Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3578 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב ושבוע טוב לכולם(+צהוב עולה זה מכבי :lol:)

לאחר שעשיתי חושבים בנוגע להחלפת אלטרנטור ובדקתי את כדאיות המחיר, החלטתי לשפץ בעצמי את האלטרנטורים שברשותי.

מכיוון שיש לי ארבעה אלטרנטורים מפורקים בבית אני מעדיף לקחת פרוייקט קטן ולשפץ לפחות שניים מהם לשני הרכבים שלי(סאאב 900) ולהחליף בקרוב מאוד אותם ברכבים עצמם.

אני אשמח לקבל כמה עצות בנוגע לשיפוץ עצמי לאלטרנטורים מבעלי ניסיון וקודם כל לברר איזה חלקים צריך להחליף/לחדש עוד לפני שאני פותח את האלטרנטור הראשון...

ומאיפה ניתן להשיג את החלקים בארץ עוד לפני שנגיע לחברנו איביי?

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

האלטרנטור עובד אבל עדיין חלש.

מן הסתם עמד כמה חודשים(אבל נשמר מרטיבות וכל דבר אחר)

לא משנה לי איך האלטרנטור במצבו הנוכחי, אני מתכוון לפחות באלטרנטור הראשון להחליף הכל ולהוציא אלטרנטור כמו חדש דהיינו החלפת כל החלקים

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

קח בחשבון, עד כמה שאני יודע הפרסה\עכבה עולה הרבה, ככה שזה פחות משתלם.

אם המטרה ללמוד מהעבודה וזה מעניין אותך, אז מן הסתם העלות פחות חשובה.

יש לך רקע בנושא? (ידע בחשמל?), או שאתה רק רוצה לפתוח, להחליף ולסגור?

פורסם

להחליף הכל משמעו שרק ההואזינג החיצוני נשאר. אין בזה היגיון. להחליף טבעות או סלילים ברוטור למשל זה לא פשוט ולא תצליח לעשות את זה באמצעים ביתיים. להחליף סלילים בסטטור אפשר, את כל הגשר אפשר, מייצב (ווסת) אפשר וכו'. הבעיה שזה יהיה מאד מאד יקר וסביר להניח שלא הכרחי.

צריך לעשות בדיקה מדוקדקת ולהחליף רק מה שצריך. החלקים היחידים שאני ממליץ להחליף בכל מקרה הם המיסבים.

פורסם

בזמנו גם אני רציתי לשפץ בעצמי, ואז מישהו המליץ לי על "א.ש ...." מפתח תקוה (לא זוכר בדיוק את השם).

קניתי שם אלטרנטור חדש (לא משופץ) של BOSCH ב-800ש"ח (וגם גדול יותר - 70 אמפר).

זהו מפעל קטן, שהמלצתי עליהם כאן בעבר, שמשפץ ומייצא גם לחו"ל.

ניתן להגיע לשם ולשפץ במקום.

מומלץ בחום.

פורסם

נקראים ד.ש ובאמת כבר שמעתי מכמה מקורות שונים שהם עושים שיפוץ איכותי. כלכלית ומעשית זה בהחלט עדיף משיפוץ עצמי. שיפוץ עצמי כדאי רק אם נהנים מזה. בעבר שיפצתי 2 אלטרנטורים, העניין הוא לימוד/סיפוק בלבד.

פורסם
להחליף הכל משמעו שרק ההואזינג החיצוני נשאר. אין בזה היגיון. להחליף טבעות או סלילים ברוטור למשל זה לא פשוט ולא תצליח לעשות את זה באמצעים ביתיים. להחליף סלילים בסטטור אפשר, את כל הגשר אפשר, מייצב (ווסת) אפשר וכו'. הבעיה שזה יהיה מאד מאד יקר וסביר להניח שלא הכרחי.

צריך לעשות בדיקה מדוקדקת ולהחליף רק מה שצריך. החלקים היחידים שאני ממליץ להחליף בכל מקרה הם המיסבים.

יש לי יותר מ"אמצעיים ביתיים"...

כבר פתחתי את האלטרנטור ואני הולך לנסות להוציא את הפחמים איכשהו..

פורסם
יש לך מחרטה, פרס ותנור לאפיית לכה?

מחרטה קטנה דווקא יש..

אני אשמח לדעת מה אני צריך כדי לשפץ ברמה טובה..

פורסם

אם אתה מתכוון ל- mini-lathe לא נראה לי שזה יתאים, אני לא חושב שהגובה מעל היצוע מספיק, לא בטוח.

מעבר לזה- לחידוש מלא (שכאמור לדעתי לרוב איננו נחוץ) צריך את כל הציוד שציינתי לפחות.

פורסם

קניית אלטרנטור מוכן עם אחריות תהיה בוודאות הרבה יותר זולה מאשר להתחיל לקנות חלקים.שלא לדבר על כך שסביר להניח שאת רוב המכשירים אין לך בבית ( איך תלפף את העוגן במידה וצריך ?).

רק מיישר (פרסה) ווסת ללקוח פרטי בשוק יכולים לעלות כמעט כמו האלטרנטור כולו.

אתה יכול לעשות גם עסקה על כל הארבע.

גרינוולד אגב לא מוכרים ללקוחות פרטיים, רק לידיעה.

יום מקסים

פורסם

לרוב הפחמים הם אלה שעושים בעיות לא?

http://www.youtube.com/results?search_query=alternator+brush+replacement&oq=alternator+br&gs_l=youtube.3.1.0l4j0i5l3.775.10609.0.12905.19.14.4.1.1.0.133.1577.0j14.14.0...0.0...1ac.1.mhMTvoX2sF8

אם אכן בפחמים מדובר אז מדובר על תיקון קל וזול יחסית (כ30 ש"ח לפחמים).

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
ערב טוב ושבוע טוב לכולם(+צהוב עולה זה מכבי :lol:)

לאחר שעשיתי חושבים בנוגע להחלפת אלטרנטור ובדקתי את כדאיות המחיר, החלטתי לשפץ בעצמי את האלטרנטורים שברשותי.

ומאיפה ניתן להשיג את החלקים בארץ עוד לפני שנגיע לחברנו איביי?

לייק.

אלקטרו טיב - בן ציון גליס 17 א.ת.סגולה פתח תקוה

• תוכן חדש...