Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4937 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי אופל אסטרה שנת 2008 מנוע 1800 אוטומט 4 הילוכים.

כאשר אני מניע את הרכב אחרי מספר שעות שהוא לא נסע ההילוך הראשון מושך עד 3000 סלד עד שהוא מעביר להילוך שני.

הרכב עבר לא מזמן טיפול גדול ואני לא מצליח למצוא את מקור הבעיה.

למישהו יש מושג מה יכולה להיות הבעיה ?

תודה מראש

פורסם

ענית בעצמך הרכב קר תן לו קצת להתחמם בדקת שמן?

אם זה רק שהרכב קר זה בסדר עם גם שחם אולי איפוס מחשב מתבצע ע''י ניתוק המצבר ל-20 דקות או כיוון מחשב במוסך החברה תלוי

פורסם

זה קורה רק שהרכב קר.

ולא הכפתור לא לחוץ.

האם יש משהו נוסף שאפשר לבדוק ויתן לי אינדיקציה יותר טובה לטיפול בנושא? או שזה המצב וככה זה ישאר ?

פורסם

אם אתה מאזור פ"ת אז אתה מוזמן לקפוץ אל חבר הפורום ספי לבדיקה בחינם.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

זה קורה בלא מעט רכבים כאשר קר מאוד בחוץ,

זה דבר שגרתי ולא אמור לעורר תהייה כלשהי.

נסה לחמם את הרכב כמה דקות לפני ותראה אם התופעה חוזרת,

כמו כן, אני בטוח שבקיץ , לא תהיה לך את הבעיה הזאת. המנוע קר ובכלל כל המערכת של הגיר קפואה, קצת חימום וזה אמור להפתר.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

אני גם חושב שזה תקין, אלא אם פעם זה היה אירת וחל לאחרונה שינוי בהתנהגות הגיר.

לגבי חימום לפני נסיעה - מיותר.

ובכל מקרה שמן גיר מתחמם הרבה יותר לאט מנוזל קירור מנוע ובעמידה במקום בסל"ד סרק יקח הרבה מאוד זמן עד שהוא יגיע לטמפ' עבודה, אם בכלל.

יכול להיות שהחלפה מאוחרת תוכננה במכוון במפת החלפת הילוכים, על מנת לאפשר לשמן תיבת ההילוכים להגיע לטמפ' עבודה כמה שיותר מהר, ויכול להיות שזו "תופעת לוואי" של שמן גיר קר.

פורסם
אני גם חושב שזה תקין, אלא אם פעם זה היה אירת וחל לאחרונה שינוי בהתנהגות הגיר.

לגבי חימום לפני נסיעה - מיותר.

ובכל מקרה שמן גיר מתחמם הרבה יותר לאט מנוזל קירור מנוע ובעמידה במקום בסל"ד סרק יקח הרבה מאוד זמן עד שהוא יגיע לטמפ' עבודה, אם בכלל.

יכול להיות שהחלפה מאוחרת תוכננה במכוון במפת החלפת הילוכים, על מנת לאפשר לשמן תיבת ההילוכים להגיע לטמפ' עבודה כמה שיותר מהר, ויכול להיות שזו "תופעת לוואי" של שמן גיר קר.

דיברתי עם ספי והוא אומר שזה לא אמור להיות בעיה (ניראה לי שאני אקפוץ אליו לבדיקה).

בעיקרון הרכב נקנה מאדם זקן לפני כחודש עם 42000 ק"מ ההיסטוריה של הרכב לא ברורה הוא עבר בדיקה כמו שצריך והמצב המכני מצויין. הנושא של הגיר קצת מציק לי, אם הייתי בטוח שזה המצב הרגיל של הגיר וככה זה ישאר הייתי שקט אבל אני לא מצליח לקבל את האינדיקציה הזאת.

פורסם
דיברתי עם ספי והוא אומר שזה לא אמור להיות בעיה

לא הבנתי,

הוא אומר שזה לא אמור להיות ככה, או שהוא אומר שזה לא בעיה, כלומר תקין?

פורסם

הוא אומר שזה בסדר אבל ניראה לי מוזר.

זה רכב שנת 2008 לא 1990.. שום רכב אחר אצלנו במשפחה לא עשה או עושה את הבעיה הזאת.

יש פה מישהו שהגיר שלו גם מתנהג ככה?

• תוכן חדש...