Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, פריג'י כתב:

נתן ללבנון שטח בניגוד לחוק שמחייב הצבעה בכנסת או משאל עם

בן אדם שטוען את זה, תזכיר לו שביבי מסר לפוטין חלק מירושלים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 13 דקות, ch28566 כתב:

זה אחד לאחד יאיר נתניהו. 

הוא לא. במקרה מכיר אותו מידידים.

דווקא חוץ מהקטע הפוליטי בחור נחמד 

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 9 דקות, פינדר כתב:

בן אדם שטוען את זה, תזכיר לו שביבי מסר לפוטין חלק מירושלים.

אתה לא מבין? 

זה חלק מהטיעון. זה טיעון שגובל במכניקת קוונטים.

לביבי מותר, בעבר בהווה ובעתיד, כי מתישהו לפיד עשה או יעשה את אותו הדבר, ואם לא, אז ביקום מקביל. 

• אהבתי 2
פורסם
לפני 23 שעות, sperial כתב:

@oryo ״מדינת הרווחה״ היא מודל מוצלח. ע״ע רוב אירופה המערבית. ואתה יודע מה? גם ישראל במשך הרבה שנים. הבסיס לכלכלת השוק החופשי הנוכחית נבנה על המודל הסוציאל דמוקרטי של השנים הראשונות של המדינה, אבל, כמובן, הסביבה הכלכלית העולמית, וגם החברתית הפנימית, השתנו ובהתאם לכך מודל הפעולה של המדינה.

המודלים הלא מוצלחים הם מודל השחיתות ומודל הטפילות. וכאן ישראל הדרדרה קשות בעשורים האחרונים. ולאישיות הדפוקה של נתניהו, באופן אישי, שגרמה גם לבחירה שלו בכל האישים בסביבתו, חלק נכבד בכך.

היא מודל שיש לו בו חולשת אבטחה מובנת שאי אפשר לתקן - יצא במקרה שהחרדים הם חוקרי אבטחה מהשורה הראשונה והבינו את החולשה, ועושים לה אביוז. אבל הם היו מצליחים בזה לא רע בהרבה מדינות סוציאליות אחרות

פורסם
לפני 15 שעות, oryo כתב:

שבילים ברוחב שני סוסים זה היה מאוד נכון כשהתניידו בעגלות, האם בדיון על תחבורה כיום אתה תעלה את זה כארגומנט...?

מה הקשר?

הדיון אינו על ״שיטה כלכלית אידיאלית למדינה שהוקמה בשנות ה50״ אלא על שיטה כלכלית אידיאלית כיום. לא באמת משנה אם אתה צודק או טועה לגבי השיטה דאז, מהסיבה שכל אחת מהאפשרויות לא קשורה לסוגיה.

כמו כן עצם זה שאתה מרפרנס לתקופה בה הממשלה חסמה את השוק, שלטה בהון ובתעשיה בצורה עילגת ומושחתת - ובסופו של יום הובילה להיפר אינפלציה ומחיקת הון של אנשים קצת אומרת דרשני, אבל ניחא, בוא נניח שאתה צודק. אוקיי, ו.........? אם אתה טוען שהתערבות חזקה של ממשלת ישראל בניהול השוק הקצבאות והמשאבים היא חיובית כיום, בהינתן כל מה שאנחנו יודעים על הכלכלה הדמוגרפיה הסיטואציה וכו׳, אז תתקף את זה. אם כל מה שאתה רוצה לטעון זה ש״פעם זה היה אחלה״ אז סבבה, גם שבילים ברוחב עגלות היה סבבה.

כיום, ״מדינת הרווחה״ הישראלית עוסקת בעיקר בהזזת משאבים בצורה מאוד גסה מאוכלוסיה חילונית עם 2-3 ילדים לאוכלוסיה משיחית בהתנחלויות וחרדית עם 6+ ילדים, ובקטע ״מפתיע״ ישראל לא מצמצמת את הפער בינה ובין מדינות מפותחות אליה ישראלים מקבילים עצמם. הנה gdp/capita לפי oecd - וזה לפני המלחמה והשלכותיה, ככל שיהיו כאלו.

image.png.b0b0141ed6deff8cdece41eb191760cb.png

״אומת ההייטק״ עם אנשים וחברות שמגנרטים מליארדים בקטע לא פרופורציוני לחלוטין לגודל המדינה - ועם כל ההון האנושי המדהים הזה נמצאת ליד ספרד צ׳כיה ופולין. ככל שהחלק היחסי של האנשים האלו יקטן כך ישראל תתקרב עוד ועוד לטורקיה ויוון, ותתכנס למקום הטבעי של מדינות מתפתחות.

לא, הוא פשוט צודק כי הוא צודק, לא נדרש לתקף את זה בדוגמאות נתונים הקבלות וכו׳ אלא רק לטעון ש״הוא מבין טוב יותר״ (השקילות של ״אתה לא מבין״) 🙄🤷‍♂️

אם אשכרה יפסיקו עם מימון החרדים, מה שלא יקרה אבל נניח, נוכל לגלות יחד האם החרדיות ״יתפטרו בהמוניהן״. אוף אם רק היו ניסויים בעבר בהם שינו תמריצים ובדקו האם חרדים הגיבו להם - אולי היינו יכולים לנחש את התוצאה :( 

מנצל את הרגע בשרשור שבו נתונים הם לא רק סטטיסטיקה כי הם "לא מה שהאזרח מרגיש ביום יום". אני לגמרי מסכים שהמדינה לא צריכה לסחוב על הכתפיים שלה סקטור שבוחר לא להיות יצרני, אבל ההתייחסות שלך לחרדים ולמתיישבים ביו"ש כמקשה אחת בהקשר הזה לא קשורה לכלכלה.

אתה מצהיר שישראל "בקטע ״מפתיע״ ישראל לא מצמצמת את הפער בינה ובין מדינות מפותחות" ומנסה לגבות את ההצהרה עם נתונים מנק' זמן אקראית (שום מילה על הצורך המובן בהשקעה עצומה בבטחון, שעוד תעלה). לא זו הדרך, אז אני כאן כדי לעזור:

GDP per capita.png

פורסם

שים לב שהגרף הוא עד 2022, כלומר סוף הקורונה שבה היה פיצוץ השקעות בהייטקס ולא כולל את התקופה של הרפורמה המשפטית שבה עובדתית ההשקעה ירדה בארץ ומלחמה שהיא לא בדיוק תקופה מדהימה.

אבל בשורה התחתונה, הגרפים האלה לא מעניינים - אני וכל בני דורי (גילאי ה-30 +- עם ילד/שניים) רק מתרחקים מ"חלום הדירה"* ואין פה אף אחד שמתעסק בזה, בלי לדבר על יוקר המחייה הכללי פה.

שר חרדי השתלט על משרד השיכון והפך את מחיר מטרה לתוכנית עבור חרדים:

כיצד הפך פרויקט ״מחיר מטרה״ למוטה לטובת המגזר החרדי (mida.org.il)

אז אור לא טועה בגישה שלו - והמפלגות החרדיות גוררות אותנו לתהום, וסמוטריץ ובן גביר נותנים לזה יד.

אהה כן, וכמו שאתה בעצמך רשמת - עם העלייה בתקציב הביטחון ואולי גם ירידה בהשקעות המצב רק יחמיר. איזה כיף.

*חלום הדירה - הזכות להתחייב למשכנתא של 30 שנה עם החזר מפלצתי עבור חדרון עם 4 קירות, ולא חלילה לאיזה אחוזה בטקסס בגודל של איצטדיון טדי בעלות של מחסן בתל אביב.

• אהבתי 4
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

עזוב דירה, האוכל התייקר. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אוכל, מים, חשמל, מיסים (איפה ה-420 שקל שלי שארנון בר דוד החליט להעביר למדינה בהסכמה עם סמוטריץ'?), לא יודע איך מישהו יכול להתעלם ממספרים בצורה כל כך ברורה.

פורסם

היה אתמול. בחדשות 13. שממלה מקום המפכ"ל. רוצה לסגור את משטרת התנועה.

אין שוטרים אין ניידות.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 6 דקות, David32 כתב:

האוכל התייקר גלובלית, תראה לי מדינה סבירה שלא התייקר בה.

בוא נגיד שהמלחמה שנמרחת פה לא מועילה למחירי המזון יותר מדי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

אתם מדברים על אוכל שהתייקר ודירה שהרבה יכולים רגע לחלום עליה.
מישהו ביקר לאחרונה בבית חולים? לא מאחל לאף אחד אבל יצא לי להגיע למיון לאחרונה כי כאב לי משהו לא משנה.
בשורה התחתונה הייתי צריך רופא שיבדוק אותי, לא רופא רגיל, אבל גם לא מנתח מוח.
בגלל שיש רק אחד כזה בכל הפאקינג בית חולים והוא היה עסוק ואני הוגדרתי כ"מהלך" (מלשון הולך) חיכיתי לו 8 שעות.
כנראה שעם הייתי מפרפר על הריצפה הוא היה מגיע מהר יותר, אבל עדיין, עד שהוא הגיע נעלם הכאב והוא אמר לי בגדול "טוב כנראה שזה עבר לך הביתה".

היו שם עוד שחיכו במשך שעות לרופא "מיוחד", ואני לא מאשים חלילה את בית החולים או את הצוותים, בכל פעם שפניתי אליהם הם היו מסבירי פנים, נחמדים, למרות הלחץ ולמרות שמשגעים אותם. אני מאשים את המדינה שמרעיבה מערכות עד לרמה שהן לא יכולות לתת שירות לאזרח כשהוא צריך, כולל מערכות קריטיות.
כל קיצוץ במערכות האלה עובר לנו מעל הראש ולא עושה רעש, ולאן הכסף הזה מוסת? לאוכלי חינם, עלוקות.

אחרי זה אומרים לנו שהבריאות בישראל היא "בחינם" לכולם.
אז לא בחינם לכולם ולא נעליים, אני בכל חודש משלם טונות של כסף מס בריאות בשביל לקבל את השירות חרא הזה, כי הטונות כסף מס בריאות שאני משלם צריכים לממן שירותי בריאות לעוד 10 חרדים שלא משלמים כלום ועושים 100 ילדים, בשבילם זה בחינם. לא רק זה יש להם גם מעכאר שמסדר תורים מהיום למחר.
למה מס בריאות הוא דיפרנציאלי? מה אם אני מרוויח יותר אני חולה יותר? זה בעצם מס הכנסה נוסף בתחפושת.
מס בריאות אמיתי לא צריך לשקלל כמה בנאדם מרוויח, לכל היותר לשקלל כמה הוא חולה או כמה ילדים יש לו, אבל כמה הוא מרוויח?
הסיבה האמיתית היא אותם עלוקות ואוכלי חינם, מילא היו משלמים משהו הייתי אומר ניחה, נשלם מס דיפרנציאלי כדי שאף אחד לא ימות בלי טיפול, אבל הם לא.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 9
  • מבאס 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

שים לב שהגרף הוא עד 2022, כלומר סוף הקורונה שבה היה פיצוץ השקעות בהייטקס ולא כולל את התקופה של הרפורמה המשפטית שבה עובדתית ההשקעה ירדה בארץ ומלחמה שהיא לא בדיוק תקופה מדהימה.

אבל בשורה התחתונה, הגרפים האלה לא מעניינים - אני וכל בני דורי (גילאי ה-30 +- עם ילד/שניים) רק מתרחקים מ"חלום הדירה"* ואין פה אף אחד שמתעסק בזה, בלי לדבר על יוקר המחייה הכללי פה.

שר חרדי השתלט על משרד השיכון והפך את מחיר מטרה לתוכנית עבור חרדים:

כיצד הפך פרויקט ״מחיר מטרה״ למוטה לטובת המגזר החרדי (mida.org.il)

אז אור לא טועה בגישה שלו - והמפלגות החרדיות גוררות אותנו לתהום, וסמוטריץ ובן גביר נותנים לזה יד.

אהה כן, וכמו שאתה בעצמך רשמת - עם העלייה בתקציב הביטחון ואולי גם ירידה בהשקעות המצב רק יחמיר. איזה כיף.

*חלום הדירה - הזכות להתחייב למשכנתא של 30 שנה עם החזר מפלצתי עבור חדרון עם 4 קירות, ולא חלילה לאיזה אחוזה בטקסס בגודל של איצטדיון טדי בעלות של מחסן בתל אביב.

מה שאני שם לב זה שב-15 השנים האחרונות, בהן לא קורה פה שום דבר טוב, ישראל מצמצמת וסוגרת את הפער מול מדינות שכולנו היינו רוצים להיות. ראיתי שפוסט הדכאון זכה לאהדה אז רציתי לרומם את מצב רוחם של האוהדים עם תמונה מייצגת יותר. לצערי, אני פוגש אותם כאן כי הגרפים לא מעניינים כשהם לא משרתים את האג'נדה.

שמע, גם אחרי השואה הרבה יהודים החליטו להגר לארה"ב ולא לארץ ישראל. קשה פה, אלה לא קנדים מעבר לגבול, התשתיות חרא וכו'. מי שהיגר לארה"ב בד"כ עשה חיל וצאצאיו חיים במנעמים. מזל שרוב היהודים לא ראו גרפים ובחרו להגיע לכאן.

לפני 13 דקות, farkash7 כתב:

אתם מדברים על אוכל שהתייקר ודירה שהרבה יכולים רגע לחלום עליה.
מישהו ביקר לאחרונה בבית חולים? לא מאחל לאף אחד אבל יצא לי להגיע למיון לאחרונה כי כאב לי משהו לא משנה.
בשורה התחתונה הייתי צריך רופא שיבדוק אותי, לא רופא רגיל, אבל גם לא מנתח מוח.
בגלל שיש רק אחד כזה בכל הפאקינג בית חולים והוא היה עסוק ואני הוגדרתי כ"מהלך" (מלשון הולך) חיכיתי לו 8 שעות.
כנראה שעם הייתי מפרפר על הריצפה הוא היה מגיע מהר יותר, אבל עדיין, עד שהוא הגיע נעלם הכאב והוא אמר לי בגדול "טוב כנראה שזה עבר לך הביתה".

היו שם עוד שחיכו במשך שעות לרופא "מיוחד", ואני לא מאשים חלילה את בית החולים או את הצוותים, בכל פעם שפניתי אליהם הם היו מסבירי פנים, נחמדים, למרות הלחץ ולמרות שמשגעים אותם. אני מאשים את המדינה שמרעיבה מערכות עד לרמה שהן לא יכולות לתת שירות לאזרח כשהוא צריך, כולל מערכות קריטיות.
כל קיצוץ במערכות האלה עובר לנו מעל הראש ולא עושה רעש, ולאן הכסף הזה מוסת? לאוכלי חינם, עלוקות.

אחרי זה אומרים לנו שהבריאות בישראל היא "בחינם" לכולם.
אז לא בחינם לכולם ולא נעליים, אני בכל חודש משלים טונות של כסף מס בריאות בשביל לקבל את השירות חרא הזה, כי הטונות כסף מס בריאות שאני משלם צריכים לממן שירותי בריאות לעוד 10 חרדים שלא משלמים כלום ועושים 100 ילדים, בשבילם זה בחינם. לא רק זה יש להם גם מעכאר שמסדר תורים מהיום למחר.

בהצלחה עם מערכת הבריאות בארה"ב, או עם ה-NHS בבריטניה

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 15 דקות, farkash7 כתב:

זה לא רק קיצוצים.

המצב בשנתיים האחרונות גרם להרבה רופאים לעזוב, או לא לחזור מ fellow וכו׳.

עוד מוקדם מכדי לדעת את המספרים המדוייקים, אבל נרגיש את זה טוב בשנים הקרובות.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, Renaultrap כתב:

בהצלחה עם מערכת הבריאות בארה"ב, או עם ה-NHS בבריטניה

שם אני אשלם את מה שאני משלם פה פחות או יותר, וכל עוד יש לך ביטוח תקבל שירות טוב בהרבה וגישה למכשור מתקדם מהר יותר.
אחרי הביקור שלי בבית חולים בישראל זה די ברור לי והמצב לא הולך להשתפר להפך הוא הולך להחמיר.

אה שכחתי להוסיף את הפאנצ', הכאב הזה תפס אותי באוטו בדרך לאנשהו, כאבי תופת, עצרתי בתחנת דלק בצד הדרך מזיע ומתנשף ומת מכאבים, קניתי בקבוק מים ובמשך חצי שעה ניסיתי לדבר עם המוקד של קופת כללית כדי שיתנו לי אישור לנסוע לבית חולים.
במקום זה המוקד בעיקר ניפנף אותי לכל מני מרפאות שבכלל לא היה בהם רופא, כשאני נענק מכאבים. החלטתי לנסוע לבית חולים על דעת עצמי, ועכשיו הם לא מאשרים את התשלום על הביקור.
אז תוסיפו לכל אלפי השקלים שאני משלם מס בריאות בכל חודש עוד 1200 שקלים על ביקור במיון שבו המתנתי 8 שעות לרופא ולא הניב כלום.
מערכת בריאות ציבורית זה נהדר... (אולי בדנמרק).

לפני 8 דקות, פינדר כתב:

זה לא רק קיצוצים.

אם היו משקיעים יותר כסף בתקנים. יותר כסף בבתי ספר לרפואה שהיו מורידים עומס מרופאים צעירים. משלמים יותר לרופאים צעירים, אז היו עוזבים פחות.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תוכן חדש...