוע את הוצאות התיקון מהנהגת.

על איזה רכב מדובר?

פורסם

פנה לסוכם הביטוח שלך אשר ידריך אותך. אם לנהגת הפוגעת יש ביטוח מקיף או צד ג' סוכן הביטוח שלך כבר ידאג לתבוע את הביטוח שלה. אם אין לה ביטוח כזה יהי עליך לתקן את הרכב ממקורותיך או באמצעות הביטוח שלך ואז לתבוע מהפוגעת את נזקיך - כולל עלית הפרנמיה בשנים הבאות - באמצעות מערכת המשפט.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

למי ששאל - הרכב הוא מאזדה לאנטיס 03. לדעתי עלות התיקון עולה על חצי מערך הרכב וישביתו אותו.

בזירת התאונה הנהגת הודתה שלא שמרה מרחק והודתה באשמה. חברה שלי עדה לכך.

מחר אגש למשטרה ואז לסוכן הביטוח ואאעדכן.

תודה רבה לכל המגיבים.

פורסם
למי ששאל - הרכב הוא מאזדה לאנטיס 03. לדעתי עלות התיקון עולה על חצי מערך הרכב וישביתו אותו.

בזירת התאונה הנהגת הודתה שלא שמרה מרחק והודתה באשמה. חברה שלי עדה לכך.

מחר אגש למשטרה ואז לסוכן הביטוח ואאעדכן.

תודה רבה לכל המגיבים.

אם יש לך מסמך חתום או הקלטה שלה מודה באשמה אזי זה הרבה יותר טוב. יש כאן הרבה מקרים מדווחים בפורום שלאחר ההודאה באשמה הנהג הפוגע "חושב על זה" מחליט לחזור בו ולטעון שהאשמה על הצד השני.

פורסם
בכל מקרה של פגיעה בגוף תובעים תמיד את ביטוח החובה שלך. אלא אם אתה הולך רגל ונפגעת ואז תובעים את הביטוח של הנהג הפוגע.

ככל הנראה תהיה התייקרות של ביטוח החובה שלך.

בכל מקרה את ההתייקרות הזו אתה תובע מהנהגת.

בתשובה לתמיהתכם לגבי מה שאמרתי לפות"ש.

הדגשתי באדום משהו חשוב מאד שהוא ציין ואני שכחתי.

מזל שאגור היה כאן כדי להחליף אותי בזמן שהייתי עסוק בזוטות כמו לעבוד:lol:

ואם אנחנו כבר כאן-

יום אחרי שחב' הביטוח תקבל את תביעת הגוף שלך (כבר אמרתי לך לא למהר להגיש אותה, עד שלא תדע לבטח שנזקי הגוף שלך הסתיימו?) יתחילו להגיע אליך כל מיני אנשים, שבהתחלה יהיו מאד מאד מנומסים ונחמדים,ממש חברים שלך מהגדוד, וישאלו אותך (אולי גם בטלפון) כל מיני שאלות ויציעו לך כל מיני הצעות כספיות.

אתה לא עונה לאף אחד על שום דבר. עד אז כבר תתקשר עם עו"ד לענייני נזקי גוף.

מי שמתקשר/בא אליך- אתה שולח אותם אליו.

אם התביעה תהיה על סכום גדול הם גם יעקבו אחריך ויצלמו אותך.

בסכומים קטנים לא משתלם להם להפעיל חוקר פרטי, והם מעדיפים לשלם לך משהו ושרק תרד מהם.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
נאטקו- אתה בטוח שזה לא הביטוח של הנהג הפוגע שנתבע?

גם במצב של פגיעות גוף?

נשמע לי מוזר משהו, הרי לפות"ש לא הייתה שום אשמה בתאונה, למה שהוא ייסע בתוצאות (הייתקרות פוליסת הביטוח)?

כמה דברים.

1. כמו שכבר אמרו תביעת החובה היא כנגד הביטוח של הרכב בו נסעת, בלי קשר לאשמה.

2. התביעה תהיה ע"י עו"ד שעוסק בכך וכמו שכבר רשמו פה כדאי לחכות כמה חודשים לפחות כדי שיהיה ברור מה הנזק באופן סופי.

3. תביעת החובה לא קשורה לסוכן הביטוח בכלל.

4. תביעת חובה בודדת לא מייקרת משמעותית את הפרמיה בשנים הבאות. תבדוק כאן: car.mof.gov.il

5. ביטוח חובה לנהג בן 17 בלי תביעות עולה בין 3000 ל3600 שקל. לא 4000.

6. ב 3735 שקל כבר ניתן לבטח חובה ב"פול" עבור כל נהג (גם בן 17 ושבוע עם 20 תביעות).

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

הי

מקיף צד ג זה לתביעות נזק לרכב.

חובה זה לתביעות גוף (של התובע).

עצה שלי - אם הלכת למיון על רק בגלל "כאבי גב וצוואר" רק כדי לנסות אולי לתבוע את הביטוח, ולא נפגעת בצורה אקוטית,

אני מציע לך לוותר על תביעת החובה.

א- כאבי גב וצוואר הם דברים חולפים שלא מצריכים טיפול מיוחד או השבתה (אלא אם אתה מנופאי בנמל חיפה וימי עבודה שלך שווים הרבה כסף :wink:).

ב- מעבר לחקירות, חברות הביטוח (הגדולות) מסמנות אותך ומעבירות את המידע ביניהן (גם על ביטוחי חובה), כך שבעתיד הן יציעו לך הצעות לא ממש אטרקטיביות על ביטוחים (חובה+מקיף)

פורסם

לא פניתי למיון כי סבלתי "מכאבי ביטוח" עד עכשיו אני סובל מכאבים בגב התחתון ומאז התאונה התחילו לי כאבי ראש.

אני מודה לכולם על התגובות והייעוץ עד כה.

עדכון לגבי הנהגת הפוגעת: היא כרגע טוענת שנסעתי ברוורס בכיכר ופגעתי בה. לי יש עדה אחת (שישבה איתי באוטו) ולה אין עדים.

בעלה הציע לסוכן הביטוח שלי תיקון על חשבונו בלי לערב ביטוח. סוכן הביטוח שלי אמר לי שהצעה זו שקולה להודאה באשמה.

• תוכן חדש...