Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4938 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אי אפשר להשחיר את פועלה של העמותה שקמה מתוך כוונה טהורה למנוע נפגעים בת"ד. אך אני חולק על המון דברים שאומר בתקשורת מר אבואב, לדעתי כמו ברוב הדברים, יש לנו הרבה מה ללמוד מהאירופאים, והדבר נכון גם בנושא תחבורה.

מר אבואב טוען כי התשתית בארץ היא לא באותה הרמה אצל שכנינו האירופה והוא כמובן צודק, אך לכל כלל יש יוצא מן הכלל וכביש 6 במובן הזה הוא יוצא מן הכלל וחבל שהוא לא מגבה את שר התחבורה על החלטתו.

במדינת ישראל כולנו הפכנו לנרדפים של מצלמות מהירות, איך אפשר לנהוג ככה?

לא רק כביש 6, גם 431 וחלקים גדלים מאיילון.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הוא לא קם ומתנגד כל פעם שיש העלאת מהירות? גם ב 110 נראה לי הוא פתח את הפה על זה (התשתיות, התשתיות לא מספיק טובות!) אז אדון אבואב, אם לא היו מזמברים את הציבור עם 3849328942 מצלמות מהירות סתמיות אז אולי היה כסף ליותר תשתיות!

פשוט ליצן מהלך הבן אדם הזה.

פורסם

הוא חייב להצדיק את המשכורת שלו.

הוא חייב להביע את דעתו גם כשהיא שיקרית ולא מיקצועית.

למרות שלא צריך (לדעתי) לשפר את כביש 6 ו 431 אבל בימקום להשקיע במיליונים במיקום מצלמות שב 99 % מהמיקרים בהם הם מוקמות לא היתה תאונה מעולם יכולו לשפר כבישים שבאמת הם מסוכנים ומשובשים.

הוכיחו כבר בעולם שמהירות אינה הגורם לתאונות אלה רשלנות של הנהג בילבד.

במידה והנהג נוסע במהירות מעל הממוצע אליו הוא רגיל הוא לא ירשה לעצמו להיות רשלן.

רז.

פורסם
מי משלם את המשכורת של האדיוט הזה ובעיקר למה עדיין לא העיפו אותו לחור ממנו יצא?

מדובר בתופעה קלאסית של אדם שלא מבין כלום בתחום בו הוא עוסק. החור ממנו הוא יצא הוא קרית טבעון, הוא היה שם תקופה לא מבוטלת ראש מועצה וגם שם גרם לכותרות מפוצצות בעיתונים. אני ממליץ שיחזור הביתה לטבעון ושיעזוב אותנו כבר בשקט.

פורסם
מי משלם את המשכורת של האדיוט הזה ובעיקר למה עדיין לא העיפו אותו לחור ממנו יצא?

עמותת אור ירוק שייכת לאיש העסקים אבי נאור. פעילותה ממומנת מכיסו של מר נאור בתוספת כספי תורמים אידיוטים שאוכלים את הלוקשים מבית היוצר של אבואב.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
מדובר בתופעה קלאסית של אדם שלא מבין כלום בתחום בו הוא עוסק. החור ממנו הוא יצא הוא קרית טבעון, הוא היה שם תקופה לא מבוטלת ראש מועצה וגם שם גרם לכותרות מפוצצות בעיתונים. אני ממליץ שיחזור הביתה לטבעון ושיעזוב אותנו כבר בשקט.

לא צריך, שישאר רחוק מכאן. לא צריך מצלמות מהירות בטבעון, יש מספיק פסי האטה פה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

תתחדשו על מצלמת המהירות בירידה מטבעון לכיוון קיבוץ אלונים (צומת השומרים) :wink:

על הפסי האטה בתוך טבעון אני נוסע מבלי להאט מרוב שהם כ"כ נמוכים ורחבים. הלוואי על כולנו...

פורסם

כלומר הוא סוג של "אובמה" - הצלחה בדיבורים וכשלון במעשים.

עמותת אור ירוק שייכת לאיש העסקים אבי נאור. פעילותה ממומנת מכיסו של מר נאור בתוספת כספי תורמים אידיוטים שאוכלים את הלוקשים מבית היוצר של אבואב.

אוקיי, הם אדיוטים וזו זכותם להיות כאלה. אבל השאלה האמיתית היא מדוע בכלל שואלים לדעתו המטופשת של אבואב? כלומר, התשקורת לא באה ולא שאלה את חברי הפורום לדעתם בנושא לצורך העניין.

אני די בטוח שיש בידיו השפעה על תקנות והתנהלות האכיפה, במידה שראוי לקחת אותה בח-ן. האם אבואב הוא שליח ציבורי? לא. אז למה שיקבע דבר או חצי דבר עבור הציבור?

אם שואלים אותו לדעתו האישית והפרטית, יכול הוא להתנגד עד מחר, בכיף. כנציג עמותה המתקיימת מכספים של קומץ אנשים פרטיים, סתום ת'ג'ורה!

לא צריך, שישאר רחוק מכאן. לא צריך מצלמות מהירות בטבעון, יש מספיק פסי האטה פה.

אולי אפשר למנות אותו כפס האטה בק. טבעון, אין סיבה שמנכ"ל עמותת אור ירוק לא ירגיש את המצב בשטח על בשרו :)

- אני מבטיח לעבור מספר רב של פעמים באותו רחוב...

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
הוכיחו כבר בעולם שמהירות אינה הגורם לתאונות אלה רשלנות של הנהג בילבד. במידה והנהג נוסע במהירות מעל הממוצע אליו הוא רגיל הוא לא ירשה לעצמו להיות רשלן.

ואללה, צריך לקבל כאן פרס דיקן לתגובה המטומטמת. מהירות היא אחלה של גורם להתנגשויות, ה מ ו ן התנגשויות! זו לא השאלה, כי מי שאומר שמהירות אינה גורמת להתנגשויות הוא אידיוט. סע 70 קמ"ש ברחוב עירוני צר והומה אדם ותראה איך המהירות הורגת. סע במהירות 100 בעיקול חד ותראה את זה שוב. גם בכביש מהיר יש גבול לכמה מהר ניתן לנסוע בבטחה, אם כי אנחנו מסכימים שהגבול הזה יותר גבוה מאיפה שהמחוקק הציב אותו היום.

ולגבי זה שהמהירות הגבוהה תגרום לנהג לא להתרשל, זה בכלל שטות. אמנם אם נהג יזחל במהירות נמוכה מאוד ביחס לאפשרי העירנות שלו תקהה, אבל מצד שני, אם הנהג ינהג מהר יותר מהאפשרי, הדבר רק יגרום להצרת שדה הראיה שלו ("ראית מנהרה") ולעייפות ואף לעצבנות ונטיה לקבלת החלטות פזיזות.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אוקיי, הם אדיוטים וזו זכותם להיות כאלה. אבל השאלה האמיתית היא מדוע בכלל שואלים לדעתו המטופשת של אבואב? כלומר, התשקורת לא באה ולא שאלה את חברי הפורום לדעתם בנושא לצורך העניין.

מי אמר ששואלים אותו? הוא משמיע את קולו גם מבלי שמישהו (זולת בעל הבית שלו AKA אבי נאור) מבקש ממנו.

אני די בטוח שיש בידיו השפעה על תקנות והתנהלות האכיפה, במידה שראוי לקחת אותה בח-ן. האם אבואב הוא שליח ציבורי? לא. אז למה שיקבע דבר או חצי דבר עבור הציבור?

וזוהי בדיוק הנקודה שעליה אני מדבר: זהו בדיוק אותו חיבור מסוכן בין הון לשלטון, שהרי ללא תקציבי העתק של העמותה הזאת, מי בכלל היה טורח לשמוע את גיבובי השטויות שלהם, מעניק להם זמן שידור בערוץ 2 מידי ערב לפני החדשות או נותן להם דריסת רגל בוועדות שונות בכנסת?

ובכלל, רק אני רואה בעייתיות קשה ביותר בעובדה ש"אור ירוק" תורמת למשטרת התנועה בציוד וניידות?

אם שואלים אותו לדעתו האישית והפרטית, יכול הוא להתנגד עד מחר, בכיף. כנציג עמותה המתקיימת מכספים של קומץ אנשים פרטיים, סתום ת'ג'ורה!

אבל בדיוק בשביל זה כל אותו קומץ אנשים פרטיים משלם לו את משכורתו: הם רוצים שיפחידו אותם עם סיפורי מעשיות ובובע מייסעס שכל קשר בינם לבין המציאות מקרי בהחלט. עולמם יקרוס ביום שבו הם יווכחו לראות שהעלאת מהירות הנסיעה בכבישים בין עירוניים לרמה שהיתה עד לפני כמה שנים דימיונית בארץ לא הובילה לעליה במספר תאונות הדרכים.

באדום

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כלומר, כל אחד עם המון כסף יכול להקים עמותה למען הגחמה האישית שלו ולהחיל את עקרונותיה על מערכת אכיפת החוק בישראל?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
כלומר, כל אחד עם המון כסף יכול להקים עמותה למען הגחמה האישית שלו ולהחיל את עקרונותיה על מערכת אכיפת החוק בישראל?

הבנת נכון. לא רק על אכיפת החוק, אלא גם על קביעת המדיניות התחבורתית. חרפה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

חשבתם גם על האפשרות שאבואב פשוט חושב אותו דבר על המהירות שבמקרה חושבים גם כל אלה שהחליטו על המצלמות , משר התחבורה והצוותים המקצועיים אצלו (שמכירים את כל הדעות והסטטיסטיקות לגבי גורמי התאונות, המהירות ,הנהג, האוטו, הכביש בכל העולם טוב יותר מכל הכותבים כאן. את ד"ר אמיר זיו אב לא תתקילו עם מחקר חדש באוסטרליה), המשטרה,חברות הביטוח,משרדי הבריאות,האוצר שממן את הטיפול בנפגעים וכל שאר מנתחי גורמי התאונות שהן מכת מדינה יותר מטרור ומלחמות ?

....

כל אלה באמת החליטו על המלחמה במהירות בגלל שאבואב לחץ והבוס שלו תרם כמה פוקוסים.

פורסם
חשבתם גם על האפשרות שאבואב פשוט חושב אותו דבר על המהירות שבמקרה חושבים גם כל אלה שהחליטו על המצלמות , משר התחבורה והצוותים המקצועיים אצלו (שמכירים את כל הדעות והסטטיסטיקות לגבי גורמי התאונות, המהירות ,הנהג, האוטו, הכביש בכל העולם טוב יותר מכל הכותבים כאן. את ד"ר אמיר זיו אב לא תתקילו עם מחקר חדש באוסטרליה), המשטרה,חברות הביטוח,משרדי הבריאות,האוצר שממן את הטיפול בנפגעים וכל שאר מנתחי גורמי התאונות שהן מכת מדינה יותר מטרור ומלחמות ?

....

כל אלה באמת החליטו על המלחמה במהירות בגלל שאבואב לחץ והבוס שלו תרם כמה פוקוסים.

חיים, אני יודע שזה יהיה קצת בזבוז זמן מצידי, אבל אנסה שוב בכל זאת:

אני לא יודע כמה פעמים אתה היית במדינות אחרות ונהגת שם. לי יצא, עד היום, לנהוג ב8-9 מדינות שונות, באירופה וארה"ב. באף אחת מהן לא מצאתי את עצמי נוסע כ"כ לאט, כמו שאני נוסע בישראל. אפילו בשוויץ, שם המהירות המותרת היא נמוכה יחסית, בפועל בלא מעט כבישים מהירות הנסיעה ההמוצעת שלי היתה משהו כמו 120 קמש, ולא הייתי העבריין שעוקף את כולם.

אף אחד לא מצפה שמחר יקום כאן אוטובאן ללא הגבלת מהירות. ישראל היא לא גרמניה וכמות הכבישים האיכותיים כאן היא כנראה לא גבוהה. עדיין, אפשר גם אפשר לנסוע בכבישים כמו כביש 5, 6, איילון וכביש 1 במהירות של 120-130 קמש. לא איכפת לי מה חושבים על זה כל המכובדים שציינת. כבר כתבתי לך במקום אחר, שגם אם נייחס להם כוונות טובות ולא רצון טהור להעשיר את המדינה על חשבונינו, הם אמורים לדעת בדיוק כמו שכל נהג ממוצע כאן יודע, שמי שכמעט וגורם, או ממש גורם לתאונות, אלו הם לא האנשים שנוסעים ב120 באיילון, אלא האידיוטים לפניהם, שחותכים אותם במהירות נמונכה הרבה יותר, בלי בכלל להתייחס לסביבה ולמה שקורה מסביב.

בכל מקרה, הטענה שלך לגבי האמונה העיוורת של כל מי שעוסק בנושא במהירות כאויב מס' 1 היא טענה שלא מבוססת על כלום, בטח לא כשיש כאן אשכול מקביל, בו מצטטים את הגורמים הרלוונטים, שמספרים לנו שהכבישים המעטים בהם העלו את המהירות המותרת לא הפכו ליותר מסוכנים בעקבות זאת.

מר אבואב הקים את העמותה שלו, עד כמה שאני מבין ויודע, בגלל אסון אישי שפקד אותו. הוא לא "יודע" מה המהירות עושה, הוא לכל היותר מאמין, כמו כל אדם שפועל בצורה לא רציונלית, שמה שהוא עושה זה טוב ונכון. הניסיון האמפירי של עשרות ומאות אלפי נהגים, מוכיח שהוא פשוט טועה. גם מר אבואב יכול היה לקרוא את הנתונים היבשים, שמוכיחים שהכביש לא הפך למסוכן יותר בעקבות העלאת המהירות, ולהסיק מכך מסקנות. אבל הוא לא מסוגל לזה, כי מה שהוא רואה כמלחמה בתאונות הדרכים, הפך למעין מסע צלב אישי שהוא מנהל, שלא מאפשר לו בכלל לקבל נתונים שלא מתיישבים עם מה שהוא מאמין בו.

אתה יכול להמשיך ולהאמין שכל מי שרוצה לנסוע ב130 באיילון (בשעתיים ביום בערך שזה אפשרי והכביש לא פקוק) הוא רוצח פוטנציאלי. אני מצידי, כמו רבים אחרים כאן, אמשיך לגלות, בכל פעם שאגיע למדינה חדשה, כמה הטענה הזאת מצוצה מהאצבע וכמה דווקא אלו כאן, שלא בהכרח נוסעים מהר, אבל עושים כל עברה אפשרית אחרת, או סתם לא מרוכזים בנהיגה, הם המסוכנים באמת.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.

• תוכן חדש...