Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

כדי לפשט את מה שפאלו כתב - מתכנת הוא לא מתת אל כי הוא מרוויח המון, הוא מרוויח המון כי לא כל אחד יכול לתכנת.

זה לא אומר שהסקיל סט הזה נותן לו בהכרח יתרונות בתחומים אחרים, וזה לחלוטין יכול להיות (וקורה הרבה) אדם נטול כישורים חברתיים, מאמין בתיאוריות קונספירציה או לוקה בכל סט תכונות נדרש אחר, אבל טיפשים הם לא.

• אהבתי 4

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 7 דקות, RK כתב:

אדם נטול כישורים חברתיים, מאמין בתיאוריות קונספירציה או לוקה בכל סט תכונות נדרש אחר

that-hurts-al-bundy.gif (498×498)

ברצינות אבל, לא סתם גוסר ציין בסקנדינביה. הפער בשכר קטן יותר (או לפחות ככה זה מרגיש).

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

ךא יודע איזה אחוז בסקנדינביה מתכנתים אבל אם פה זה 4% והשכר לא יורד זה אומר שצריך עוד טובים ופשוט אין. אחרת הם היו מתחרים על המשרה ולא המשרה עליהם.

אז בגלל שאנחנו יודעים שהתנאים זה לא אולם חשוך ורותח בתעשייה אלא כפר נופש שכל אחד שעובד היה שמח לעבוד בו נשארת רק הסיבה של היכולת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 11 שעות, Gosser1860 כתב:

אישית, אני חושב שיש בעיה בישראל שמתכנת נחשב לאיזה מתת האל (הוא לא) כי הוא מרוויח המון. עדיף בהרבה המודל הסקנדינבי בו הייטקיסט הוא עוד אחד שיש לו עבודה, כמו השרברב או המלצר במסעדה.

פסקה מוזרה, מכמה סיבות:

1. מי בדיוק חושב/טוען שמתכנת הוא מתת האל? עד כה נראה שדי מחרבנים להם על הראש. אין להם כח אלקטורלי, לובי ציבורי או הטבות מפליגות מהמדינה. אם כבר להיפך.

2. אין לי מושג על איזה מודל אתה מדבר, אבל אני קצת בספק שאתה מדייק. אני חושב שזה בקורלציה לטענה מסעיף 1, שלא ברור לי בכלל מאיפה הביסוס שלה, ואז על (חוסר)הבסיס הזה אתה ״מוכיח״ (טוען) שבדנמרק זה אחרת. 

נדמה לי שהטענה שלך נובעת מכך שהרבה אנשים מנסים להכנס להייטק ומשם אתה מקיש שאלים בקרבכם חיים - רק שהם לא עושים את זה כי ״או וואו אלים מהלכים בקרבנו תן לי לטעום את סורבה ההצלחה״ אלא יותר בקטע של ״או וואו בא לי לסגור את החודש ושמעתי שמשלמים שם הרבה״. יכול לספר לך על עצמי שאני בחרתי את הפקולטה להנדסת חשמל כי לא רציתי להיות עני וראיתי שזה מדורג גבוה בטבלאות השכר, אז בהינתן שיש לי כישורים ועניין לעשות מה שבא לי יאללה כסאעומו בוא נלך על זה. לא פגשתי מעולם מהנדס חשמל ולא חלמתי לכתוב קוד, רבאק לא ידעתי בכלל מה זה הנדסה.

כמו כן לא פגשתי יותר מדי חבר׳ה בטכניון שאמרו לי ״מאז שאני ילד חלמתי לכתוב בג׳אווה / לבנות FPGAs!!״ 😂

לפני 11 שעות, Gosser1860 כתב:

בגדול, לא הכל כזה נורא, ולפי מה שראיתי (לא מוצא את הרפרנס עכשיו), ישראל מצליחה לשמר הרבה מהאקדמיים שלה ביחס לממוצע (או קבוצה מסויימת) ב-OECD. השאלה אם זה יישאר לאורך זמן.

לא יודע איפה ראית את זה..

תשמע אני חפרתי את הצורה לכל הסיפור הזה ולא הצלחתי למצוא שום תיעוד איכותי לסיפור הזה, כתבתי על כך פעמים רבות כאן בפורום, או שאני סתם לא מצאתי את זה למרות חפירות אין-קץ (ייתכן, אך לא מאוד סביר) או שבאמת אין דרך להגיע למידע הזה, ובהינתן שזה כ״כ פאקינג פשוט לעשות את זה עפ״י מסד הנתונים של בט״ל ו/או מס הכנסה (קריטריון תושבות) נותרה השאלה למה אין גישה קלה ופשוטה לנתונים העוסקים בהגירה מ/לישראל!?

רשם כאן בעבר מישהו, נדמה לי שזה היה @DareDevil, שהוא הגיש בקשה לחשיפת הנתונים וקיבל בתמורה... כלום. הלם!

אני לא טוען לאיזושהי קונספירציה רבת משתתפים יאבל׳ה אילומינטי, אלא למשהו הרבה יותר פשוט: אין לגופים הממשלתיים אינטרס להתעסק בזה, אז הם לא. לחלופין ייתכן שזה סתם עוד מקרה של עליבות או חוסר עניין ציבורי. מה שבטוח זה שבמדינה קטנה כמו ישראל, עם האתגרים שיש לה, לא להתעסק בשאלה הזו היא בגדר בכייה לדורות. 

(אבל היי, לפחות גדלים כאן המון חרדים שמסוגלים לשנות כיוון בפרומיל השניה כי לימודי תורה הם הבסיס להצלחה בהכל, ובינתיים כל הסטטיסטיקה שמראה נשירה פסיכית מתארים מתקדמים זה סתם כי לא בא להם ברור שברגע שמתחשק פוף הם מהנדסים פר אקסלנס what can possibly go wrong?? 😂)

**

אני מחובר לא רע במס׳ קהילות בארה״ב ולצערי אין לי דרך לקבל נתונים איכותיים אז זה הכל סתם גבב של אנקדוטות, אבל ה״זרימה״ נראית בכיוון מובהק. יש פה ושם אנשים שחוזרים לישראל, ויש אלפי משפחות שמגיעות לארה״ב, מבחינת ׳תחושה׳ זה נראה כמו פער של סדר גודל - אבל (א) לא ברור לרגע שהתחושה נכונה או מבוססת (כשחוזרים, זה פחות מפורסם) ו(ב) לא ברור שמדובר במסה קריטית ביחד למדינת המוצא. גם אם מדובר ״רק״ בפקטור של 4x בין עוברים/שבים, זה עדיין לא מעט, אבל כאמור חשוב להבין את היחס לעומת המוצא כי בלי זה אין לזה משמעות.

אם ישראל מדממת רק 1% מהטאלנט אז זה לא נשמע כמו סוף העולם, אם מדובר ב5% זה כבר נשמע יותר ממציק, ואם מדובר ב10% אז זה אומר נזק משוגע + קריסה תוך מס׳ שנים דרך אפקט הסנואובול. אם הייתי צריך לנחש, הייתי מנחש מס׳ חד ספרתי נמוך כרגע - למזלה/שמחתה של ישראל היא לא באיחוד + מע׳ החינוך משקיעה באינדוקטרינציה וחרדה קיומית + מנטליות סופר משפחתית = מלא(אא) חסמי הגירה.

הגירה בצד, זה שליטרלי כל החברות כרגע מעיפות את הip שלהם מישראל זה פסיכי - פשוט רוב האנשים לא מעורים בנושא הזה בכלל ולא מבינים או מכירים את ההשלכות. את גל ההדף של זה תתחילו לראות עוד 4-5 שנים ככה, ועד אז למי בכלל אכפת + מי בכלל זוכר. זה מה שמגניב בפוליטיקה (לפוליטיקאי), אתה יכול לייצר מסלול השמדת ערך פסיכי אבל עד שזה יקרה יעבור כ״כ הרבה זמן ויהיו כ״כ הרבה שינויים נוספים, שלא באמת תצטרך לשלם על זה מחיר. אחריך המבול.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

@RK היחס בין שכר המתכנתים לממוצע וסטיית התקן במדינות שונות תלוי במבנה חברתי, להבנתי באופן בסיסי הסקנדינביות יותר שוויוניות. מדד ג׳יני במדינות הנורדיות הוא סביב 28%, בישראל מעל 38%.

@oryoסטטיסטיקה של הגירה היא עניין בעייתי כי יש אנשים שיוצאים לתקופה מוגבלת מראש, יש שנעים ונדים ומשנים מקום מגורים כל כמה שנים, יש שיוצאים לתקופה מוגבלת ונשארים, ויש אפילו מקרים נדירים של מי שחוזר אחרי 20 שנה. אבל, שלא במפתיע, התחושה לא טובה, בוודאי באווירה הנוכחית עם ממשלת הגרנדמייזר והנבידה שחושבת שסגנית הנשיא לא יודעת לקרוא. כמובן שאני מתעלם מכך שיש מי שפרסום הנתונים ממש לא נוח לו.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 שעות, oryo כתב:

יש אלפי משפחות שמגיעות לארה״ב

אם אין לך נתוני הגירה איך הגעת ל"אלפי"? ארה"ב היא לא מדינה שקל להגר אליה ואף אחד שהגיע אליה בחצי שנה האחרונה לא עשה זאת בגלל הרפורמה המשפטית. אגב אתה מוזמן לפנות לרשויות בארה"ב כדי לקבל מהן נתונים על כמה ישראלים עברו ב-X חודשים האחרונים לארה"ב מפולח לפי סוגי הויזות.

לפני 3 שעות, oryo כתב:

גם אם מדובר ״רק״ בפקטור של 4x בין עוברים/שבים, זה עדיין לא מעט, אבל כאמור חשוב להבין את היחס לעומת המוצא כי בלי זה אין לזה משמעות.

פקטור עוברים/שבים חסר משמעות, הוא יכול להיות גם אינסוף אם אף אחד לא חוזר ועדיין זה לא מעניין אף אחד אם כל שנה מצטרפים 10,000 מהנדסים לשוק שמתוכם 500 עוזבים לצמיתות.

לפני 3 שעות, oryo כתב:

זה שליטרלי כל החברות כרגע מעיפות את הip שלהם מישראל זה פסיכי

זה פשוט לא נכון.

פורסם
לפני 13 שעות, arturkopit כתב:

דיבור נגוע או בעצם דיבור של אזרח ישראל השנייה בגלל שהוא מחשיב את עצמו כ"אזרח סוג ב' " ?

לא הבנתי, אז פייק או לא פייק?

לפני רגע תקפת אותי וקיללת אותי, אני מצפה להתנצלות על התקיפה ועל כך שאתה מפיץ פייק.

פייק בגדול, הוא לא ניתק ישובים חילונים אלא הקדים את החיבור של ישובים עם רוב דתי לרשת.

אף אחד לא תקף אותך רק ציין עובדה שיש לך שינאה מובנית כלפי הדת והחרדים בעיקר כפי שניכר מכל התגובות שלך.

לפני 16 שעות, יבגניפ כתב:

אחד הציטוטים המקוממים והמתרפסים, כמיטב המסורת של חלקנו, שקראתי מזה הרבה זמן.

בוא נעשה סדר: הבחירה הדתית לא להדליק מוצרי חשמל בשבת היא של הדתיים. המאמץ לפתור את זה בקומבינות מכל הסוגים לא ראוי, בעייני, ליותר מדי הערכה או פרגון. ואני עוד עדין כאן בניסוח שלי. ולהציג אותו כמשהו שדורש התחשבות די מוזר.

יש ציווי דתי ואתם מאמינים בזה? שלמו את המחיר. לא יכולים? מוזמנים לחזור בשאלה או לבקש מהרבי הרלוונטי שיעדכן את הפרשנות שלו לצווים הדתיים.

איזו נאורות וקידמה יש לך, אני מניח שאם במקום חרדים היה נכתב ערבים היית מוחא כפים ומהלל את מנכ"ל חברת החשמל על הפתיחות והנאורות שהוא גילה במצב.

לפני 14 שעות, mikyl כתב:

אז לא פייק, לא נגה ולא נעליים? ואכן "יצאה הוראה נחרצת לחבר לרשת החשמל לפני כניסת שבת את כל אותם ישובים בהם מתגוררים רוב דתי ולנתק מרשת החשמל מקומות אחרים בארץ"? ועכשיו תחת לחץ הוא מנסה להצדיק את עצמו. אנושיות והתחשבות? אבל למה רק כלפי חרדים? בשכונות חילוניות המשיכו לשבת בלי חשמל בתנאי מזג אוויר קיצוניים. מה הפריע לחרדים להפעיל את החשמל כמו לשאר אזרחי מדינת ישראל? אמונתם? אז שיבחרו בין אמונתם וילדיהם, תינוקות ונכים. ילדים, תינוקות ונכים בתל אביב ויתר מקומות לא חרדים המשיכו להתבשל בלי מזגנים בחום קיצוני. על אמונה של חילונים דורכים מהבוקר עד הערב מלידה ועד הקבר. ובנושא דת ומדינה ישראל הרבה יותר קרובה לאירן וערב הסעודית מאשר לרוב העולם המערבי.   

עוד שקר , ההחלטה הייתה לתת קדימות לישובים דתים על פני חילונים בהחזרת הזרם לפני כניסת השבת.

לא הפסיקו חשמל לישוב חילוני כדי להעביר לישובים דתיים אלא נתנו עדיפות בהחזרת הזרם.

אבל לשינאה אין גבול, לא פלא כאשר מנהיגי המהפכה שלכם פועלים בשיטות ההסתה והשיסוי שמזכירות את שנות ה 30 של המאה שעברה.

• רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני 13 דקות, CX25GTI כתב:

איזו נאורות וקידמה יש לך, אני מניח שאם במקום חרדים היה נכתב ערבים היית מוחא כפים ומהלל את מנכ"ל חברת החשמל על הפתיחות והנאורות שהוא גילה במצב.

מצד שני אם אתה יודע שכל חייך לא תיגע במתגים בשבת למה לא לשים מראש ציוד שיודע לחזור למצב הקודם בהפסקת חשמל (מה שכל פלטה חשמלית ומיחם עושים) במקום ציוד שלא יעבוד במקרה של קפיצת מתח?

אתה מבין את האבסורד של להגיד אני אחסוך כמה שקלים ואתם תפתרו לי את הבעיה?

פורסם
לפני 33 דקות, CX25GTI כתב:

ההחלטה הייתה לתת קדימות לישובים דתים על פני חילונים בהחזרת הזרם לפני כניסת השבת

לא הבנתי איך זה עושה את זה פחות גרוע. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 32 דקות, Night Driver כתב:

מצד שני אם אתה יודע שכל חייך לא תיגע במתגים בשבת למה לא לשים מראש ציוד שיודע לחזור למצב הקודם בהפסקת חשמל (מה שכל פלטה חשמלית ומיחם עושים) במקום ציוד שלא יעבוד במקרה של קפיצת מתח?

אתה מבין את האבסורד של להגיד אני אחסוך כמה שקלים ואתם תפתרו לי את הבעיה?

היום כל הציוד הסטנדרטי חוזר לעבודה אוטומטית. אבל במידה והוא פעל קודם לכן.

מזגן עובד נהדר עם שעון שבת מהסוג הפשוט. אבל אם לא הפעלת אותו קודם הוא פשוט לא יעבוד. 

הפסקת חשמל זה לא אירוע שאתה נערך אליו מראש (כצרכן) אז אין לך מושג למה להתכונן.

לבד מבעיה קטנטונת ששעון שבת שנצרך להרבה מן המכשירים לא עובד ללא חשמל כך שאין אפשרות "לכוון אותו קודם"

קיצור אף אחד לא חוסך שקלים.

פורסם
לפני 51 דקות, CX25GTI כתב:

מזל שיש ערבים במדינה, בשביל לתת לך חומר לטיעוני האיש קש האלה.

• אהבתי 6

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 21 דקות, פינדר כתב:

מזל שיש ערבים במדינה, בשביל לתת לך חומר לטיעוני האיש קש האלה.

תתמודד עם האמת .

• מצחיק 2

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני 27 דקות, yd b-4 כתב:

לבד מבעיה קטנטונת ששעון שבת שנצרך להרבה מן המכשירים לא עובד ללא חשמל כך שאין אפשרות "לכוון אותו קודם"

יש כזה למשל:

https://www.apladot.com/items/4077607-שעון-שבת-מכני-סוללת-גיבוי-דגם-חדש-חיבור-מהדק-מהיר-

למעשה אתם לא שונים מהחילונים בנושא. לשנינו יש את אי הנוחות בזמן הפסקת החשמל בלבד.

פורסם
לפני 50 דקות, CX25GTI כתב:

פייק בגדול, הוא לא ניתק ישובים חילונים אלא הקדים את החיבור של ישובים עם רוב דתי לרשת.

עוד שקר , ההחלטה הייתה לתת קדימות לישובים דתים על פני חילונים בהחזרת הזרם לפני כניסת השבת.

לא הפסיקו חשמל לישוב חילוני כדי להעביר לישובים דתיים אלא נתנו עדיפות בהחזרת הזרם.

עברית אתה מבין? יש לך בעיות עם הבנת הנקרא?  

מנכ"ל חברת החשמל מאיר שפיגלר:

ציטוט

יצאה הוראה נחרצת לחבר לרשת החשמל לפני כניסת שבת את כל אותם ישובים בהם מתגוררים רוב דתי ולנתק מרשת החשמל מקומות אחרים בארץ

לפני 50 דקות, CX25GTI כתב:

אבל לשינאה אין גבול, לא פלא כאשר מנהיגי המהפכה שלכם פועלים בשיטות ההסתה והשיסוי שמזכירות את שנות ה 30 של המאה שעברה.

מנהיגי מהפכה משטרית הם דווקא בקואליציה של היום. הם גם אלה שפועלים בשיטות ההסתה ושיסוי. 

ציטוט

"הציבור הזה – אני קורא לו אפילו הלא-אשכנזי הזה, כן - מה מחמם אותו? הרי הוא אומר: מה? הם? נראה להם. למה הם שונאים את התקשורת? למה הם צעקו 'הו הא מה קרה נוני אכל אותה' אחרי הבחירות? הם שונאים הכול. הצלחנו להטריף את ה... השנאה הזאת היא מה שמאחד את המחנה שלנו"

אתה יודע מי אמר את זה? לא איזה 0מולן רחמנא לליצן. אלה הם מילים של נתן אשל, איש סודו וראש לשכתו בעבר של ביבי.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

לפני 21 שעות, CX25GTI כתב:

אתה צריך לטפל בשינאה שלך.

גם אתה.
נתחיל מהברור מאליו, קצת פחות פוסטים של שנאה על יבואני רכב.
נמשיך בקצת פחות שנאה למציאות, התפכחות היא מה שאתה צריך.

עוד מעט גם תגיד לנו שהשמאל הביא את איראן לפצצה.

במקום לחפור באירועים שקרו לפני 40-20 שנים אולי תתרכז במה המפלגות שאתה מצביע להן לא עשו בזמן הזה.
לדוגמא ההתנתקות, בדקת כמה ישראלים נהרגו בעזה לפני ההתנתקות ואחרי? תבדוק.
לחמאס יש טילים? מי בדיוק אשם בזה? שרון שיצא מעזה או ביבי ש20 שנה יושב בצד ומחרטט אותך?

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 3

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תוכן חדש...