Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4876 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אבקש עזרתכם בהתלבטות לגבי אחזקת 2 רכבים, אשתדל לתמצת את הדרישות והלבטים.

ברשותנו פורד פוקוס 2007, אנחנו מאד מרוצים ממנו, והוא נמצא אצל אשתי.

לי, עד לפני שבוע, הייתה יאריס 2004. גם ממנה הייתי מאד מרוצה. חבל שהלכה בטוטל-לוס.

ועכשיו...הלבטים - המשפחה אמורה להתרחב בעוד מספר חודשים, ל 6 נפשות [ילד רביעי אוטוטו מגיע], והתכנון המקורי שלי היה 'לסחוב' עם הפוקוס והיאריס ואז להחליף את הפוקוס במיניואן, ולהישאר עם מיניואן אצל האשה [שנוסעת פחות] ורכב קטנצ'יק אצלי - אני נוסע המון, והדבר החשוב ביותר עבורי הוא צריכת הדלק.

באה התאונה וטרפה את הקלפים - היאריס הלכה. מה עושים עכשיו?

להלן האופציות:

1. להישאר עם הפוקוס ולקנות כבר כעת מיניואן.

יתרון: יחסוך טרטור בהחלפת 2 רכבים תוך חצי שנה, ארוויח בטחון עבורי בכבישים מהירים, אדחה את מימוש ירידת הערך האסטרונומית של הפוקוס. חסרון: צריכת דלק.

2. לקנות מכונית קטנה, ובעוד חצי שנה להחליף את הפוקוס במיניואן.

יתרון: התאמת הרכבים לצרכים. מינ' הוצאות דלק

חסרון: כאב ראש, הפסד כספי כואב על הפוקוס [השוק מוצף, כידוע]

3. להישאר עם הפוקוס, ולקנות מכונית קטנה - לוותר על מיניואן

יתרון: חסכון כספי

חסרון: פגיעה אנושה בנוחות המשפחתית...

סוגיות משנה:

האם לקנות מיניואן ומתי - אנחנו נוסעים כל המשפחה ממש מעט, אולי פעם בכמה חודשים. שבוע לצפון פעם בשנה, ועוד אי אלו נסיעות מדי פעם. כיוון שאנחנו דתיים, אין נסיעות משפחתיות כל סופש, ואנחנו נוסעים לשבתות בתדירות נמוכה... אולי עדיף לותר על מיניואן, לנסוע נסיעות משפחתיות בשני רכבים הקיימים, ופעם בשנה לשכור רכב לשבוע נופש ???

איזה רכב קטן לקנות - בחלופה 1 ו 3 , אני אמור לקנות רכב 'קטן' לעצמי. התקציב : 40-45 א' ש"ח. דרישות [לפי סדר] : צריכת דלק, צריכת דלק, צריכת דלק, בטיחות, אמינות.

איזה מיניואן לקנות - דרישות [לפי סדר]: בטיחות, צריכת דלק, אמינות. עדיפות ל 7 מקומות כי מי יודע אולי יגיע עוד אחד בהמשך...

אנא עזרו לי לעשות סדר בראש.... אני אפילו לא יודע על מה ללכת, בודק גם יאריס/ג'אז, וגם מיניואנים באותה נשימה....

תודה רבה מראש על הסבלנות והעזרה!

[כמו כן, מבקש עזרה בניסוח כותרת הולמת]

פורסם

ההפסד על הפוקוס יגיע מתי שהוא בכל מקרה. הייתי שוקל לגשת ליבואנים ולרכוש מכונית מיני חדשה (סוזוקי אלטו, סקודה סיטיגו וכו') בטרייד אין. שם תקבל את המחיר הכי קרוב לנורמאלי על הפוקוס, תוסיף את השאר בתשלומים נוחים ותקבל רכב חדש וחסכוני להרבה שנים. הייתי ממתין לכל מיני מבצעים בהם מתחייבים לטרייד אין במחיר מחירון. בעבור המיניוואן שממילא לא נוסע הרבה הייתי הולך על פיג'ו 307 סטיישן 7 מקומות במחיר של כ 30 אלף ש"ח.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

למשפחה בעלת 6 נפשות ובהמשך אולי יותר, חד משמעית אתם צריכים מיניואן.

כל אופציה אחרת שהעלת תגרום לחוסר נוחות אפילו שתדירות הנסיעה המשותפת נמוכה.

הייתי רוכש כבר עכשיו מיניואן ובמקביל או בהמשך מחליף את הפוקוס לרכב חסכוני יותר ולא בהכרח קטן יותר, כי עדיין יש מצב שתצטרך את המקום גם ברכב השני.

לא ציינת מה התקציב של המיניואנים והאם חדש או משומש ולכן כרגע אני לא יכול להמליץ לך על דגמים מסוימים.

אם אתה נוסע הרבה אתה יכול לחפש טויוטה פריוס משומשת, היא גם מאד חסכונית ועדיין מרווחת ובעלת תא מטען בנפח בינוני ושימושי לאור דלת חמישית.

אם אתה רוצה רכב קטן יש כמות מרשימה של רכבי מיני שתומחרו כחדשים במחירים של סביב ה- 60 אלף ש״ח לגרסאות הידניות וכעת הם נמכרים כמשומשות סביב התקציב שציינת. הקיה פינטו מומלצת מאד בין היתר לאור אחריות לשבע שנים.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

ראשית תודה על התגובות.

צודקים שלא התייחסתי כל כך לעניין התקציב שניתן להשקיע לגבי הרכבים -

התכנון המקורי היה לקנות כעת רכב קטן בפדיון שאקבל מהביטוח עבור הטוטל-לוס, 40-45 א' ש"ח.

לגבי המיניואן, חשבתי לקנות בהיקף של מימוש הפוקוס [35-40] בתוספת של עד 20 א' ש"ח לכל היותר.

היקף הנסיעה הצפוי ברכב הגדול - עד 60 קמ ביום [לכל היותר] פלוס מספר פעמים בשנה נסיעות משפחתיות ארוכות.

היקף הנסיעה ברכב השני [הקטן] - מינימום 110 ק"מ ביום.

חשבתי לקנות כעת יאריס 2007 בסביבות 40-45 א' ש"ח, ובעוד מס' חודשים עד חצי שנה למכור את הפוקוס ולקנות מיניואן כלשהו,

אולי באמת 307 SW כפי שהציעו כאן למעלה.

ואולי להישאר עם הפוקוס ולקנות כבר כעת את הפג'ו ? או מיניואן אחר? אני אובד עצות.... אבל נוטה יותר לקנות רכב קטן כעת, ולדחות את המיניואן כמה שאפשר.

אגב, ידני יורד מהפרק בגלל אשתי [אמנם הרכב ישמש אותי אך היא מתעקשת על כך שבמידת הצורך יהיה לה אוטומט זמין חליפי....]

מה אתם אומרים?

פורסם
ראשית תודה על התגובות.

צודקים שלא התייחסתי כל כך לעניין התקציב שניתן להשקיע לגבי הרכבים -

התכנון המקורי היה לקנות כעת רכב קטן בפדיון שאקבל מהביטוח עבור הטוטל-לוס, 40-45 א' ש"ח.

לגבי המיניואן, חשבתי לקנות בהיקף של מימוש הפוקוס [35-40] בתוספת של עד 20 א' ש"ח לכל היותר.

היקף הנסיעה הצפוי ברכב הגדול - עד 60 קמ ביום [לכל היותר] פלוס מספר פעמים בשנה נסיעות משפחתיות ארוכות.

היקף הנסיעה ברכב השני [הקטן] - מינימום 110 ק"מ ביום.

חשבתי לקנות כעת יאריס 2007 בסביבות 40-45 א' ש"ח, ובעוד מס' חודשים עד חצי שנה למכור את הפוקוס ולקנות מיניואן כלשהו,

אולי באמת 307 SW כפי שהציעו כאן למעלה.

דווקא לדעתי עדיף לשלם על סוזוקי ספלאש 2009 או ניסאן מיקרה \ דהייטסו סריון ודומיהן שגם אפשר למצוא במגרשי הליסינג ולא להתעקש על הטויוטה שכשלעצמה היא מצויינת אך לטעמי לא משקפת יתרון כל כך גדול אל מול המחיר הגבוה.

ואולי להישאר עם הפוקוס ולקנות כבר כעת את הפג'ו ? או מיניואן אחר? אני אובד עצות.... אבל נוטה יותר לקנות רכב קטן כעת, ולדחות את המיניואן כמה שאפשר. די לשעה בצרתה, כשיגיע הזמן תשבור שוב את הראש. כנראה ב 308SW

אגב, ידני יורד מהפרק בגלל אשתי [אמנם הרכב ישמש אותי אך היא מתעקשת על כך שבמידת הצורך יהיה לה אוטומט זמין חליפי....]

את זה אתה כבר צריך לסדר לבד :lol:

מה אתם אומרים?

בקיצור נראה לי שכבר קנית

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

דווקא עוד לא קניתי...

אני עדיין מושבת בבית מאז התאונה, ויש לי גם 3 שבועות רכב חלופי מהביטוח, כך שיש זמן להתלבט...

ראשית לגבי הפג'ו - מה ההבדל בין 307SW ל 308SW ? [אגב לא ידעתי שיש כזו....]

לגבי הטויוטה והמלצתך לספלאש/סיריון - התלבטתי לפני חצי שנה, גם בעזרת החברים כאן בפורום, בין יאריס 2004 לסיריון 2008, והלכתי על טויטה. בדיעבד הייתי מאד מרוצה - צריכת הדלק של היאריס משמעותית טובה יותר משל הדיהטסו. לגבי המיקרה והספלאש, אני מודה שאיני מכיר את הנתונים, אבל אין לי הון מלבד ההחזר מהביטוח על הטוטל לוס, לכן למעשה שומדבר לא השתנה בעצם ואני נוטה לחזור ליאריס 2005/6. אגב, יש לך מושג לגבי צריכת דלק של ספלאש/מיקרה אוטומט ? היאריס עשתה לי 1:15 ואני לא רוצה לרדת מזה.

ושוב לגבי מיניואן -

אמנם, מאד כואב לי על מימוש הפוקוס, רכב נהדר שטופל באהבה במוסך יבואן.... אבל אין ברירה, וכפי שאמרת - דיה לצרה בשעתה...

פורסם

ראשית לגבי הפג'ו - מה ההבדל בין 307SW ל 308SW ? [אגב לא ידעתי שיש כזו....]

ה-308 זה הדגם שהחליף את ה-307. רכב חדש יותר, מנועים חדשים, תא נוסעים בעיצוב אחר. רכב חדש יותר, בקיצור. אבל אני לא בטוח אם ה-308SW מגיעה בגרסה עם 7 מקומות ישיבה.

אגב, יש לך מושג לגבי צריכת דלק של ספלאש/מיקרה אוטומט ? היאריס עשתה לי 1:15 ואני לא רוצה לרדת מזה.

מהניסיון שלי, ניסאן אקו-מיקרה (הצורה החדשה) עושה משהו כמו 14 קילומטרים לליטר בנהיגה לא מאוד חסכונית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לא מוצא בלוח YAD2 אפילו 308SW אחת...

האם חוץ מה 307SW יש עוד רכבים עם 7 מקומות שאינם 'מיני-ואן' קלאסיים? [סטיישנים למיניהם]

• תוכן חדש...