Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לגטיה L6

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4973 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תודה, לא יצא לי לבקר בחולון בשעות היום כבר יותר מידי זמן - אני אצוד אותו כבר ביחד עם הילדה נראה לי :-)

אפרופו - אם נכנס לך בתקציב L6SE במקום L6 - תעשה את זה!

סדרת הSE היא יותר בכל פרמטר מסדרת הלגטייה הרגילה.

לא האמנתי ככה בהתחלה אבל כשהחלפתי את הL1 ל R2 הייתי בהלם מהתוצאה וכשהחלפתי את הL4 בL4SE הייתי פעור פה.

הL3SE עובד ברכב של אשתי בלי טוויטרים ולמען האמת, אין בהם גם צורך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
תודה, לא יצא לי לבקר בחולון בשעות היום כבר יותר מידי זמן - אני אצוד אותו כבר ביחד עם הילדה נראה לי :-)

אפרופו - אם נכנס לך בתקציב L6SE במקום L6 - תעשה את זה!

סדרת הSE היא יותר בכל פרמטר מסדרת הלגטייה הרגילה.

לא האמנתי ככה בהתחלה אבל כשהחלפתי את הL1 ל R2 הייתי בהלם מהתוצאה וכשהחלפתי את הL4 בL4SE הייתי פעור פה.

הL3SE עובד ברכב של אשתי בלי טוויטרים ולמען האמת, אין בהם גם צורך.

הנה ההשוואה.

"יש לי על השמשה הקדמית שריטות כנראה של חתול, שריטות קלות לא עמוקות.

יש מקום אולי שמשייפים שם זכוכית והם יכולים לשייף קצת כדי שזה יראה חדש?"

פורסם

כן, בהשוואה אתה רואה שהם מאוד דומים וסה"כ בתחום הנמוך הם כמעט זהים - זה בעיקר הקצה העליון בסדרת הSE שמגיב טוב יותר וזה אכן כך במציאות.

לSE יש מהלך ממברנה גדול יותר עד כמה שידוע לי וזה אומר שהוא חזק יותר בתחום הנמוך.

מצד שני לSE יש גם תגובה טובה יותר בתחום הגבוה שלו.

בפועל - מנסיון אמיתי עם שתי הסדרות, הSE זו קפיצה אחת למעלה וההבדל הוא שמיע - וזה מתוך החלפה של אחד מול אחד על אותם רכיבים על אותם כוונים.

הSE מפורט יותר, חזק יותר, נקי יותר ומנגן תחום רחב יותר.

אין מה לאמר, אם יש אפשרות ללכת על הסדרה הזו - כדאי ומשתלם.

אני אומר את זה אחרי שעברתי מL4 ל L4SE ומ L1 ל R2 וכל פעם אמרתי לעצמי בטח אני שוב נפלתי קורבן של "בוטיק" - אבל לא, ההבדלים במקרה הזה מדברים במציאות בניגוד לכך שכבר יצא לי לשמוע HU ב2K שקלים שלא נופל כמעט בכלום מיחידות ראש יקרות בהרבה, בהתחשב בעובדה שאני עובד עם HU שהוא הONBOARD של הCARPC שלי ובהתחשב בכך שגם האייפון (יציאת האזניות) התגלה כאיכותי ביותר.

כאן - ברמקולים, יש הבדל אמיתי ומורגש.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי שאלה מה הכוונה כשעובדים באקטבי לחתוך ב6K וכו ,איך זה מתבצע בפועל מהקרוס של המגבר עצמו? כי בHU אין לי חיתוך כזה יש לי רק מ 30HZ ועד 250 וסלופים מ6 ועד 24. וגם ככה אני לא יכול לחתוך דרכו כי אין בג'נסיס מצב FLAT ואם אני יחתוך גם וגם זה כאילו חתכתי פעמיים. סליחה עלמ הבורות :oops:

שיפוצים..

פורסם

קודם כל תתחדש על הרכיבים אם אתה אכן קונה אותם.

הR2 הוא ללא ספק ספינת הדגל של HAT ואני חייב לציין, למרות היותי חבר טוב של אליקו, אני דווקא לא מהאוהדים הגדולים של טוויטרים מבית HAT והם פחות קולעים לטעם שלי, בהירים מידי לטעמי ויש להם הרבה צלצולים בקצה העליון שצריך להרגיע עם חיתוך עליון ואז הם כבר נרגעים ואני יכול פשוט להנות מהם - למעט הR2 שהוא יוצא דופן מדהים.

הם טובים מאוד סה"כ אבל בשבילי הם דורשים רגיעון מסויים - הטעם שלי קצת יותר עדין מזה והR2 זה כבר משהו שמרגיש לי הרבה יותר בבית.

בR2 הם עשו עבודה מטורפת על הטוויטר והוא שווה כל גרוש - באמת, אל תרד ממנו ואם כן אז רק לL1 PRO

לגבי הוופר - לא נורא, יש לך כאן טוויטר שמפצה על כל התחום העליון של הוופר וזה לא שהL6 פראייר - אני משתמש בו עד היום ואם יוחלף אז רק לסדרת הSE (לא, אני לא הולך על 8 אינטש - אובר קיל בעיניי).

איך לחתוך - אני חושב שיחידת הראש שלך כנראה לא ממש תומכת במערכת 3WAY אקטיבית

אתה יכול או להוסיף פרוססור או להחליף HU או להוסיף לסט שלך קרוס פסיבי של קלארוס - הוא מתאים גם ללגטיה

אפשר כמובן לבנות קרוס מאוד פשוט ובסיסי - רכיבים יחסית זולים (שני סלילים, שני קבלים, ארבעה נגדים)

לR2 אתה ממש לא חייב לחסום אותו מלמעלה, אני עושה את זה כי זה הטעם האישי שלי - הוא מדוייק יותר ונקי יותר משאר הטוויטרים של HAT וזה הודות לכך שהוא לא SOFT DOME אלא רינג-רדיאטור - בקצה העליון שלו הוא נשאר נקי בעוד בשאר הטוויטרים שלהם משהו קורה והם טיפה מצלצלים (הסברתי איך פותרים את זה לחלוטין).

ההמלצה שלי - תתאמץ כאן ותוסיף את הקרוס שHAT מספקים לקלארוס\לגטיה 2WAY אם לא - אני אעזור לך בבניית קרוס עצמאית. הנגדים עולים משהו כמו 25 סנט לאחד, הסלילים באזור ה5 דולר לאחד עד כמה שזכור לי והקבלים עד אזור ה10 דולר לאחד - יצא לך משהו בין 20 ל30 דולר לפני משלוח (לא מאמין שתשלם מכס) בוא נאמר עד אזור ה50 דולר

אליקו בכלל הולך בגישה של סקוט בוואלדה וטוען שאין שום צורך לחתוך את הוופר מלמעלה אלא פשוט לתת לו לנגן עד הרול אוף שלו ואז החיתוך מתבצע רק כלפי הטוויטר בעזרת קרוס פסיבי ביחד עם חיתוך HPF מהמגבר בין ה60 ל80 הרץ מהמגבר

זה יוזיל את עלות הקרוס עוד יותר.

אם תצטרך עזרה בנוגע הקרוס, דבר איתי, אעזור בכיף.

עריכה - אפרופו - עוד הערה - הקרוס של HAT יהיה פסיבי ולא יתמוך בהגברה אקטיבית, הקרוס שאני אעזור לך לתכנן - אתה יכול לחבר לכל רמקול בנפרד ובכך תוכל לעבוד בהגברה אקטיבית

במצב שכזה יתכן ואעדיף לתכנן ביחד איתך מעגלי זובל לרמקולים (לפחות לטוויטרים) היות וההנחתה תתבצע מהמגבר - זה עדיין יהיה זול כמעט באותה המידה אבל הקרוס יהיה מדוייק יותר - מה שאני כן אצטרך זה למדוד לך את הרמקולים עם מד השראות (יש לי בבית) בכדי לדעת את נתון הסליל של הרמקולים ואז כבר יהיה אפשר לעשות משהו באמת מעניין שעוד לא נראה בפורום מבחינת DIY לקרוס פסיבי.

Pioneer TS-X150

פורסם

כן ניראה לי שאני אעבוד פסיבית בסוף רק אני לא סגור על הקרוסים של הקלארוס בתכלס הם דומים מאוד על הנייר רק שבקרוס של הקלארוס יש אפשרות להנחתה של הטוויטר ב3 DB ובקרוס של הלגטייה יש אפשרות של 6DB שהבנתי שמרגיע אותם כי אני אוהב טוויטר מפורט אבל לא "מצלצל" וצורם כשמגביהים וזה מה שחשוב לי רק שהקרוס של הלגטייה קצת גדול יותר אין לי מושג למה.

שיפוצים..

פורסם

וואו אדי תודה רבה על הנכונות לעזור מאוד מעריך את זה. זה ניראה לי אחלה רעיון הזה של הבניית קרוסים. במקביל אני אנסה לבדוק מאיפה אפשר להזמין את הקרוסים של הלגטיה כי בEBAY משום מה לא הצלחתי לימצוא.אם לא ננסה לבנות משהו ביחד (אם תסכים כמובן לפנות לי מזמנך) ואם לא יש את האופציה של הקרוסים של הקלארוס.

שיפוצים..

פורסם

אני מכיר שני מותגים בעומק רציני ביותר

הראשון זה מוראל והשני זה HAT

הדבר המעניין הוא שלHAT אתה יכול גם להסתפק בקרוסים הכי פשוטים שיש והודות לכך שהם עובדים עם רכיבים רחבי פס, קל מאוד לחתוך אותם בהרבה מאוד דרכים והם ישמעו טוב.

עם מוראל אתה צריך להיות הרבה יותר שמרן ודייקן כשאתה חותך את הרכיבים שלהם - בייחוד בין מיד לוופר.

אם אתה יכול תיקח את הקרוס של הלגטייה - ההנחתה בין 3 ל 6 דציבל לא קשורה בכלל לצלצולים שאני מדבר עליהם - הם פשוט יהיו חלשים יותר אבל עדיין יהיו שם, רק שאתה לוקח את הR2 אז אל תתיחס לזה בכלל, זה לא קיים בטוויטר הזה.

אם הצעתי את העזרה שלי זה אומר שאני באמת מוכן להתאמץ כאן ולעזור לך פיזית. זו לא הפעם הראשונה שאני בונה קרוס לסטים של HAT ועד היום אני מאוד מבסוט מהתוצאות.

אם אתה יכול - תיקח את הקרוס של הלגטייה -> לא ידעתי על האופציה שלו להנחית ב3 דציבל נוספים - זה נהדר!!!

במקרה הכי גרוע - נעשה מניפולציה קטנה על הקרוס של הקלארוס ביציאות של הטוויטרים.

Pioneer TS-X150

פורסם

אני פשוט מחפש ולא מצליח לימצוא מאיפה להזמין את הקרוסים של הלגטיה אם משהו מוצא ויוכל לשלוח לי קישור אני אשמח..

שיפוצים..

פורסם

http://store.12velectronics.com/products/Legatia%E2%84%A2-L2x-Vertically%252dBiamplified-Passive-Crossover.html

המחיר לא זול. קנית אחלה טוויטר ואתה הולך לעבוד איתו פאסיבית איזה בזבוז. לפני כמה חודשים רציתי גם לרכוש את השילוב הזה ולעבוד איתו פאסיבית ומהר מאוד ויתרתי.

A3

K04 Inside

• תוכן חדש...