Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4814 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מדובר בכביש צר, אבל בעל שני נתיבים. סיבוב חד ללא שדה ראיה + עליה/ירידה.

נסעתי מכיוון העליה וממולי הגיח רכב בסיבוב שהגיעה בירידה.

שנינו לא היינו צמודים לימין, אבל מכיוון שאני בעליה ומהירותי נמוכה יותר ומקדם הבלימה שלי חזק יותר, אני גם מכיר יותר טוב את הסיבוב (נוסע בו יום יום כמעט שנה) ועם רשיון נהיגה 20 שנה, סטיתי עוד לימין הכביש בעוד שהרכב שהגיע מולי לא עשה את זה ונכנס בדלת השמאלית האחורית שלי.

כיוון שאין צילומים, כל אחד טוען שהוא היה בנתיב שלו והשני הוא שחרג לנתיב הנגדי.

יש לי סיכוי לתבוע אותו ולהוכיח שהוא האשם? מדובר בנזק של כ-2,000 ש"ח.

אגב, לי יש ביטוח צד ג', ולו יש רק חובה.

הוא נהג יחסית חדש (אולי שנה) שנסע על רכב יחסית רחב ומראש היה לו יותר קשה לתמרן עם רכב רחב בכביש צר כשהוא בירידה ובסיבוב חד.

תודה

פורסם

ה"יתרון" שלך הוא בכך, שזכות קדימה לרכב בעלייה.

גם אם יש לך צד ג' בלבד, עדיין (עד כמה שידוע לי) זכותך להעזר בסוכן ביטוח שלך, האם התייעצת איתו?

פורסם
ה"יתרון" שלך הוא בכך, שזכות קדימה לרכב בעלייה.

גם אם יש לך צד ג' בלבד, עדיין (עד כמה שידוע לי) זכותך להעזר בסוכן ביטוח שלך, האם התייעצת איתו?

ז"ק לרכב בעליה זה עניין שרלוונטי כאשר מדובר בכביש צר מלהכיל שני רכבים במקביל.

כאן לפי התיאור, יש מספיק מקום לשני הרכבים לעבור זה לצד זה, פשוט כל אחד מהם סטה מעט למרכז הכביש. בדיעבד, גם אם הנתיבים במקום מסומנים, קשה להוכיח מי סטה לנתיב של מי.

פורסם

עצם התאונה מוכיחה שהכביש לא רחב דיו להכיל שני רכבים שנוסעים, מכיון שבזמן נסיעה קשה להידבק לחלוטין לצד הדרך במיוחד אם (אולי) יש שם גם רכבים שחונים.

יתכן ששני נהגים מיומנים היו מצליחים לחלוף זה לצד זה, אך ברגע שהובחן המצב שאין אפשרות למעבר, על הרכב היורד היה לפנות מקום.

פורסם

על פניו נראה כי יש לך קייס לתביעה. וגם סיכוי טוב לזכות בה במידה ותציג את זה נכון בבית משפט.

- כמו שנאמר, ובהנחה שהכביש באמת צר, זכות קדימה לרכב העולה (אלא אם יש תמרור שמורה אחרת).

- במבחן התוצאה הוא פגע בך עם חזית רכבו ואתה נפגעת בצד הרכב. יהיה לו יותר קשה להסביר למה הוא לא עצר בכדי למנוע תאונה. ויהיה לו יותר קשה לטעון שאתה חדרת לנתיב שלו. (כי במקרה כזה או שהיה לך שפשוף לכל אורך הרכב, או שאתה היית פוגע בו).

בכללי רוב הסיכויים על פניו הם לטובתך. בבית משפט לתביעות קטנות אין כניסה לעורכי דין וכל אחד מייצג את עצמו (מלבד חברות ביטוח ששולחות נציג עו"ד מטעמן. אבל זה לא המקרה כי ציינת שאין לו ביטוח צד ג או מקיף).

אני מציע שתעבור שוב במקום. תנסה לראות שילוטים קיימים. סימונים על הכביש. תנסה אולי לדבר עם הבחור. ואז להחליט אם לתבוע או לא.

בהצלחה.

HU: clarion 786Amp1: jbl 1004 Amp2: sundown audio sae1000d comp': polk audio 5251 db SUB:polk audio sr 12dvc

• תוכן חדש...