Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4919 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,

יום חמישי הקרוב אני מכניס את הרכב (מגאן II 2004 ק"מ 127K) לטיפול קטן במורשה רנו (קרסו),

ישנם רעשי תקתוקים מאזור המנוע (לפי דעתי מגיעים מהמרימים ההידראולים כי הם משתנים בהתאם לסל"ד), לכן פניתי ליועץ שרות

בשאלה האם כדאי לעשות פלאשינג למנוע לפני ? ,דיי ברור שכן ...

לאחר ההסבר על ביצוע הפעולה אצלם מסתבר שהם לא מפרקים את אגן השמן אח"כ לניקוי הרשתית הפנימית, שאלתי אותו למה לא?

והוא הסביר שזה חומר ממס ולא צריך ...אז השאלה היא האם באמת כדאי לעשות בכל זאת מבלי שיפרקו את האגן שמן ? או שזה מתכון

לצרות בעתיד ???

תודה וסליחה על החפירה :wink:

פורסם

התקתוקים בעיקר כשהרכב קר בהנעת בוקר או קבוע?

סביר מאוד שזה מהמרימים אבל זה לא דורש שום פלאשינג, הבעיה בד"כ במובילי שמן של הקאמשפטים שכנראה דורשים ניקוי.

את הקרטר מומלץ מאוד לפרק ולנקות, ואת ניקוי המובילים לעשות פיזית. שימוש בשמן איכותי וטיפולים בזמן ולפני, יבטיחו שהתופעה לא תחזור. הפלאשינג מיותר.

CoupéF7R

פורסם
התקתוקים בעיקר כשהרכב קר בהנעת בוקר או קבוע?

סביר מאוד שזה מהמרימים אבל זה לא דורש שום פלאשינג, הבעיה בד"כ במובילי שמן של הקאמשפטים שכנראה דורשים ניקוי.

את הקרטר מומלץ מאוד לפרק ולנקות, ואת ניקוי המובילים לעשות פיזית. שימוש בשמן איכותי וטיפולים בזמן ולפני, יבטיחו שהתופעה לא תחזור. הפלאשינג מיותר.

בדרך כלל התקתוקים ברכב הזה נובעים מכשל במערכת קידום גל הזיזים, ובהחלט נכון להשתמש תמיד בשמן איכותי לפי הוראות

היצרן.

פורסם

אז איזה פתרון מקצועי אני אמור לקבל מהמוסכניק (יש לי פוביה שהם תמיד ינסו להשחיל איזה משהו שלא קשור ...) ?

ואיך מתבצע הנקיון של המובלי קאמשאפטים ?

פורסם
המובלי קאמשאפטים ?

מובילי שמן...

דבר עם המוסכניק ושאל אותו. אל תבוא עם הצעות משלך (פלאשינג...) כי יעשו לך גם מה שלא צריך.

מומלץ שהמוסכניק ישמע את התקתוקים. ושביחד תשמעו את הרכב לאחר הטיפול...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

גם לי יש תיקתוקים מהמנוע

כשמניעים בשניות הראשונות התיקתוקים נשמעים חזק ואחרי כמה שניות הם נחלשים

אבל עדיין שומעים אותם

באמת רציתי בטיפול הבא ( בעוד חודש) לבדוק מה זה בדיוק

במידה וזה מובילי שסתומים - מה צריכה להיות עלות העבודה של לנקות אותם ?

פורסם

טוב אז עדכון קטן ;

הרכב נכנס לטיפול ״קטן״ במורשה רנו , ויתרתי על נושא הפלאשינג כדי לא לחפש הרפתקאות.

לאחר הטיפול התקתוקים מהמרימים נחלשו משמעותית !! מה שממש שימח אותי , אבל מסתבר שבמורשה רנו

ממלאים שמן 10w40(חצי סינט׳) מתוצרת פז שמנים עם מפרט ספציפי לדגמי רנו ...לא היו אמורים לשים לי 5w40 סנטטי מלא ????

כי לפני שמלאו לי שמן התקשרתי למורשה רנו אחר וקבלתי אותה תשובה ,גם 10w40 של פז (WTF ??)

ועוד שאלה קטנה : מה כולל טיפול ״קטן ״ במורשה רנו? (500 ש״ח זה יותר מידי להחלפת שמן סה״כ לא??)

פורסם

אם הרכב נסע עד עכשיו על 10w40 אז עדיף שתמשיך עם זה. רק שבשמן של פז ששמים במורשה לא הייתי נוגע. תקנה פילטר שמן מקורי, שמן איכותי ותעשה טיפולים כל 6-7 אלף מקסימום. אני במקומך הייתי מוריד את השמן הזה עכשיו, מנקה קרטר ושם שמן איכותי. אחלה ״פלאשינג״. המנוע ישמח ויודה לך על זה.

CoupéF7R

פורסם

אין לי מושג מה סוג השמן שהיה לפני כן , זה טיפול ראשון שאני עושה לרכב , אמנם הרכב היה מטופל כל הזמן במורשה אז אני יכול לנחש שבאמת היה שם 10W40 גם לפני כן ...

ד"א, גם בספר רכב רשום 10W40 (פז/ קסטרול ) ואני יודע שבשנים המתקדמות יותר כן היה שינוי מכני קטן ברכב (הורידו את הדיפייזר אם אני לא טועה ) אז יכול להיות שרק מגאן 2 מהשנים שלאחר מתיחת הפנים מקבלים 5W40 ???

והאם משהו יודע מה איכות השמן הזה 10W40 של פז ??

ולמה לעזאזל כ"כ יקרה (פאקינג 500 ש"ח) החלפת השמן במורשה (שהם בכלל קוראים לזה "טיפול" ...?!) אם לא מדובר באיזה שמן סנטטי מלא שיצדיק לפחות את ה200 ש"ח ???:x

פורסם

אני לא אומר שזה שמן גרוע, פשוט זה תהליך שיעזור לניקוי המנוע.

לי היתה מגאן 2.0 96׳ עם בעיה דומה והייתי ממלא 10w40. עכשיו יש לי אותו רכב שנת 99׳ אני ממלא 5w40 אג׳יפ/אלף ואין את התופעה הזאת. 

CoupéF7R

פורסם

AVI32 , מאיפה קנית אג'יפ / אלף 5W40 ?? וכמה עולה אם אפשר לדעת ?

שאלה , במידה ואני עובר עכשיו ל5W40, המסנן שמן חדש אפשר להשאיר אותו או שלא ?

והאם משהו יודע כל כמה זמן/ ק"מ מחליפים מצתים(פלאגים) לפי היצרן ?

• תוכן חדש...