Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אל תאמר ארגוני שמאל, אלא ארגוני שמאל קיצוני.

בדיוק כמו שאלה שצורחים מוות לערבים בכל הזדמנות הם ימין קיצוני.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

אייל, אתה לא עונה ל99.9% מהדברים שאחרים כאן כותבים, אלא פשוט "מסבסב" כלשונך את הדיון לאן שבא לך.

אני לא הולך לבזבז עוד עמודים שלמים בפורום על אותם הטעונים המחזוריים בדיוק. זה גם די שקוף ולא ממש כיף. אם אתה חושב ש"תפסת" אותי - שיהיה לך בכיף.

סלואורייד, אבל מי נמצא בימין הלא קיצוני?

האם, לדעתך ולצורך הדוגמא בלבד, מי שמדבר היום על בניית בית המקדש השלישי בירושלים הוא קיצוני או לא?

כי סגנית שר החוץ עושה את זה.

אפילו מנהיגי מפלגת העבודה, שכל כך אוהבים לזלזל בהם, הפסיקו לדבר לחלוטין על פשרה טריטוריאלית כאן. אני לא זוכר, לדוגמא, את שלי יחימוביץ' כותבת מילה אחת בנושא, מאז שהחלה להפגיז בפייסבוק לפני כמה שנים. וזה עוד נחשב ל"שמאל" במונחים המינסטרימים.

אישית תחושתי היא שהימין בארץ (מדיני, לא כלכלי) מתחיל איפשהו בגבול שבין העבודה ליאיר לפיד וחבריו. הליכוד, המפלגה ששולטת כאן כבר כמה שנים טובות, בעייני היא ימין קיצוני לכל דבר, כשנזרקים ממנה אנשים כמו דן מרידור, וכשהנשיא מטעמה מסומן כבוגד, וכשמנהיגים בולטים בה מדברים ברצינות על הקמת בית שלישי.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

שוב, תודה על האין תשובה - כי כנראה קשה להכיר באמת ובמציאות הרשומה ברור מולך..

ולשאלתי, האם הייתה מודע כי חלק מארגוני השמאל מקבלים תמיכה מארגונים פרו-פלסטיניים.

ושוב - זה לא בושה לרשום, לא ידעתי..

וברוח שאלתך..

רשום ( רשימה ברורה) ועדכן אותנו ב מפלגות / ארגוני שמאל קיצוני בארץ.

ונבדוק אותם אחד אחד.

ונבצע במקביל ספירת ימין קיצוני,, ותראה כי אנו לא אוהדים אותם בשפה ברורה.

ורשמנו זאת בכל הזדמנות.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

יבגני, אני לא מבין אותך. מבחינתך כל יהודי דתי מאמין הוא קיצוני. כל אחד שמגדיר את עצמו מאמין, מאמין שיבנה בית המקדש, זה חלק בסיסי באמונה היהודית. דורות של יהודים ציפו לעלות לארץ ישראל ובמחי יד אתה מגדיר את כולם קיצוניים?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יבגני, המפלגה שבשלטון חייבת להתאים את עצמה להלך הרוח של הציבור אחרת היא לא תישאר בשלטון. וכן, לדעתי הלך הרוח של רוב הציבור כיום הוא קיצוני ולכן האמירות ההזויות האלה. (ועזוב את זה שמבחינת היהדות אין כזה דבר "לבנות את בית המקדש השלישי")

האמירה הספציפית הזאת מעוררת פרובוקציה כמו 1000 אמירות אחרות מהצד השני שבתכלס הכל רוח וצלצולים ואין בהן כלום.

פורסם (נערך)

אייל, שוב, כשאתה תתחיל לענות למשהו שאני או אחרים כותבים, אז נוכל לחזור ולהתווכח. כאמור, אין לי הרבה עניין במשחקי חתול ועכבר.

haranza, לא, לא כל יהודי דתי. יהודים דתיים חיו 2000 שנה בגלות ולא עשות שום צד ממשי למימוש החזון הזה.

גם היום, לא כל מי שמאמין שצריך להבנות בית מקדש, עושה צעדים אקטיביים בכיוון הזה.

slowride, אחד מוביל לשני, כן. בהחלט יש קשר בין נטיות הציבור לבין אמירות המנהגים, וזה מעגלי. מכיוון שגם הויכוח שלנו הופך לכזה, אסכם ואומר, שוב, שפגיעה עקרונית או תיאורטית במדינת ישראל יש משני הצדדים, אם כי הפגיעה מהימין היא, בעייני, יותר משמעותית, "בזכות" זה שהצד הזה שולט בפוליטיקה הישראלית ומי שמתראיין בשמנו לתקשורת העולמית וכו'.

אבל ברמה היומיומית, אין בשמאל קבוצות אלימות מקבילות לאלו שכבר ציינתי. ויותר מזה: אין בשמאל מנהיגה ברמה של נפתלי בנט, שממנה לעצמו כיועץ מחבל מורשע. כמו שגם אין אנשים שמתחבקים עם רבנים שקוראים לבצע רצח עם, ועוד כל מיני דברים מהסוג הזה.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
פורסם
כל אחד שמגדיר את עצמו מאמין, מאמין שיבנה בית המקדש, זה חלק בסיסי באמונה היהודית.

בונא כאן חידשת לי -

לטענתך כל הדתיים רוצים שיהיה כאן בית מקדש?

פייר, לא ידעתי.

בית המקדש צריך לקום איפה שכיפת הזהב נמצאת כרגע?

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לא, יש שם מספיק שטח לבנות מקדשים לכל הדתות בעולם...

פגיעה עקרונית או תיאורטית במדינת ישראל יש משני הצדדים, אם כי הפגיעה מהימין היא, בעייני, יותר משמעותית, "בזכות" זה שהצד הזה שולט בפוליטיקה הישראלית ומי שמתראיין בשמנו לתקשורת העולמית וכו'.

אבל ברמה היומיומית, אין בשמאל קבוצות אלימות מקבילות לאלו שכבר ציינתי. ויותר מזה: אין בשמאל מנהיגה ברמה של נפתלי בנט, שממנה לעצמו כיועץ מחבל מורשע. כמו שגם אין אנשים שמתחבקים עם רבנים שקוראים לבצע רצח עם, ועוד כל מיני דברים מהסוג הזה.

זה בערך כמו כיתה עם תלמיד טיפש ומופרע ותלמיד חכם ורע ששניהם שונאים אחד את השני.

החכם מעודד את הטיפש להשתולל ואז קורא למנהלת. בסוף יוצא שכל הכיתה מקבלים עונש. מי הזיק יותר?

זה לוקח מחבל מורשע, וההוא מביע הזדהות עם ארגון שחותר תחת המדינה. מבחינתי זה אותו הדבר.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם (נערך)

שוב, תודה על האין תשובה - כי כנראה קשה להכיר באמת ובמציאות הרשומה ברור מולך..

ולשאלתי, האם הייתה מודע כי חלק מארגוני השמאל מקבלים תמיכה מארגונים פרו-פלסטיניים.

ושוב - זה לא בושה לרשום, לא ידעתי..

--------------------------------------

ויותר מזה: אין בשמאל מנהיגה ברמה של נפתלי בנט, שממנה לעצמו כיועץ מחבל מורשע.

-- מסכים איתך - ושר מורשע חוזר למקום הפשע, משרד הפנים.

כי אולי בשמאל אין מנהיג המתאים לרוב העם בישראל.

כי אולי צריך אמת פנימית להגיד, הפלסטיניים לא מכירים בזכותנו למדינה בישראל

הפלסטיניים רוצחים בנו וירצחו בכל מצב, כשם שהם רוצחים בבני עמם.. אבל

וכעת לתוכנית הפוליטית כלכלית - לבנות תוכנית מציאותית לא מעורפלת בקווים כלליים, ולכתוב ברור.

מה אתה נותן ומה אתה רוצה לקבל בתמורה.

איך התוכנית מתמודדת עם הישובים ביהודה ושומרון, מה נשאר מה יורד.

להיכן אתה מפנה את את תושבי הישובים.

האם ישובים שיושארו ייחשבו כחלק ממדינת ישראל, עם הכרה מלאה של מדינות העולם.

האם תהיה הפרדה מלאה בין ישראל לפלסטיניים.

במסגרת התוכנית האם תהיה החלפת שטחים, אזורי אוכלוסיה רוויה ביהודים או ערביים.

יועברו בתמורה לשטח אחר.

(כדוגמה - ערבים במשולש הטוענים כי קודם הם פלסטיניים ואח"כ ישראליים)

לכן כדי לבצע הפרדה מלאה, צריך לחשוב גם על-כך.

איזה בטחונות אתה מציב ואיזה ערבויות והסכמות לתוכנית, אתה מקבל ממדינות אחרות.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

זה לוקח מחבל מורשע, וההוא מביע הזדהות עם ארגון שחותר תחת המדינה. מבחינתי זה אותו הדבר.

לא לגמרי. כי במקרה אחד מדובר במישהו שכבר ביצע פעולה לא חוקית וישב עליה בכלא, ובמקרה אחר מדובר בפרשנות, גם אם היא מאוד לגיטימית, לכוונת של הארגונים ולהשפעתם הממשית.

פורסם
בונא כאן חידשת לי -

לטענתך כל הדתיים רוצים שיהיה כאן בית מקדש?

פייר, לא ידעתי.

בית המקדש צריך לקום איפה שכיפת הזהב נמצאת כרגע?

לא יודע איפה הוא אמור לקום ואין לי מושג אם הוא יהיה לצד כיפת הזהב. אני לא מבין בזה. בכל מקרה, על בית המקדש נכתב "כי ביתי בית תפילה יקרא לכל העמים", סליחה אם הציטוט לא מדוייק. אני מאוד רוצה להאמין שבזמן שהוא יבנה יהיה קודם כל שלום ביננו לבין עצמנו, ובין כל העולם.

פורסם

יבגני - בסופו של דבר הסיפור, לאחר 236 עמודים, די פשוט. יש (כאן בשרשור, עזוב את ההזויים שבחוץ) קבוצה אחת שחושבת שכל הבעיות הם קבוצות פרחחים ואירגון אולטראס, וקבוצה שניה שחושבת שלהזיק למדינה בטווח הארוך בהפעלת לחץ מבחוץ זה לא בסדר. בגדול - עניין של סדרי עדיפויות.

לגבי העוזר של בנט - תגיש בג"ץ. ייתכן שאפילו יש לו סיכוי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אפשר גם לנסח זאת "יש קבוצה אחת שחושבת שכל הבעיות זה חבורה של כמה שמאלנים הזויים שמספרים סיפורים לאנשים בחו"ל, וקבוצה שניה שחושבת שאנשים שקוראים לרצח עם או סימון אזרחים עם השקפה פוליטית אחרת כבוגדים ברי-מוות זה לגיטימי", בגדול - עניין של סדרי עדיפויות

להגמיד בעיה אחת ולהאדיר אחרת זה לא בדיוק מדע טילים >.

לי נראה ששתי הקבוצות האלו קקה, פשוט אחת מהן אשכרה מתחילה לקבל מיסוד ממשלתי ותמיכה ציבורית, בעוד השניה די בשוליים (לפחות בארץ). זה מבלי להתייחס לפן הפלילי של הדברים.

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
בעוד השניה די בשוליים (לפחות בארץ)

אבל נהנית מחשיפה מקסימאלית (ככל שניתן) ומימון מאסיבי בחו"ל.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

נו ו..? אתה חושב שהחבר'ה מתג מחיר מקבלים רק כסף ישראלי?

ושהכספים של ארגוני הימין הקיצוני מגיעים מצדקה של הבית כנסת?

במשחק המלוכלך של הקיצוניים כולם מקבלים תשרים מגורמים זרים, פשוט עכשיו השלטון מתמקד בארגונים שמפריעים לו. מה גם שאם אותך מרגיז יותר קיצוניים שמקבלים כסף מחו"ל - יותר מקיצוניים שמקבלים כסף מהממשלה שלך, אז... וואלאק, לא יודע איך אפשר לחשוב ככה.

בסופו של יום, *בארץ*, יש קיצוניים ממוסדים, ויש קיצוניים בשוליים. אני הייתי רוצה לראות מצב בו כל הקיצוניים בשוליים (ובאופוריה: נעלמים).

• תוכן חדש...