Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4934 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא בטוח למה היתה ההסבה שלך' date=' לבדרן או ליצן חצר? ב2 המקרים זה לא היה מצחיק אבל ניסיון יפה, מגיע לך את כל הכבוד על זה לפחות...[/quote']

אם באוף טופיק אני לא מצחיק זאת אכן בעיה. העניין הוא שלפחות בפורום שיפורים אני לא מנסה להיות מצחיק ובטח שלא להמחיש דברים באמצעות משהו שהוא חסר אחיזה במציאות.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הכוונה שלי הייתה לירידות ארוכות לא לגמור את הרפידות בלם אז עדיף לתת למנוע לבלום. בכל הפעמים שירדתי ירידות חזקות בגשם ובלמתי עם המנוע אף פעם לא קרה שהחלקתי.

אני לא יודע כמה כוח צריך שיהיה למנוע כדי שהגלגלים ינעלו אבל באוטו פרטי עוד לא שמעתי על מקרה כזה.

בלימת מנוע לא יכולה לנעול גלגלים, לא אם המנוע עובד. אתה כן יכול להגיע למצב שהגלגלים מחליקים אבל לא ננעלים וגם זה רק במקרים עם אחיזה נמוכה במיוחד, כמו קרח.

בנוסף בלימת המנוע היא פונקציה של pumping loss וחיכוך במנוע, לא של כוח המנוע. כוח ההבלימה של מנוע 2 ליטר טורבו שמוציא 500 כ"ס לא יהיה דומה למנוע V10 אטמוספרי בעל אותו הספק אלא יהיה דומה לכוח הבלימה של אותו מנוע ללא הטורבו שמוציא נגיד 150 כ"ס.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

כל ההסברים נכונים ואני מודה שההשוואה לדו״ג היא לא מהטובות (למרות שהליצנות של אלעד גרועה יותר, בטופיק או מחוצה לו). אבל בסוף הנקודה שכוח מנוע על 2 גלגלים בלבד למטרת בלימה במצב החלקה אצל נהג חסר ניסיון עם היסטוריה של החלקות ורכב ששוקל כמו נעל בית היא לא דבר מומלץ. כשצריך לבלום בולמים עם הבולמים - זה שמם ותפקידים. שרוצים לשמר מהירות משתמשים בגיר ובמנוע. ניסיונות להפוך את רפידות הבלם לרכב לאמצעי חירום שאסור להשתמש בו לבל יישחקו הם שימוש לא נכון ולא מומלץ ברכב ובמערכות שהיצרן סיפק לנו. בתנאים אידאליים אין ספק שהמצב שונה, אך כאן אין מדובר כלל וכלל על תנאים אידאליים.

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

אלעד לא מצחיק (וזה בסדר, יקים ידועים בכך שהם צנונים יבשים), אבל לפחות דבר אחד או שניים בעברית הוא יודע.

בולם זה החלק ברכב שאחראי על שיכוך המהמורות. בשמו המלא: בולם זעזועים. בלם הוא הרכיב שאמון על עצירת הרכב.

ולא "שרוצים לשמר מהירות...", אלא: "כשרוצים...".

אתה מוזמן להמשיך להגיב - טוב לפחות שהתגובות של מישהו משנינו משעשעות את רעהו :)

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

חזק אתה...

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם
:shock: :shock:א אשמח לתגובות של בעלי הידע כאן... אנו גרים באזור עם הרבה עליות וירידות, ולאחר שהגשם הגיע.. יש לי חשש אמיתי מהחלקות. נוהגת בפיאט פונטו 2000, ויש לי תחושה מאד לא נוחה, כאילו שהרכב "חלק מידי", רך מידי, הכל חלקלק, כבר החלקתי עם הרכב שנה שעברה ואני די חוששת שזה יקרה עם הילדים באוטו... אציין כי הצמיגים במצב ממש טוב, לא יודעת של איזה חברה אבל לא משהו יקר..

האם כדאי לי להחליף את כל הצמיגים, למרות שנראים ממש חדשים? חריצים ברורים וכל זה, ואם כן, איזה צמיגים לקנות? של איזו חברה? האם יש משהו נוסף שכדאי לעשות.. זה די מפחיד..

תודה

תודה למגיבים, אכן הייתי בצמיגי פרויד, עושים רושם באמת של אנשי מקצוע ורציניים. בהמלצתם, ולאחר שבדקו את כל הצמיגים החלפתי 4 גלגלים לקונטיננטל, נשארתי במידה הרגילה של הפונטו. בהחלט יש שיפור בתחושת היציבות. עם זאת, אין ספק שהאוטו קצת "צעצוע" כמו שמישהו פה הגיב.. ואני רוצה לקנות רכב חדש.. יציב ובטיחותי יותר, אפרסם בפורום המקביל הודעה ..

תודה על העזרה :)

• תוכן חדש...