Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 10 דקות, יבגניפ כתב:

אני לא יודע לגבי זה - אם זה יגיע לביבי ואיזו השפעה תהייה לזה אל מול נתונים שנחפשים בתקשורת כל יום כל היום.

תראה, אני מאוד אמביוולנטי פה. אני לא רוצה שהצבא יתפרק מן הסתם. אבל אף אחד מאיתנו לא באמת יודע איפה עובר או היה עובר הגבול של המהפכה. אבל לדעתי - ולצערי כנראה נגלה את זה בקרוב - בהעדר חסמים אזרחיים ברורים, הביביזם הדתי יקח אותנו לכיוון של סמי ממלכה דתית. עם אולי בחירות בכאילו (די בטוח שחקיקה שתפסול ערבים וגם שמאלנים בטענה הרגילה ״העם רוצה״ היא עניין של זמן, למשל). ובפועל החברים שהודיעו שיפסיקו להתנדב גם 1) היו הדבר היחיד שעצר את המהפכה המשפטית; 2) כן התגייסו במלחמה.

נתחיל מהסוף:

1. מה שעצר את המהפכה המשפטית היה הטבח של ה7.10

2. יש מצב שאם לא היו קריאות לסרבנות לא הייתה מלחמה. מעדיף שלא היו צריכים להגיע מאשר להוכיח שהם כן באים כשיהודים נשחטים.

יהיו פה בחירות, ואם מחר בבוקר בלד וחדש ייפסלו* זה רק יפגע בביבי - הקולות שלהם ילכו לרעמ ויהיה יותר קל להפיל את האפס.

*אני בעד אגב. תומכי טרור אלה. רעמ הם הרע במיעוטו כרגע.

לפני 3 דקות, SlowRide כתב:

הרבה אומרים את זה אבל כולם יקפצו שוב בצו 8 במצב חירום. לאנשים אכפת מהבית שלהם וככל שהצרה יותר גדולה הם ילחמו ביותר נחישות. הפוליטיקאים הציניים והמנותקים בונים על זה שלא משנה מה יקרה, תמיד יהיו להם נתינים בגלל זה. 

אף טייס לא יאפשר לאיראן להפיל פה טילים ולרצוח ילדים, אף לוחם לא ישב בבית כשטרוריסטים על היילקסים מרססים אנשים ברחובות רק בגלל חבורת פוליטיקאים אפסים.

אל תהיה בטוח. כשהכל סבבה ברור שכן, אבל כשאתה אחרי 300 ימי מילואים עם בית מפורק ועסק שפשט רגל אתה תחשוב פעמיים.

בקטע הזה אני מסכים עם @יבגניפ, זה תהליך. לא עוד שנה, לא שנתיים, אבל מתישהו זה יקרה.

אני עברתי לתפקיד יחסית עורפי בגדוד, ואני מרגיש שהילד שלי חווה מזה רגרסיה. אני לא יכול אפילו לדמיין מה קורה בתא המשפחתי של חברים שלי שעשו מעל 300 ימי לחימה בשנה.

• אהבתי 1
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 4 דקות, יובל .מ. כתב:

נתחיל מהסוף:

2. יש מצב שאם לא היו קריאות לסרבנות לא הייתה מלחמה. מעדיף שלא היו צריכים להגיע מאשר להוכיח שהם כן באים כשיהודים נשחטים.

1. היא נקברה די לפני. לוין חיפש הישג אז, אבל בפועל היא די נעצרה. מה נעצרה? ביבי לא הצליח אפילו לפטר את גלנט.

2. יש מצב. ויש מצב שאם ביבי לא היה מעביר מיליונים לחמאס וסמוטריץ׳ לא היה רואה בהם נכס גם לא היתה מלחמה. אבל בכלליות, כן, אני לא חושב שצריך להתחמק מזה. התחושה כאילו צבא המילואים מתפרק פגעה בהרתעה הישראלית. את זה ידעו גם בהנהגה. וגם היום הם יודעים את זה. גם היום הם יודעים שהם משחקים על הגבול הדק שאחריו אין לישראל יותר צבא מילואים להישען עליו.

זה מצב מחורבן, כן? מי שהימר והודיע בקולי קולות שיפסיק להתנדב פגע בצבא ובהרתעה הישראלית. אם הוא לא היה עושה את זה, ביבי כבר היה כנראה מלך רשמית וכו׳. ואני חושב שהאחריות הסופית, כוללת, עליונה, בלה בלה בלה, למצב היא אצל ביבי ושותפיו. לא היתה ואין סיבה להביא את המדינה לקצה הזה. אבל המדינה לא מעניינת לא הליכודניקים, לא את מצביעים בן גביר וסמוטריץ׳ (חוץ ממך) ולא את החרדים.

לפני 8 דקות, יובל .מ. כתב:

יהיו פה בחירות, ואם מחר בבוקר בלד וחדש ייפסלו* זה רק יפגע בביבי - הקולות שלהם ילכו לרעמ ויהיה יותר קל להפיל את האפס.

לא איכפת לי מבל״ד. אני מדבר על חקיקה מאוד טריוויאלית: ״חוק יסוד: רק מי שדוגל בא״י השלמה יכול להתמודד לכנסת״. בעולם האידיאלי של החברים שתיארתי למעלה זה חוק לגיטימי (״העם בחר בנו אז מותר לנו״). לא יהיה מי שגם יתערב נגדו (חלק מהתפיסה שלמערכת המשפט אסור להתעסק בביקורת על חקיקה). ו... זהו. יהיו בחירות אחכ? כן. הן יהיו חצי פיקטיביות ברמה של איראן בערך? כן.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 7 דקות, יובל .מ. כתב:

יש מצב שאם לא היו קריאות לסרבנות לא הייתה מלחמה.

הם תיכננו את זה שנתיים, מה קריאות לסרבנות, זה רק עיניין של תיזמון.

או שחמאס לא כאלה נוראיים והיו מוותרים אם כולם היו מסכימים לרפורמה המשפטית? היו אומרים לעצמם שדווקא בסדר הישראלים האלה.

מעבר לכך, אם אתה מאמין שזה בגלל הקריאות לסרבנות בגלל הרפורמה, אולי הרפורמה נוראית בהשלכותיה.

נראה לי אתה סמולן מסוכן.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

זה לא רק הרפורמה וזה לא רק הקריאה לסרבנות, זה הפילוג בחברה שגם היום קיים והאויבים שלנו חוגגים את זה למרות שיש להם מאה אלף הרוגים ופצועים. מבחינתם זה הניצחון הגדול ובעיניהם זה רק ההתחלה של הסוף שלנו.

פורסם
לפני 3 דקות, David32 כתב:

הם תיכננו את זה שנתיים, מה קריאות לסרבנות, זה רק עיניין של תיזמון.

או שחמאס לא כאלה נוראיים והיו מוותרים אם כולם היו מסכימים לרפורמה המשפטית? היו אומרים לעצמם שדווקא בסדר הישראלים האלה.

מעבר לכך, אם אתה מאמין שזה בגלל הקריאות לסרבנות בגלל הרפורמה, אולי הרפורמה נוראית בהשלכותיה.

נראה לי אתה סמולן מסוכן.

הם תיכננו את זה במשך עשור, הרפורמה+מחאות+קריאות לסרבנות+זלזול של מערכת הביטחון באמירות "חמאס מורתע" בשילוב עם שחרור כל הלוחמים הביתה לחג נתנו להם את ההזדמנות.

לפני 4 דקות, יבגניפ כתב:

1. היא נקברה די לפני. לוין חיפש הישג אז, אבל בפועל היא די נעצרה. מה נעצרה? ביבי לא הצליח אפילו לפטר את גלנט.

2. יש מצב. ויש מצב שאם ביבי לא היה מעביר מיליונים לחמאס וסמוטריץ׳ לא היה רואה בהם נכס גם לא היתה מלחמה. אבל בכלליות, כן, אני לא חושב שצריך להתחמק מזה. התחושה כאילו צבא המילואים מתפרק פגעה בהרתעה הישראלית. את זה ידעו גם בהנהגה. וגם היום הם יודעים את זה. גם היום הם יודעים שהם משחקים על הגבול הדק שאחריו אין לישראל יותר צבא מילואים להישען עליו.

זה מצב מחורבן, כן? מי שהימר והודיע בקולי קולות שיפסיק להתנדב פגע בצבא ובהרתעה הישראלית. אם הוא לא היה עושה את זה, ביבי כבר היה כנראה מלך רשמית וכו׳. ואני חושב שהאחריות הסופית, כוללת, עליונה, בלה בלה בלה, למצב היא אצל ביבי ושותפיו. לא היתה ואין סיבה להביא את המדינה לקצה הזה. אבל המדינה לא מעניינת לא הליכודניקים, לא את מצביעים בן גביר וסמוטריץ׳ (חוץ ממך) ולא את החרדים.

לא איכפת לי מבל״ד. אני מדבר על חקיקה מאוד טריוויאלית: ״חוק יסוד: רק מי שדוגל בא״י השלמה יכול להתמודד לכנסת״. בעולם האידיאלי של החברים שתיארתי למעלה זה חוק לגיטימי (״העם בחר בנו אז מותר לנו״). לא יהיה מי שגם יתערב נגדו (חלק מהתפיסה שלמערכת המשפט אסור להתעסק בביקורת על חקיקה). ו... זהו. יהיו בחירות אחכ? כן. הן יהיו חצי פיקטיביות ברמה של איראן בערך? כן.

אם אנחנו לא במלחמה אין אדם אחד בליכוד שהיה מעיז להצביע נגד בהצבעות של הרפורמה.

פורסם (נערך)
לפני 18 דקות, יובל .מ. כתב:

נתחיל מהסוף:

*אני בעד אגב. תומכי טרור אלה. רעמ הם הרע במיעוטו כרגע.

אל תהיה בטוח. כשהכל סבבה ברור שכן, אבל כשאתה אחרי 300 ימי מילואים עם בית מפורק ועסק שפשט רגל אתה תחשוב פעמיים.

בקטע הזה אני מסכים עם @יבגניפ, זה תהליך. לא עוד שנה, לא שנתיים, אבל מתישהו זה יקרה.

אני עברתי לתפקיד יחסית עורפי בגדוד, ואני מרגיש שהילד שלי חווה מזה רגרסיה. אני לא יכול אפילו לדמיין מה קורה בתא המשפחתי של חברים שלי שעשו מעל 300 ימי לחימה בשנה.

אני מאוד סקרן לשאול אותך בתור לוחם לשעבר שעדיין עושה מילואים לפי מה שהבנתי, מה אתה חושב על פרשת גניבת האפוד הקרמי(שעלה יותר מ-2000 דולר ועוד היה עליו ציוד לחימה), שהבן של גלי בהרב מיארה, היועמ"שית, גנב מחייל שהגיע במיוחד מחו"ל כדי לשרת במילואים, ואחר כך בגלל "נקיפות מצפון" הוא פשוט זרק את זה, לטענתו, בצד הדרך, והטיוח של המפקדים וההתעלמות של התקשורת.

לדעתי זאת פשוט בושה וחרפה, אני לא מבין מה עבר עליו, או שהוא באמת חשב שרק בגלל הייחוס המשפחתי הו יצליח להתחמק מעונש.

עריכה אחרונה על ידי NEW10
תיקון שגיאות כתיב
פורסם
לפני 20 דקות, NEW10 כתב:

פרשת גניבת האפוד הקרמי(שעלה יותר מ-2000 דולר ועוד היה עליו ציוד לחימה), שהבן של גלי בהרב מיארה, היועמ"שית, גנב מחייל שהגיע במיוחד מחו"ל כדי לשרת במילואים, ואחר כך בגלל "נקיפות מצפון" הוא פשוט זרק את זה, לטענתו, בצד הדרך, והטיוח של המפקדים וההתעלמות של התקשורת.

אפשר קישור ממקור אמין או שזו סתם עלילת דם?

פורסם
לפני 4 דקות, פריג'י כתב:

https://www.now14.co.il/article/1071698

זאת ממש לא עלילת דם. הוא באמת גנב ווסט פרטי ויקר של לוחם אחר(כשעל הווסט היה גם ציוד לחימה צבאי),ואחר כך לטענתו השליך אותו באמצע הדרך ומעולם לא החזיר לחייל ממנו הוא גנב את הכסף.

בושה שזה לא הגיע לערוצים המרכזיים.

פורסם
לפני 4 דקות, NEW10 כתב:

הבנאדם ביקש במפורש קישור ממקור אמין. 

מה ערוץ 14 קשור?!

לפני 11 דקות, פריג'י כתב:

כש-12, 13 או אפילו 11 ידווחו על זה, אולי אאמין. בכל מקרה אהיה סקפטי וחצי. כמו לכל דבר שאני שומע בחדשות.

אבל ערוץ 14? הדבר היחיד שאני מאמין לערוץ 14 שהם אומרים זה כל מה ששומעים בגל השקט במהלך השבת.

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

השלים ציוד?

שיענישו אותו בחומרה.

הדחה של קצין זה עונש חמור.

בכל אופן חייל צריך להיות עם אפוד צבאי ולא להביא מהבית. 

להגיד שזה בגלל שאמא שלו ככה וככה, שבמקרה נפלה על המשבצת של אויבת העם ולעשות על זה אייטם? כשכולם בעילום שם, העד הראשי והקורבן לא בארץ, והדבר לא באמת ייחקר?

נו טוב, כל כך תמים אני לא.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 52 דקות, יובל .מ. כתב:

זה לא עובד ככה ונתניהו יודע את זה מעולה.

אחוזי ההצבעה במגזר הערבי הם מראש נמוכים יחסית. בגלל סיבות רבות שהעיקרית בהן היא חוסר אמון במערכת.

בן אדם שפוסלים את המפלגה שמייצגת אותו, חוסר האמון שלו רק עולה. ואלו שיצאו להצביע למפלגה אחרת יהיו מיעוט.

גם המחשבה שלך שמצביע חדש שיפסלו לו את המפלגה יצביע לרעם, כי כל המפלגות הערביות הן שקולות בעיניך, הוא מוטעית. זה כמו שיפסלו לך את הליכוד ואת עוצמה יהודית ואתה במקום זה תצביע מרץ.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, ברווז כתב:

הבנאדם ביקש במפורש קישור ממקור אמין. 

מה ערוץ 14 קשור?!

כש-12, 13 או אפילו 11 ידווחו על זה, אולי אאמין. בכל מקרה אהיה סקפטי וחצי. כמו לכל דבר שאני שומע בחדשות.

אבל ערוץ 14? הדבר היחיד שאני מאמין לערוץ 14 שהם אומרים זה כל מה ששומעים בגל השקט במהלך השבת.

זה קרה באמת. אז מה אם זה מערוץ 14, יש שם עדויות אמינות של החייל עצמו+תיעוד של הגניבה.על העובדות בכתבה אין מחלוקת.

הערוצים האחרים לא פירסמו אולי בגלל אג'נדה, מסכן החייל שגנבו ממנו, בשביל מה הבן שלה לקח את זה הביתה ואז זרק אותו.

אותי אתם לא תשכנעו שהבן של היועמשית הוא לא גנב, אני למשל לא פוסל את הערוצים האחרים כשהם מפרסמים תחקירים, יש מקרים שבערוצים האחרים לא רוצים לפרסם עניינים שקשורים בעקיפין לאישי ציבור מסויימים מהסיבות שלהם.

עריכה אחרונה על ידי NEW10
תיקון שגיאות כתיב
פורסם
לפני 9 דקות, פריג'י כתב:

השלים ציוד?

שיענישו אותו בחומרה.

להגיד שזה בגלל שאמא שלו ככה וככה, שבמקרה נפלה על המשבצת של אויבת העם ולעשות על זה אייטם? כשכולם בעילום שם, העד הראשי והקורבן לא בארץ, והדבר לא באמת ייחקר?

אני לא מכיר את האירוע הזה לעומק ושמעתי עליו פה ושם

אם היה גונב מהמחסנים - זניח. 

כאילו לא זניח - "משפט צבאי, תעלה על א' בוא למשפט, ותהיה מוכן להיפרד מ250 שקל".

אם זה באמת כמו שערוץ 14 טוענים והוא לקח ציוד של לוחם אחר - מגיע לו שמיכה בלילה מכל המחלקה.

אבל שוב - לא מכיר את האירוע עד הסוף, ראיתי איזה סרטון שהוא מרים ציוד מהרצפה והולך, לא יודע אם זה שלו או של מישהו אחר.

מה שאני כן מכיר זה שבצבא יש תרבות כסתוחים מטורפת ואני לא שולל לגמרי את זה שהוא אמר למישהו "אמא שלי זאת גלי" ומישהו התנדב לטשטש את זה.

פורסם
לפני 11 דקות, פריג'י כתב:

השלים ציוד?

שיענישו אותו בחומרה.

זה גם הצורה שבה הוא גנב, קודם כל ההדחה שלו מהגדוד הייתה לפני הגניבה, בגלל שהוא לא התייצב לאיזה תרגיל גדודי או הקפצה(אני לא ממש מבין בזה).

הוא מצולם כשהוא גונב לחייל שלו את הציוד ועוד כשהוא מנסה להסתיר את זה עם מגבת(אם התירוץ שלו זה "כולם עושים את זה" אז למה הוא כל כך מתאמץ להסתיר שהוא גונב מחייל שלו).

ועוד אחר כך הוא טען בפני החייל שממנו נגנב האפוד שהוא פשוט זרק את זה באמצע הדרך בגלל "נקיפות מצפון".

לדעתי הוא צריך להתבייש בעצמו.

לפני 3 דקות, יובל .מ. כתב:

אני לא מכיר את האירוע הזה לעומק ושמעתי עליו פה ושם

אם היה גונב מהמחסנים - זניח. 

כאילו לא זניח - "משפט צבאי, תעלה על א' בוא למשפט, ותהיה מוכן להיפרד מ250 שקל".

אם זה באמת כמו שערוץ 14 טוענים והוא לקח ציוד של לוחם אחר - מגיע לו שמיכה בלילה מכל המחלקה.

אבל שוב - לא מכיר את האירוע עד הסוף, ראיתי איזה סרטון שהוא מרים ציוד מהרצפה והולך, לא יודע אם זה שלו או של מישהו אחר.

מה שאני כן מכיר זה שבצבא יש תרבות כסתוחים מטורפת ואני לא שולל לגמרי את זה שהוא אמר למישהו "אמא שלי זאת גלי" ומישהו התנדב לטשטש את זה.

הוא באמת גנב ציוד של לוחם אחר שהיה חייל שלו עד לפני שנייה(הבן של מיארה הודח כמפקד של הגדוד כמה שעות לפני)

הוא גם הודה שהוא גנב בשיחת טלפון עם הלוחם(אתמול פורסמה השיחה בערוץ 14 ושם הבן של מיארה מודה בקולו בפני החייל שהוא עשה מעשה חמור ומטומטם ושואל כמה עולה האפוד).

אתה לא שמעת על זה או שמעת על זה בקושי כי יש כאלה שלא רצו שתשמע.

• תוכן חדש...