Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4975 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אחרי אין ספור חיפושים כאן בפורום ומקומות אחרים, אני כבר די אובד עצות... יש לי בעקרון 2 שאלות

1. קראתי את כל המדריכים בנוגע לשטיפת הרכב, הבנתי את שיטת 2 הדליים ומה צריך לעשות. כשעשיתי את זה בפועל, אחרי ששפכתי על כל הרכב מים עם שמפו, עדיין נשאר לא מעט בוץ ואבק על הרכב ובכל מקום כאן נכתב לא לסבן כי זה ישאיר שריטות. אין לי גישה לצינור, איך אני נמנע מזה?

2. אני ממש מבולבל בנוגע לחומרים(שמפו, שמפו + ווקס ווקס ייעודי). קראתי עשרות הודעות כאן, ועדיין לא הצלחתי להסגר על מוצרים מועדפים.

הלכתי לאוטו דיפו(כי היו לי לשם תלושים), הדבר היחיד שמצאתי שם הוא שמפו + ווקס שנקרא זיפ ו-ווקס של טרטל ווקס שקראתי פה שהתוצאות שלו הן בינוניות.

אין לי בעיה להשקיע כסף וגם אין בעיה עם הזמנות מאיביי(אני קונה כך לא מעט דברים).

מישהו יכול לעזור לי לגבש רשימה של מוצרים(והפנייה איפה אפשר לרכוש אותם, בארץ או באיביי ומה יהיו מחירים הוגנים), לא רוצה להשתגע בתקציב אבל אין לי בעיה להוציא במידת הצורך.

א. שמפו + ווקס

ב. ווקס

ג. מוצר לניקוי ג'אנטים

ד. מוצר לניקוי החלונות

חשוב לי לציין שמדובר ברכב חדש, אני לא מעוניין במוצרי פוליש או כל סוג שיכול להוריד שכבות צבע או לפגוע בו.

אחרי לא מעט שנים עם רכבים שלא עניין אותי להשקיע בהם, השתדרגתי ברכב חדש בלא מעט כסף ואני מאוד רוצה לשמור עליו כמו שצריך ואני די טירון.

אני מצטער אם זה קצת חופר ובאמת שביצעתי שעות של חיפושים לפני פתיחת הנושא הזה, אשמח מאוד לעזרה ממי שיכול לטרוח 2 דקות ולהשקיע בתגובה שמבבוססת על נסיונו האישי.

תודה מראש ואחלה שבת.

פורסם

1 - אין לך ברירה אם אין צינור. הדרך הכי טובה היא להקפיד לנקות את הספוג (להכניס לדלי מים רגילים) כל משטח קטן, כלומר ברגל ששפשפת קצת מהחלק המלולכך יש להכניס את הספוג למי ניקוי. כלומר לנקות את הספוג בתדירות גבוהה. מעבר לכך - אין דרך קסם.

שמפו + וקס - יספיק שמפו פשוט ייעודי לרכב. שימוש בשמפו יקר לא בהכרח שווה את תוספת ההשקעה. גם שמפו לרכב של אמריקן איגל יספיק.

ווקס - תלוי מה ההעדפות שלך והסכום אותו תרצה להשקיע.

תעדיף עמידות? ישנם וקסים שמחזיקים מעל חצי שנה ועולים בהתאם. קולינייט 845 נחשב לאגדה בעמידותו. גם finishkare 4000p מחזיק זמן רב, והוא אוטם צבע, לא וקס.

תעדיף מחיר זול ופשרה בין תוצאות לעמידות ? אישית אני משתמש בmothers וקס קרנאובה, שעולה באיביי כ110 שקלים ומחזיק לי כחודשיים. ישנם גם מוצרים נבחרים של מגוואירס כמו הnxt 2.0 wax שהברק שלו באמת זוכה לשבחים. וקסים רבים זל אוטוגלים, דודו ג'וס, זאינו ועוד רבים וטובים נמכרים במחירים גבוהים יותר. תן לנו תקציב מועדף.

ג'אנטים - החומר הטוב בעולם הוא של carpro - ironx, והוא מוריד בקלות לכלוך ומשקעי ברזל מהג'אנטים וגם מהרכב.

אופציה זולה - באטודיפוט יש חומר ייעודי לניקוי ג'אנטים של sonax, שגם הוא, למרות מחירו, בין הטובים בעולם.

ניקוי חלונות - ספריי פשוט של סנו. יש חומרים יעודיים - אבל יקרים ודורשים הזמנה מחול.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם
1 - אין לך ברירה אם אין צינור. הדרך הכי טובה היא להקפיד לנקות את הספוג (להכניס לדלי מים רגילים) כל משטח קטן, כלומר ברגל ששפשפת קצת מהחלק המלולכך יש להכניס את הספוג למי ניקוי. כלומר לנקות את הספוג בתדירות גבוהה. מעבר לכך - אין דרך קסם.

שמפו + וקס - יספיק שמפו פשוט ייעודי לרכב. שימוש בשמפו יקר לא בהכרח שווה את תוספת ההשקעה. גם שמפו לרכב של אמריקן איגל יספיק.

תעדיף עמידות? ישנם וקסים שמחזיקים מעל חצי שנה ועולים בהתאם. קולינייט 845 נחשב לאגדה בעמידותו. גם finishkare 4000p מחזיק זמן רב, והוא אוטם צבע, לא וקס.

תעדיף מחיר זול ופשרה בין תוצאות לעמידות ? אישית אני משתמש בmothers וקס קרנאובה, שעולה באיביי כ110 שקלים ומחזיק לי כחודשיים. ישנם גם מוצרים נבחרים של מגוואירס כמו הnxt 2.0 wax שהברק שלו באמת זוכה לשבחים. וקסים רבים זל אוטוגלים, דודו ג'וס, זאינו ועוד רבים וטובים נמכרים במחירים גבוהים יותר. תן לנו תקציב מועדף.

ג'אנטים - החומר הטוב בעולם הוא של carpro - ironx, והוא מוריד בקלות לכלוך ומשקעי ברזל מהג'אנטים וגם מהרכב.

אופציה זולה - באטודיפוט יש חומר ייעודי לניקוי ג'אנטים של sonax, שגם הוא, למרות מחירו, בין הטובים בעולם.

ניקוי חלונות - ספריי פשוט של סנו. יש חומרים יעודיים - אבל יקרים ודורשים הזמנה מחול.

בקשר לתקציב, אין לי בעיה להשקיע באיזור ה200-300 שקל לווקס בידיעה שזה משהו שאני הולך להוציא פעם בכמה חודשים, בטח אם אני יודע שמדובר במוצר איכותי ולא בתשלום על מותג מסוים שייתן לי את אותה תוצאה רק במחיר כפול. האופציות האיכותיות יותר לא ניתנות להשגה בארץ? כי אם לא אז צריך להוסיף לזה גם דמי משלוח אני מניח. כמובן שאני מעדיף תוצאה איכותית ושיחזיק כמה שיותר זמן, ואם אפשר גם נוחות העבודה(הבנתי שיש ווקסים שלא כלכך נוח לעבוד איתם, אז הייתי מעדיף כאלה שדי פשוטים לתפעול).

יש מוכרים מועדפים באייבי שאפשר להמליץ עליהם? כשאני מנסה לחפש בעצמי אני הולך לאיבוד קצת ואין לי ממש מושג מתי המחיר הוא ריאלי או מוגזם.

תודה רבה על העזרה!

פורסם

כמה שלא נתאמץ, בשטיפה ידנית סווירלים הם בלתי נמנעים. בעזרת כמה שיטות ומוצרים ניתן לצמצם את הנזקים למינימום.

אני אנסה לבנות לך רשימת מוצרים לשטיפה בסיסית:

כפפה - אתה צריך כפפה טובה כדי שתלכוד לכלוך ולא תגרור אותו על הצבע.

לאוטוסטור יש כפפת ספוג מדהימה של Lake Country ב129 ש"ח. הספוג חתוך לריבועים בצורה שילכוד את הלכלוך. קניתי ואני מאוד מרוצה.

http://www.autostore.co.il/151426/%D7%9B%D7%A4%D7%A4%D7%94-%D7%9C%D7%A9%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%94-%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%99-Lake-Country

כפפה מחו"ל של Meguiars שאמורה להיות טובה (וכשנתחיל לראות שיווק מסודר בארץ נמליץ בכיף):

http://www.ebay.co.uk/itm/Meguiars-Super-Thick-Lambswool-Wool-Wash-Mitt-Mit-NEW-Master-Stockist-/200816758483?pt=UK_Car_Accessories_Car_Care_Cleaning&hash=item2ec19c8ed3

סבון שטיפה -

Optimum No Rinse זה נוזל מיוחד שמכיל חומרים מפרקי לכלוך. יש למהול במים מזוקקים (ניתן להשתמש במים רגילים אבל המינרלים והמלחים מפרקים חלק מהיעילות). מומלץ לשפוך דלי מים לפני השטיפה, שלא מכיל סבון כמו שעשית, ורק אז להשתמש ב2 דליים, אחד עם ONR והשני עם מים רגילים.

ניתן לקנות בארץ אצל יבואן Optimum - אלמוג צבעים ובאוטוסטור (טיפה יותר יקר).

מטלית ייבוש -

הרבה אנשים שוכחים להמליץ אבל מטלית ייבוש טובה (ולא, לא ג'ילדה ב1.90) זה המוצר הכי קריטי למניעת סווירלים.

לדוגמא:

http://www.ebay.com/itm/1pc-Microfiber-waffle-big-dry-towel-cloth-cleaning-/390151468191?pt=LH_DefaultDomain_100&vxp=mtr&hash=item5ad6d6f49f

בארץ, פרץ פנחס יבואן AutoMagic מחזיק בג'ילדה מעולה ולא יקרה. אם תרצה פרטים תשאל.

טיפ קטן: כל החלקים המלוכלכים - ספי הדלתות, חצאיות, בתחתיות הטמבונים, מומלץ להשתמש בכפפה/מטלית נפרדת כי הלכלוך שם רב מדי ויגרום לשריטות וסווירלים מיותרים.

כמובן שלאחר פלסטלינה ו-ווקס תהליך השטיפה יהיה מהיר ובטוח יותר, אבל אלה הדברים הבסיסיים והקריטיים לשטיפה נכונה.

בהצלחה.

פורסם
שלום לכולם,

אחרי אין ספור חיפושים כאן בפורום ומקומות אחרים, אני כבר די אובד עצות... יש לי בעקרון 2 שאלות

1. קראתי את כל המדריכים בנוגע לשטיפת הרכב, הבנתי את שיטת 2 הדליים ומה צריך לעשות. כשעשיתי את זה בפועל, אחרי ששפכתי על כל הרכב מים עם שמפו, עדיין נשאר לא מעט בוץ ואבק על הרכב ובכל מקום כאן נכתב לא לסבן כי זה ישאיר שריטות. אין לי גישה לצינור, איך אני נמנע מזה?

2. אני ממש מבולבל בנוגע לחומרים(שמפו, שמפו + ווקס ווקס ייעודי). קראתי עשרות הודעות כאן, ועדיין לא הצלחתי להסגר על מוצרים מועדפים.

הלכתי לאוטו דיפו(כי היו לי לשם תלושים), הדבר היחיד שמצאתי שם הוא שמפו + ווקס שנקרא זיפ ו-ווקס של טרטל ווקס שקראתי פה שהתוצאות שלו הן בינוניות.

אין לי בעיה להשקיע כסף וגם אין בעיה עם הזמנות מאיביי(אני קונה כך לא מעט דברים).

מישהו יכול לעזור לי לגבש רשימה של מוצרים(והפנייה איפה אפשר לרכוש אותם, בארץ או באיביי ומה יהיו מחירים הוגנים), לא רוצה להשתגע בתקציב אבל אין לי בעיה להוציא במידת הצורך.

א. שמפו + ווקס

ב. ווקס

ג. מוצר לניקוי ג'אנטים

ד. מוצר לניקוי החלונות

תודה מראש ואחלה שבת.

שלום לך harmonica

אני אנסה לתאר לך כיצד אני מנקה את הרכב בצורה מפורטת.

אני מתחיל בריסוס ידני על כל הרכב עם מרסס כזה בדיוק.

לרוב אני שם פקק/ 2 פקקים ( תלוי בסבון )של סבון עם 2 ליטר מים ודואג שהסבון לא יקציף יותר מדי על מנת שלא יהיה לי קשה להורידו ( גם לי אין צינור זמין ). אני ממתין כמה דקות ונותן לחומר "לשחרר" את הלכלוך מה שיקל עלי מאוד בהמשך.

לאחר מכן אני לוקח דלי שלם של מים ומשפריץ על אזורים ברכב, מתחיל בגג ויורד למטה. ככה בעצם אני מוריד הרבה מהסבון והלכלוך ש"השתחרר".

עכשיו אפשר לעבור לשיטת 2 הדליים (אני לא אפרט מכיוון שאני מניח שקראת והבנת את העקרון), ממליץ בחום לעבוד עם כפפה נוחה ( אופצייה 1 או אופצייה 2 לדוגמא ).

שים לב שאתה עובד בצל או בשעות הבוקר/אחר הצהריים מכיוון שהשמש תייבש מהר את המים והסבון ותגרום לכתמי מים.

בשלב הזה אני שופך עוד דלי של מים נקיים על כל הרכב על מנת להוריד את הסבון ( לרוב דלי אחד מספיק לי, לפעמים אני מוסיף עוד חצי דלי )

עכשיו כשהרכב נקי ויש עליו רק מים עוברים לשלב הייבוש, מניסיוני השלב הזה כלכך חשוב שאם לא מבצעים אותו נכון גם יישארו כתמים וגם ניתן לייצר שריטות קטנות.

כבר מזמן זנחתי את הג'ילדה המסורתית ועברתי למגבות מיקרופייבר איכותיות, יכולת ספיגת המים שלהם פשוט מדהימה! והם מחזיקות זמן. יש לך מבחר גדול כאן, במידה וחבר או קרוב משפחה קופצים לארופה תדאג להזמין ולחסוך המון כסף על משלוח לארץ.

לגבי המוצרים- אין ספק שיש הרבה מוצרים וזה די מבלבל ( הודעה 20 שכתבתי בזמנו מכילה מידע על מוצרים רבים ), פשוט תקנה סבון כלשהו, רובם עושים עבודה טובה. ( ישנו גם שרשור הסבונים הרשמי )

לגבי ווקס כמו שאמר אלון השאלה מה אתה מחפש, קח בחשבון שמעטים הווקס שנותנים הגנה לאורך זמן ( גם אני חושב שה קולינייט 845 עושה עבודה טובה )

אני אישית חושב שעדיף להשקיע בחומר איטום ( Sealent ) ומדי פעם לשים קצת ווקס בשביל הברק. (תקרא את השרשור הבא )

לגבי ג'אנטים לדעתי המוצר הטוב ביותר לניקיון הג'אנטים הוא מברשת!!! ממליץ בחום להצטייד בכמה מברשות שונות בהתאם לצורת הגאנטים שלך.

במידה ואתה מחפש חומר טוב מלבד המברשות לך על הסונקס, הוא מדהים ( תגובה שלי מספר 63 .

מוכר מומלץ באיבי

מקווה שהצלחתי לעזור ובמידה ויש עוד שאלות תרגיש בנח :)

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם
בקשר לתקציב, אין לי בעיה להשקיע באיזור ה200-300 שקל לווקס בידיעה שזה משהו שאני הולך להוציא פעם בכמה חודשים, בטח אם אני יודע שמדובר במוצר איכותי ולא בתשלום על מותג מסוים שייתן לי את אותה תוצאה רק במחיר כפול. האופציות האיכותיות יותר לא ניתנות להשגה בארץ? כי אם לא אז צריך להוסיף לזה גם דמי משלוח אני מניח. כמובן שאני מעדיף תוצאה איכותית ושיחזיק כמה שיותר זמן, ואם אפשר גם נוחות העבודה(הבנתי שיש ווקסים שלא כלכך נוח לעבוד איתם, אז הייתי מעדיף כאלה שדי פשוטים לתפעול).

יש מוכרים מועדפים באייבי שאפשר להמליץ עליהם? כשאני מנסה לחפש בעצמי אני הולך לאיבוד קצת ואין לי ממש מושג מתי המחיר הוא ריאלי או מוגזם.

תודה רבה על העזרה!

איזה צבע הרכב ?

אוטם הצבע (מין וקס סינטטי) הקל ביותר בעולם לשימוש הוא הoptimum opti-seal. אני משתמש בו ותוך כ10 דקות אתה מצפה איתו רכב שלם. הבקבוק גם מספיק לכ30 רכבים.

באטוסטור נמכר אוטם צבע של מנזרנה, שהוא גם מצוין, אם כי דיי יקר ולא מספיק ליותר מ-6 רכבים.

יש עוד אוטמי צבע ווקסים רבים רק הבא לנו את הצבע שלך, שנדע להתאים.

http://www.cleanyourcar.co.uk/sealants/optimum-opti-seal/prod_775.html

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

שלום חבר,

נעשה קצת סדר. אם אין לך גישה לצינור, אני מציע שתרכוש ONR - OPTIMUM NO RINSE. הוא מתאים בדיוק עבורך ואני מציע שתגגל קצת. יש לו יבואן סדיר בארץ (נראה לי אפילו אפשר דרך אוטוסטור). לא צריך להשתמש בהרבה כל פעם.

לגבי ווקס, תוותר על התענוג ותלך יותר לכיוון של אוטם. לצערי, אפילו לאחר ששמתי פה סרטון על המיתוסים של ווקסים אנשים עדיין חושבים שלווקס יש אפקט ברק כלשהו - הדבר אינו נכון אלא אם כן הוא מכיל פילרים שממלאים את השריטות באופן זמני. התפקיד של ווקס/אוטם הוא בראש ובראשונה *הגנה על הצבע של הרכב* ולא לספק לו ברק. בשביל זה יש מוצרי "גלייז" למיניהם. לכן, אוטם סינטטי טוב יחזיק עבורך מספר חודשים כל פעם שתשים אותו (רק תדאג לא לרסס על גוף הרכב מסירי שומנים למיניהם).

יש לך דוגמאות של FKP1000, COLLINITE וגם OPTI SEAL. כולם מצויינים. חלק מחזיקים טיפה יותר, חלק פחות. חלק קל יותר למרוח וחלק פחות. תעשה את החושבין לבד ותרכוש. אני משתמש ב-FKP1000 והוא די קשה למרוח ולהסיר. למרות זאת, הוא מחזיק מעמד תקופה ארוכה. להביא הייתי לוקח OPTI SEAL כי הוא נוזלי ויותר קל למרוח.

לגבי ניקוי חלונות, לא חסרים מוצרים מקומיים פשוטים. תדאג שיהיה לך מטלית מיקרופייבר/וופל (WAFFLE WEAVE) איכותית וזה יעזור שלא ישארו כתמים (אל תתיז את נוזל ניקוי החלונות על גוף הרכב אם עשית לו ווקס/אוטם).

לגבי ניקוי ג'אנטים, אני אישית משתמש ב-BILBERRY אבל ישנם גם מוצרים דומים בארץ שאין לי ניסיון איתם. מהמלצה אישית אני כן יכול לומר שלא לפסוח על הג'אנטים כשזה נוגע למריחת אוטם. זה עושה חיים הרבה יותר קלים כשאתה בא לנקות אותם.

פורסם

היי

נכון,הכל לפי מה שאתה רוצה לקבל תמורת הכסף שלך.

בשוק בישראל יש מבחר לא קטן של מוצרי טיפוח שונים ומשונים.

אני אישית משתמש בחברה גרמנית פרימיום קלאס POLISHANGEL

יש את המוצרים בשוק הישראלי.

תבקר באתר הגרמני שלהם ושאל את הדיטיילרים בארץ ובעולם את תגובתם.

בהצלחה

פורסם

קודם כל, תודה רבה לכל מי שהגיב, מאוד מעריך את הנכונות לעזור.

אני אקרא לעומק ואעבור על כל המוצרים שהומלצו כאן.

למי ששאל אגב, הרכב הוא אלפא מיטו חדשה בצבע לבן פנינה אם זה עוזר לבחור מוצר ספציפי.

שוב תודה לכולם!

פורסם
היי

נכון,הכל לפי מה שאתה רוצה לקבל תמורת הכסף שלך.

בשוק בישראל יש מבחר לא קטן של מוצרי טיפוח שונים ומשונים.

אני אישית משתמש בחברה גרמנית פרימיום קלאס POLISHANGEL

יש את המוצרים בשוק הישראלי.

תבקר באתר הגרמני שלהם ושאל את הדיטיילרים בארץ ובעולם את תגובתם.

בהצלחה

אני אשמח לראות תמונות שלך ושל המוצרים בהם אתה משתמש BELLVIT

תעלה לקבוצה שנתרשם.

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

פורסם
היי KENWORTH

לפי מה שראיתי כבר עלו בכמה מן השרשורים של דיטיילינג פה כל מיני תמונות של מוצרים שונים

של חברה הגרמנית הזו POLISHANGEL

בחור אחד בשם:יתאי היועץ ודיטיילר מכיר מקרוב את הנושא של תוצאות המוצרים אלו,אבל בשבילך במיוחד

אני יעלה תמונות גם,מחר או מחרותיים.

בכייף.

שולח לך הודעה בפרטי

פורסם
קודם כל, תודה רבה לכל מי שהגיב, מאוד מעריך את הנכונות לעזור.

אני אקרא לעומק ואעבור על כל המוצרים שהומלצו כאן.

למי ששאל אגב, הרכב הוא אלפא מיטו חדשה בצבע לבן פנינה אם זה עוזר לבחור מוצר ספציפי.

שוב תודה לכולם!

לצבעים בהירים ובעיקר לבנים, אוטמי צבע יראו טוב יותר משום שהם מביאים איתם אפקט מראה והברקה. וקס מביא יותר אפקט רטיבות וחמימות שפחות נראה על צבע לבן.

OPTI-SEAL או המנזרנה יראו מעולים על הרכב.

המלצה נוספת - Auto finesse tough coat - נראה מצוין על כל צבע, במיוחד צבעים בהירים. המלצה חמה. הוא גם קל ליישום ברמה של Optiseal.

עוד אחד - Jetseal של קימיקל גייז, ידו על העליונה בפן העמידות.

פורסם

בחיפוש קצרצר מצאתי את המוצר במחיר לא רע.. שלחתי הודעה למוכר לוודא שהמוצר קיים במלאי ועוד כמה שאלות למטרת וידוא רצינות.

http://www.ebay.com/itm/Collinite-845-Insulator-Wax-Towel-Pad-FACTORY-FRESH-/200508750002?_trksid=p5197.m1992&_trkparms=aid%3D111000%26algo%3DREC.CURRENT%26ao%3D1%26asc%3D14%26meid%3D3666563961960461044%26pid%3D100015%26prg%3D1006%26rk%3D1%26sd%3D200508750002%26

פורסם

בקשר לניגוב- אני משתמש במגבות מיקרופייבר לרצפה שקונים בכל סופר במחלקת הניקיון. המגבת גדולה מאוד ולכן נוחה לשימוש, סופגת מעולה וזולה באופו יחסי.

אם הרכב יחסית מלוכלך עם שכבה עקשנית של אבק, אני קופץ לכל מכון שטיפת מכוניות ומבקש שטיפה טובה אך ורק עם מים. בלי סבון, בלי ניגוב, רק מים בלחץ גבוהה. בד"כ גובים ממני 10-15 ש"ח וזה שווה לי. זה חוסך 90% מהעבודה הקשה. אחרי זה אני חוזר הביתה ומתחיל את הניקיון.

• תוכן חדש...