Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7990 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נסו להוריד את ברנינג ראבר של טיף נידל.

זה אמנם ידליק אתם על להשחית את המכוניות שלכם להפליא, אבל זה גם יכניס אתכם לפרופורציות על "זריקת תחת".

מהמיעוט שכותב בפורום הזה ונוהג במכוניות עם אפשרות "זריקת תחת" אמיתית (קרי : הנעה אחורית) לא היה אחד שנכנס והביע את דעתו.

מי שכן הביע את דעתו היו אנשים שכדי לשחק עם ה"תחת" משתמשים בבלם היד. (או עם העברות משקל...)

דבר נוסף-

זריקת תחת לא עושה שום נזק שלא יכל לקרות במהלך נהיגה מאומצת. לבחור שראה יונדאי אלנטרה נופחת את נשמתה שעקבות "זריקת תחת" - מאוד יכול להיות שהבנאדם האכיל אתכם בשטויות כשסיפר שהאוטו נפגע בגלל זריקת תחת.

המכלולים שאתה אומר שנפגעו (משולשים \ תפוחים \ ציריות ) נתונים בנסיעה רגילה לכוחות גדולים משמעותית מאלה שמופעלים עליהם בזמן זריקת תחת.

פגיעה כמו שאתה מתאר (סדקים בציריות, תפוח שהלך ואולי עיקום של המשולש) כולם הם נזקים נגררים - כלומר אחד מביא לשני, ואני מניח, באחוז מאוד גבוה שמה שאותו בחור עשה זה נסיון לזריקת תחת מעמידה (מה שנקרא גם "פרסה מקוצרת") ותוך כדי סבסב במקום את הגלגלים הקדמיים שלו כשההגה שבור לצד אחד, מה שהפעיל באמת הרבה כוח על הציריה, שבתורה התעקמה וגרמה לשבר של התפוח ולעיקום של המשולשים (זה בהנחה שהבחור לא התעלל באוטו קודם).

בכל מקרה, בזמן זריקת תחת אין שום עומס מוגזם על מכלולי הגלגלים הקדמיים. (אם תיקח שניה ותחשב את העומסים שמופעלים על המכלולים שמחזיקים את הגלגל הקדמי (תושבת, משולשים, ציריות, בולם וכו') בזמן סיבוב רחב ב80 קמ"ש אתה תופתע לגלות שהם הרבה יותר גדולים מהעומסים שמופעלים על אותם מכלולים בזמן זריקת זנב...).

סה טו.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
כמו שכתבתי בהודעות הקודמות...אם תמשיך ככה לזרוק בלי הפסקה את האוטו, האוטו יזרוק בחזרה עלייך, תקרא בהודעות הקודמות מה יכול לקרות, וגם אם פעם הבאה שוטרים יראו אותך עושה את זה אתה יכול לאכול אותה....

עם כל הכבוד מקרה אחד של מכונית שאתה לא יודע מה קרה מלבד הסיפור של הבעלים זו לא הוכחה לכלום. אין ספק שכאשר אתה נוהג חזק תה חושף את המכלולים לעומס מוגבר. בכמה זה מקצר את חייהם אני לא יודע, אני מניח שזה תלוי בתדירות, בחוזק המיכלולים, בסגנון הנהיגה וכו'...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
עם כל הכבוד מקרה אחד של מכונית שאתה לא יודע מה קרה מלבד הסיפור של הבעלים זו לא הוכחה לכלום. אין ספק שכאשר אתה נוהג חזק תה חושף את המכלולים לעומס מוגבר. בכמה זה מקצר את חייהם אני לא יודע, אני מניח שזה תלוי בתדירות, בחוזק המיכלולים, בסגנון הנהיגה וכו'...

תשים לב שלא אמרתי שאחרי פעם אחת זה יגרום לו לנזק, תשים לב שאמרתי שאם הוא יעשקה את זה בתדירות גבוה ופעמים רבות אז זה יגרום לו לנזק חמור.

ותשובה ל-נסיך:

תחשובה שבנהיגה מאומצת המכלול של הגלגלים האחוריים נע בדרך שבה הוא תוכנן, נכון שיש עליו עומס רב אבל הוא בנוי לזה.

בזמן זריקת תחת, הגלגלים נסחפים ל צד נגד הכיוון התנועה המיועד שלהם, כשהמכלול לא בנוי לזה, תחשוב איזה עומס זה, זה עומס שהם לא נתקלים בו בנהיגה מאומצת אבל "רגילה"

פורסם

אוקי אז אחרי שקראתי כמעט את כל השירשור החלטתי להביע דעה קטנה ואני מדגיש שאני מביע

את דעתי.

קודם כל בתור אחד שנהג על לא מעט מכוניות מתוצרת ב.מ.וו יש הבדל גדול בין זריקת תחת עם שימוש

בהנאה אחורית לבין שימוש בבלם היד

כשמשתמשים בבלם היד מופעל יותר לחץ על המתלים האחוריים וזה מזרז את הבלאי שלם

אבל כל עוד הרכב אינו מקבל מכה מאבן מדרכה וכ''ו אז חוץ מקצת בלאי מואץ אין הרבה נזק

(כמובן שגם הצמיגים אבל זה ברור מאיליו ולכן אני משאיר אותם בצד)

עכשיו כשזורקים תחת עם שימוש בהנאה אחורית זה נעשה במהריות קטנות יותר בדרך כלל ממהירות

אפסית ולכן הנזק למתלה קטן יותר אבל למערכת המכאנית (גל הינע, דפרנציאל וכ''ו) יש נזק גדול יותר

בגלל שצריך לגרוס לפריקת עומס יתר (פירפור), וגם הנזק לצמיגים גדול יותר.

לכן יש הבדל גדול בין זריקת תחת עם בלם יד לבין שימוש בהנאה אחורית ואין לקשר בניהן.

נ.ב.

לבחור עם ההונדה סיוויק DX שנת 95: אם אתה רוצה לזרוק תחת עם ההונדה

יש כמה שלבים שאתה צריך לעשות:

1 נסיעה לפחות על 50 קמ''ש

2 סיבוב ההגה

3 הרמת בלם היד חצי שניה אחרי שהתחלת לסובב את ההגה

4 להנות מהרגע

5 להוריד את בלם היד

6 להנות מהרגע

ו... זהוא.

עכשיו אני מזהיר אותך זריקת תחת ללא מיומנות יכולה לגרום לתוצאות חמורות (פגיעה גופני, פגיעה ברכוש וכ''ו)

ולכן כשתבצע את הדברים הללו אך ורק במגרש גדול תסרוק את השטח שלא תתנגש באיזה אבן ותגרום

נזק בטעות לאוטו, והכי חשוב שלא יהיה אף אחד לידך כדי שלא תתנגש במישהוא או באיזו מכונית של חבר

שבא לצפות בך.

אישית הייתי מציע לך לקחת קורס החלקה גם תהנה יותר, גם תהיה יותר רגוע מהבחינה שלא יקרה כלום

לאף אחד וגם לאוטו, וגם תקבל תעודה שאתה סוף סוף יודע איך להרוס לאבא את האוטו בצורה מקצועית.

בכל מקרה רק תיזהר בטיחות היא הכל!

בהצלחה ותודיע לי איך הלך...

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם
תשים לב שלא אמרתי שאחרי פעם אחת זה יגרום לו לנזק, תשים לב שאמרתי שאם הוא יעשקה את זה בתדירות גבוה ופעמים רבות אז זה יגרום לו לנזק חמור.

ותשובה ל-נסיך:

תחשובה שבנהיגה מאומצת המכלול של הגלגלים האחוריים נע בדרך שבה הוא תוכנן, נכון שיש עליו עומס רב אבל הוא בנוי לזה.

בזמן זריקת תחת, הגלגלים נסחפים ל צד נגד הכיוון התנועה המיועד שלהם, כשהמכלול לא בנוי לזה, תחשוב איזה עומס זה, זה עומס שהם לא נתקלים בו בנהיגה מאומצת אבל "רגילה"

תשים לב אתה שבהודעה הזאת אתה מדבר על הגלגלים האחוריים והפגיעה במכלולים בהם בזמן החלקת הסרן האחורי, ובהודעות לפני זה דיברת על נזק לציריה ולתפוחים ביונדאי - שזה משהו אחר לגמרי. אני לא רואה איך זריקות אפילו באמצעות בלם יד ישפיעו ככה על הציריות והתפוחים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
תשים לב אתה שבהודעה הזאת אתה מדבר על הגלגלים האחוריים והפגיעה במכלולים בהם בזמן החלקת הסרן האחורי, ובהודעות לפני זה דיברת על נזק לציריה ולתפוחים ביונדאי - שזה משהו אחר לגמרי. אני לא רואה איך זריקות אפילו באמצעות בלם יד ישפיעו ככה על הציריות והתפוחים.

רוני

נכון,

בשתי ההודעות דיברתי על דברים שונים כאשר פה דיברתי על הסרן האחורי ושם על הציריות ...... שלא סותרים זה את זה. בהתחלה כשראיתי את זה גם לי זה היה מוזר, אבל גם המכונאי הראשי אמר לי שזה בגלל ה"זריקות תחת" והוא ראה את זה כבר כמה פעמים....

פורסם

ובאמת בתור אחד שיצא לי כבר "לחוות" זריקות תחת עם הנעה (ובעיקר הנאה) אחורית וגם קדמית, מן הסתם זה הרבה יותר קל ומהנה בהנאה אחורית,אבל עכשיו ברצינות,חברים,אנשים פה נותנים טיפים וכו' לאיך לבצע זריקות תחת לנהג חדש,אז אם אתם שואפים באמת להגיע עם הפורום לרמה יותר רצינית ולא לרדת לרמה של ערסים מצויים (ואני בת ימי כך שמותר לי לרדת על ערסים :wink: ),עזבו אתכם מהדרכות כאלה,תנו לבחור טיפים איך לשמור על הרכב שלו ויותר חשוב על החיים שלו.

ובתור התחלה,אני ממליץ לא לבצע צלחות\פרסות מהירות\זריקות תחת וכו' אם אין לך מספיק נסיון בנהיגה, תמתין קצת עם "משחקים",תלמד את הרכב שלך והמגבלות שלו,ואז תנסה דברים אחרים,כמובן במקום מבודד ורחב שישאיר לך מספיק מרווח תיקון טעויות.

אל תשכח שגם זריקת תחת פשוטה יכולה להסתיים בהתהפכות ואני לא צריך לפרט יותר מזה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

ותשובה ל-נסיך:

בוא אני רק אתן לך כיוון מענין לחשוב לגביו - זה יסביר לך אגב, למה הטענה שלך לגבי עומס שמופעל על המכלולים השונים בזמן החלקה הוא פחות מהעומס בנסיעה רגילה.

אני מקווה שאתה יודע, (אתה מוזמן לערוך חיפוש במידה ולא..) אבל העומס למעשה נוצר מחיכוך - בין הגלגל לכביש מצד אחד, ובין הגלגל למכלולים שמחזיקים אותו - גוף האוטו.

בזמן נסיעה, מקדם החיכוך בין הצמיג - ולכן גם הגלגל - לבין הכביש שווה לערך מסויים, אבל יותר משהוא שווה לערך מסויים הוא מקדם חיכוך סטאטי

לעומת זאת, בזמן ההחלקה, מקדם החיכוך בין הצמיג לכביש הופך להיות דינאמי וזה כשלעצמו כבר הופך את יחסי הכוחות הפועלים על המכלולים השונים (כשהכוח העיקרי מופעל בגלל אותו חיכוך בין הצמיג לכביש) ללא לרלוונטיים להשוואה בכלל.

דבר נוסף ששווה לציין - כוחות צידיים - אין צורך שהאוטו יסחף על צידו כדי שיופעלו עליו כוחות צידיים, אתה יכול לנסוע בסיבוב, או סתם בשיפוע, ועל הרכב יופעלו כוחות שאינם בקו האורכי של האוטו.

בקיצור, נסיון או לא נסיון של המכונאי שאיתו התעייצת, פגיעה במכלולי תושבות הגלגלים הקדמיים לא יכולה להתרחש בגלל זריקת זנב, וגם לאפגיעה במכלולי תושבת הגלגל האחוריים.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

• תוכן חדש...