Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 10 דקות, יובל .מ. כתב:

זוכרים את תרחישי העלטה? לפני חמישה חודשים בלבד השמיע שאול גולדשטיין, מנכ"ל חברת נגה לניהול משק החשמל, תיאור בלהות. "אנחנו לא במצב טוב, אנחנו לא מוכנים למלחמה... נסראללה יכול להפיל בקלות את רשת החשמל בארץ... אחרי 72 שעות בלי חשמל - אי אפשר יהיה לגור בישראל".

אבל בסוף חיזבאללה לא תקף כמו שאמרו.

לפני 11 דקות, יובל .מ. כתב:

חודש קודם פרסומת גדולה של "עומדים ביחד", ארגון שמאל שמטרתו האמיתית היא ליפול לחוד, הזהיר במודעת ענק: "מספר ההרוגים יגיע ל־15,000". ערן עציון, סגן ראש המל"ל לשעבר שמבט בחשבון הטוויטר שלו מעורר רצון לצעוק "תודה השם, המדינה הזו חיה בניסי ניסים", היה נחרץ יותר. ב־21 בספטמבר, כבר אחרי הביפרים ומכשירי הקשר, הוא התנבא: "ישראל מנסה לנתק בין לבנון לעזה, לא יקרה".

כנל

בימים הראשונים של המלחמה נימק את התנגדותו למכת המנע בכך שגם היכולת השיורית של חיזבאללה תוביל לכך ש"תל אביב לא תישאר כמו שהכרתם אותה".

כנל

הפחד הזה עצר תקיפה בטהרן

אשמת ביבי

לפני 12 דקות, יובל .מ. כתב:

לא העזה לירות אפילו כדור גומי לאוהל חיזבאללה שהוצב בשטחנו.

10000000000 אשמת ביבי ומה שהוביל בכלל למצב עם חיזבאללה. 

• אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 34 דקות, taranta כתב:

לא הבנתי מה הבעיה בסיומת המשפט שלך - כן, ברור שיש גם אינטרס כלכלי. מה רע בזה?

כשאני מתלבט אם לגור במרכז תל אביב או ברמת הגולן לשיקול הכלכלי יש מקום חד וחלק.

אז ברור שאדמות שמרוחקות מהמרכז ואמורה להיות להם פחות ביקוש (בגלל מצב ביטוחני וכדו') אמורות להיות זולות יותר וזה שיקול.

אין שום דבר רע בשיקולים כלכליים. יש משהו מאוד רע בתהליך.

אני מזכיר שוב מאיפה התחלנו: דניאלה וייס, שמסתובבת בעזה, מסתבר, על בסיס שבועי מאז תחילת המלחמה, פגשה שם את שר הבינוי החרדי. שניהם ביחד מפנטזים איך כבר תכף מתחילים להקים שם ישובים. וייס בכלל רוצה שנגיע עד לעיראק או משהו. החברים שלה, כמו רוטמן, מדמיינים איך ערים ברצועה מיושבות ע"י יהודים ישראלים.

אלא שגם וייס, גם רוטמן, גם סמוטריץ', כולם יודעים את מה שאני מתאר עכשיו: מפעל ההתנחלויות נכשל בלשווק את עצמו לישראלי הממוצע כמקום פוטנציאלי לחיות בו. הישראלי הממוצע לא הלך, לא הולך, ולא ילך לגור בהתנחלויות. לא ביהודה ושומרון ובקעת הירדן. ובטח שלא ברצועת עזה. וזה כמובן לא טוב לאנשי א"י השלמה למיניהם. כי זה מקשה על בניית הנרטיב שלהם ומקשה על האחזות ארוכת טווח בשטח ועל פנטזיות על סיפוח. וזה עוד לפני שבכלל יצאנו מגבולות א"י והתחלנו לזלוג לפנטזיות על התנחלויות בלבנון וירדן, שוייס היא לא היחידה שמאמינה בהן.

אז מה עושים? מנסים למשוך ע"י הטבות כלכליות. סמוטריץ' כבר לפני שנים נלחם על הטבות מס למתנחלים. אבל גם זה לא ממש עובד. ישראלים עדיין מצביעים ברגליים. אז זורקים רעיונות על קרקעות בחינם. אז אולי ישראלים מיואשים מיוקר המחייה יגיעו. ועד אז מייצרים גטאות עוני לחרדים. להם מימלא לא כזה איכפת. אין איזו אידיאולוגיה ציונית יוצאת דופן פה או משהו. הולכים לגור איפה שמקימים להם את הישובים שלהם. וזהו. ואז וייס ושות' יכולים להמציא סיפורים ונרטיבים על הצמיחה בקרב האוכלוסיה היהודית ביו"ש.

עכשיו, אתה יכול לטעון שזה גם בסדר. ישראל יכולה, בתאוריה, לכבוש את כל הזמרח התיכון בגבולות הקדומים שלו, ובתאוריה להקים מובלעות חרדיות ודתיות בכל מקום. אבל הנה הבעיה האמיתית: זה לא בר קיימא. מרחב ש-40% בו הם חרדים לא יכול להתקיים כלכלית. אין מלכתחילה שום יכולת למדינה לקבל משהו בחזרה ממיסים ממקומות כאלו. הם דורשים יותר נוכחות צבאית. התושבים המקומיים לא יהיו אלו שיקחו בה חלק, כי המצביעים של גולדנקוף לא הולכים לצבא. ואנחנו, הישראלים הממוצעים, נצטרך לשלם על זה פעמיים: חסרי המזל בינינו ישלמו על זה בדם. כי הם ישלחו להגן על מובלעות חרדיות (משום מה כל אנשי ארץ ישראל השלמה שוכחים את הילדים בני ה18 שהקרבנו בלבנון ועזה לפני 20-25 שנה). אלו עם קצת יותר מזל יצטרכו לשלם על זה רק כלכלית. 

וכל זה בשביל מה? בשביל אמונה דתית נטו שאם נעשה את זה מספיק זמן, בסוף יבוא המשיח.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 25 דקות, יובל .מ. כתב:

עומדים ביחד",

זה ארגון שבהפגנות הכי גדולות שלו יש אולי כמה עשרות אנשים. להיתלות בו זו סתם מריחה.

אגב זה לא מונע מהמשטרה להגדיר את ההפגנות שלהם כקיצוניות ולא חוקיות ולפזר אותן בכח, בגלל שהם קוראים לסיום המלחמה. יופי של דמוקרטיה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 17 דקות, David32 כתב:

אבל בסוף חיזבאללה לא תקף כמו שאמרו.

כנל

כנל

אשמת ביבי

10000000000 אשמת ביבי ומה שהוביל בכלל למצב עם חיזבאללה. 

ולמה חיזבאללה לא תקף כמו שאמרו? כי נסראללה ריחם עלינו? או כי צהל שבר לו את הצורה?

קודם כל אם העזתים מסתדרים בתנאים זבל, אנחנו גם יכולים לשרוד שבועיים בלי חשמל. 

דבר שני אתה לא מבין שהעניין הוא שכולם הפחידו אותנו כדי לתקוף את ביבי או שאחר כך שינו את הדעה כדי לתקוף אותו, זה בדיחה.

וגם זה כמובן לא גורע מהאחריות של ביבי להכל.

לפני 3 דקות, פינדר כתב:

זה ארגון שבהפגנות הכי גדולות שלו יש אולי כמה עשרות אנשים. להיתלות בו זו סתם מריחה.

אגב זה לא מונע מהמשטרה להגדיר את ההפגנות שלהם כקיצוניות ולא חוקיות ולפזר אותן בכח, בגלל שהם קוראים לסיום המלחמה. יופי של דמוקרטיה.

בוא נתעלם משאר הטור.

פורסם
לפני 3 דקות, יובל .מ. כתב:

ולמה חיזבאללה לא תקף כמו שאמרו?

כי גם הוא, כמונו, טעה בהערכת האויב ואם תרצה הטעות שלו מתאימה למשפט "When you have to shoot, shoot; don't talk". אז הוא דיבר, הרבה, מתוך המחשבה שאנחנו מאוד מורתעים כאשר הוא לא הבין שאנחנו מוכנים לגרוע כי כבר ספגנו את הגרוע ביותר ב-7 באוקטובר. נסראללה שוב ושוב ושוב שבר את מה שהוא תמיד הבטיח, בדיוק באותו אופן בו אנחנו התייחסנו לעזה "כדור אחד והם מחוסלים". חיסלו את בכיר חמאס בלבד הדאחיה, יכל ללכת למתקפה All-in, לא עשה, ביפרים? גם לא, מכשירי קשר? גם לא..... 

עכשיו נכון כמובן להוסיף שכל הזמן ההתייחסות הייתה לרק מה הם יכולים לפגוע בנו ולא מה אנחנו יכולים לעשות להם, ביצועי המודיעין וחיל האוויר היו מהמעלה הראשונה בסיכול היכולות האלו של חיזבאללה, כל מה שהיה צריך לאורך השנים זה רק פקודה. בשורה התחתונה, כמו בדרום גם בצפון ביבי השאיר את הכל לאלת המזל. 

פורסם
לפני 15 דקות, יובל .מ. כתב:

ולמה חיזבאללה לא תקף כמו שאמרו? כי נסראללה ריחם עלינו? או כי צהל שבר לו את הצורה?

בוא תגיד לי אתה? מהשמיני לאוקטובר הם התחילו לירות עלינו. אבל כול הזמן רק בקטנה ובטיפטופים. למה?

צהל שבר לו את הצורה? בזמן הביפרים כאילו? כי לפני זה מה עצר אותו?

די יובל. קצת תתנתק מהפוזיציה ותסתכל. תראה שהתשובה היא כנראה לא "כי אנחנו זיינו אותם".

לפני 15 דקות, יובל .מ. כתב:

דבר שני אתה לא מבין שהעניין הוא שכולם הפחידו אותנו כדי לתקוף את ביבי או שאחר כך שינו את הדעה כדי לתקוף אותו, זה בדיחה.

כולם הפחידו כדי לתקוף את ביבי ואחר כך שינו את הדעה, ובכתבה שצריפת מדובר רק על יאיר גולן?

בטח זה גם יאיר גולן הפחיד את ביבי מלפעול.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 45 דקות, יובל .מ. כתב:

לתסריטי הבלהה הצטרף יאיר גולן, האיש שמאמין שעל כל סתירה פנימית אפשר לחפות בחיתוך דיבור אגרסיבי ובנזיפות: "מה ההיגיון בלחסל עוד בכיר חיזבאללה כאשר מה שבאמת נדרש הוא להביא לעסקת חטופים בדרום, הפסקת אש בדרום שתביא להפסקת אש בצפון, ולהביא לשינוי ממשלה במדינת ישראל לממשלה שהעם בוטח בה... מדינת ישראל כיום כשמערך המילואים והסדיר שחוקים עד דק לא באמת כשירה לפתוח במלחמה ארוכה נוספת בצפון. צריך לומר זאת ביושר ובכאב, אבל זה המצב כרגע".
שלשום ברדיו, אחרי הפסקת האש, שמעתי אותו צועק על המגיש ש"נתניהו פחדן, הוא לא אתגר את חיזבאללה". כשנתניהו שחור גולן לבן, כשנתניהו לבן גולן שחור

אני ככל הנראה לא אצביע ליאיר גולן אבל במה שכתבו פה הוא צודק ואין פה שום תסריט בלהות.

אם היתה ממשלה עם חזון וביצים היא היתה דואגת לשחרר את החטופים ואז יוצאת למלחמה כוללת בעזה ובלבנון שהיתה נגמרת מהר. בלי למרוח את תושבי הצפון המפונים שנה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 25 דקות, יובל .מ. כתב:

בוא נתעלם משאר הטור.

המסקנה של הטור (שאין לי מושג מי כתב אותו) היא שכל הנזכרים בו קבעו את עמדתם, לפי הפוזיציה שלהם כלפי נתניהו.

הדוגמה של עומדים ביחד היא שגויה. הם היו נגד מלחמה מהיום הראשון עד האחרון. אני לא מזדהה איתם ולא מסכים איתם בגלל שהם מנותקים מהמציאות, אבל הם לגמרי לא משרתים את המסקנה של כותב הטור.

מעבר לזה, כל מי שלא מכיר את יכולות צהל פחד והפחיד מהתוצאות הצפויות של מלחמה בצפון. אני בטוח שגם בצהל יש אנשים ספורים שידעו על הביפרים, אם בכלל.

יש פה שרשור שלם של אנשים שהצטיידו בגנרטורים והתכוננו לתרחישי קצה. הם כולם בפוזיציה נגד נתניהו?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 7 שעות, taranta כתב:

נוף מאחד האיתורים שישבנו בהם בעזה. אחד החברה אצלנו שמאי מקרקעין ואמר שקרקע כזו באיזור תל אביב זה בכיף 25-30 מיליון ש"ח. לא היית בא לגור

בדוק כמה קרקע כזו עולה בג'סר א זרקא.

בסוף זה עניין של משילות. אם אתה יכול להביא אנשים שישלמו עליה, ויוכלו לגור שם בבטחה, בוודאי שהמחיר יעלה. אבל אם לא, אז זו סתם קרקע חסרת ערך. עד שתהיה מלחמה כללית ובמקרה יהיה לך צבא ובמקרה לא יהיה משפט בין לאומי ובמקרה כל האוכלוסיה המקומית, אה, תעלם איכשהו - ואז תוכל לכבוש ולגור בכיף.

לסיכום, זו עדיין עזה. אז כן, השקיעות שם מדהימות. היו מדהימות גם לפני 20 שנה. ואז השמש שקעה ונזכרת שאתה, ובכן, בעזה.

פורסם

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

עזבו עזה וקשר לנושא הפוליטי 

למה אין הרבה אנשים שהולכים לגור באזור ירוחם או נצרת עילית?

כל העניין של קרקעות חינם זה פופוליזם זול. זה לא כמו פעם באמריקה שאנשים היו בונים חווה באזור מבודד מגדלים כבשים וכו' וכו' 

פורסם
לפני 30 דקות, yor2 כתב:

הקטע העצוב, שאין אחד בממשלה הזאת שזה מפריע לו. יותר חשוב לחוקק חוקים בסגנון צפון קוריאה כדי שהם ימשיכו גם בממשלה הבאה כי לא יהיה ניתן יהיה להחליף אותם בעקבות חוקים שהם דואגים לחוקק עכשיו.

עד כה לא הצלחתי להבין כיצד הרפורמה שכל הימניים מהללים תורמת להם. הדבר היחיד שאני רואה זה שלא יהיה ניתן לעצור את הממשלה בצורה חוקית בעקבות השטויות שהם עושים ( כמו הכתבה הנ"ל ועוד הרבה נושאים אחרים) והממשלה תשלוט פה על האזרחים מבלי יכולת להגביל לה את הכח. כשהעם יתעורר הוא יגלה שכבר מאוחר מדי כי החוקים כבר חוקקו. 

האזרחים שבעד הרפורמה המשפטית טוענים שזה לטובתם ונגד שמאלנים. הם לא מבינים שהרפורמה הזאת ביום מהימים ( וזה לא יהיה בעתיד הרחוק) פשוט תתהפך עליהם.

אותם אזרחים חושבים שהחוקים שמחוקקים הם לטובתם. אין שם חוק אחד שהוא לטובת האזרחים. אפילו לא אחד.

• אהבתי 3
פורסם
לפני 5 שעות, יבגניפ כתב:

הישראלי הממוצע לא הלך, לא הולך, ולא ילך לגור בהתנחלויות

זה עובדתית לא נכון.

אנשים עוברים להתנחלויות הנורמטיביות (כמו אריאל או אלקנה למשל) עבור איכות חיים בזול.

כשקניתי את הדירה שלי באזקלון יכולתי לקנות וילה בניסנית בשליש מחיר. לי לא מתאים לחיות במקום שאני צריך גדר ואבטחה צבאית אבל לרוב האוכלוסייה זה לא משנה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 31 דקות, Night Driver כתב:

זה עובדתית לא נכון.

עובדתית אתה טועה :)

אני מחריג שוב את מזרח ירושלים. בשטחי יו"ש, כולל בקעת הירדן, 40% מהתושבים היהודים הם חרדים. סך הכל אם מסתכלים על יהודים אזרחי ישראל, החרדים הם 20% בערך.

בלי החרדים ההתנחלויות נשארות עם 300,000 תושבים. מתוך זה כמובן צריך להוריד משיחיים אידיאולוגים למיניהם. וכנראה גם עולים חדשים שהגיעו לאן שהגיעו בשנות ה90. ואתה מגלה שלרוב האוכלוסיה זה לחלוטין כן משנה. למרות המחיר הזול וכו'.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 12 דקות, יבגניפ כתב:

עובדתית אתה טועה :)

אני מחריג שוב את מזרח ירושלים. בשטחי יו"ש, כולל בקעת הירדן, 40% מהתושבים היהודים הם חרדים. סך הכל אם מסתכלים על יהודים אזרחי ישראל, החרדים הם 20% בערך.

בלי החרדים ההתנחלויות נשארות עם 300,000 תושבים. מתוך זה כמובן צריך להוריד משיחיים אידיאולוגים למיניהם. וכנראה גם עולים חדשים שהגיעו לאן שהגיעו בשנות ה90. ואתה מגלה שלרוב האוכלוסיה זה לחלוטין כן משנה. למרות המחיר הזול וכו'.

לפי ההיגיון הזה גם אין צידוק לבני ברק מהצד האחד או טייבה מהצד השני, כי הישראלי הממוצע לא חי שם.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...