Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
Slow ביקשת וקיבלת - הודעה רק בשבילך:

אבל מכרו לנו את ההתנתקות בלי התנאי הזה של מדינה עצמאית, אמרו שאנחנו מתנתקים אחת ולתמיד ולחלוטין מעזה, ואם הם יעזו לירות כדור אחד אז...

..אז יצאנו מטומטמים, זה מה שקרה. ויתור חד צדדי זה מהלך מטומטם ואני לא מבין איך בזמנו הצדיקו את זה ואיך היום יש כאלה שמצדיקים את זה.

לעומת זאת, אם יש הסכם כלשהו התגובה שלנו להפרתו יכולה להיות מהירה, כואבת ולגיטימית בעיני העולם המערבי - כי בעולם המערבי מכבדים הסכמים.

עניין של סדרי גודל, במקום 40 מנהרות יהיו לך 400, במקום נק"ל ומטענים יהיו להם טילי נ"ט ונ"מ, במקום קסאמים שהם מייצרים במקום יהיו להם פאג'רים שמיוצרים במפעל מסודר באיראן.

במקום 67 חיילים הרוגים, 5 אזרחים ועובד זר אחד, יהיו לך 600 חיילים, 200 אזרחים ו-15 עובדים זרים.

תחליט מה אתה מעדיף, מבצע בגודל כזה עם כזה מספר קורבנות אחת לכמה שנים (נזכיר כמה הרוגים היו בעמוד ענן כמעט שנתיים קודם? 6, 2 חיילים ו-4 אזרחים), כמעט 4 שנים לפני עמוד ענן בעופרת יצוקה היו 10 חיילים ו-3 אזרחים הרוגים, סה"כ לאורך 5-6 שנים היו פחות מ-100 הרוגים, בגלל שחמאס לא מצליח לשים את ידו על נשקים כבדים יותר, לא בגלל טוב ליבו.

בתרחיש של "הנה קחו עכשיו מדינה ותעזבו אותנו" זה נכון, אבל כמו שנכתב קודם הרעיון הוא לתת להם להקים מדינה בשלבים. זה מבטל תרחישי אימה כאלה.

ואם הם יחפרו את המנהרה לא תחת אישורה של מדינת פלסטין? בדיוק כמו שהיום החמאס לא מבקש אישור מאש"ף לחפור מנהרה לכרם שלום או לנחל עוז? אז תגיד "טוב, אבל זה לא הם", אז זו לא מלחמה של מדינה במדינה.

זה בדיוק מה שאני מנסה להסביר לך ואתה מתחמק מלהבין, הפלשתינים הבינו את הרעיון הזה כבר מזמן, לכן יש להם את ד"ר ג'קיל שלובש חליפה ונפגש עם אובמה, ואת מיסטר הייד שחופר מנהרות ומהנדס צינורות מים לרקטות ויורה אותם מתוך שכונות.

כל התוכנית שלך בנויה על זה שמתישהו השלטון הפלשתיני ישבור את הכלים וישתתף בחגיגה, העובדות מראות שמאז 2005 הם למדו את הלקח, והשלטון עצמו לא ייקח חלק בטרור עצמו, הוא יעודד אותו (נילחם בפושעים הציונים), הוא יממן אותו (יעביר משכורות למחבלים שיושבים בכלא), הוא ינציח אותו (כיכר אבו-ארבע ברמאללה), אבל לא ייקח חלק פעיל בזה.

כנ"ל. יוצא טרור ממדינת פלסטין? אין יותר מדינת פלסטין.

התקשורת מתעניינת במה שמזינים אותה כל עוד זה נוח לה, זה משרת את האינטרסים שלה, וגם אז זה מעניין לדקה וחצי.

אחרי הדקה וחצי הזו הפלשתינים יחזרו ליילל שאין להם כסף והכל יחזור לקדמותו.

Case in point: העברת תשלומים למחבלים כלואים בישראל, ישראל הראתה את הפלשתינים במערומיהם, לכאורה לא קשורים לטרור, אבל מעבירים תשלומים חודשיים למחבלים רוצחים, ועוד מכספים שנתרמו על ידי הבריטים! כספי מיסים בריטיים.

בריטניה עצרה את העברות הכספים, הפלשתינים התחייבו להפסיק, העברות הכספים התחדשו, ועכשיו יש מנהלת אסירים חדשה שמקבלת כספים מהרשות הפלשתינית ומעבירה אותם לאותם אסירים מחבלים רוצחים.

אם רוצים לנצח אותם צריך לבכות יותר חזק מהם בתקשורת. לא חסר לנו חומרים להזין בהם את התקשורת נון סטופ.

זה לא שישראל לא פועלת בתחום, אלא שתחת משרד כזה ומשרד אחר (במיוחד חלוקת אחריות בנושא לכל מיני משרדים, זה אחראי על קשר עם ארה"ב השני על אירופה והשלישי על איראן), אין מסר אחיד, והכי גרוע שכשיש מסר אחיד הוא מסתכם במה שדני כתב, הם מדברים על זכויות ואנחנו מדברים על ביטחון, הלכה למעשה בעיני השומע / צופה אנחנו מודים בכך שאנחנו קולוניאליסטים מטונפים שהמעצמות הביאו לכאן כדי להשמיד את הפלשתינים הנייטיבים המסכנים.

בשביל להצליח צריך לא להתנצל, צריך לומר את האמת, צריך לומר חד וחלק שלא היה עם כזה פלשתיני אילולא היהודים הציוניים הגיעו לא"י, רוב מוחלט של המתקראים פלשתינים היו בסה"כ מהגרי עבודה מצרים סעודים עיראקים תימנים ועוד, ואי לכך אין להם שום זכויות, אם כי הפלשתינים מוזמנים לתת להם זכויות כאוות נפשם במסגרת המדינה הפלשתינית אם אי פעם תקום כזו.

כשהם מתחילים דיבייט בצעקה "אתם כובשים" ואתה עונה בחזרה "אבל ביטחון", הפסדת באותו רגע את הדיבייט, ומשום מה מדינת ישראל פועלת בתחום ההסברה, עם מקלות כנגד רובים.

תכתוב מה שאתה רוצה, ישראל פועלת בתחום כמו בבון בתחרות שח-מט. את התוצאה אתה רואה כל יום.

אם אנחנו רוצים לנצח בהסברה צריך גוף שזה כל תפקידו.

זה לא רק שהפלשתינים מזכירים כל יום, אלא שמי שאמור לתת להם קונטרה בעצם "מסכים" עם הטענות שלהם, אז כל יום כביכול מוכיחים מחדש שאתה כובש אכזר קולוניאליסטי מטונף שרוצה להשמיד את הפלשתיני הטהור והמסכן שלא עשה רע מעולם לזבוב.

לפי מיטב הבנתי אף אחד לא רץ לעזור לנפאלים בשביל להיראות נחמד, אלא עוזרים למדינות אחרות במקרי חירום מתוך ציפיה שבמקרי חירום אחרים יעזרו לנו (וזה בלי קשר לדעתי לגבי ביזבוז כספים על עזרה למדינות אחרות, אלה הטענות).

כתבת נכון - הזנחה של תחום ההסברה להמון זמן, בלי קשר למאמינים לעצמנו או לא, כשהצד השני שולף טיעונים ובגלל אוזלת יד לנו אין טיעוני נגד לפחות באותה רמה - אנחנו מפסידים, ולאורך זמן זה הופך אותנו לשטן בעיני העולם.

אמת - אבל כן חשוב לקחת בחשבון שהצד הפלשתיני מתחיל עם יתרון מראש בגלל מה שכתבתי.

את העולם לא מעניין אם זה קיצוני או לא קיצוני, זה מהווה חותמת כשרות לחרם על ישראל בלי קשר להאם המיעוט הזה כולל 3 אנשים וחתול או 300 אלף איש.

תמשיך לצחוק, אבל בינתיים התוכניות שלהם עובדות, הם משמשים עלה תאנה כפול בעיני העולם, גם "הוא ישראלי שקורא לחרם על ישראל - זה חרם צודק!!!" ומצד שני "מה פתאום אנטישמיות? תראה את פרופ' קקמייקה הוא חלק מהארגון שלנו".

מערך הסברה טוב גורם לאנשים כאלה להראות בתקשורת כמו שהם במציאות - תמהונים חסרי רלוונטיות.

מסכים איתך, אבל אין לזה קשר למיליטנט או אלים - צריך להעלות לשידור מישהו שלא מתחיל את התשובה שלו ב"נכון אבל ביטחון" או "נכון אבל פיגועים" או "נכון אבל רקטות", אלא תוקף את אבני היסוד של התעמולה הפלשתינית עם אמת.

צריך להעלות מישהו שיראה את הסרטון של שר הפנים של החמאס שמודה שכולם סעודים ותימנים ומצרים, עם זה צריך לתקוף ולומר בפה מלא - אתם כולכם מהגרי עבודה, לא מגיע לכם כלום ושום דבר ממדינת ישראל, ואתם בטח ובטח לא יכולים לטעון שאתם כאן כבר 2000 שנה.

לא חסרות הוכחות חותכות שחיו כאן יהודים עוד הרבה לפני שמוחמד נולד. אבל...

אתה מעדיף הודעה בנפרד רק תגובות אליך? אין בעיה.

פעם שעברה אמרו לי שעדיף הודעה אחת ארוכה, מה שנוח לך.

אני מעדיף הודעות קצרות ולא ירחונים. זה סתם מכביד על רצף הקריאה בשרשור, במיוחד כשקוראים מהנייד.

הודעות קצרות הן לא פחות אינפורמטיביות וברורות. עניתי לך על הכל ותראה מה היחס בין האדום לשחור.

ואם היית מקבל התחייבות כלשהי? אז מה? את ההתחייבויות של הפלשתינים ניתן באותה מידה לחתום על קרח.

עניתי על זה קודם, ואחר כך:

ולגבי הפרה - ראה ערך אוסלו, גם אז זה לא קרה וגם היום זה לא יקרה וגם מחר לא, כל סעיף שנתת בהסכם - הלך לעולמים, באופן בלתי הפיך לחלוטין (שזו עוד דוגמה שסותרת את הנחת היסוד של ההסכם הרוורסבילי של אישתר שהוצג קודם).

זה לא סותר, כי בכל שלב בהסכם אפשר לחזור למצב הקיים. הבעיה היא שבמצב הקיים אנחנו לא מתקדמים אף פעם לפיתרון. מה עדיף?

באוסלו היו סעיפים מה קורה למי שמפר את ההסכם? כמו שכתב אישתר, מקל וגזר הולכים ביחד.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
איזה גינויים קיבלנו לפני 67?

אתה משווה את המצב שלנו אז להיום?

קראתי לא מעט מאמרים על הנושא שעקב היותי בסמארטפון כעת איני יכול להביא לך.

אני לא חושב שנסיגה מיהודה ושומרון תגרום לעולם לצדד בנו. זו תמימות. במקום זאת, תקבל טרור חמש דקות מהבית של כולנו.

פורסם

גם אני לא חושב שנסיגה מיו"ש תגרום לעולם לצדד בנו.

גם אני חושב שנסיגה, בסבירות גבוהה, תביא להשתלטות של אסלאם קיצוני.

ועדיין, אני דבק בעמדתי שההתנחלויות הן אסון, לנו ולפלסטינים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
גם אני לא חושב שנסיגה מיו"ש תגרום לעולם לצדד בנו.

גם אני חושב שנסיגה, בסבירות גבוהה, תביא להשתלטות של אסלאם קיצוני.

ועדיין, אני דבק בעמדתי שההתנחלויות הן אסון, לנו ולפלסטינים.

אז בעצם אנחנו מסכימים על הכל! ☺

אז מה אנחנו יכולים לעשות בעצם, לדעתך?

פורסם

הלוואי שהיה לי פתרון קסם.

אבל כל עוד אנחנו ממשיכים להמליך ממשלות ימין, שעסוקות בעיבוי ההתנחלויות מצד אחד ואז נסיון לתקן את ההסברה מצד שני, אני פסימי לגבי העתיד.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
"

גם מספר התושבים היהודים בתוך הקו הירוק גדל, יותר מזה - מספר התושבים הערבים בתוך הקו הירוק - גם הוא גדל! אוי ואבוי, המתנחלים האלה מולידים ילדים ומתרבים, בחלק מההתנחלויות (מודיעין עילית, בית"ר עילית) אלה אפילו חרדים עם ממוצע של 8 ילדים למשפחה ויותר!צריך מייד ועכשיו לסרס את כל הגברים המתנחלים בגיל 8 ימים ביחד עם הברית מילה, את הבנות יש לעקר, שלא יתרבו!"

כמובן שהכוונה שלי היתה לכך שמספר הישובים\התנחלויות גדל, ולכן המספר גדל מעבר לריבוי מטבעי, אבל טבעי שתוציא את דברי מהקשרם.

אני מקווה שתסלח לי, אבל אין לי כוונה לנהל אתך דיון. החיים שלי קצרים מדי.

אם כתבת א' והתכוונת לב' - איך אני אמור להבין ב'?

מספר ישובים זה דווקא המדד שבחרת? אם נניח היה קורה ביו"ש מה שקרה בהרבה קיבוצים - קיבוץ אחד התחלק לשניים (X איחוד ו-X מאוחד), היה לך נניח מגרון איחוד ומגרון מאוחד, אותו מספר תושבים (+ריבוי טבעי נניח), עדיין הייתה לך בעיה?

אתה מצביע על הדברים הלא נכונים וכשמוכיחים אותך עליהם אתה מודיע שאין לך כוונה לנהל דיון.

ליאור, רק שאני אבין:

אתה מבסס את הפתרון שלך של לעשות טרנספר למהגרים ערבים ('פלסטינים'), על בסיס זה שהמהגרים היהודים (סביי לדוגמא) שהגיעו לכאן לאחר הערבים, הם לא באמת מהגרים כי סבא-של-סבא-של-סבא שלהם גר פה, או לחילופין האמין באותו אל שהאמין פלוני אחר שגר פה?

זה בלי לדבר על איך בדיוק אתה עושה טרנספר למאות אלפי אנשים שחלקם גרים כאן מס' דורות באופן יזום, אנשים שנמצאים על סדר היום הציבורי העולמי (ולא נניח 'סתם' ערבים בסוריה שלא מעניינים אף אחד), 'זוטה' קטנה וזניחה שאין ספק שהעולם המודרני יזרום איתה לאללה.

סליחה אם מה שכתבתי לא היה מספיק ברור, הפתרון שלי לא כולל טרנספר לאף אחד - העובדה שהם מהגרים תשמש כדי להודיע שמכיוון שהם מהגרים הם אינם פליטים לפי האמנה הבינלאומית לפליטים, ולכן הם לא יקבלו כלום ושום דבר מישראל, כל מה שהרשות הפלשתינית תרצה לתת להם, אזרחות, פיצויים, קרקע - היא חופשית לעשות בלי התערבות חיצונית של ישראל בנושא הזה.

כל המטרה היא להוריד את אותם מהגרים מהגב של ישראל, אם הרשות תסרב ליישב אותם זו בעיה שלה, שלהם ושל המדינה המקורית ממנה היגרו, לא של ישראל, כל המטרה היא להוציא את ישראל מהלופ הזה.

לא להאמין שאתה רושם את הדברים האלו ומתיימר להיות בנאדם רציונלי. זה כמו שאני ארשום "הפתרון שלי זה להרוג את כל הערבים" ואתיימר להיות אדם לא אלים.

(למען הסר ספק: אני לא טוען שאתה אלים, אני כן טוען שהטיעונים שלך לא ישימים בעליל, בלי קשר לצודקים או לא שעל זה עוד איכשהו ניתן להתווכח).

בכל מקרה, אני ישראלי שגר פה ודי מיליטנטי בהשקפת עולמו (לפחות בנוגע למאבקים מזויינים) וחושב שהדברים שאתה אומר הזויים, אפשר רק לדמיין מה יחשוב סתם אזרח אירופאי ששומע אותם.

שוב מתנצל, אין כאן כוונה לטרנספר אף אחד, יש כאן כוונה להשתמש באמת כדי לשלול על הסף את ה"פליטות" הפלשתינית - שעבור רוב האוכלוסיה הזו היא מומצאת, שהרי רוב רובם לא היו מוכרים כפליטים לפי אמנת הפליטים הבינלאומית.

דב וייסגלאס, אחד מהאנשים מאחורי התוכנית, חלק עליך. לא כל דבר שאתה לא מכיר הוא "קונספירציה".

בסדר, וייסגלאס גם טען שהוא איש ימין, הוא גם טען שבעזה יגדלו תותים ושאין סיכוי שהחמאס ישתלט על עזה.

בוא נאמר שאחרי כל כך הרבה טעויות זה אחד האנשים האחרונים בעולם שעליו הייתי מבסס טיעון, אתה מוזמן, בעיני הוא אמין פחות מאבו מאזן באנגלית.

אני חושב שזה משהו מאוד בסיסי שאתה "מפספס" ומושרש עמוק בתרבות הויכוחים שלך.

כפי שכתבתי לך כבר פעם - פעמיים - מאה פעם - זה כיף להתווכח עם אנשים שאתה לא מסכים איתם, בתנאי שהכל נעשה בצורה מנומסת ומנומקת, ובתנאי שמתווכחים על משהו - רעיון או אמונה מסוימים.

אתה לא מעוניין בזה. אתה סתם רוצה להראות שהאנשים שאתה לא מסכים איתם טועים, ומוכן להשקיע הרבה מאמצים בשביל למצוא איזו "פרצה" שתתאים לזה. לכן הכל, או לפחות הרוב, גם הופך ל-"הנה, אני יכול לצטט משפט שלך שכתבת לפני 4 ימים, להוציא אותו מההקשר, לנתק אותו מהסיבה שבגללה נכתב מלכתחילה, ולמצוא איזו רדוקציה לוגית לא ממש מתאימה שתגחיך אותו ותראה למה הוא לא נכון". אני משתף עם זה פעולה לפעמים, כמו אחרים שכבר נכוו מזה, אבל זה לא מעניין. אין בזה שום אמירה. זה גם לא מקדם לא אותך, לא אותי ולא את הדיונים בשרשור הזה לשום מקום. מצטער.

אני לא מחפש פרצות, אבל דברים שהם פשוט לא נכונים - כן מקבלים ממני תגובה פרטנית, תהיה שמח, זה אומר שזה הדבר היחיד שאני לא מסכים איתך בהודעה הזו.

זה כמו שתכתוב תזה שלמה שכולה כתובה באופן רהוט, דברים מנומקים, ציטוטים, הכל לפי התקן, ואז תתקע באיזה סוף פסקה משפט לא נכון.

עדיין תקבל 100 או שיסמנו לך את המשפט הלא נכון ב-X?

איזה גינויים קיבלנו לפני 67?

אתה משווה את המצב שלנו אז להיום?

לפני 67 קיבלנו גם גינויים, אבל בעיקר מלחמות, חרמות, סגירת נתיבים ימיים ועוד.

מאז הובן המסר שמלחמות לא יעזרו נגדנו, חרמות לא מצליחים לאורך זמן (מישהו זוכר את החרם הערבי שבגללו סובארו הייתה חברת הרכב היפנית היחידה? ובכל זאת מנסים לפעמים), סגירת נתיבים ימיים לא כדאי (וגם לא אפשרי עבור רוב האויבים שלנו, ולא רלוונטי עבור חלקם).

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

"

אם כתבת א' והתכוונת לב' - איך אני אמור להבין ב'?"

בשביל זה המציאו את המילה "הקשר", קונטקסט בלעז.

כמו שיבגני אמר, אתה מתעלם מזה שוב ושוב.

ולכן אין לי סבלנות להתדיין איתך.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
הלוואי שהיה לי פתרון קסם.

אבל כל עוד אנחנו ממשיכים להמליך ממשלות ימין, שעסוקות בעיבוי ההתנחלויות מצד אחד ואז נסיון לתקן את ההסברה מצד שני, אני פסימי לגבי העתיד.

לעניות דעתי ממשלות שמאל וימין מבחינה ביטחונית תהיינה דומות מאד. אני חושב שמבחינה כלכלית הליכוד עדיף על המערך ולכן אני חושב ששלטונו עדיף. אבל זה כבר לדיון אחר.

פורסם
קראתי לא מעט מאמרים על הנושא שעקב היותי בסמארטפון כעת איני יכול להביא לך.

אני לא חושב שנסיגה מיהודה ושומרון תגרום לעולם לצדד בנו. זו תמימות. במקום זאת, תקבל טרור חמש דקות מהבית של כולנו.

מסכים ב- 101%.

ומוסיף, אני גר בשכונת קטמון בירושלים, אם נחור לגבולות 67' זאת אומרת להחזיר הכל אבל הכל,

אני יקרא מתנחל , הרי הגבול יהיה מול הבית שלי, ואז מה? גם את שכונת קטמון נצטרך להחזיר?

פינדר, מה בדיוק אסון?

אתה צריך להגיד תודה, המתיישבים שומרים שכמה שפחות טרור יגיע לבית שלך, או לפחות שלי.

אתה רושם שאין פתרון והפתרון הוא קסם, שוב מה אסון?

מעבר לאידיאולוגיה, אני ממליץ לבקר בהתיישבויות, פשוט מהמם להיות בכל אחת ואחת.

רועי

פורסם
..אז יצאנו מטומטמים, זה מה שקרה. ויתור חד צדדי זה מהלך מטומטם ואני לא מבין איך בזמנו הצדיקו את זה ואיך היום יש כאלה שמצדיקים את זה.

לעומת זאת, אם יש הסכם כלשהו התגובה שלנו להפרתו יכולה להיות מהירה, כואבת ולגיטימית בעיני העולם המערבי - כי בעולם המערבי מכבדים הסכמים.

זה לא בדיוק היה חד-צדדי, זה פשוט לא כלל את הפלשתינים, היה לזה גיבוי אמריקאי ואירופי.

כמו שאמרתי - ראה הסכם אוסלו, גם כשהצד השני חתום על ההסכם, זה לא מחזיק מים, אתה מרוויח לגיטימיות בערך ליומיים, עד שהחמאסניקים / מי שבא אחריהם יורה רקטה מחצר הבית חולים ובטעות פוגע בבית החולים עצמו - ואז מאשים את ישראל.

בעולם המערבי מכבדים הסכמים אבל שוכחים מהם מהר מאוד, זאת אומרת כל עוד זה לא ישראל שצריכה לקיים את ההסכם.

בתרחיש של "הנה קחו עכשיו מדינה ותעזבו אותנו" זה נכון, אבל כמו שנכתב קודם הרעיון הוא לתת להם להקים מדינה בשלבים. זה מבטל תרחישי אימה כאלה.

אתה מתכוון לתקופת הביניים עד שניתן להם להקים מדינה, זה לא מבטל תרחישי אימה זה משהה אותם לשנתיים-שלוש-חמש.

וכל זה בהנחת היסוד הפשוט לא נכונה - שהפלשתינים רוצים מדינה, מדינה נמצאת בסוף סדר העדיפויות שלהם.

כנ"ל. יוצא טרור ממדינת פלסטין? אין יותר מדינת פלסטין.

כמו שטרור ייצא מעזה ולא תהיה יותר עזה?

זה הרי לא אמין ברמה מטרידה - היום צה"ל עושה יותר מכל צבא אחר בעולם לטובת הומניטריות (אפילו יבגני מסכים עם זה) ועדיין תוקפים אותו, למה נראה לך שיתנו לך לפרק את פלשתין?

ואני בכלל לא נכנס לאמינות של להחזיר אחורה דברים שכבר בוצעו, ההיסטוריה מוכיחה שזה בלתי אפשרי.

אם רוצים לנצח אותם צריך לבכות יותר חזק מהם בתקשורת. לא חסר לנו חומרים להזין בהם את התקשורת נון סטופ.

אכן, אבל זה מתחת לכבודנו להיכנס לתחרות בכי.

אני מציע לא להיכנס לתחרות בכי משתי סיבות:

1. לפלשתינים יש יותר הרוגים ופצועים, זה תולדה ישירה של יכולת צבאית זמינה אצלנו ואצלם.

2. גם אם תצליח לבכות חזק יותר - זה לא מתחת לכבודם לשקר במצח נחושה, לביים, להמציא וכו', ע"ע צוק איתן (הבלוג The elder of zion מומלץ בקטע הזה) או "הטבח בג'נין" שהיה כל כך נורא שנהרגו בו בערך 50 פלשתינים שכמעט כולם חמושים.

תכתוב מה שאתה רוצה, ישראל פועלת בתחום כמו בבון בתחרות שח-מט. את התוצאה אתה רואה כל יום.

אם אנחנו רוצים לנצח בהסברה צריך גוף שזה כל תפקידו.

צודק לחלוטין, הבעיה היא שיש יותר מדי גופים כאלה, שכל אחד ברבע משרה עובד כמסביר.

צריך גם שאחרי שיש גוף כזה לטעון את הטיעונים הנכונים.

מערך הסברה טוב גורם לאנשים כאלה להראות בתקשורת כמו שהם במציאות - תמהונים חסרי רלוונטיות.

לא הוא לא, כי אין מחלוקת עובדתית: אלה אנשים שהם אזרחי ישראל שקוראים לחרם על ישראל.

השימוש של גופים בשתי העובדות האלה הוא הבעייתי, ואת זה אתה לא יכול לתקוף, לא מעניין את BDS אם פרופ' קקמייקה עושה X או Y או Z בזמנו החופשי ועד כמה הוא שפוי, לשימושם הוא טוב אם שתי העובדות למעלה מתמלאות, הוא אזרח ישראלי שקורא לחרם על ישראל, אם הוא יהודי עוד יותר טוב, ואם הוא אשכנזי שמישהו במשפחה שלו ניצול שואה - בכלל מכרה זהב.

לא חסרות הוכחות חותכות שחיו כאן יהודים עוד הרבה לפני שמוחמד נולד. אבל...

היום לא חסר, אבל הרשות הפלשתינית והוואקף משמידים בשיטתיות כל פריט ארכיאולוגי שיכול להצביע על קשר יהודי לארץ ישראל.

ממי אתה חושב שדאע"ש למדו להשמיד עתיקות וארכיאולוגיה?

אני ממליץ לך למשל לקרוא בנושא סינון עפר הר הבית או כאן

אני מעדיף הודעות קצרות ולא ירחונים. זה סתם מכביד על רצף הקריאה בשרשור, במיוחד כשקוראים מהנייד.

הודעות קצרות הן לא פחות אינפורמטיביות וברורות. עניתי לך על הכל ותראה מה היחס בין האדום לשחור.

אשתדל לכתוב לך תשובות קצרות ככל האפשר, אם תרצה הרחבה בנושא כלשהו תבקש, עסק?

זה לא סותר, כי בכל שלב בהסכם אפשר לחזור למצב הקיים. הבעיה היא שבמצב הקיים אנחנו לא מתקדמים אף פעם לפיתרון. מה עדיף?

באוסלו היו סעיפים מה קורה למי שמפר את ההסכם? כמו שכתב אישתר, מקל וגזר הולכים ביחד.

סותר, סותר, אי אפשר לחזור אחורה משלב 3 לשלב 2, לצורך העניין מאוסלו (והקמת הרשות) אתה לא יכול לפרק את הרשות כי אז יבואו וינפנפו מולך בהסכם אוסלו ויגידו לך "הנה פה כתוב שמסכימים להקמת הרשות".

אתה יכול להראות גם וידאו של אבו-מאזן או ערפאת אומרים שהסכם אוסלו כבר לא תקף, זה לא יעזור לך, מראש הציפיה העולמית מהם היא אחרת.

ממך מצפים שתעמוד בהסכם - גם אם הם לא עומדים בו, וגם אם יש בו סעיפי ביטול.

אגב סעיפי הפרה קיימים בהסכמי אוסלו (לפחות בחלקם) והפלשתינים השכילו להשתמש בהם כנגדנו לא פעם.

בעצם כל הטענה הזו מתבססת על זה ש"הם הבטיחו אבל לא הבטיחו לקיים" והפעם "נחתים אותם שהם מבטיחים וגם מבטיחים לקיים" (אבל לא בהכרח מבטיחים לקיים את הקיום של ההבטחה).

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
"

אם כתבת א' והתכוונת לב' - איך אני אמור להבין ב'?"

בשביל זה המציאו את המילה "הקשר", קונטקסט בלעז.

כמו שיבגני אמר, אתה מתעלם מזה שוב ושוב.

ולכן אין לי סבלנות להתדיין איתך.

מכיוון שהקורא התמים עלול להתבלבל בוא נבהיר חד משמעית - זה בדיוק מה שאתה כתבת (ציטוט מלא של כל ההודעה):

נתחיל מזה שתחת כל ממשלה, מאז 67, מספר התושבים היהודים (מתנחלים) ביו"ש, גדל.

אין מדינה אחת בעולם, כולל הידידות הכי גדולות שלנו, שמסכימה עם ההתנחלויות. אמנת ג'נבה אוסרת על העברת תושבי מדינה, לאיכלוס שטח כבוש.

ההתנחלויות מוקמות במפורש, כדי למנוע כל סיכוי להסדר מדיני, הכולל החזרת שטחים.

ובמקרה שכבר מצליחים לפנות התנחלויות, כמו בעזה, אז אותם מתנחלים שהתיישבו שם כדי למנוע הסדר, מייללים על גירוש.

עכשיו תסביר לי איך מההודעה הזו אני אמור להבין שאתה מתכוון למספר ישובים ולא למספר תושבים (כפי שכתבת ועל זה קיבלת תשובה)?

או שמא כתבת א' והתכוונת לב' ואז הבעיה היא אצלך?

או שמא כתבת א' והתכוונת לא' אבל קיבלת תשובה שאין לך איך לתקוף אותה בלי להשמע, איך נאמר, חשוך?

לצערך בניגוד ליבגני אין לך קונטקסט להתחבא מאחוריו.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ומה לגבי הטיעון - מי שהיגר לכאן אחרי 1880 בגלל הגירת היהודים יכול לאסוף את הדברים שלו ולעוף למדינה הבאה שמוכנה לקלוט אותו, מי שיוכיח שאיזה אב-קדמון במשפחה שלו היה כאן לפני 1880 - נתדיין איתו, עם כל השאר אין לנו עסק.

לכל אותם אלה שהגיעו אחרי 1880 - יש להם ארץ, היא נקראת עבור חלקם מצרים, עבור חלקם סעודיה, עבור חלקם סוריה וכל מיני אחרים.

...

המטרה היא לא לגרש ערבים - אלא לגרש ערבים שהם מהגרי עבודה, להוכיח לעולם שאילולא ה"ציונים המטונפים האלה" - אותם ערבים ממש היו יושבים עדיין על נרגילה במכה או בצנעא, ושוב, ההוכחות קיימות, רק צריך ביצים להשתמש בהן.

...

ומה לגבי פתרונות של לגרש את הערבים כי הם פשוט מהגרי עבודה שאינם שייכים לכאן? שהם שייכים לסעודיה ולמצרים ולתימן?

ואז הבהרה

סליחה אם מה שכתבתי לא היה מספיק ברור, הפתרון שלי לא כולל טרנספר לאף אחד - העובדה שהם מהגרים תשמש כדי להודיע שמכיוון שהם מהגרים הם אינם פליטים לפי האמנה הבינלאומית לפליטים, ולכן הם לא יקבלו כלום ושום דבר מישראל, כל מה שהרשות הפלשתינית תרצה לתת להם, אזרחות, פיצויים, קרקע - היא חופשית לעשות בלי התערבות חיצונית של ישראל בנושא הזה.

בהודעה שנפתחה עם

אם כתבת א' והתכוונת לב' - איך אני אמור להבין ב'?

אני לא בא אליך בטענות, בהודעה השניה שלך הבהרת את דעותיך - אני רק טוען שאין הפוסל במומו פוסל :o

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

בוא נאמר שאחרי כל כך הרבה טעויות זה אחד האנשים האחרונים בעולם שעליו הייתי מבסס טיעון, אתה מוזמן, בעיני הוא אמין פחות מאבו מאזן באנגלית.

התבטאות מבכיר כזה, ועוד בתקופה שלפני ההתנתקות, הופכות את הטענה המסויגת שלי מלכתחילה למשהו קצת פחות הזוי מ"קונספירציית יום הנחיתה". חבל שבתגובתך לעולם אתה בוחר ללכת בדרך ההקצנה.

אני לא מחפש פרצות, אבל דברים שהם פשוט לא נכונים - כן מקבלים ממני תגובה פרטנית

בעמוד הקודם כתבת כמה משפטים על בלפור וספרים לבנים. כמובן שהעמדת אותי במקום ("סטודנט להיסטוריה"). אלא שיש שתי בעיות עם מה שכתבת: האחת היא שחלק מהם בכלל לא קשור בשום צורה שהיא לויכוח שלי עם דני, מעבר לכך שההתייחסות למנדט מופיע גם שם וגם שם. אז מה יצא שכתבת את מה שכתבת? מה זה בא להראות? לא יודע, באמת שלא.

האחרת, והחמורה יותר היא שאתה גם מתבלבל. האו"ם לא היה קיים אז. הארגון שהיה קיים היה בעל אופי וסמכויות שונות מעצם דרך הקמתו. גם למנדטים שחולקו אז סיבות שונות ומגוונות, וטענות או גישות שהיו מקובלות אז הן לא בהכרח מקובלות היום. השיח השתנה ואנשים ממוצעים בעולם המערבי היום לא ידברו במונחים של "אין ליהודים מקום בגרמניה, ולערבים אין מקום בא"י".

אז מה בעצם קרה פה? כתבתי לדני למה לדעתי טעונים שהיה אפשר להעלות לכל המאוחר עד מלחמת העולם השניה הם לא טעונים שאפשר להעלות היום, ולמה לדעתי אי אפשר להסתמך היום על משהו כמו הצהרת באלפור כטעון מנצח. בתגובה כתבת לי מספר משפטים לא רלוונטיים על ספרים לבנים, וניסית "לתקן" את הדברים ה-"לא נכונים" שאני כותב עם ציון עובדה היסטוריות לא נכונה.

אז מה נשאר לי לעשות, חוץ מ-"לרפרף" ולהמשיך הלאה לויכוח עם מי שבאמת אפשר ונעים להתווכח איתו?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
מכיוון שהקורא התמים עלול להתבלבל בוא נבהיר חד משמעית - זה בדיוק מה שאתה כתבת (ציטוט מלא של כל ההודעה):

עכשיו תסביר לי איך מההודעה הזו אני אמור להבין שאתה מתכוון למספר ישובים ולא למספר תושבים (כפי שכתבת ועל זה קיבלת תשובה)?

או שמא כתבת א' והתכוונת לב' ואז הבעיה היא אצלך?

או שמא כתבת א' והתכוונת לא' אבל קיבלת תשובה שאין לך איך לתקוף אותה בלי להשמע, איך נאמר, חשוך?

לצערך בניגוד ליבגני אין לך קונטקסט להתחבא מאחוריו.

הרי גם אחרי שהבהרתי את הנקודה, אתה ממשיך להתפלפל.

איך מועילה ההבחנה על קיבוצים שהתפצלו ומגרון א וב...

כמה ישובים כאלה יש בשטחים אם בכלל?

ועכשיו מה? תטען שהייתי צריך לפרט שהכוונה שלי היא רק ליישובים חדשים שלא התפצלו מיישובים קיימים?

אתה רק מדגים את שיטת ההתשה שלך.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם
זה לא בדיוק היה חד-צדדי, זה פשוט לא כלל את הפלשתינים, היה לזה גיבוי אמריקאי ואירופי.

כמו שאמרתי - ראה הסכם אוסלו, גם כשהצד השני חתום על ההסכם, זה לא מחזיק מים, אתה מרוויח לגיטימיות בערך ליומיים, עד שהחמאסניקים / מי שבא אחריהם יורה רקטה מחצר הבית חולים ובטעות פוגע בבית החולים עצמו - ואז מאשים את ישראל.

בעולם המערבי מכבדים הסכמים אבל שוכחים מהם מהר מאוד, זאת אומרת כל עוד זה לא ישראל שצריכה לקיים את ההסכם.

ולמה שוכחים? שוב, בגלל שאין הסברה.

אתה מתכוון לתקופת הביניים עד שניתן להם להקים מדינה, זה לא מבטל תרחישי אימה זה משהה אותם לשנתיים-שלוש-חמש.

וכל זה בהנחת היסוד הפשוט לא נכונה - שהפלשתינים רוצים מדינה, מדינה נמצאת בסוף סדר העדיפויות שלהם.

המדיניות הנוכחית לא שונה מזה. כל שנה מיני-מלחמה עם הרוגים פצועים ונזק.

כמו שטרור ייצא מעזה ולא תהיה יותר עזה?

זה הרי לא אמין ברמה מטרידה - היום צה"ל עושה יותר מכל צבא אחר בעולם לטובת הומניטריות (אפילו יבגני מסכים עם זה) ועדיין תוקפים אותו, למה נראה לך שיתנו לך לפרק את פלשתין? כי זה חלק מההסכם איתם.

אכן, אבל זה מתחת לכבודנו להיכנס לתחרות בכי.

בסרטים הגיבור מעדיף למות בכבוד מאשר לחיות כנבל. במציאות זה יותר מורכב.

אני מציע לא להיכנס לתחרות בכי משתי סיבות:

1. לפלשתינים יש יותר הרוגים ופצועים, זה תולדה ישירה של יכולת צבאית זמינה אצלנו ואצלם. בגלל זה צריך להסביר כמו שצריך למה יש להם יותר הרוגים מאצלינו (רמז - עומדים על הגגות כדי "לצפות בכוכבים")

2. גם אם תצליח לבכות חזק יותר - זה לא מתחת לכבודם לשקר במצח נחושה, לביים, להמציא וכו', ע"ע צוק איתן (הבלוג The elder of zion מומלץ בקטע הזה) או "הטבח בג'נין" שהיה כל כך נורא שנהרגו בו בערך 50 פלשתינים שכמעט כולם חמושים. בגלל זה צריך להראות את השקרים שלהם במדיה העולמית, כמו הדוגמה שהבאתי קודם מ"יעד סופי". לא יתכן שאיזה ילד ישראלי משועמם יעלה לבד על דברים כאלה ויפיץ לחברים שלו באינטרנט כשאת המדינה, שיש לה נגישות לאמצעי תקשורת המונים, זה בכלל לא מעניין.

לא הוא לא, כי אין מחלוקת עובדתית: אלה אנשים שהם אזרחי ישראל שקוראים לחרם על ישראל ... אם הוא יהודי עוד יותר טוב, ואם הוא אשכנזי שמישהו במשפחה שלו ניצול שואה - בכלל מכרה זהב.

לא קונה את זה. כל שטות עם קשר עקיף ביותר לעניין יכולה להיות מכרה זהב כשנגדך לא עומד אף אחד.

היום לא חסר, אבל הרשות הפלשתינית והוואקף משמידים בשיטתיות כל פריט ארכיאולוגי שיכול להצביע על קשר יהודי לארץ ישראל.

ממי אתה חושב שדאע"ש למדו להשמיד עתיקות וארכיאולוגיה?

אני ממליץ לך למשל לקרוא בנושא סינון עפר הר הבית או כאן

מכיר. כמובן שגם בזה צריכים להילחם.

אשתדל לכתוב לך תשובות קצרות ככל האפשר, אם תרצה הרחבה בנושא כלשהו תבקש, עסק?

כל מה שאני מבקש זה שלא תפרוץ עוד מלחמת חפירות, זה הכל.:-)

סותר, סותר, אי אפשר לחזור אחורה משלב 3 לשלב 2, לצורך העניין מאוסלו (והקמת הרשות) אתה לא יכול לפרק את הרשות כי אז יבואו וינפנפו מולך בהסכם אוסלו ויגידו לך "הנה פה כתוב שמסכימים להקמת הרשות".

אף אחד לא מצפה ממך לעמוד בהסכם שבוטל. מאיפה הבאת את זה?

מצפים מאיתנו שנהייה אנושיים, זה הכל.

בעצם כל הטענה הזו מתבססת על זה ש"הם הבטיחו אבל לא הבטיחו לקיים" והפעם "נחתים אותם שהם מבטיחים וגם מבטיחים לקיים" (אבל לא בהכרח מבטיחים לקיים את הקיום של ההבטחה).

יש פתרון אחר שלא מערב השמדת עם או מיני מלחמה כל שנה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...