Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, EliC25 כתב:

בתור מי שגדל בציונות הדתית, לרגע אחד לא חשבתי שרוב חבריי שמקיפים אותי מאמינים בביאת משיח בדרך כסו או אחרת. זה דבר יפה לשיר ולהגיד בתפילות, כמו שאתה וגם אני שרים שירים על שלום וכנראה לא מאמינים בזה כי מה לעשות, השכל מתערב. ההנחה שלך שרוב המצביעים מהציונות הדתית מצביעים לנבחרי הציבור מתוך מחשבה שיבנה פה בית מקדש שלישי, מזלזלת באינטליגנציה שלהם ובראייתם את המציאות על אף האמונה שלהם. זה שבתקשורת מראים לך אנשים שמתבטאים בצורה קיצונית, לא אומר שזה מייצג את כל הציבור

אמממ

בתקשורת מראים לי את מי שהמחנה הזה מצביע לו, או מציב בעמדות מפתח בעקיפין. זה גם עליכם. לא עלי. אני לא הצבעתי למפלגה שהחליטה להכניס לכנסת את צבי סוכות, או שנבחרי הציבור שלה נעזרים בחברים כמו חננאל דורפמן.

זה לא משנה עד כמה חבריך מאמינים בביאת המשיח. זה כן מאוד משנה למה מצביעים. וקל להוכיח את זה: זו דרך מקובלת למדי לגבש דיעה על חברות אנושיות שונות. וכך, למשל, התיעוב שרובינו, כולל אותי בנקודה הזו, חשים כלפי העזתים מבוסס לא על מה שכל אחד מהם עושה ביום יום כשאין מלחמה, אלא על הבחירות שלהם כקולקטיב - להצביע לחמאס, בפעם האחרונה שזה התאפשר, ולתמוך בו, או לספר בסקרים שונים שהם מאמינים בפתרון הנהר עד לים בחינם. וזה כמובן נכון גם לגבי מדינות ומקרים אחרים. אני לא רואה את עצמי טס לאירלנד בשנים הקרובות, למשל. למרות שכשהייתי שם לפני 20 שנה, האנשים היו סופר נחמדים ולבבים.

אם נחזור אלינו, אז המצע של הציונות הדתית מדבר על "ארץ ישראל לעם ישראל עפ"י תורת ישראל". הקשר בטחוני אין שם. באתר של "עוצמה יהודית" אפשר לקרוא שהם "מפלגה שמקדמת את רעיון ארץ ישראל השלמה". המילה "בטחון" לא מופיעה שם. ב"ימינה" גם פרסמו בזמנו שהם מאמינים בשלמות הארץ והקונטקסט לא היה בטחוני (כי הוא לא. זה ערך בפני עצמו). אם תלך אחורה, תמצא מסרים זהים אצל המפדל, האיחוד הלאומי וכו'. זה תמיד היה ותמיד, כנראה, יהיה ככה. קודם כל דת. והבטחון הוא רק תרוץ שמאפשר לשווק את המחשבה הדתית להמונים. וזו גם הסיבה היחידה שאני מצליח לחשוב עליה, שבגללה מיומן הראשון התנחלויות לא חפפו לתוכנית אלון, למשל.

עכשיו, ברור, זה יותר מורכב. אני לא חושב שסמוטריץ' רואה את עצמו כמי שהולך לבנות את בית המקדש. הוא בפירוש פועל - וגם לא מכחיש את זה - בכיוונים שלפחות רעיונית אמורים להוביל לשם, או, אם תעדיף, מווכנים על ידי סט הערכים שהאמונה שיש דרך לשם מכתיבה. אבל כן. רוב מצביעי הציונות הדתית מצביעים למפלגות ששמות את העניין התורני הרבה לפני כל דבר אחר. ואחרי זה, רובן ככולן גם תומכות בהדתה באופן מוצהר (כל אחת כמובן מחרטטת באופן אחר איך זה יבוצע בצורה "נחמדה", כמו שחצי מהאינטלקטואלים מהציונות הדתית היום מחרטטים שהם "ליברלים"). ואין לי ספק בזה שלמרות שרובכם לא באמת הייתם רוצים הדתה בכפיה, וחלקכם מאוד אוהבים לדבר על זכויות הפרט ושאר הירקות, איש לא היה מפסיק ולא יפסיק להצביע למפלגות האלו, אם ינסו לכפות עלי ועל דומיי את אורח החיים שלהם. וגם לזה יש מספיק אינדיקציות מחיי היומיום.

ואני לא מזלזל באינטלגנציה של אף אחד. אני מתאר את המציאות. כולנו יצורים מורכבים. כל אחד נולד, גדל בסביבה מסוימת, מתרגל לקבל תפיסות מסוימות כאקסיומטיות. יופי. אני רק אומר את מה שלי מובן מאילו: את המיתוס כאילו התנחלויות נועדו לספק בטחון וזה הדבר העיקרי שמניע את הקבוצה הפוליטית שמכונה ציונות דתית חייבים לפרק. זה לא שם. מפה אפשר לחזור ולתהות האם זה בכלל משנה. לדעתי כן. כמה מ0 עד 100? לא יודע. אבל משנה.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 8 שעות, פינדר כתב:

או כשחבר עיריית באר שבע היכה בדואי כי שמע מוזיקה שלא לטעמו.

מתי זה קרה? פיספסתי את זה. יש לך במקרה קישור לידיעה?. לדעתי העובד הזה צריך מיד להיות מפוטר וצריך לחקור אותו אם באמת ככה זה קרה.

מקווה שאתה בסדר עם זה שציטטתי אותך, היית מאלה שממש כעסו עליי לפני חודשיים(כבר אמרתי שאני יודע שהבאתי את זה על עצמי).

פורסם (נערך)
לפני כשעה, SlowRide כתב:

יש הבדל עצום בין מוות של אדם שעבר התעללות במשך שעות ונשרף בחיים כשלמבצעים התחיל לשעמם לבין אדם שהתאייד בעקבות הפצצה מהאויר. 

כמובן, השני הרבה יותר גרוטסקי. מצד שני, יש גם הבדל בין משפחה אחת שעברה את זה, ו100 משפחות שנמחקו מהאוויר, ואם מניחים שיש משקל לחיים באופן כללי השיחה לגבי מי מהנ״ל יותר חמור לא טריוויאלית.

לפני כשעה, SlowRide כתב:

יש גם את הסיבות למוות. אחד מת בגלל שנאה, השני מת בגלל... תגובה צבאית למניעת מעשי השנאה שהרגו את הראשון.

עזוב, זה לא רציני. אוקטובר 7 לא קרה בואקום בין שני עמים חביבים שהתנהגו יפה זה לזה. ובהינתן הנונשלנטיות של כולנו כלפי עשרות אלפי עזתים מתים עקב אלף ישראלים מתים, אין לנו להתפלא על הנונשלנטיות של מי שמסתכל על אלף מתים ישראליים אחרי אלפי מתים עזתיים ב״מבצעים״ שקדמו. יש סיבה שקוראים לזה ״מעגל״ דמים, להתעלם מההקשר בשביל להרגיש צודקים זה לאנשים עם בעיות ריכוז או פוזיציה.

לפני כשעה, SlowRide כתב:

עכשיו בוא נגיד שאנחנו ממש חארות מנוולים ומתוך 40000 הרוגים בעזה, חצי הרגנו נטו בגלל נקמה ושנאה. זה כמובן לא המצב, אבל כל ישראלי שחמאס הרג זה נטו מתוך שנאה.

א. אני לא חושב שישראל ״חארות מנוולים״, אני חושב שלישראל ישראלי (myself included) לא ממש אכפת מעזתים מתים, ואם היית שומע את הדעה האישית שלי כלפי התמונות והתיעוד של מה שהולך שם ייתכן שהיית מופתע. אני לא באמת הפלקט החד מימדי שיובל צייר בהודעה האחרונה שקראתי. 

ב. אם זורמים על החשבון שלך, אז 20,000 הרוגים מתוך שנאה זה עדיין יותר מ1000 מתוך שנאה. עזוב, גם אם תיקח פקטור 20% אתה מגיע ל4x, והפואנטה היא שבפועל הם ואנחנו שונאים זה את זה, אבל רק אחד מאיתנו מסוגל להרוג בכמויות סיטונאיות. אני בטוח שהם היו הורגים לא פחות (ויותר) אם היו יכולים, כמו שאני בטוח שאנחנו היינו הורגים יותר אם היה מתאפשר. 

לפני כשעה, SlowRide כתב:

לא צריך להמציא

אני עד עכשיו לא ממש מבין - מה אני ממציא, לכאורה, לשיטתך...?

אני טוען שהפער בין הממשלה שלנו ושלהם איננו פער בין ממשלה רודפת שלום והסדרים וממשל המנסה לחרחר שנאה והרס, אלא שני גופי ממשל המחרחרים שנאה והרס. אני ממציא?

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 11 דקות, oryo כתב:

אני בטוח שהם היו הורגים לא פחות (ויותר) אם היו יכולים, כמו שאני בטוח שאנחנו היינו הורגים יותר אם היה מתאפשר

אני מבין שאני חסום אצל אור אז הוא לא יראה, אבל לשאר קוראי הפורום:

אנחנו יכולים בקלות להרוג מאות אלפים, אנחנו לא עושים את זה כי אנחנו לא צמאי דם כמו שהוא/יאיר לפיד מנסים לצייר אותנו.

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 49 דקות, oryo כתב:

אני טוען שהפער בין הממשלה שלנו ושלהם איננו פער בין ממשלה רודפת שלום והסדרים וממשל המנסה לחרחר שנאה והרס, אלא שני גופי ממשל המחרחרים שנאה והרס. אני ממציא?

כן.

הממשלות שלנו, גרועות ככל שיהיו, אף פעם לא הציבו לעצמן מטרה להשמיד את הפלסטינים, את המדינה, את בעם היהודי, אף אחד. פשוט מדובר בחדלי אישים וחסרי תועלת שלא מסוגלים להנהיג מדינה ומעדיפים לסכסך בין אנשים בשביל כיסאות ומנעמי השלטון. ההנהגה הפלסטינית/חמאס מצד שני, מעניין להם את הביצה ניהול מדינה (הם פליטים באחריות האום) כל מה שהם רוצים זה להרוג את היהוד ועוזריו כי ככה יבוא המשיח שלהם ועל זה הם בונים עתיד ומגדלים ילדים.

לפני 49 דקות, oryo כתב:

אני בטוח שהם היו הורגים לא פחות (ויותר) אם היו יכולים, כמו שאני בטוח שאנחנו היינו הורגים יותר אם היה מתאפשר

אני לא.

אנחנו לא כיוונו לאיזה מספר ויש לנו יכולת להרוג הרבה יותר. אם המטרה היתה להרוג מתוך נטו נקמה, למה הסיוע החשמל והמים? למה לא להטיל שם פצצות מצרר ולעשות ג'נוסייד אמיתי כמו שאומרים בכל ערוצי התקשורת שבמימון קטארי?

אם באמת רצינו לרצוח כמה שיותר וכל מה שיכלנו ב15 חודשים זה 40k איש, זה נס שאנחנו עדיין קיימים פה במזה"ת. המספר הזה היה צריך להיות כמות חודשית, לא כללית, במידה והצבא היה פועל מתוך שנאה ותאוות דם. למזלנו עם כל המגרעות והבעיות הקשות שלנו עדיין לא הפכנו לכאלה ואני לא מאמין שאי פעם נהפוך. אולי רק אחרי שכולם יתייאשו ויעזבו וישארו פה רק משיחיים וביביסטים.

לפני 49 דקות, oryo כתב:

אוקטובר 7 לא קרה בואקום בין שני עמים חביבים שהתנהגו יפה זה לזה. ובהינתן הנונשלנטיות של כולנו כלפי עשרות אלפי עזתים מתים עקב אלף ישראלים מתים, אין לנו להתפלא על הנונשלנטיות של מי שמסתכל על אלף מתים ישראליים אחרי אלפי מתים עזתיים ב״מבצעים״ שקדמו

כי זה בדיוק אותו הדבר נכון? כשהפלסטינים עושים פיגוע ורוצחים אזרחים ישראלים ובתגובה מדינת ישראל יוצאת למבצע צבאי שנהרגים בו אזרחים כי הפלסטינים משתמשים במשפחות שלהם כמגנים אנושיים, זה טרגדיה שנגרמה בגלל שישראל יצאה למבצע ולא כי כל זה התחיל בגלל פעולות טרור.

הבעיה שלנו זה שבגלל שאנחנו מובלים על ידי חבורת חסרי תועלת ללא עמוד שדרה, חזון וערכים, אף אחד לא ניסה לעצור את המעגל הזה וכשזה קורה שוב ושוב ושוב, במיוחד כשאצלנו אף אחד לא טורח לסיים את העבודה אחת ולתמיד ומעדיף לנצל את זה לרווח פוליטי, הנרטיב שאתה מנסה לנרמל משתרש בתודעה של הציבור במערב. הקורבן התמידי המוחלש נגד הכיבוש המסוכן והרע. אז ברור שכלום לא קורה בוואקום, אבל בוא. רמות כאלה של רשעות ושנאה זה לא משהו שאפשר להשוות לשום דבר שמדינת ישראל אי פעם ביצעה נגד פלסטינים, או כל קבוצה אחרת. 

לפני 49 דקות, oryo כתב:

כמובן, השני הרבה יותר גרוטסקי. מצד שני, יש גם הבדל בין משפחה אחת שעברה את זה, ו100 משפחות שנמחקו מהאוויר, ואם מניחים שיש משקל לחיים באופן כללי השיחה לגבי מי מהנ״ל יותר חמור לא טריוויאלית

רק שאם היה אפשר לעשות סיאנס ולשאול אני בטוח שהמשפחה שעברה את זה היתה מוכנה להימחק 100 פעמים מהאויר ולא לעבור את זה שוב אפילו פעם אחת.

משקל החיים של בני אדם לא נקבע לפי מספר האנשים בחברה אלא לפי הערך שיש לחיים בעיני החברה שלהם. זו בין היתר הסיבה שישראל לא חוטפת פלסטינים ומענה אותם בשביל הצחוקים סטייל משטר אסד או מוכנה לשחרר מאות אסירים עבור ישראלי אחד, רק כדי לעצור את הסבל שהוא עובר. הפלסטינים לעומת זאת, אני בטוח שיש בניהם כאלה שמעריכים את החיים שלהם אבל כחברה הם מצהירים על אהבת המוות ומאחלים לילדים שלהם להיות שאהידים. אנחנו מעריכים את החיים של הפלסטינים יותר מהפלסטינים עצמם.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 3

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 5 דקות, SlowRide כתב:

הפלסטינים לעומת זאת, אני בטוח שיש בניהם כאלה שמעריכים את החיים שלהם אבל כחברה הם מצהירים על אהבת המוות ומאחלים לילדים שלהם להיות שאהידים. אנחנו מעריכים את החיים של הפלסטינים יותר מהפלסטינים עצמם.

צודק במאה אחוז, כאמור, עם פח.

הממשלות שלנו, גרועות ככל שיהיו, אף פעם לא הציבו לעצמן מטרה להשמיד את הפלסטינים

meh, 

הממשלות שלנו מתוחכמות יותר (בדרך כלל, לאחרונה פחות) אז הן לא מצהירות על זה קבל עם ועדה, למרות שסמוטצ׳יק ובנ״ג לא רחוקים משם עם ״אין חפי פשע בעזה״ וכו׳. לאחרונה הם פחות ופחות מסתירים את הכוונות שלהם.

לפני 7 דקות, SlowRide כתב:

אם המטרה היתה להרוג מתוך נטו נקמה, למה הסיוע החשמל והמים? למה לא להטיל שם פצצות מצרר ולעשות ג'נוסייד אמיתי כמו שאומרים בכל ערוצי התקשורת שבמימון קטארי?

כי אנחנו לא יכולים, העולם נותן לנו אשראי מוות של עשרות אלפים אבל לא מאות אלפים. כל הזין :( 

אם אתה חושב שזה מתוך ״אהבת אדם״ או ״הערכת החיים״ בעזה אז יש לי גשר למכור לך, שלח פרטי אשראי בפרטי.

לפני 10 דקות, SlowRide כתב:

למזלנו עם כל המגרעות והבעיות הקשות שלנו עדיין לא הפכנו לכאלה ואני לא מאמין שאי פעם נהפוך. אולי רק אחרי שכולם יתייאשו ויעזבו וישארו פה רק משיחיים וביביסטים.

אתה צריך להבדיל בין יכולת קונספטואלית ויכולת קונקרטית, קונספטואלית יש לנו יכולת להרוג את כולם, קונקרטית - לא.

זה מדהים בעיני לראות את חוסר ההבנה של ישראלים לכך שהם אשכרה לא חיים בואקום, שיש מגבלות כח שאינן בשליטת הקמב״ץ התורן.

לפני 12 דקות, SlowRide כתב:

הנרטיב שאתה מנסה לנרמל משתרש בתודעה של הציבור במערב.

איזה נרטיב..?

לפני 13 דקות, SlowRide כתב:

רק שאם היה אפשר לעשות סיאנס ולשאול אני בטוח שהמשפחה שעברה את זה היתה מוכנה להימחק 100 פעמים מהאויר ולא לעבור את זה שוב אפילו פעם אחת.

לא חושב שהבנת איך זה עובד, אי אפשר למחוק משפחה 100 פעמים, אפשר למחוק 100 משפחות. שאל את עצמך: היית מעדיף פי 100 יותר הרוגים באוק7, אבל כולם במוות פחות גרוטסקי? אני חושב שהתשובה, המחרידה, ידועה לשנינו.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 16 דקות, SlowRide כתב:

הנרטיב שאתה מנסה לנרמל משתרש בתודעה של הציבור במערב

הוא נמצא ב'מערב' כבר מספיק זמן כדי לאמץ נרטיב שמנותק מההיסטוריה המציאות וראייה פשוטה מאוד של מעשים והשלכות. בדיוק האופן שבו פלסטינאצים מסתכלים על העולם, דרך משקפיים של האשמה של האחר, ללא יכולת לאינטרוספקציה ולהפקת לקחים מההשלכות של מעשיהם.

פורסם

איזה שטויות... 

סך הכול לא מלא שנאה ומסתכל מהצד קצת. בכול מקרה בריא מדי פעם לקחת צעד אחורה לנסות לראות איך המצב נראה מהצד.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

יש לי את היכולת לעשות את זה, אני מקווה לפחות, בכל זאת, ביום יום אני עובד בלעזור לאחרים לעשות את זה לגבי החיים שלהם.

גם במונחי non biased, אם הייתי צופה מהצד על ההיסטוריה של ה'קונפליקט' הייתי מצדד בישראל.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 40 דקות, oryo כתב:

הממשלות שלנו מתוחכמות יותר (בדרך כלל, לאחרונה פחות) אז הן לא מצהירות על זה קבל עם ועדה, למרות שסמוטצ׳יק ובנ״ג לא רחוקים משם עם ״אין חפי פשע בעזה״ וכו׳. לאחרונה הם פחות ופחות מסתירים את הכוונות שלהם

האידיוטים האלה 15 שנה בשלטון והניסיון לג'נוסייד היחיד שהם הצליחו להביא זה עלינו. הממשלות שלנו לא מתוחכמות ולא נעליים, פשוט חבורת אופורטוניסטים שמנצלים את הפחדים של הציבור בשביל להחזיק בשלטון. אין להם שום מטרה חוץ מלשרוד פוליטית. לא קונה את זה.

לפני 40 דקות, oryo כתב:

העולם נותן לנו אשראי מוות של עשרות אלפים אבל לא מאות אלפים

אה, זאת הסיבה ש"הצלחנו" לשיטתך להרוג רק עשרות אלפים ולא את כולם? אשראי? טוב לדעת. הרי אנחנו מנסים במשך שנים להשמיד אותם אבל זה פשוט לא מצליח. 

או שאולי התשובה הכי פשוטה היא בעצם האמת? אנחנו לא רוצים להשמיד אותם. יש לנו שר שקורא להם "נכס" וראש ממשלה שמרגל עבור המדינה שמממנת אותם להזכירך. 

ישראל אף פעם לא רצתה למחוק את הפלסטינים. צריך יותר מאמירות סתומות מכמה טמבלים שעלו לגדולה בשביל להוכיח טענה כזו חריפה.

לפני 40 דקות, oryo כתב:

אתה צריך להבדיל בין יכולת קונספטואלית ויכולת קונקרטית, קונספטואלית יש לנו יכולת להרוג את כולם, קונקרטית - לא

צריך להבדיל בין יכולת לרצון, זה הרבה יותר פשוט. יש יכולת, אין רצון. כמו שיש יכולת לסיים את הסכסוך הזה אחת ולתמיד, אבל אין רצון. ולא רק מהצד שלנו. אישית אני מאמין שארה"ב לא באמת רוצה לשים סוף לסכסוך הזה אלא להשאיר אותו על אש קטנה וההנהגה חסרת עמוד השדרה שלנו פשוט זורמת כי זה משמר את השלטון שלה. רבין ניסה לפתור את הבעיה ותראה מה עשו לו.

לפני 40 דקות, oryo כתב:

איזה נרטיב..?

הנרטיב שהכיבוש הישראלי מדכא את הפלסטינים המקומיים ביד קשה במשך שנים רבות והפעם הם הצליחו להחזיר לו במתקפה משמעותית. סיפור שמנרמל את הזוועות שקרו פה בטענה ש"מה אתם רוצים אתם עושים להם את זה כל הזמן".

לפני 40 דקות, oryo כתב:

שאל את עצמך: היית מעדיף פי 100 יותר הרוגים באוק7, אבל כולם במוות פחות גרוטסקי? אני חושב שהתשובה, המחרידה, ידועה לשנינו

אענה לך על זה בשאלה. אם אתה חייב לבחור, איך אתה מעדיף למות? כמו תושבי הקיבוצים בעוטף באותו יום או כמו פלסטיני שגר מעל אתר לשיגור רקטות?

התשובה המחרידה ידועה לשנינו.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 30 דקות, oryo כתב:

כי אנחנו לא יכולים, העולם נותן לנו אשראי מוות של עשרות אלפים אבל לא מאות אלפים. כל הזין :( 

אם אתה חושב שזה מתוך ״אהבת אדם״ או ״הערכת החיים״ בעזה אז יש לי גשר למכור לך, שלח פרטי אשראי בפרטי.

אני חושב שאתה לוקח נקודה, שיש לה אחיזה קטנה במציאות, והולך איתה לאקסטרים.

זה לא יעשה אותי שמח אם פצצה צה"לית תיפול מחר על איזה מחנה פליטים ותהרוג סתם ככה אלף איש.

זה גם לא יעשה אותי שמח אם אותם אלף איש ימותו משריפה שנגרמה מזה שאיזה אחמד כיבה סיגריה במיכל דלק.

אני לא נהנה לראות בנאדם אחר סובל סבל נוראי ואני חושב שרוב האנשים פה ובארץ בכלל מחזיקים באותה דיעה.

לצערי הרוב הזה כנראה הולך ונהיה יותר קטן עם השנים, אבל עדיין רחוק שנות אור מהמצב אצל השכנים שלנו.

בצד העזתי, המצב הפוך.

אם ספינת קרוז שעליה רק יהודים מאוסטרליה טובעת, אין לי ספק שבעזה יחלקו ממתקים. ואלו אנשים שאין להם שום קשר לסכסוך.

ברור שהאנשים בעזה הם האויבים, וכקולקטיב הם חרא של בני אדם, אבל רוב האנשים פה לא רוצים לקום ממחר בבוקר ולהסתובב עם תואר 'רוצחים'. שמעת את ההוא שהתקשר להורים שלו בשביעי לאוקטובר לספר להם בגאווה שהוא רצח עשרה יהודים? זו הנורמה.

• אהבתי 4
פורסם (נערך)

אענה לך על זה בשאלה. אם אתה חייב לבחור, איך אתה מעדיף למות? כמו תושבי הקיבוצים בעוטף באותו יום או כמו פלסטיני שגר מעל אתר לשיגור רקטות?

התשובה המחרידה ידועה לשנינו.

[הומור שחור]

מהחוויה שלי, כדור בראש אבל רק אחרי שנלחמתי בהם..

[/הומור שחור]

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 4 דקות, SlowRide כתב:

אישית אני מאמין שארה"ב לא באמת רוצה לשים סוף לסכסוך הזה אלא להשאיר אותו על אש קטנה

זה נכון לגבי האויבים של ארה"ב ששמחים שיש כאן מוצב אמריקאי שאפשר להציק לו כל פעם שצריך להסיט את הפוקוס שלהם.

לאמריקאים זה דווקא טוב שיהיה פה שלום.

חוץ מללוקהיד מרטין. הם עושים פה קופה.

פורסם

אין תיאור זמין לתמונה.:rofl:

• אהבתי 3

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני שעתיים, NEW10 כתב:

קווה שאתה בסדר עם זה שציטטתי אותך, היית מאלה שממש כעסו עליי לפני חודשיים(כבר אמרתי שאני יודע שהבאתי את זה על עצמי).

גברים כועסים, הולכים מכות ואחרי שתי דקות שותים בירה ביחד 

אתה יודע על כמה אנשים חוטפים את הג'ננה בשרשור הזה בחודשיים?

אין סיכוי לזכור את כולם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...