Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4937 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני מתלבט ברכישה בין 3 סוגי רכבים אלו:

chevrolet aveo 1.4

nissan eco micra

hyundai I20

מבחינת אמינות, חסכוניות, כדאיאות

מה אתם ממליצים?

פורסם

האוואו כבר לא נמכרת כחדשה, היא זולה מאוד, לא בטוחה ולא חסכונית. במקומה יש סוניק שזכתה ב-5 כוכבים אך בעלת ביצועים עצלים וצריכת דלק סבירה.

מבין המיקרה ל-I20 המיקרה תהיה חסכונית יותר אך היא בעלת תא נוסעים זול ופשוט, המנוע בעל 3 הצילינדרים מעביר ויברציות אל תא הנוסעים והביצועים עצלים עד מאוד. בנוסף המיקרה קיבלה 4 כוכבים בלבד במבחן הריסוק.

ה-I20 מרגיש מודרנית יותר ולדעתי גם נאה יותר בעיצוב החיצוני, תא הנוסעים איכותי ובדגם המאובזרים יותר כולל אבזור מעבר למקובל בקטגוריה, צריכת הדלק תהיה גבוה מבמיקרה אבל הביצועים עדיפים.

אני מציע לשקול גם את קיה ריו שמציעה גם היא בדגם המאובזר רמת אבזור טובה מאוד במחיר נמוך בכמה אלפי שקלים מה-I20. מדובר במכוניות אחיות שחולקות מכלולים כולל יחידות הנעה.

פורסם

ניסאן אקו מיקרה היא המכונית הכי חסכונית מהרשימה שלך, גם לפי נתוני היצרן וגם לפי נתונים מהשטח. הדגם הזה של האקו מיקרה אמנם חדש יחסית אבל המיקרה הקודמת ובכלל הדגמים של ניסאן מפגינים אמינות טוב אז גם מבחינת אמינות כנראה שתהיה מסודר.

לגבי האוואו, כמו שכתבו פה, לא מאוד חסכונית ולא מאוד בטיחותית אבל מבחינת תמורה למחיר המאוד נמוך בשוק המשומשות היא מאוד מרשימה.

פורסם

האוואו לא יכולה להיות ברשימה שלך אם אתה משווה ליונדאי וניסן

היונדאי רכב יותר מרווח ומאובזרת הניסן חסכונית יותר ובעלת מראה שאו אוהבים או לא

שני הרכבים אמינים,תעשה נסיעת מבחן על הרכבים ותראה מה מתאים לך יותר

פורסם

תודה רבה לעזרה

הורדתי את האוואו מהרשימה.

מה שנשאר זה הנסין או יונדאי נכון לעכשיו.

עוד שאלה קטנה , מה אתם אומרים על הסקודה פאביה ידני וקיה ריו ידני ?

פורסם
תודה רבה לעזרה

הורדתי את האוואו מהרשימה.

מה שנשאר זה הנסין או יונדאי נכון לעכשיו.

עוד שאלה קטנה , מה אתם אומרים על הסקודה פאביה ידני וקיה ריו ידני ?

אתמול עניתי לך על האשכול הזה בצורה הכי מפורטת... לא יודע לאן נעלמו התגובות... כנראה פתחת את האשכול מחדש?

בכל מקרה,

ניסן מיקרה ידני:

צריכת דלק: בערך 17.5 ק"מ לליטר. (צריכה אמיתית.. ולא מה שהיצרן רושם).

הלינק הבא יסביר לך ב-3 דק'... את כל מה שאתה צריך לדעת על ניסן מיקרה:

youtube.com/watch?v=OEpZCWKVN8M

לגבי יונדאי i20 ידני:

צריכת דלק: 20.4 ק"מ לליטר. (צריכה של היצרן... לא הצלחתי למצוא כמה זה עושה לפי האתר KML).

לינק על יונדאי i20:

youtube.com/watch?v=Otv1XrBogJg

לגבי סקודה פאביה ידני 1.2TSi טורבו:

צריכת דלק אמיתית: 13.83 ק"מ לליטר.

לגבי סקודה פאביה ידני 1.4:

צריכת דלק אמיתית: 14.24 ק"מ לליטר. (כמובן שעדיף את המנוע 1.2 TSi . מנוע יותר טוב . קצת יותר יקר).

לינק לגבי הסקודה פאביה:

youtube.com/watch?v=Lrc3a2XvR1g

לגבי הקיה ריו, אל תתקרב אליו... הרבה מתלוננים שהוא זולל מלא מלא מלא דלק... (למרות שלפי נתוני יצרן הוא אמור להיות חסכוני. כמה שהוא קטן וכמה שזה נראה חסכוני ... הוא לא!).

בלי שום קשר, במקומך, הייתי קונה Volkswagen Polo. מסיבה אחת פשוטה: פולקסווגן.

מהרשימה שרשמת, לדעתי, הכי כדאי היונדאי i20.

פורסם

אני אשמח אם תפרט לנו איך "פולקסוואגן" הופכת להיות סיבה לרכישת רכב, אם אתה זורק כאלה הצהרות לפחות תגבה אותם בפירוט על יתרון כלשהו של הרכב שאתה מציע.

הריו וה-I20 אגב מצויידות ביחידת כוח זהה, הריו שוקלת כ-150 ק"ג יותר כך שפערים של שמיים וארץ לא יהיו בצריכת הדלק וגם לא בביצועים.

פורסם

אני חושב שI20 האופציה הטובה ביותר מבין השלוש. היא מרגישה די איכותית יחסית לקטגוריה, יש לה גיר בעל פעולה חלקה ומנוע גמיש יחסית.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

שוב תודה לכל העונים.

לפני הכל אני רוצה לשתף אותכם על לפני הפניה שלי לפורום.

בהתחלה רציתי רכב מבית WW, גולף או פאביה, שמעתי שהם הכי בטיחותיות.

הלכתי לעשות סיבוב בהשכרות רכב, לצורך רכישה, הציעו לי לבדוק עוד סוגי רכב, עם זה פניתי לפורום.

לא שאלתי בהתחלה לגבי רכבים מבית WW כוון שהטיפולים שלהם יקרים.

אכן קבלתי תשובות מאוד ענייניות ומקצועיות :mm_yeah:

לפי כל המידע שקבלתי בזכותכם תתקנו אותי אם אני טועה אני חושב :

1- קיה ריו, אכן זוללת דלק , לפחות לפי כל מיני פורמים שראיתי לא רק בארץ, אחרת יכל להיות מצויין.

2- ניסן אקו מיקרה, חסכונית מאוד, כמו ש Mike808 רשם בעלת 3 צלינדרים הגורם לרעש בתא הנוסעים, אישית מחפש רכב בעל רעש נמוך כמה שניתן בתא הנוסעים וגם בתא הנהג.

3- יונדאי I20 , רכב שנשמע נחמד גם חסכוני, נשאר לבדוק חווית נסיעה ורמת רעש.

4- סקודה פאביה, מבחינתי נשמע אחלה, השאלה אם החלקים והטיפולים באמת יקרים כמו שאר רכבים של WW ?

5- WW פולו מבחינתי נשמע אחלה, זה נכנס לקטגוריה של חלקים וטיפולים יקרים.

WW פולו, I20, ופאביה.

מאיזה שנה כדאי לקנות אם זה יד שניה?

פורסם

נתנו לי סוניק 5 דלתות מהשכרה כרכב חליפי לסופ"ש, כי הרכב שלי (פיאסטה 2012) היה במוסך עקב תקלה חשמלית שחוזרת כל הזמן. למרות שהסוניק היה עם 53000 קמ ואחרי מספר תאונות, פשוט נהניתי מכל רגע לנהוג בו. הרכב יציב בטרוף, נוח, ראות טובה, תמיכת גב נהדרת, מערכת מתקדמת עם USB ו BLUETOOTH, בקרת שיוט. הגיר בהתחלה קצת עצבני ואבל כשמתרגלים אליו, הוא פתאום מתנהג באופן צפוי ועושה את העבודה בצורה נמרצת. הגעתי למסקנה שבחיים לא אתייחס יותר למבחני רכב ישראליים שמפרסמים באינטרנט ברצינות. בישראל יש סטיגמה לגבי אוואו וסוניק כמו גם פעם הייתה סטיגמה לגבי מיצובישי כריזמה ועוד כמה רכבים אחרים שלא היה להם "שוק". הייתה לי כריזמה ושירתה אותי נאמנה שנתיים. יש לי אוואו 2008 עם 0 תקלות (טפו טפו) בכל ימי חייו. אז חבר', תעשו טובה, אל תפיצו שמועות, כי בדיוק ככה נוצרות סטיגמות.

פורסם

עיקר הטענות נגד אוואו זה לא האמינות,זה הבטיחות המחפירה ואיכות החומרים הזולה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בוא נגיד שבמיוחד ביום גשום, אדם ירגיש יותר בטוח באוואו מאשר בניסן מיקרה. פעם נסעתי במקרה וההרגשה הייתה כאילו אתה נוסע בקופסת גפרורים והאספלט הוא קרח. הרגשה מצמררת שלא הייתי רוצה לחזור עליה.

עיקר הטענות נגד אוואו זה לא האמינות,זה הבטיחות המחפירה ואיכות החומרים הזולה.
פורסם

בנוגע לצריכת הדלק של הקיה, קיה ריו ויונדאי I20 הן מכוניות אחיות, יש בהן לא מעט חלקים משותפים כולל מנועים וגירים כך שהבדלים גדולים בצריכת הדלק לא יהיו. לקיה כמה סוסים יותר אך מומנט נמוך במעט והיא שוקלת מאה וקצת קילו יותר מהיונדאי - הבדלים קטנים.

לא כתבת אם אתה מכוון לרכבים חדשים או משומשים לכן קשה לענות על סוגיית האחזקה.

לגבי תמורה למחיר, במחיר של פולו או פביה רוב הסיכויים שתקבל יונדאי או קיה צעירות יותר וזה גם שיקול שיש לקחת בחשבון. בנוסף לפביה 4 כוכבים במבחן הריסוק לעומת 5 לריו, פולו ו-I20.

פרט מעט יותר מה התקציב, מאיפה אתה מתכוון לקנות ומה חשוב לך, מה אתה רוצה מהרכב שלך, ולא, לכתוב אמינות וחיסכון בדלק זה לא דרישות מפורטות.

לגבי הכי בטיחותיות - היעזר באתר של יורו אנקאפ - הגוף שמבצע מבחני ריסוק לרכבים חדשים שנמכרים באירופה ומיובאים גם לישראל לפי התקינה האירופאית, רק שים לב לאבזור הבטיחותי עמו הן נבחנות לעומת מה שמגיע לארץ, קורולה למשל בזמנו ב-2007 קיבלה 5 כוכבים במבחן הריסוק האירופאי אך נבחנה עם 7 כריות אויר, בדרך לארץ טבעו 3 ולכן בישראל היא לא יכלה להתהדר בציון שקיבלה שכן לא ניתן לדעת מה יקרה לנוסעים בהיעדר כריות האוויר איתן נבחנה.

חווית נהיגה ותחושת ביטחון זה עניין סובייקטיבי, לכן לפני הרכישה כדאי לבצע נסיעת מבחן מקיפה עד כמה שניתן, לבדוק האם שדה הראיה נוח לך, לוודא שאתה מצליח לכוון את הכסא, ההגה והמראות בצורה שנוחה ומתאימה לך ופשוט אם אתה מרגיש נוח ובטוח לנהוג ברכב.

• תוכן חדש...