Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 25 דקות, mikyl כתב:

אתה יודע מי אמר את זה? לא איזה 0מולן רחמנא לליצן. אלה הם מילים של נתן אשל, איש סודו וראש לשכתו בעבר של ביבי.

נתן? 

נתן שלנו אמר את זה?! 

האיש עם הנעל והמראה? 

לא... 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

אתו נתן שצילם את אחד העובדות בלשכה ב"צילום לא מקובל"  ו"ומסר מידע הנוגע לה לגורמים בלשכה".

פורסם (נערך)
לפני 32 דקות, farkash7 כתב:

גם אתה.
נתחיל מהברור מאליו, קצת פחות פוסטים של שנאה על יבואני רכב.
נמשיך בקצת פחות שנאה למציאות, התפכחות היא מה שאתה צריך.

עוד מעט גם תגיד לנו שהשמאל הביא את איראן לפצצה.

במקום לחפור באירועים שקרו לפני 40-20 שנים אולי תתרכז במה המפלגות שאתה מצביע להן לא עשו בזמן הזה.
לדוגמא ההתנתקות, בדקת כמה ישראלים נהרגו בעזה לפני ההתנתקות ואחרי? תבדוק.
לחמאס יש טילים? מי בדיוק אשם בזה? שרון שיצא מעזה או ביבי ש20 שנה יושב בצד ומחרטט אותך?

אני אכתוב על מה שארצה ובאיזה נושא שארצה, לא בא לך טוב אתה בהחלט מוזמן לא להגיב.

בניגוד אליך אני לא שונא , לא מבזבז אנרגיה בנושא, אתה ומקבץ החברים שלך פה מתבוססים בשינאה למי שמרשה לעצמו לחשוב באופן שונה ממך.

התפכחות אתה אומר..., זה מגיע ממי שחושב שמחירי הרכב בארץ הוגנים... 

ודרך אגב , המפלגה שהצבעתי לה נמצאת באופוזציה , החשיבה הדוגמתית שלך מסוגלת להכיל את זה ?

עריכה אחרונה על ידי CX25GTI
  • מצחיק 1

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני כשעה, yd b-4 כתב:

מזגן עובד נהדר עם שעון שבת מהסוג הפשוט. אבל אם לא הפעלת אותו קודם הוא פשוט לא יעבוד. 

הפסקת חשמל זה לא אירוע שאתה נערך אליו מראש (כצרכן) אז אין לך מושג למה להתכונן.

באותו יום ברוב חלקי הארץ היו בסביבות 40 מעלות חום ואני מניח שמזגנים של דתיים כבר עבדו בדיוק כמו מזגנים של חילוניים. 

פורסם
לפני 3 שעות, CX25GTI כתב:

איזו נאורות וקידמה יש לך, אני מניח שאם במקום חרדים היה נכתב ערבים היית מוחא כפים ומהלל את מנכ"ל חברת החשמל על הפתיחות והנאורות שהוא גילה במצב.

זה כזה מקסים ונאיבי שאנשים כמוך חושבים שתוכחה ילדותית מהסוג הזה משיגה משהו. לא חייב דבר לא לך, לא לחרדים, לא לדתיים. לאף אחד. לא חתמתי, בניגוד אולי למה שסיפרו לך, על עצומת הנאורות הסודית של השמאלנים. שמחתי לעזור.

• אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, falou כתב:

מבסס

לפני 14 שעות, RK כתב:

מתכנת הוא לא

לפני 14 שעות, David32 כתב:

ברצינות אבל

לפני 7 שעות, oryo כתב:

פסקה מוזרה

צודקים. זה היה לא מבוסס ובעיקר סובייקטיבי. אחרי לא מעט מחשבה, אני חושב שהפרשנות שלי היתה שגויה.

בנוסף, רפרפתי להשוות שכר חציוני למתכנת מול שכר חציוני כללי ולקחתי את דנמרק כדוגמא ונראה שגם שם טעיתי, אפילו פעמיים. פעם אחת, שהיחס הזה די גדול והוא אפילו גדול מזה שבישראל (שכר מתכנתים מ- levels.fyi ושכר חציוני דני מנורמל מהלמ"ס שלהם). אז אמנם מדד ג'יני עדיף בסקנדינביה מישראל אבל הדוגמא עם המתכנתים היא לא משהו.

מודה ועוזב ירוחם.

--

לפני 7 שעות, oryo כתב:

לא יודע איפה ראית את זה..
תשמע אני חפרתי את הצורה לכל הסיפור הזה ולא הצלחתי למצוא שום תיעוד איכותי לסיפור הזה, כתבתי על כך פעמים רבות כאן בפורום, או שאני סתם לא מצאתי את זה למרות חפירות אין-קץ (ייתכן, אך לא מאוד סביר) או שבאמת אין דרך להגיע למידע הזה, ובהינתן שזה כ״כ פאקינג פשוט לעשות את זה עפ״י מסד הנתונים של בט״ל ו/או מס הכנסה (קריטריון תושבות) נותרה השאלה למה אין גישה קלה ופשוטה לנתונים העוסקים בהגירה מ/לישראל!?

אז חיפוש מחדש, קצת חפירה בהיסטוריית גלישה ואאוריקה: https://he.wikipedia.org/wiki/ירידה_מארץ_ישראל#נתונים_רשמיים בפסקה האחרונה:

ציטוט

לפי אומדן של הארגון לשיתוף פעולה ולפיתוח כלכלי (OECD) משנת 2005 כמות היורדים המשכילים אשר יורדים מישראל הוערכה על 5.3 מהגרים משכילים על כל אלף ישראלים משכילים. הערכה זו למעשה ממקמת את ישראל בשליש התחתון מתוך השוואה של 103 מדינות אותם השווה ארגון ה-OECD בהם הממוצע היה 14 מהגרים משכילים על כל אלף איש משכילים. בישראל שבה קיימת תשתית חינוכית וטכנולוגית מפותחת ובסיס איתן של אזרחים משכילים, המדינה מצליחה לשמור בתוכה כמות גדולה יחסית של משכילים לעומת מדינות כמו בלגיה, הולנד, פינלנד, דנמרק, ניו זילנד ואוסטרליה.[14] במחקר שפרסם דן בן דוד בשנת 2019 עולה שככל שישראלי משכיל כך עולה ההסתברות שהוא יהגר. כרבע מאנשי הסגל האקדמי הישראלים נמצאים באוניברסיטאות המובילות בארצות הברית.[15]

(ההדגשה שלי)

אז הרפרנס ב[14] (בויקי) מוביל לדף לא קיים ב-OECD, והוא גם קצת ישן (2005). אבל אחרי עוד קצת חיפוש מצאתי את מאגר המידע של ה-OECD בנוגע למהגרים, המידע קצת יותר עדכני (2016). החלק המעניין נמצא בדו"ח הבא (קובץ ה-PDF כאן). הבוננזה נמצאת בעמודים 37-38, טבלה 2א':

image.thumb.png.b96fe2b1ed29b2a1eadf97f006740a64.png

(שורה אחרונה)

הנתונים כאן מתכתבים עם הנתונים של דוד בן-דוד, ככה שנחמד לגלות שהלמ"ס וה-OECD די מסכימים. אם משווים את נתוני 2016 מול אותן מדינות מהויקי: בלגיה, הולנד, פינלנד, דנמרק, ניו זילנד ואוסטרליה נקבל כי ההשוואה כבר לא כל כך מחזיקה כאשר ההגירה מדנמרק ואוסטרליה נמוכה מישראל (סה"כ וגם במקצועיים), ובפינלנד נמוכה מישראל במקצועיים בלבד. מצד שני, עולה השאלה מדוע כותב הפסקה בויקי בחר ספציפית את קבוצת המדינות הזו? למה לא להשוות לממוצע במדינות ה-OECD? למה לא לקחת בחשבון שהגירה בין מדינות באיחוד היא שונה מהותית מהגירה ממדינה כמו ישראל?

[בדקתי ובהשוואה של מהגרים מקצועיים ביחס למדינות ה-OECD מסתבר שישראל נמצאת במקום די סבבון, קצת מעל האמצע. הממוצע הוא 7.57%, החציון הוא 7.1%]

לפני 7 שעות, oryo כתב:

אם הייתי צריך לנחש, הייתי מנחש מס׳ חד ספרתי נמוך כרגע - למזלה/שמחתה של ישראל היא לא באיחוד + מע׳ החינוך משקיעה באינדוקטרינציה וחרדה קיומית + מנטליות סופר משפחתית = מלא(אא) חסמי הגירה.

ניחשת די קרוב, אבל היא מדממת הרבה יותר מידי מהמקצועיים, והשאלה הכי חשובה האם המגמה מתחזקת או תתחזק בשנים הקרובות..

(מקווה שאתה מעריך, אמנם אני כותב עכשיו אבל את הבדיקה עשיתי בלילה..)

עריכה אחרונה על ידי Gosser1860
  • אהבתי 3
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 1 דקה, יבגניפ כתב:

זה כזה מקסים ונאיבי שאנשים כמוך חושבים שתוכחה ילדותית מהסוג הזה משיגה משהו. לא חייב דבר לא לך, לא לחרדים, לא לדתיים. לאף אחד. לא חתמתי, בניגוד אולי למה שסיפרו לך, על עצומת הנאורות הסודית של השמאלנים. שמחתי לעזור.

שום תוכחה , ובוודאי שאין צפיה להשיג דבר ממך ואו מיתר המגיבים פה אשר מפגינים סובלנות רבה לכל נושא וענין מלבד חלילה וחס לדת היהודית.

• רעיון גרוע 1
  • מבאס 1
  • רעיון טוב! 1

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני 5 דקות, CX25GTI כתב:

יתר המגיבים פה אשר מפגינים סובלנות רבה לכל נושא וענין מלבד חלילה וחס לדת היהודית.

TOMT] [MEME] the one where a stick man raises a finger : r/tipofmytongue

• אהבתי 2
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני כשעה, CX25GTI כתב:

שום תוכחה , ובוודאי שאין צפיה להשיג דבר ממך ואו מיתר המגיבים פה אשר מפגינים סובלנות רבה לכל נושא וענין מלבד חלילה וחס לדת היהודית.

נכון. אין לי סבלנות למי שפועל נגדי ומתעב אותי.

מפתיע, נכון? 

• מצחיק 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, יבגניפ כתב:

נכון. אין לי סבלנות למי שפועל נגדי ומתעב אותי.

מפתיע, נכון? 

ואיך זה מסתדר עם התפיסה שלך לגבי הערבים?

זה בדיוק מה ש cx  שואל, למה אין קורלציה, או יותר נכון יש קורלציה שלילית, בין הסובלנות למגזר הערבי לסובלנות לחרדים?

עריכה אחרונה על ידי - XM -

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם
לפני כשעה, CX25GTI כתב:

סובלנות רבה לכל נושא וענין מלבד חלילה וחס לדת היהודית.

דת, בניגוד למוצא, שפה, צבע עור, רמת הכנסה וכו׳ היא עניין של בחירה אישית.

אתה ועוד רבים במדינה, חושבים שמותר לכפות עלי אורח חיים שנובע מאמונות של אנשים אחרים וגם מצפים אני אהיה סובלני לזה שהבחירה שלהם תפגע בי.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 4 דקות, פינדר כתב:

דת, בניגוד למוצא, שפה, צבע עור, רמת הכנסה וכו׳ היא עניין של בחירה אישית.

אתה נכנס פה לדיון פילוסופי במהותו, אבל היא לא. 

רמת הכנסה מורכבת מהרבה פקטורים והרבה בחירות. היא לא מאפיין.

בזה היא יותר דומה לדת מאשר לצבע עור, שזה נתון פיסיולוגי גרידא.

כמו שאתה לא בוחר את השפה שלך, אתה לא בוחר את הדת שלך. אתה נולד לתוך המוסכמות שאתה לומד בגיל צעיר, ואין לך שום שליטה על האופן בו אתה לומד להכיר ולפרש את העולם.

לטעון שאתה יכול להתעלות מעבר לחיברות הבסיסי מאוד הזה, זה מאוד פשטני וגם לא נכון, בהתבסס על כל מה שאנחנו יודעים על התפתחות הילד.

זה כמו המשפט: אתה יכול להיות כל דבר שתבחר.

זה לא נכון.

אתה לא יכול להיות ואתה גם מוגבל במה אתה יודע לבחור.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 2 דקות, - XM - כתב:

ואיך זה מסתדר עם התפיסה שלך לגבי הערבים?

זה בדיוק מה ש cx  שואל, למה אין קורלציה, או יותר נכון יש קורלציה שלילית, בין הסובלנות למגזר הערבי לסובלנות לחרדים?

מה זה סובלנות למגזר הערבי?

מישהו פה מוכן לקבל כפיה איסלמית? מישהו מרוצה מהאלימות והפשע במגזר?

מעבר לזה שההשוואה היא מגוכחת. אתה משווה מגזר מפונק, שחברי הכנסת והשרים שלו דואגים שיקבל כל מה שצריך, על חשבון משלם המיסים, חוקים ותקנות שמכופפים את כולנו לחיות לפי האמונות הטפלות שלהם למגזר סוג ב׳.

אם החרדים יקבלו את אותם התנאים כמו הערבים, אני מבטיח להיות יותר סובלני כלפיהם.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני כשעה, CX25GTI כתב:

לא חושב שלמישהו כאן יש בעיה עם הדת היהודית. אני גם מניח שרוב משתתפי הדיון תומכים בגישה חיה ותן לחיות. לכן לא ראיתי איזשהם טענות כלפי אוכלוסיות חרדיות בחו"ל שמתפרנסות בכבוד ולא מתערבות בחייהם של אחרים. חוסר סובלנות הוא כלפי אותו חלק של מגזר החרדי שמתעקש לנהל ארח החיים פרזיטי, מתחמק מחובותיו ומה שהכי מרגיז מנסה (וחלקית גם מצליח) לכפות את ארח חייהם על אחרים. במילים אחרות כפיה דתית.

פורסם
לפני 1 דקה, falou כתב:

אתה לא בוחר את הדת שלך. אתה נולד לתוך המוסכמות שאתה לומד בגיל צעיר, ואין לך שום שליטה על האופן בו אתה לומד להכיר ולפרש את העולם.

אני מסכים איתך בזה בגדול.

אם כי אני חושב שבשלב מסויים בחיים זה הופך להיות יותר ויותר עניין של בחירה (אם כי זה לעולם לא מנותק לגמרי מהחברה שנולדת לתוכה).

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...