Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4813 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעולם הקפיטליסטי "המושלם" לכל חברה יש זכות לעשות מה שהיא רוצה. אם היא רוצה למכור לדילר, שתמכור, ואם לא, אז שלא. בעולם הריאלי, קיימת רגולוציה שהמטרה שלה היא הבטחת תחרות היא מציבה מגבלות שנוגדות לכאורה את האידיאל הקפיטליסטי.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בעולם הקפיטליסטי "המושלם" לכל חברה יש זכות לעשות מה שהיא רוצה. אם היא רוצה למכור לדילר, שתמכור, ואם לא, אז שלא. בעולם הריאלי, קיימת רגולוציה שהמטרה שלה היא הבטחת תחרות היא מציבה מגבלות שנוגדות לכאורה את האידיאל הקפיטליסטי.

אתה רואה את ישראל כעולם מושלם?

לצערנו אנו רחוקים מאד מהמצב, וצריך באמת איש חזק (למשל כמו כחלון) וחדור מוטיבציה להעביר דברים שיקלו על הצרכנים.

קובי

:-)

פורסם

אולי כבוד השר ישמש דוגמא והמדינה תפסיק לרכוש מכוניות פורד עד שהמחירים יוזלו הרי כבר למדנו שהמרחק בין דיבורים למעשים רחוק מאד

פורסם

חלק מהבעיה היא ריכוז הכוח בידי היבואנים.

על הממונה על ההגבלים היה למנוע את רכישת קמור על ידי דלק רכב, ועליו ועל משרדי האוצר והתחבורה לפעול להפרדה בין חברות הליסינג ליבואניות.

.We apologise for the inconvenience

פורסם

אם עוד לא הבנתם, אז מר כץ(שאני לא מאוהדיו כלל וכלל), לא חושב בכלל להתנגח עם פורד העולמית,

אלא כל המהלך הוא להלך אימים על היבואן. האמינו לי שדלק מוטורס תתחנן לפורד שתאשר לאותו דילר למכור

בהנחה לאיילון, כי אם היא לא יכולה למכור פורד בארץ, היא מפסידה הרבה מאוד כסף.

פורד העולמית אולי יכולה לספוג נזק כזה, אבל דלק מוטורס ממש לא, וזה כל העוקץ כאן.

פורסם
בעולם הקפיטליסטי "המושלם" לכל חברה יש זכות לעשות מה שהיא רוצה.

שכחת פרט קטן: בעולם הזה גם לצרכן (אנחנו) יש רשות לעשות מה שהוא רוצה, כלומר לייבא כל רכב/חלף ממי שירצה. בלי זה, כל המשוואה אינה מאוזנת ולכן אינה עובדת - ואז נכנסים כל מיני מאמצים ל"תיקון המצב" שבדרך כלל מקלקלים יותר משמתקנים.

כגון האיסור על יבוא חלפי רכב בלי היתר, לכאורה כדי למנוע חלפים גרועים, בפועל משמש בעיקר ככרית רווח ליבואנים המורשים.

דני

פורסם
אם עוד לא הבנתם, אז מר כץ(שאני לא מאוהדיו כלל וכלל), לא חושב בכלל להתנגח עם פורד העולמית,

אלא כל המהלך הוא להלך אימים על היבואן. האמינו לי שדלק מוטורס תתחנן לפורד שתאשר לאותו דילר למכור

בהנחה לאיילון, כי אם היא לא יכולה למכור פורד בארץ, היא מפסידה הרבה מאוד כסף.

פורד העולמית אולי יכולה לספוג נזק כזה, אבל דלק מוטורס ממש לא, וזה כל העוקץ כאן.

ייתכן גם "הסדר" של הורדת מחירים ע"י ד"מ על מנת להמשיך לייבא פורד בבלעדיות.

כרגע כל אחד מנפח את החזה. נראה מי יוציא את האוויר מהר יותר

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

עם כל האהדה למהלך של כץ ההתנהלות שלו מראה שהוא לא יודע לאן הוא נכנס. כל עוד הוא לא ישנה את החוק במדינת ישראל כך שיהיה ברור שאסור לחתום הסכמים כובלים כאלה עם יצרני רכב אין לו באמת מה לעשות. גם כשיהיה חוק כזה הוא לא יוכל למנוע מהלך מהסוג שפורד ביצעה כנגד אותו דילר בחו"ל. אגב, סכוי גבוה שאותו דילר גם הפר את הסכם ההפצה שלו עם פורד העולמית בזה שמכר לאיילון.

פורסם

גלובס כעת (ציטוט):

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000841442#fromelement=hp_firstarticle

זה ייגמר בשקט: מה עומד מאחורי האיום של שר התחבורה ישראל כץ להפסיק את שיווק פורד בארץ?

מילא אם השר כץ היה נטפל לאיזה יצרן יפני או אירופאי קטן; אבל מכל היצרנים הוא בחר לעשות שרירים דווקא על יצרנית הרכב השלישית בגודלה בעולם ■ מיותר לציין שלפורד כוח פוליטי יוצא דופן במסדרונות השלטון האמריקני

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
גלובס כעת (ציטוט):

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000841442#fromelement=hp_firstarticle

זה ייגמר בשקט: מה עומד מאחורי האיום של שר התחבורה ישראל כץ להפסיק את שיווק פורד בארץ?

מילא אם השר כץ היה נטפל לאיזה יצרן יפני או אירופאי קטן; אבל מכל היצרנים הוא בחר לעשות שרירים דווקא על יצרנית הרכב השלישית בגודלה בעולם ■ מיותר לציין שלפורד כוח פוליטי יוצא דופן במסדרונות השלטון האמריקני

דובי בן גדליהו צריך להחליט, או שאנחנו חסרי משמעות (פסיק) או שפורד צריכה להפעיל את כל כובד משקלה על הממשל האמריקאי בכדי לומר לישראל נו נו נו. מה גם שלא יקרה כלום אם יפסיקו למכור כאן פורד (לא שזה יקרה). להגיד פסיק זה קצת מוגזם שכן שביחס לאירופה (בדגמי פורד) אנחנו אחד השווקים הגדולים של היצרן ( בערך מקום 6, לא היה לי כוח לספור במדויק).

פורסם

שי, בדיוק באתי לצטט את הכתבה, ולשאול:

למה כתב רכב, שאני די מעריך אותו, שיודע לתת "פייט" שצריך(ע"ע מצלמות מהירות), בוחר עמדה נרפית

ושפופה כל כך, במקום להעלות את הנושא על גל, ולצאת מול יבואני הרכב, במקום לשרת אותם.

תמיד הרי כל אותם כתבים כועסים שאומרים שהם קשורים ליבואנים, ויד רוחצת יד, ושכל הכתבות שלהם

מוטות, אבל שיש משהו עקרוני כ"כ, כמו יצירת תחרות, הם תמיד יבחרו בעמדה הלוזרית, עמדת ה"לא יעזור כלום".

לדעתי זו שטות, כי גם לחברה כמו פורד, מכירות של כמה מאות מליונים, משמעותיות מאוד, בעיקר שמדובר

בשוק עם מכירות יציבות לאורך זמן, כמו בישראל. איך אומרים, אנחנו לקוח טוב, קונה באופן קבוע, משלם בזמן,

וגם לא מתווכח על המחיר.

וכמו שכתבתי בהודעה קודמת, המהלך של כץ נועד להלך אימים על דלק מוטורס, ולא על פורד, כי ברור לא שהלחץ

הגדול יותר, נמצא אצל היבואנית, ולא בחברה העולמית.

פורסם
דובי בן גדליהו צריך להחליט, או שאנחנו חסרי משמעות (פסיק) או שפורד צריכה להפעיל את כל כובד משקלה על הממשל האמריקאי בכדי לומר לישראל נו נו נו. מה גם שלא יקרה כלום אם יפסיקו למכור כאן פורד (לא שזה יקרה). להגיד פסיק זה קצת מוגזם שכן שביחס לאירופה (בדגמי פורד) אנחנו אחד השווקים הגדולים של היצרן ( בערך מקום 6, לא היה לי כוח לספור במדויק).

אמנם ישראל מבחינה כמותית הינה זניחה למדי מבחינת פורד, מצד שני כאן הברירה היא בין 0 מכוניות חדשות למצב כיום.

מעבר לכך, אני לא חושב שפורד (יצרן) ממש התרגשו מהייבוא המקביל לרכביהם העתיד לקום, לא התרגשו עד ש"דלק" באו לבכות על מר גורלם.

אני עדיין חושב שהנמען העיקרי לאיום של כץ היא דווקא חברת דלק ולא פורד.

נראה לאן זה יתפתח...

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
למה כתב רכב, שאני די מעריך אותו, שיודע לתת "פייט" שצריך(ע"ע מצלמות מהירות), בוחר עמדה נרפית ושפופה כל כך, במקום להעלות את הנושא על גל, ולצאת מול יבואני הרכב, במקום לשרת אותם. תמיד הרי כל אותם כתבים כועסים שאומרים שהם קשורים ליבואנים, ויד רוחצת יד, ושכל הכתבות שלהם מוטות, אבל שיש משהו עקרוני כ"כ, כמו יצירת תחרות, הם תמיד יבחרו בעמדה הלוזרית, עמדת ה"לא יעזור כלום".

:mm_yeah:

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

^

לא האבסורד הוא:

- שמכונית חדשה עדיין נחשבת למותרות בארצינו. לא מאמין? שאל את המדינה, היא כבר תסביר לך.

- שיש כאן קרטל שמתנהג, מן הסתם, כמונופול ואנחנו אוכלים את זה בשקט.

- שחברות הליסינג מוכרות את אותם הרכבים ב20 אלף פחות, לצרכן, ועדיין מרוויחות ואז יבואני הרכב מספרים לנו על עליית שערי מטבע.

- שעלות חלקי חילוף מגיע לפי 3 מעלותם הריאלית.

- שהמדינה מערימה את כל הקשיים האפשריים על מי שמעז להזמין חלק מחו"ל עבור רכבו.

- שצריך חוק ספורט מוטורי.

- שאין ספורט מוטורי.

- ועוד ועוד ועוד...

---------------------

אגב, האם העיתונות הייתה ממהרת להתנפל שר תחבורה ממפלגת העבודה (לדוגמא)?

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תוכן חדש...