Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5004 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום יש ברשותי שברולט קוואליר שנת 2000 מנוע 2.2.

ביום שישי האחרון במהלך נסיעה נדלקה לי נורה של מפלס מים נמוך ישר עצרתי את הרכב בצד ואכן ראיתי כי מים התחילו לנזול לי, ראיתי שזה לא מגיע מאחד הצינורות או מאיזור משאבת מים ולא מאיזור הרדיאטור ישר חשבתי על הרדיאטור חימום פנימי.

לאחר שיחה עם המכונאי שלי ישר גם הוא אמר לי שזה כנראה משם, הוא הגיע אליי ישר וכפיתרון זמני החלטתי לשים פקקים ולנתק את שתי הצינורות שמובילים לרדיאטור הפנימי. מילינו מים חזרה ניקזנו אויר והכל בסדר אין נזילה..אחרי נסיעה של כמה מטרים האוטו התחמם..מעבר לרגיל ודי מהר למה שאני רגיל.

שוב עוצר בצד, הפעם השתמשתי בגרר של הביטוח וגררתי למכונאי שלי.

ביטלנו את הטרמוסטט וכמובן שזה פתר את בעיית התחממות, אך אני לא בראש שקט כי אני יודע שרכב אמור לעבוד עם טרמוסטט תקין.

בנסיעה 100-110 קמ"ש המד חום מגיע לרבע ולא יודע ממנו,ובכל האטה עצירה הטמפ' משתנה..בין הרבע לחצי,לפעמים בחצי לא טמפ' תקינה וקבועה.

הטמפ' שאליה אני רגיל היא 90מע' (חצי סקאלה) באופן קבוע, מלבד פקקים החום קצת עולה מגיע ל95 וונטה נדלקת.

גם עכשיו ללא טרומסטט השארתי את הרכב דולק (20 דק אחרי נסיעה) הגיע ל95 והוונטה נדלקה.

יום רביעי אני שוב חוזר למכונאי להתקין טרמוסטט חדש מקורי ותקין.

מה שהמכונאי אמר לי שבגלל הפקקים,המים לא יגיעו לרדיאטור הפנימי וגם טרמוסטט תקין (לכאורה גם הקודם היה תקין,אמנם ישן אבל תקין) לא יעזור והאוטו ימשיך להתחמם,הוא אומר שבקוואליר כאשר המים מגיעים לרדיאטור חימום פנימי המונע מגיע לטמפ' עבודה.

אמרתי לו שיזמין לי טרמוסטט חדש בכל מקרה שאני רוצה לבדוק את העניין, הוא אומר שיש שתי אופציות או ליסוע בלי טרמוסטט,לא הכי בריא ותקין, או להחליף רדיאטור חימום פנימי לבטל את הפקקים ששמנו ואז הטרמוסטט יהיה אפקטיבי ולא יגרום לבעיות חימום

אני סומך עליו ועל כל מילה שהוא אומר אבל רציתי לשמוע חוות דעת נוספת מאנשים שבאמת יכולים לספק תשובה אמיתית ואמינה.

אז לאחר כל החפירה...

האם כמו שהוא אומר,בגלל הפקקים (רדיאטור חימום פנימי לא תקין) גם טרמוסטט חדש ותקין עדיין יגרום לבעיית התחממות?

האם נסיעה בלי טרמוסטט,ספציפית בדגם הנ"ל, תגרום לנזקים? הטמפ' עכשיו ללא טרמוסטט עומדת בין הרבע לחצי בנסיעה בתוך העיר גם מגיע כמעט לחצי רק מחוץ לעיר במהירות של 80 קמ"ש ומעלה הטמפ' מתחילה לצנוח לכיוון ברבע.

האם בכלליות אין בעיה עם ביטול הרדיאטור חימום פנימי על ידי פקקים?

תודה ושוב מצטער על החפירה.

פורסם

לא הוכל לענות לך לפרטים טכניים אך הוכל לשתף אותך מניסיון אישי על קאווליר שרכשתי

שהגיעה לידי עם חימום פנימי מנותק ( כפי הנראה נותק מהסיבה שציינת),

כשרציתי להחזירו לחיים הצעת המחיר הזולה ביותר שקיבלתי על החלפת רדיאטור פנימי

עמדה על 2000 ש"ח ( 400 ש"ח עלות רדיאטור,כל השאר עבודה).ויתרתי על התענוג.

הפיתרון שהוא ציין הוא הכי שכיח (עיניין של עלות ) בבעיה כפי שאתה מתאר , אך אתה הוא זה שתאלץ להסתדר ללא חימום .

Gn'f'R

פורסם

אין לי בעיה להסתדר ללא חימום, אני שנתיים עם הרכב השתמשתי בחימום אולי פעמיים...העניין הוא אם באמת כדי שהטרמוסטט יהיה אפקטיבי ויגרום למנוע להגיע ולעבוד באופן קבוע בטמפ' עבודה, אני יהיה חייב לסדר את רדיאטור החימום הפמיני..

אני רוצה לשים טרמוסטט חדש וששהרכב יחזור לעבוד בטמפ' עבודה מקורית, אין לי בעיה שלא יהיה חימום ברכב.

פורסם

לא אוטמים את הצינורות עם פקקים !

מנתקים הצינורות מהרדיאטור הפנימי ומבצעים בינהם מעקף ע"י צינור קשיח (בד"כ של מזגן) שמזרים הנוזל בסירקולציה.

ניקוזי אוויר בקוואליר הם דיי "טריקיים" ובד"כ מי שלא מנוסה גורם להתחממות לאחר שטיפל במערכת הקירור.

רצוי מאוד מאוד לקדוח חור בקוטר 2 ממ' בהיקף התרמוסטט (מונע הילכדות בועת אוויר בבית התרמוסטט שמונעת פתיחתו ).

לאחר שממלאים עד הסוף נוזל קירור, מניעים עד להתחממות שהוונטה מופעלת, משלב זה מבצעים ניקוזי אוויר (יש ווינטיל על הצינור המתכתי).

בד"כ הוונטה לא כבית (שלא כמו ברכבים אחרים), מכבים מנוע ונותנים לו להתקרר.

מניעים שוב ומחממים המנוע עד שהוונטה מופעלת, מבצעים שוב ניקוז אוויר.

יוצאים לנסיעה יחסית קצרה ומהירה אבל ללא האצות .

בודקים אם יש צורך בניקוז אוויר (בסבירות גבוה שכבר לא יהיה אוויר)

מוודאים הפעלת הוונטה באמצע התחום שבין ה 1/2 ל 3/4 במחוון, מוודאים כיבוי לאחר ירידת הטמפ' למעט מעל ה 1/2 .

בהצלחה

רענן

פורסם

היי רענן תודה על התשובה המפורטת..ז"א שכל עוד אני ישאיר את הפקקים אכן גם טרמוסטט תקין לא יעשה את העבודה ומכיון שהמים לא מגיעים לכיון הרדיאטור הפנימי?

דבר נוסף באמת אחרי שהורדתי טרמוסטט וביצעתי בדיקה להפעלת הונטה זה הגיע ל95 (בין ה1/2 ל3/4) התחיל לקרר את המנוע חזרה (בלי טרמוסטט אל מתחת לחצי) ושמתי לב שעד שלא כיביתי את האוטו הוונטה לא הפסיקה לעבוד..

מזה אומר. שעדיין יש לי אוויר במערכת?

פורסם
היי רענן תודה על התשובה המפורטת..ז"א שכל עוד אני ישאיר את הפקקים אכן גם טרמוסטט תקין לא יעשה את העבודה ומכיון שהמים לא מגיעים לכיון הרדיאטור הפנימי?

ברגע שאטמת את הצינורות, מנעת סירוקלציה של הנוזל בין שני הצינורות (צינור מוליך וצינור מחזיר מהרדיאטור לשעבר).

תופעת לוואי היא הילכדות אוויר שאותו אתה לא מצליח לנקז בתהליך פשוט.

אוויר זה כול פעם מגיע למערכת ומשגע את התרמוסטט והיוניט חום.

דבר נוסף באמת אחרי שהורדתי טרמוסטט וביצעתי בדיקה להפעלת הונטה זה הגיע ל95 (בין ה1/2 ל3/4) התחיל לקרר את המנוע חזרה (בלי טרמוסטט אל מתחת לחצי) ושמתי לב שעד שלא כיביתי את האוטו הוונטה לא הפסיקה לעבוד..

מזה אומר. שעדיין יש לי אוויר במערכת?

זה אומר שלא ביצעת את ההנחיות המדויקות שכתבתי (ביצוע BY-PASS לצנרת, קדח קטן במעטפת התרמוסטט, כול התהליך הסיזיפי של ניקוזי אוויר).

תדרוש מהמכונאי לבצע כול התהליך ללא קיצורי דרך (אני יודע שתמיד המכונאים יודעים יותר טוב ומתקשים לקבל עצות מהחברה באינטרנט ...)

בהצלחה

רענן

פורסם

שוב תודה רענן על התשובות המפורטות..ביום רביעי אני יהיה אצל. המכונאי להרכבת טרמוסטט חדש ,ביטול הפקקים ויצירת המעקף.

הצינורות שאמרת לי לנתק מהרדיאטור חמיום לטובת המעקף זה אותם 2 צינורות שמתחברים לקיר האש? אליהם הכוונה?

ובעצם מה שאני צריך זה צינור קשיח בצורת U שימשיך את הסירקוסלציה במערכת?

מיום שבת אני בעצם עם הפיתרון הזמני הזה שמחר האוטו לא בתזוזה כלל,"הפיתרון הזמני" הזה עד יום. רביעי לא אמור לגרום לי לבעיות כל עוד הרכב לא מתחמם לי ואין איבוד של מים?

פורסם
שוב תודה רענן על התשובות המפורטות..ביום רביעי אני יהיה אצל. המכונאי להרכבת טרמוסטט חדש ,ביטול הפקקים ויצירת המעקף.

הצינורות שאמרת לי לנתק מהרדיאטור חמיום לטובת המעקף זה אותם 2 צינורות שמתחברים לקיר האש? אליהם הכוונה?

ובעצם מה שאני צריך זה צינור קשיח בצורת U שימשיך את הסירקוסלציה במערכת?

אכן הבנת נכון.

מיום שבת אני בעצם עם הפיתרון הזמני הזה שמחר האוטו לא בתזוזה כלל,"הפיתרון הזמני" הזה עד יום. רביעי לא אמור לגרום לי לבעיות כל עוד הרכב לא מתחמם לי ואין איבוד של מים?

נוזל קירור (אני מקווה שלא מלאת מי ברז) לא אמור להיות חסר.

הבעיה שאם לא ניקזת אוויר טוב, בועת אוויר "אוהבת" להתמקם בבית התרמוסטט וגרומת לו לא לתפקד היטב.

התוצאה בד"כ היא שהוונטה עובדת ללא הפסקה (כמו בהפעלת מזגן) וחום המנוע גבוה ממצב רגיל.

רענן

פורסם

אבל כרגע עד יום רביעי אני גם ככה ללא טרמוסטט בכלל..אז ככה. שאין סיבה שהוא יתחמם כל עוד אין לי איבוד מים..היום בבוקר בדקתי הכל היה בסדר,וכמובן ששמתי נוזל ייעודי של אייסי דלקו ביחס 50:50..

עד יום רביעי שאני יחזור למכונאי אני נוסע עם הפיתרון הזמני של הפקקים ובלי טרמוסטט בכלל..

היום כבר הוא הזמין לי טרמנוסטט מקורי וצינור U...

אז שוב אני יחזור אין בעיה עם נסיעה ככה בימים הקרובים?

תודה רענן

פורסם
אז שוב אני יחזור אין בעיה עם נסיעה ככה בימים הקרובים?

הוונטה נכנסת לעבודה וכבית עם הגעה לאמצע תחום ? אם כן, אין בעיה לנהוג כך.

אם לא, עדיין יש אוויר במערכת ולא רצוי לנהוג כך.

יום טוב

רענן

פורסם

עכשיו בגלל שאני בלי טרמוסטט ועושה נסיעות קצרות אני בקושי מגיע לחצי...

אבל בבדיקה שעשיתי שהשארתי את האוטו מונע הוא עבר את ה90 הגיע לאמצע שבין ה1/2 ל3/4 ואז אכן הוונטה נכנסה לעבודה קיררה את המנוע עד מתחת לחצי...

האם בכל זאת אני יכול להמשיך ליסוע במצב הנ"ל עד יום רביעי/חמישי

פורסם
עכשיו בגלל שאני בלי טרמוסטט ועושה נסיעות קצרות אני בקושי מגיע לחצי...

אבל בבדיקה שעשיתי שהשארתי את האוטו מונע הוא עבר את ה90 הגיע לאמצע שבין ה1/2 ל3/4 ואז אכן הוונטה נכנסה לעבודה קיררה את המנוע עד מתחת לחצי...

האם בכל זאת אני יכול להמשיך ליסוע במצב הנ"ל עד יום רביעי/חמישי

מהתאור שלך, אין בעיה לנהוג כך עד לימים הקרים.

עדיין לא ענית, האם הוונטה גם כבית כשהמחוג מגיע או יורד מ 90 מעלות ?

רענן

פורסם

בפעם היחידה שהוונטה נפתחה הוא ירד למתחת לחצי,,אבל לא כמו שאני רגיל בדרך כלל זה היה יורד לחצי ותאמת שאף פעם לא שמתי לב אם זה נכבה לבד או שאני דוממתי מנוע..הפעם זה ירד אל מתחת לחצי וכיביתי לא בדקתי אם זה נכבה לבד אני יעשה ניסיון נוסף

פורסם
בפעם היחידה שהוונטה נפתחה הוא ירד למתחת לחצי,,אבל לא כמו שאני רגיל בדרך כלל זה היה יורד לחצי ותאמת שאף פעם לא שמתי לב אם זה נכבה לבד או שאני דוממתי מנוע..הפעם זה ירד אל מתחת לחצי וכיביתי לא בדקתי אם זה נכבה לבד אני יעשה ניסיון נוסף

אין לך תרמוסטט לכן הטמפ' יורדת מתחת לחצי.

יותר מזה, אם תרד מירושלים למרכז בלילה, הטמפ' תהיה אפילו פחות מה 1/4 סקאלה.

(זאת הסיבה שלא טוב לנהוג בלי תרמוסטט לאורך זמן. צריכת הדלק עולה ומצטבר פיח בראש)

תוודא רק כיבוי וונטה.

פעולה תקינה של הוונטה (פעולה וכיבוי ) היא מדד חשוב לתקינות מערכת הקירור.

רענן

• תוכן חדש...