Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

כולנו צוחקים גם מהמבטא העדתי של הגששים.

ההומור העדתי הוא חלק מההווייה הישראלית, וצריך לקבל זאת. אבל להבחין בינו לבין זלזול באחר.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 1 דקה, sperial כתב:

כולנו צוחקים גם מהמבטא העדתי של הגששים.

ההומור העדתי הוא חלק מההווייה הישראלית, וצריך לקבל זאת. אבל להבחין בינו לבין זלזול באחר.

מסכים בגדול.

נתחיל מזה שגזענות מתארת סלידה מהותית ומעשית. לא כל הומור אתנו-צנטרי הוא ״גזענות״.

אבל.

במקרה של בנות האולפנא הן הציגו כיצד האולפנא תהפך להיות מקום ברמה נמוכה, עם תלמידות מזרחיות, שהן, לשיטתן, חסרות תרבות. הסרטון מציג בבירור איך הן לא רוצות ״כאלו״ אצלן.

זה בהחלט גובל בגזענות וזו התפיסה שלהן של תלמידות מעדות המזרח.

אין איך לסובב את זה אחרת.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 28 דקות, SlowRide כתב:

יכול להיות, רק שזה לא משהו יחודי לציבור הזה.

כשאני הייתי תלמיד בישיבה תיכונית של דתיים לאומיים כולם היו יורדים על כולם אבל אם היה משהו שכולם הסכימו עליו זה שערבים זה הכי גרוע.

אני לא מדבר על חיקויים או דיבור של ילדים,  אלא כדוגמא שנתתי על שיבוץ על ידי מוסד הלימודים הדתי לימודי ילדים ביחידות הנמוכות ובמגמות הנחשלות לכל מי שלא המוצא הנכון ולא על בסיס יכולות וכישורים נטו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

השאלה פה היא האם כל הציבור הזה גזעני כלפי מזרחים או רק המוסדות ה"יוקרתיים" האלה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

עצם זה שיש בישראל, 75 שנה אחרי הקמתה דיון על אשכנזי ומזרחי, ויש מפלגות עדתיות ומוסדות ותפקידים אשכנזיים וספרדיים (רבנים ובתי כנסת) - כישלון מהדהד. 

• אהבתי 3

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

זה לא כישלון, זה הטבע האנושי.

כישלון מהדהד זה אם הפרדה גזענית היתה בחוקים של המדינה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

וזה מקובל עליך שפועלי בניין נהרגים על ימין ועל שמאל?

לא, אבל אף אחד לא חושב לבטל את כל המקצוע על זה. צריך לשפר את התנאים והבטיחות, לא לאסור על אנשים לעבוד בבנייה.

פורסם

אני מזהה כמה הבדלים מהותיים:

1. בנייה נדרשת לכל האזרחים. אי אפשר בלי. ילד לכל אזרח זו לא לטובת כלל החברה. זה עניין של רצון אישי.

2. אפשר לבנות בלי הרוגים (כמעט). זה עניין של ניהול. אי אפשר להכנס להריון בלי השלכות פיסיות

3. אי אפשר להשוות את ההשלכות הרגשיות של הריון לעבודה בבניין. הריון זה עניין פרטי ואינטימי. עבודה בבניין - לא.

4. הריון זה לא מקצוע וזו לא קריירה. 

אני חושב שזה מספיק כדי להפיל את האנלוגיה.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 15 שעות, Mech Morphix כתב:

הנה שאלת איפה הגינוי ודרעי כתב את החרטוט הפוליטי הרגיל. שינה את דעתך עליו בכלל? אפילו לא קצת אני מתאר. אז למה כל ההתעסקות בקקי הזאת

C91D552F-4E0E-4EE1-8C9D-C4E97E445C06.jpeg

אבל דרעי שייך לעדה שעליה זה נעשה, לא הפתעה שהוא 'נעלב' ו'מוקיע'.

כשבציונות הדתית או לפחות בציבור החרדי אשכנזי נראה מחאה כנגד זה, זה יהיה איכשהו רלוונטי. וגם אז, זה כנראה יהיה יותר מס שפתיים מזעזוע אמתי.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, falou כתב:

למעשה, מוות או נזק בריאותי מהותי איננו מקובל יותר בשום מקצוע במערב, כולל נהגי מירוץ. 

נזקים בריאותיים קיימים בספורט מקצועי על ימין ועל סמול. בלי לדבר על השפעה על ילדים שמביאים אותם מגיל אפס. היו עושים את זה אם לא כסף/מעמד חברתי? גם לוחמים בצבא קבע/חברות צבאיות הפרטיות (PMC). בטוח אם לחפש טוב אפשר למצוא עד. יש שורה שלמה של מחלות מקצועיות מוכרות על ידי ביטוח הלאומי. 

כצפוי

סקר: עוצמה יהודית מתקרבת לאחוז החסימה, גנץ ממשיך להתחזק

עריכה אחרונה על ידי mikyl
  • אהבתי 1
פורסם

@falou אין בינינו מחלוקת, לכל היותר על הניסוח.

העניין הוא שיש גם מי שנוטה להיעלב מההומור העדתי.

@SurfHigh בגדול אתה צודק. היה כאן הרעיון המורכב מאוד של "כור היתוך" שלא הספיק להבשיל מהרבה מאוד סיבות. גזענות אחת מהן, עם השלמה על ידי טיפוח רגשי נחיתות לצרכים פוליטיים.

לפני 41 דקות, mikyl כתב:

נזקים בריאותיים קיימים בספורט מקצועי על ימין ועל סמול.

תראה למה גרמו לך הטוקבקים 😉

לפני 41 דקות, mikyl כתב:

סקר שנעשה באינטרנט תמיד חשוד בעיני מבחינת הטיית מדגם. צריך לדעת איה אוכלוסיות נדגמו ומה היה אחוז המסרבים להשיב. מכל מקום, בהשוואה לסקר שפורסם (אאל"ט בערוץ 12) לפני כשבוע הסקר הזה מבטא דווקא התחזקות ניכרת של הליכוד (מ-20 ל-26 מנדטים). גם לא ברורה לי משמעות הפיצול של ה"ציונות הדתית" מ-"עוצמה יהודית", מה היה כוח כל אחת מהן בזמן בחירות ובסקרים שאחריהן.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

https://www.ynet.co.il/news/article/ry5jb1lm2

סוף סוף מקדמים משהו בממשלה מעבר להפיכה המשפטית.

עם רוב הצעדים אני מסכים, הצבא חייב להיפטר ממי שלא רלוונטי, ולתת תגמול טוב יותר למי שכן - כמובן שבעיקר הלוחמים.

גם מגוון האפשרויות תמיכה שלהם לאחרי השירות (מענקים מוגדלים, מימון מלא של לימודים + משכורת, סיוע בדיור בפריפריה) הוא משמעותי, כי מי שמגיע ליחידות המודיעין ויוצא עם ידע, ילך לעבוד שנה ויחסוך מספיק לממן לעצמו לימודים. מי שמשתחרר מלוחמה בעיניי לגמרי מגיעה לו התמיכה הזאת.

פורסם

התוכנית שפורסמה נראית הזויה. שדווקא מי שיוצא לשירות יותר קשה ומסוכן יצטרך לשרת יותר זמן? אז יהיה איזה תגבול קטן, אבל יחד עם הפטור המורחב לחרדים זה רק יגרום לאובדן מוטיבציה לשירות ביחידות השדה. כל אחד יעדיף לעבוד בעבודה לא מסוכנת בשכר מינימום על פני שירות קרבי תמורת 6,000 ש"ח לחודש.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעתיים, falou כתב:

אני שואל שוב, לתרומת כלייה אין שום נזק על תפקוד האדם לאחרי התרומה. פחות מהריון.

זה פשוט לא נכון. מעבר לזה שהפרוצדורה עצמה, כמו כל ניתוח בחלל הבטן, היא מסוכנת, יש סיבה שיש לך שתי כליות ושתי ריאות (ועוד לא מעט איברים זוגיים אחרים). תרומת איבר היא תמיד בעלת השפעה דרמטית על התורם ( אולי להוציא את הכבד אחרי הרבה שנים, כי הוא מתחדש, אבל לא יודע כמה זה ממלא 100 אחוז מהתפקוד לפני התרומה). נכון שאפשר ללמוד לחיות עם זה יחסית בקלות, אבל זה ממש לא 'שום נזק'.

דרך אגב, זכור לי מדיון בעבר שלפחות בחלק מהמדינות המפותחות, השלמת הליך הפונדקאות (קרי מסירת הילד לזוג המשלם) תלויה בהסכמת הפונדקאית אחרי הלידה והיא יכולה להתחרט ברגע האחרון. מה שמעלה את 'רמת האלטרואיסטיות של התרומה'.

דרך אגב 2, מקודם עלתה ההצעה של פונדקאות עם היכרות מוקדמת כשהפונדקאית רוצה להיכנס להריון עבור מישהו אחר. זה לא פותר לא את הנזק הגופני ולא את הנזק הרגשי (בסוף היום, יש פה יולדת שויתרה על הולד). לדעתי הדבר היחיד שיכול לפתור את זה, זו הורות משותפת. המצב שהצעת, של היכרות מוקדמת וממש רצון לעזור וכו, כמעט תמיד יעיד על קרבה גאוגרפית, אז הורות משותפת היא פתרון עדיף בעיני.

אחרי שכל זה נכתב, אני לא טוען מה דעתי על פונדקאות, בעיקר כי טרם החלטתי.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...