Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

להבנתי מכלכלנים שקרובים למשרד האוצר, בתחילת הקדנציה לפיד הסתמך מאוד על היועצים שלו ועשה מהלכים חיוביים, אבל עם הזמן הבין שהוא מאבד ככה מנדטים והתחיל לקדם צעדים פופוליסטיים (כמו המע"מ 0). עדיף כמובן על כחלון שהתחיל בכלכלת בחירות מהיום הראשון במשרד.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם

אין לנו באמת יכולת לדעת אם הבור התקציבי נסגר בזכות הגאונות הפיננסית של לפיד או בזכות אירועי מתת שמיים שהתרחשו בזמן הקדנציה או שילוב של שניהם.

כל אחד עושה cherry picking להתרחשויות בצורה שתתאים לנרטיב שלו.

https://www.thewhistle.co.il/feed/Xr0mzbvWpv

למה לא? מתבאס שאתה לא מהמרוויחים מהתוכנית? לא נורא.

אולי זה היה מחיר זול לשלם בתמורה לכך שלא חטפנו את המשבר של 2008. לכל דבר בחיים יש tradeoff.

תעשה גוגל ותראה מה התרחש בעולם ב-2008 ובשנים לאחר כן בזמן שהחיים בישראל נשארו בגדר "עסקים כרגיל".

אין פה קשר לצ'רי פיקינג, וכסף לא מופיע יש מאין. ניתן לעקוב אחרי הצעדים ולראות לאן הכסף נותב.

אין לי שום תכנית לרכוש פה דירה גם אם המחירים ירדו ומחיר למשתכן תבוטל כליל. כל שאין לי רגש אישי בנוגע לתכנית הזו, היא פשוט יריקה בעין לציבור בישראל, שאיכשהו מקבל אותה עם חיוך.

זה מצחיק שאתה ממשיך להגיד "לא חטפנו את המשבר של 2008", חטפנו אותו יופי, ואנחנו עדיין חוטפים. בהרבה מקומות בעולם החיים נשארו בגדר "עסקים כרגיל", אם תסתכל רק על ארה"ב ברור שתראה קטסטרופה- המשבר נבע ממדיניות האשראי העקומה שם, המדינות שחטפו את המשבר בצורה החזקה ביותר הן ארה"ב ואלו הנסמכות על ארה"ב כ lifeline, מחזיקות אצלה יתרות מט"ח גדולות, או מנהלות את המסחר שלהן איתה בצורה קרובה לבלעדית.

2 מהדברים שהצילו את ישראל הם גיוון במסחר ובהשקעות, ויתרות מט"ח דולריות נמוכות לפני המשבר.

פורסם
העובדה שהצליחו לבטל כל כך בקלות את הרפורמות שלו מראה שהוא לא עשה כמעט שום דבר. סתם הצגה.

הייתה לו הזדמנות היסטורית באמת לשנות דברים במדינה והוא פישל בענק. הוא היה צריך ללכת עד הסוף עם המצע בזכותו הוא קיבל כל כך הרבה מנדטים גם במחיר של בחירות חוזרות.

אבל לפיד קיבל רגליים קרות ונפל במלכודת של ביבי שקנה אותם עם תיק "בכיר" שגרם ללפיד להרגיש שיש לו גדול בין הרגליים. (כבר אמרתי שביבי גאון?)

לא הבנתי את ההגיון שבשורה הראשונה. ממשלה יכולה לבטל החלטות של ממשלה קודמת. איך זה בדיוק אומר שממשלה קודמת לא עשתה כלום? עקבתי ודווקא נראה היה שנעשתה שם עבודה רצינית.

לגבי הזדמנות/פישל וכו. זו בדיוק הסיבה שביבי פיטר אותו ישראל היום, פוטש שלא היה וכו זה רק תירוצים. הוא ראה שלפיד מתחיל להצליח וגם שם וטו על כספים קואליציוניים, צימצם מספר שרים וכו. הקטין משמעותית כמות הגובים למקורבים.. איך הם יכולים לסבול את זה. ביבי פועל נגד תחרות גם בתוך וגם מחוץ לליכוד. רק שנה ו-8 בתפקיד ועשה לא מעט לפיד.

פורסם
גוסר,

1. יש הסבר. אחת הטענות שקראתי בזמנו היא, שהיה מדובר בתקופה בה הכנסות המדינה ממיסים היו גבוהות יחסית. יכול להיות שהוא גם פחות פופוליסט מכחלון, ששובר כל שיא אפשרי בתחום. ויכול להיות שהוא גם הקשיב למי שצריך, לפחות לפעמים. כל הכבוד.

2. זה לא רק עיין של סגנון. אתם חושבים שיש מהות מאחורי הסגנון. אני בטוח שלא. זה האיש. אני מזכיר שוב את ריקי מחדרה, שלפיד לא ידע אפילו כמה היא מרוויחה כי בתור זה שבא לשנות הוא לעולם לא טרח לבדוק כמה אנשים אמיתיים מרוויחים פה. זה, בכל זאת, דורש עבודה והשקעה. והוא לא רגיל לזה. הרזומה שלו לפני הפוליטיקה, שים לב, לא מכיל אף לא עדות מוכחת אחת לכך שהוא יודע לעבוד. על משהו.

3. אני עדיין לא יודע למה לפיד בפוליטיקה. הוא מסתובב באותם המעגלים כמו נתניהו. הוא עבד אצל מוזס שנים. הוא ניסה לסדר ג׳וב לחבר ביותר מהזדמנות אחת (וכתבתי על זה כאן בעבר).

1. כן, הוא אחראי על הרבה מהעלאות המיסים. צמצום החוב, סה"כ אחראי. גם אם כל מה שעשה הוא לאשר את המלצת יועציו. גם יועצים צריך לבחור. וגם לקחת סיכון פוליטי שמה שמייעצים הוא נכון.

2. לא רלוונטי המהות. בכלל. כלומר לא רלוונטי לביצועיו כשר בממשלה. שיעשה את העבודה שלו. גם אם היא כוללת 21 טיסות, ושיהיו מיותרות מבחינתי. זה לא באמת משנה (כל עוד זה במסגרת כמות סבירה ולא טיסות כדי להביא באגט מצרפת ושוקולד משויץ).

אתה למיטב זכרוני מעולם התוכנה (?), היית מעדיף מתכנת שמחמם את הכסא 9 שעות ויותר כדי "לדפוק שעון", שיראו שהוא "עובד" או מתכנת שמסיים עבודתו בשעתיים?

מה שאני מנסה להגיד הוא, שלא איכפת לי אם הוא כן או לא מטומטם. לא משנה לי אם יש לו או אין לו בגרות. כל מה שחשוב לי הוא הביצועים שלו בתור שר או ראש ממשלה. ויש לא מעט מדדים שאפשר לבחון על פיהם. פחות משנה לי התחושה הכללית הרווחת. נכון, נתונים אפשר לעוות אבל בסוף "החרא צף".

העובדה שהצליחו לבטל כל כך בקלות את הרפורמות שלו מראה שהוא לא עשה כמעט שום דבר. סתם הצגה.

הייתה לו הזדמנות היסטורית באמת לשנות דברים במדינה והוא פישל בענק. הוא היה צריך ללכת עד הסוף עם המצע בזכותו הוא קיבל כל כך הרבה מנדטים גם במחיר של בחירות חוזרות.

לא הבנתי. למה אם הצליחו לבטל בקלות (ביחס למה?) אז זה אומר שהוא לא עשה כלום. האם להוריד גירעון זה "סתם הצגה" (בהנחה ולא שינו את החישוב של הגירעון בתקופתו)?

שואל ברצינות ולא בשביל לרדת על לפיד אישית שוב: במה מה שאתה מתאר בא לידי ביטוי?

הוא צמצם תקציבים לחרדים - זה כן. לא יודע כמה זה עזר. אבל תוכנית מע"מ 0 היא תוכנית פופוליסטית יקרה (3 מיליארד בשנה). והגרעון מן הסתם לא ירד ל0 בתקופתו אלא צומצם מ-40 מיליארד ל-28 מיליארד. אבל כן, יכול להיות שעם כל הסלידה שלי ממנו הוא פחות גרוע מכחלון.

אמיר, גם אליך: מה זה אומר שהוא החזיר עודפים?

למשל, הוציא את המינויים הפוליטיים מנבחרת הדירקטורים מה שהפך את החברות הציבוריות (אלו שכולנו מממנים) לרוווחיות.

למשל, עודפי גביה (כנראה לא מילארדים, אבל כנראה הרבה מליונים) של רשות המסים בעקבות מהלכים של מיקי לוי (סגן שר אוצר מיש עתיד).

להבנתי מכלכלנים שקרובים למשרד האוצר, בתחילת הקדנציה לפיד הסתמך מאוד על היועצים שלו ועשה מהלכים חיוביים, אבל עם הזמן הבין שהוא מאבד ככה מנדטים והתחיל לקדם צעדים פופוליסטיים (כמו המע"מ 0). עדיף כמובן על כחלון שהתחיל בכלכלת בחירות מהיום הראשון במשרד.

שיפור מצב כלכלי כשאתה בחובות ומממן סקטורים לא מכניסים (או מכניסים פחות מהממוצע) זה לא קל. וברור שהעלאת מיסים (הגדלת הקופה) היא אף פעם לא פופולרית. אלא אם התגלתה הכנסה פתאומית יש מאין, כמו משאב טבע למשל. ברור שזה עלה לו במנדטים. חבל שלא מציגים היום בקמפיין הנוכחי שהוא דווקא היה משרי האוצר היותר אחראיים בעשור האחרון.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם (נערך)

נתוני גרעון + העדכון האחרון מ2019

Screenshot_2019-09-04 10.25.35_ljLGKo.png

(**)תיקון טעות - לפיד התחיל במאי 2013, ולא כפי שסומן בגרף!

לפי הנתונים לפיד התנהל בצורה אחראית, אבל הציבור חסר סבלנות - וזה עלה ללפיד בהרבה מאוד מנדטים. זכור לי איך כשפורקה הממשלה חבר אמר לי ״הצבעתי לו בשביל שיהיה לי זול יותר בכיס, [אחרי שנה ושמונה]לא זול יותר, לא אצביע לו יותר בחיים״.

הוא הצביע לכחלון... לא יודע אם זה יותר עצוב או מצחיק

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

(**)תיקון טעות - לפיד התחיל במאי 2013, ולא כפי שסומן בגרף!

כלומר הגרעון כבר היה בירידה כשהוא נכנס לתפקיד והירידה המשיכה גם אצל כחלון במהלך רוב שנות כהונתו כשר אוצר...

פורסם

לא רלוונטי המהות. בכלל. כלומר לא רלוונטי לביצועיו כשר בממשלה. שיעשה את העבודה שלו. גם אם היא כוללת 21 טיסות, ושיהיו מיותרות מבחינתי. זה לא באמת משנה (כל עוד זה במסגרת כמות סבירה ולא טיסות כדי להביא באגט מצרפת ושוקולד משויץ).

אתה למיטב זכרוני מעולם התוכנה (?), היית מעדיף מתכנת שמחמם את הכסא 9 שעות ויותר כדי "לדפוק שעון", שיראו שהוא "עובד" או מתכנת שמסיים עבודתו בשעתיים?

מה שאני מנסה להגיד הוא, שלא איכפת לי אם הוא כן או לא מטומטם. לא משנה לי אם יש לו או אין לו בגרות. כל מה שחשוב לי הוא הביצועים שלו בתור שר או ראש ממשלה. ויש לא מעט מדדים שאפשר לבחון על פיהם. פחות משנה לי התחושה הכללית הרווחת. נכון, נתונים אפשר לעוות אבל בסוף "החרא צף".

הטיסות שלו לחול הן בעיקר מהתקופה שהיה באופוזיציה, לדעתי. ולדעתי הוא פשוט השתעמם מזה, אז העדיף לעסוק בדברים אחרים. וזה נורא סימפטומטי לבן אדם, כי כל הרזומה שלו מעיד על אדם שפשוט לא מסוגל לעבוד קשה בשביל בנייה של משהו מורכב. וגם כשר הוא טעה במספרים, בדוגמאות, בהסברים. במה לא?

הדוגמא שלך עם מתכנת היא קצת בעייתית. יאיר לפיד לא היה מתקבל לעבודה מלכתחילה. באנלוגיה להייטק, זה אדם שמבקש להיות vp r&d, ומבחינת קורות החיים הוא לא יודע מה זה לולאת for, לא ניהל לעולם צוות תוכנה, לא מכיר שום מושג אחר מעולם המושגים הרלוונטי.

מה שאני מנסה להגיד הוא, שיכול להיות שלפיד עשה גם דברים טובים כשר אוצר. סביר להניח - וזה גם מתועד - שמאחורי המותג הפוליטי שהוא הפך להיות עומדים אנשים יותר חכמים, רציניים, מביני עניין בתחומים שונים. חלק מההשגים שלו הם מסולפים וחלק מהדברים שרצה לעשות היו עולים לנו גם מיליארדי שקלים בשנה. אבל עדיין, עם כל זה, הוא כנראה עשה פחות נזק ממה שכחלון עשה. אני מניח את זה, כי אני לא חושב שיש לי את הכלים האמתיים למדוד את זה כרגע להשוואה שהיא מאוד מדויקת.

עם כל זה, הבן אדם הגיע לאן שהגיע עם 0 מוחלט אבסולוטי של יכולת להוכיח שהוא מתאים לתפקיד. בעולם האנלוגיה ההייטקיסטי, לא היו מחזירים לו שיחת טלפון למשרת ג'וניור. ואותי זה מפחיד. הקלות הזו שבה אדם, שיש תחושה די ברורה אפילו אצל מי שיותר בעדו ממני, שהוא לא בדיוק גאון הדור, יכול להגיע כ"כ גבוה בפוליטיקה. וזה גם די מדכא להבין כל פעם מחדש כמה הפוליטיקה - ה-מקום שבו אנחנו כביכול צריכים לבחור את האנשים הכי מתאימים - סובבת סביב נסיבות, השפעות חיצוניות, אנשים בצל שעושים חלק גדול מהעבודה ועוד, לרמה כזו שבסוף יכול להיות שראש הממשלה הבא כאן יהיה אדם כמו לפיד.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אתם בעד או נגד הצבת מצלמות בקלפיות ?

אני חושב שאני בעד, כל צעד לשקיפות ומניעת זיופים נראה בעיניי כצעד חיובי.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
זכור לי איך כשפורקה הממשלה חבר אמר לי ״הצבעתי לו בשביל שיהיה לי זול יותר בכיס, [אחרי שנה ושמונה]לא זול יותר, לא אצביע לו יותר בחיים״.

הוא הצביע לכחלון... לא יודע אם זה יותר עצוב או מצחיק

מצביעי מפלגות אווירה סטנדרטיים.

בהחלט בעד.

והייתי גם מוסיף שכל ניסיון להוציא משקיפים יגרום לפסילה אוטומטית של כל הקלפי.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

עם כל זה, הבן אדם הגיע לאן שהגיע עם 0 מוחלט אבסולוטי של יכולת להוכיח שהוא מתאים לתפקיד. בעולם האנלוגיה ההייטקיסטי, לא היו מחזירים לו שיחת טלפון למשרת ג'וניור. ואותי זה מפחיד. הקלות הזו שבה אדם, שיש תחושה די ברורה אפילו אצל מי שיותר בעדו ממני, שהוא לא בדיוק גאון הדור, יכול להגיע כ"כ גבוה בפוליטיקה. וזה גם די מדכא להבין כל פעם מחדש כמה הפוליטיקה - ה-מקום שבו אנחנו כביכול צריכים לבחור את האנשים הכי מתאימים - סובבת סביב נסיבות, השפעות חיצוניות, אנשים בצל שעושים חלק גדול מהעבודה ועוד, לרמה כזו שבסוף יכול להיות שראש הממשלה הבא כאן יהיה אדם כמו לפיד.

אחד החסרונות של השיטה הדמוקרטית. זה עדיף על כל שיטה שלטונית אחרת שיש נכון להיום.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

אותי זה הצחיק.

https://www.maariv.co.il/elections2019/news/Article-717474

גנץ תקף את המבקר על החלטתו לאשר את ההלוואה שביבי ביקש למימון הגנתו, הליכוד תקפו את גנץ בטענה שהוא תוקף שומר סף. זה כמובן מגיע לאחר שביבי תקף לא מעט שומרי סף כמו מפכ"ל המשטרה, יועץ משפטי וכו'.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

לחימה על עקרונות מתה מזמן, לא עידכנו אותך?

היחס לעניין מסוים הוא לפי מפתח מפלגתי בלבד.

זה כמובן לא מוגבל רק לביבי

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אותי זה הצחיק.

https://www.maariv.co.il/elections2019/news/Article-717474

גנץ תקף את המבקר על החלטתו לאשר את ההלוואה שביבי ביקש למימון הגנתו, הליכוד תקפו את גנץ בטענה שהוא תוקף שומר סף. זה כמובן מגיע לאחר שביבי תקף לא מעט שומרי סף כמו מפכ"ל המשטרה, יועץ משפטי וכו'.

פוליטיקאי אחד מתחיל את הנאום בבוקר בבוקר טוב.

יריב פוליטי אומר על הפוליטיקאי שהוא שקרן כי עכשיו ערב.

זו התמצית של הפוליטיקה בארץ. במיוחד בסבב בחירות הזו.

פורסם

כמובן שאין פה שום מטרה חוץ מלהכין את השטח במקרה שביבי יפסיד (לא מאמין שזה יקרה), או אז ביבי ידרוש בחירות חוזרות בתירוץ של זיופי בחירות המוניים ו"גנבו לנו את הבחירות". ביבי יוציא לרחוב חלק גדול מהבייס שלו ו-ועדת הבחירות תתקפל כדי "לשמור על הסדר הציבורי".

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...