Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5006 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עם איזה דיסקים אתם בודקים מערכת שלכם? יש די הרבה דיסקים שונים של כיוונים.

יש לכם המלצות למשהו?

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

Alan Parson

EMMA Official competition disk

Chesky records

בנוסף צרבתי על דיסק טונים שהורדתי בשביל האפליקצייה של JL Audio לאייפון

מוסיקה שלי לרפרנס:

נורה ג׳ונס

דיאנה קרול

Dali CD 1

Dali CD 2 - שניהם מכילים הרבה סגנונות באיכות מעולה

MetallicA S&M

פורסם

זה תלוי על איזה שלב של הכוונים אתה מתכוון.

כוון גיינים בעזרת סקופ למשל למונובלוק - טונים בין 40 ל60 הרץ

כוון גיינים בעזרת RCA - רעש וורוד.

בדיקת מרכוז, ימין שמאל, פאזות, רוחב במה

יש טרקים שבודקים במיוחד את הדברים האלה - אפשר למצוא אותם בדיסקים של EMMA, פוקל (בייחוד פוקל TOOLS), דיסקים של אודיסון

בדיקה של תדרים ספציפיים והחזרים לעבודת איקולציה ממקודת - המשך של טונים לאורך הספקטרום.

ובסופו של דבר מגיעים למוזיקת הרפרנס שאלו הם טרקים שבהם אתה מכיר קטעים היטב שאתה לפחות יודע או איך הם אמורים להשמע או איך אתה אוהב שהם נשמעים לך.

נורה גו'נס.

בן ג'ונסון ואל ג'רו

טרנטמולר ושפונגל למשל לקטעים אלקטרוניים.

פטרישיה בארבר

דיסקים של B&W

קטעים של כלי נגינה קלאסיים - הרביעייה של חואן מנואל - מדהים...Juan Manuel Ceruto

יש עוד המון מוזיקת רפרנס אבל אני בעיקר אוהב להשתמש באלה שציינתי מעלה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לצערי אין לי סקוף. ומאוד מעניין אותי לראות כיוונים בעזרתו ואז לשמוע את התוצעה.

יש לי כמה דיסקים גם, של טונים, בגיקת פאזות,רובב,עומק במה. אבל זה לא רק הדיסקים, צריך לדעת למה לשמוע גם, שפה יש לי בעייה לדעתי

יש לי גם דיסק שהוא מלמד אותנו לשמוע, אני יסביר

נגיד יש לנו טראק, הם לוקחים מחותחים אותו LPF ב60,50,40,30,20,10 הרץ

אותו דבר HPF ב 14K,15K,16K,17K וכו'

כך אנחנו יכולים לבדוק את השמיע שלנו. רק שלא יצא לי לשמוע אותו ברכב ולהתעסק עם זה.

יש גם דיסקים של EMMA , כמה הם תורמים לכיוונים? הרי זה דיסקים לשופטים

ולגבי כיוון גיין, אפשר לכוון אותו נגיד עם רב מודד? ראיתי משהו בנושא של חישוב RMS הכי נמוך בין רמקול ומגבר, נגיד הרמקול 60

ומגבר הוא 70 RMS, אז נקח את 60*התנגדות הרמקול ונוצאי שורש מהתוצעה 60*4 שורש = 15.49 וואלט

מנתקים את הרמקול ובחוטים שמתחברים אליו אשר באים ממגבר צרכים לקבל 15.49 וואלט מקסימלי

כמובן לפני זה HU על 75% וגיין על 0 ומתחילים לכוון.

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

אני מכוון אך ורק בעזרת סקופ.

מודד עם טונים של 45 הרץ לסאב, 1000 הרץ למידבאסים ו5000 הרץ לטוויטרים.

הטונים מונחתים ב-5 דציבל.

קודם מודד נקודת קליפינג של הרדיו דיסק ואז מכוון במגברים.

אני לא מאמין בשיטות האלו של ״לפי האוזן״ או 3/4 ווליום ברדיודיסק.

השיטה של הרב מודד גם עובדת אבל לא מדוייקת, אמנם תיאורתית הספק חלקי התנגדות שווה למתח, אבל בפועל זה לא ככה.

ההספקים המוצהרים לפעמים שקריים, אולי לטובה והרבה פעמים לרעה.

בנוסף לזה בשיטת הרב מודד אי אפשר לדעת אם הסיגנל מהרדיודיסק נקי בנקודת הכיוון.

פורסם

mefisto,

לפי דעתי אין מה לשמוע בדיסק של טונים. אתה צריך RTA. אפילו RTA לא מאופס וללא מיקרופון מדידה (קרי לפטופ או סמארטפון עם מיקרופון מובנה) יגלה לך רזוננס.

אני כרגע עם RTA על אייפון. היתרון שם זה שהתוכנות כבר מגיעות עם איפוס למיקרופון המובנה (לא יודעה מה המצב עם אנדרויד, אני מניח שהמצב יותר בעייתי בגלל ריבוי דגמים/חומרה). ככה שלהתחלה נראה לי שזה בסדר. גם קראתי איפשהו שהתוכנות האלה די מדוייקות בתחום 30 - 10K אולי אפילו תחום יותר רחב.

לגבי דיסקים שרשמתי לך:

Allan Parson - יש שם מלא טונים ואם אני זוכר נכון גם כלים בודדים.

EMMA - כמו שאדי כבר רשם - טוב לבדיקת רוחב/עומק במה. הבעיה שלי שאין לי רפרנס להשוות אליו (מערכת ברמה מקצועית).

Chesky records - שילובי כלים. לא יודע אם לשייך את זה לדיסק בדיקה או רפרנס.

ReZ0,

לא מזמן קראתי שבחנו את הדגמים האחרונים של הרדיודיסקים וברובם רק ב 95 עד 98 % מהווליום התחיל הקליפינג, כך ש 75% נראה לי ערך די בטוח.

לגבי רב מודד - חשבתי על שיטה אחרת ״לעניים״. הקליפינג זה הרי כאשר גובה הגל נחתך. גובה הגל הוא בעצם המתך, כלומר בעזרת וולטמטר, אפשר טאורטית לזהות קליפינג - כאשר אנחנו מגבירים והוולטים לא עולים יותר, זה אומר שאנחנו במצב קליפינג. גם לי אין סקופ זמין. נראה לי כדאי לבדוק את הרעיון, סתם בשביל הקטע. מה אתם אומרים?

פורסם

אני אומר לך שמבדיקות שלי ההצהרה שלך לא נכונה. חצי מהאלפיינים מתחילים להוציא סיגנל מלוכלך כבר ב24 מתוך 36.

פיונירים דין מלוכלכים ב46 מתוך 62.

קלאריונים חדשים 29 מתוך 35.

זה לא 90 אחוז וגם לא 98 אחוז.

פורסם

כוון בסקופ זה דבר שמתבצע לפני היציאה לרמקולים

כוון בעזרת RMA ובעזרת שמיעה זה דבר שמתבצע אחרי שהצליל יוצא מהרמקולים.

שניהם חשובים מאוד!

בזמן שמערכות ומגברים היום נותנים תוצאות טובות מאוד גם בציודים פשוטים, ברגע שהצליל יוצא מהרמקולים זה כבר עולם אחר לגמרי - לא מדעי, לא מדוייק.

כאן כבר מתחילים להתעסק עם תנאי ההתקנה, תנאי הרכב והכוונים מתבצעים לפי תיקוני RTA ביחד עם עבודת EQ, ביחד עם כל שאר תורת הכוונים - נקודות חיתוך, סלופים, פאזות, חיבורי קטבים, זוויות, מיקומים וכו' וכו' וכן - בעזרת טעם אישי ושמיעה.

אז - כוונים ראשוניים זה בהחלט לוודא באופן מדעי שהאוט לא קטום, נקי מעיוותים ואז קביעת כוונים ראשוניים, TC וRTA ומשם מתחיל עולם הטעם האישי שלכם.

לדיסקי בדיקה גם יש חוברת הוראות שמסבירה איך כל דבר ודבר צריך להשמע, מה באמת בודקים ולמה צריך לשים לב - זה לא סתם דיסק לבדיקת המערכת, הוא מבוסס על רעיון שאותו אתם בודקים. אם אתם מצליחים להוריד דיסק מקורי עם צילום של חוברת ההוראות - יש לכם כלי נהדר בידיים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ReZ0, לא אתווכח כי לא מדדתי בעצמי, אבל קראתי את זה כאן (לקח לי זמן למצוא):

http://www.diymobileaudio.com/forum/car-audio-truth-myths-industry-dogma/130351-has-anyone-ever-tested-head-units-voltage-output.html

תוך כדי החיפוש, מצאתי עוד אחד מעניין:

http://www.stevemeadedesigns.com/board/topic/76537-what-volume-headunits-clip-at/

פורסם

השרשיר בSMD ידוע לי, בגללו הלכתי וקניתי סקופ.

ותיבור שם על כל העמודים, אתה תראה שזה לא 90 אחוז בכל המקרים וגם לא 75 אחוז, כל מכשיר זה שונה

פורסם

יש היום הרבה פרוססורים ומכשירים שנותנים לך בקרת קליפינג

למשל - אני משתמש בביט 1 וברכב של אבא שלי יש ביט 10

לשניהם יש תהליך כיול מאוד ברור שעושה בקרת קליפינג ומעבר לכך בזמן פעולה שוטפת אם אתה מביט בממשק של הפרוססור יש לך בקרת קליפינג ONLINE

בצורה כזו אני יודע שהאות שיוצאת אל המגברים שלי היא נקייה.

עכשיו נשאר לוודא עם סקופ שמה שהמגברים מוציאים אל הרמקולים גם כן נקי.

אחרי השלב הזה - אחרי שמצאתי את הTC הנכון, נקודות חיתוך, סלופים ופאזות נכונות

אני מתחיל לעשות יישור בעזרת RTA וEQ ומשם - בעזרת טעם אישי ושמיעה בלבד.

עריכה - אפרופו - שכחתי לציין

בלוויתן יש גם כן בקרת קליפינג פנימית ומקבלים חיווי ישירות על כל ערוץ בזמן שמכוונים גיין אם יש עיוות שמיע או אין.

השימוש היחידי שאני נאלץ לעשות איתו על סקופ חיצוני הוא למונובלוק שלי.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...