Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

מצאתי פונטו 2003 שמורה ומטופלת להפליא (70K ק"מ), מצב קוסמטי טוב (תיקוני צבע קטנים נדרשים לא משהו יקר במיוחד).

אחרי טיפול גדול + טיימינג + משאבת מים + טסט, נוסעת מעולה + סיטי עובד + מזגן תקין + פלסטיקה כחדשה + נקיה.

המוכר הגון ומספר על תאונה אחורית שהרכב עבר לפני כמה שנים, כמו כן טוען שלא נקבעה לו ירידת ערך ושאינו יודע אם יש פגיעת שאסי. מוכן למכור את הרכב ב 11K (במקום 13K מחירון) אך לא בפחות.

האמת שללולא התאונה הייתי לוקח מיד, ומה שנשאר לי כרגע הוא לקחת לבדיקה כדי לדעת באמת כמה ירידת ערך יש לרכב (וגם לבדוק מכאנית). העניין הוא שהמוכר לא יהיה מוכן לרדת יותר מזה לפי דבריו כך שאם אני אבין שלא משתלם לי לקנות, הפסדתי 500 שקל על הבדיקה.

חשבתי שתוכלו להעריך לפי התמונות (שנתן לי מוכר) מזמן התאונה, כמה עלולה להיות חמורה הפגיעה, והאם בכלל שווה להשקיע את הכסף על הבדיקה. ז"א מה להערכתכם הסיכוי לפגיעת שאסי ובכמה להערכתכם יכולה להיות פה ירידת ערך ? הרכב תוקן במורשה פיאט ולכאורה עשו תיקון מאד יפה כולל החלפת דלת אחורית ופגוש.

האם בכלל לוותר במקרה של פגיעת שאסי (או קצה שלדה) או שבמחירים כאלה אין משמעות לירידת ערך הזו ? (כיוון שכאמור הרכב מאד שמור ומושקע).

מודה לכם על תגובתכם המהירה !

להלן התמונה:

333333.jpg

פורסם

תראה , מצד אחד אתה מכניס ראש בריא למיטה חולה.

אני לא מוסכניק , אבל נראה חדירה של יותר מ 15 ס"מ לתוך הטמבון = לדעתי בטח מכה לקורה.

כלומר יש לבדוק ב 7 עניים ו 7 ידיים ו 7 ראשים את כל החלק האחורי של הרכב (סרן ,מתלים ) בדיקה פשוטה תהיה להכנס מתחת לרכב עם פנס טוב ולראות אם יש הבדל בשחיקה של הצמיגים האחוריים (ייתן סימן ראשון של אולי בעיה ).

ק"מ נמוך אינו ערובה לרכב שמור ומטופל,עדיף רכב עם 100,000 ק"מ אבל עם היסטוריה מתועדת .

מצד שני , מדובר על 11,000 שח (ואני בהחלט חושב שדין פרוטה הוא כדין 100 ).

אפשר להשקיע את העלות של בדיקה (לדעתי זה פחות מ 500 ) אבל שווה לבצע במוסך של פיאט .

אם תחזיק את הרכב כמה שנים ( נניח 4 ) ,לא חשוב מה מצבו למכור אותו יהיה מאד זול גם ככה .

בקיצור לא בטוח שעזרתי לך , אבל האינסטינקט שלי היה כנראה מוריד אותי מהרכב.

2000 הורדה מהמחירון לא מצדיק את הסיכון .

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

פורסם

לדעתי, יש ירידת ערך כלשהי.

נראית מכה רצינית, אם כי גם אני איני מוסכניק - קשה לי להאמין שלא הגיעה לידי "קצה שלדה" לפחות.

האם קיים אולי דו"ח של שמאי לגבי ירידת ערך ?

alfa 156 2.5.

פורסם

לדברי המוכר לא נקבעה ירידת ערך ע"י הביטוח בזמן התאונה. הרכב מאד שמור (ממש כחדש) מבפנים, יש הסטוריית טיפולים עם טיפול גדול מלפני 8000 ק"מ שכלל טיימינג. דלת נוסע ימנית (אחורית) עשתה רעש קל של חריקה מאיזור הצירים בסגירה. לפי מצב הרכב מבפנים לא נראה שיש חדירת גשמים לרכב. הוא נראה ממש חדש. בהנחה שפונטו כזו עושה 1-15 אני עושה חשבון שבלווא הכי יש פה חסכון שנתי של כמה אלפים רק בדלק (לעומת אוטומאטית 1.6).

השאלה היא גם מה קורה כשאני מוכר את הרכב ? הרי כל בר דעת יבקש התחייבות על שלדה לפני בדיקה, ולי יש הערכה שבדיקה תעלה כאן מכה כלשהי בשלדה (למיטב הבנתי מהמוכר את הקורה האחורית שעליה יושב הטמבון החליפו). ז"א אם אני מבין את התמונה נכון זה רכב שיצטרך להיות אצלי על לגריטה.... לא ? :roll:

פורסם

(יופיטר1 ו-ad12 - האם אותו משתמש/גולש ?)

כל בר דעת יכול לבקש התחייבות בבדיקה מצד המוכר, וכל מוכר בר דעת - לא יתחייב על כלום (ויש מספיק סיבות או תקדימים, שאינך יודע מה עבר על הרכב אצל הבעלים הקודמים).

רק בדיקה אצל פחח תתן לך את התשובה (שלדה או לא).

לגבי מכירה עתידית - קונים בזול ומוכרים בזול...

alfa 156 2.5.

פורסם

גש לפחח מטעמך,שיבה ממך כמה עשרות שקלים ותוך כמה דקות תדע איזו פגיעה יש ומה משמעותה.

לא הייתי מבזבז על רכב בשנתון כזה ובנתונים הללו 500 ש"ח על מכון בדיקה לפחות לא בשלב הזה-עד שיתברר,האם הרכב לא עבר תאונה רצינית.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

בשביל ירידת ערך לא צריך שיהיה נזק לשלדה. לי, החליפו טמבון אחורי, והייתה ירידת ערך של 1.5%, מדובר במאזדה 3.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ירידת ערך בטוח יש.

אני הייתי בודק משמעות בטיחותית, ובטיחותית בלבד. בכל מקרה כשתמכור את הרכב לא תהייה מחוייב לספר או להגיד כלום - זה יהיה רכב של 6 אלף ש"ח והאנשים שבאים לבדוק אותו מרימים מכסה מנוע, עושים סיבוב וקונים.

• תוכן חדש...