Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כמה שאלות בקשר ל- Peugeot 106

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7958 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני יודע שמספר לא קטן מהחברים בפורום מחזיק ב- Peugeot 106 באחת הגירסאות שלה

ואני מאמין שהיא לא רק כלי תחבורה בשבילם אלא גם תחביב, והם דיי מתמצאים בנושא

ובגלל זה אני פונה אליהם כדי שישתפו מהידע, מהדעה ומהנסיון שלהם.

ערכתי חיפוש בפורום כדי למצוא במדויק את ההבדלים בין כל גירסאות ה-106 אבל לא מצאתי תשובה חד-משמעית בנושא או אפילו דבר שמקרב אותי לתשובה.

אני לא ממש מתמצא בדגמים וגירסאות אבל ביינתים אני שמעתי על הגירסאות האלה : XS, XSI , GTI , S16 (ואני בטוח שפספסתי עוד כמה, אני אשמח אם תעזרו לי בזה).

אז, רציתי לדעת מה (כל) ההבדלים בין כל הגירסאות הקיימות (מבחינת שנות ייצור, נפח מנוע, מהירות מקסימלית, גיר, האצה, מספר דלתות, סוג מנוע ועוד . . .)

בעקרון אני הייתי מעדיף שהחברים בפורום יענו לי בקשר להבדלים (ואם אפשר גם הוספת דעה אישית על הגירסה) אבל אם לא תיהיה ברירה אני אשמח לקבל במקום, מקור שאני יוכל למצוא בו את התשובות.

תודה רבה מראש לכל העוזרים. :-)

פורסם

שוב שלום, תודה Drugstore אבל לצערי אני קצת מתקשה לקרוא אנגלית ברמה גבוהה.

יש אפשרות שמישהו יסביר לי או שיתן לי קישור למקום שאפשר למצוא בו את המידע בעברית ?

תודה מראש.

פורסם

מכיוון שאתה מתקשה באנגלית, (ולא בגלל העיניים הכחולותשלך) אתן לך תקציר קטן, מזכרון.

לא בדקתי את הלינק ואם יש לי טעיות - אנא תקנו.

דגם בסיסי - XR או קיד.

דגם מאובזר יותר - XS - (גם עם מנוע 1.6, ויחסי העברה קצרים יותר בגיר).

דגמים ספורטיביים - XSI מנועים 1.4 ו-1.6.

S16 ו-GTI - רכב ספורטיבי מאובזר, מנוע 1.6 16 שסתומים.

ראלי - מנועים 1.3 ו-1.6 8 שסתומים.

לדגמים הספורטיביים 3 דלתות בלבד.

בעניין "גיר, האצה, נתונים ... " - הרכב הזה מוצלח לא בגלל ביצועים יוצאי דופן אלא בגלל איכויות ניהוג מעולות. אלו נתונים שלא מופיעים בטבלאות.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

תודה רבה REZMEL... נתת לי קצת רקע, וזה עזר לי מאוד (בתור התחלה :wink: )

אם למישהו יש מה להוסיף אני אשמח לשמוע.

דרך אגב, איזה גירסה הכי נפוצה בארץ ?

ושמעתי איפשהו שפעם ה-106 הופיעה בטופ גיר ממול מכוניות על.

רציתי לראות את זה כדי ללמוד קצת על ההתנהגות שלה על כביש ובפניות.

איפה אני יכול למצוא את הקטע הזה (לא ב-EMULE בבקשה) ?

תודה מראש.

פורסם

ראיתי את הנתונים, זה בדיוק מה שחיפשתי . תודה רבה לך עומר

וגם קראתי את הכתבה במלואה, והיא מאוד נחמדה, וממנה הבנתי שה- 106 GTI היא מכונית אידאלית וטובה יותר משאר הגרסאות הקיימות. תקנו אותי אם אני טועה .

דרך אגב, באיזה שנים ייצרו את ה-GTI ?

דבר נוסף, רציתי לשמוע גם דעות של אנשים שנהגו ב- 106, או שיש בבעלותם אחת כזו.

רציתי לשמוע על צריכת הדלק שלה, ובכלל ... ההרגשה בזמן הנסיעה, שליטה ברכב, התנהגות על הכביש (במצב יבש ובמצב רטוב).

נ.ב

אם מישהו יוכל לענות על שתי השאלות שרשמתי בהודעה הקודמת אני אשמח.

תודה שוב למגיבים, זה מאוד עוזר לי, כבר תקופה ארוכה שאני מחפש את המידע הזה.

פורסם

לי יש 106 XS 1.4 . אוטו נהדר, אמין מאוד ומהנה לנהיגה. אני לא משתולל איתו ולא עושה נהיגות ספורטיביות אז הידע שלי עליו מוגבל לנסיעות "רגילות".

המנוע שקט מאוד, לא כמו היפניות שישר הסל"ד קופץ והאוטו מתחיל לצרוח. אתה יכול לנסוע K150 בלי להרגיש שום דבר מיוחד ובסל"ד לא גבוה במיוחד (יותר מזה לא ניסיתי). יש לי אותו שנתיים וחצי וקניתי אותו יד רביעית. אין בעיות אלקטרוניקה כמו באירופיות אחרות. ההגה כוח, חלונות חשמל, ושאר המערכות פועלות בלי תקלות. בעצם, יש בעיה אחת: הנורית אזהרה של הכרית אוויר מהבהבת. זה ככה כבר שנה והבנתי שהתיקון יקר.

חוץ מזה, הטיפולים שהשקעתי בה זה דברים רגילים: החלפת מצבר, בלמים, קלאץ', צמיגים, ורדיאטור שהתקלקל. ממליץ מאוד!

בעיה מוכרת בדגי הספורט של ה106: רובן ככולן "שחוטות". אנשים קונים אותן בשביל להשתולל במיוחד הצעירים והתוצאה זה אוטו גמור עם הרבה תאונות. אם אתה לא מתעקש על דגם ספורטיבי, לך על הXS.

עוד דבר אחד: צריכת דלק בכביש פתוח (נסיעות לאילת וכו') 15 ק"מ לליטר. נסיעות עירוניות זה משתנה כמובן במצב הפקקים בין 12-15.

פורסם

דבר ראשון, user32 תודה על התגובה.

בעתיד (הרחוק) אני מתכנן לקנות את 106 (באחת מהגרסאות) , אני רק מקווה שאני יוכל למצוא אחת במצב טוב, ועם שאסי נקי . אני אישית מתעניין במכונית הזאת לא כדי להשתולל בה אלא כדי להנות, היא נראת מכונית קטנה ולדעתי העיצוב שלה ממש יפה, במיוחד של ה-3 דלתות, מאז ומתמיד אהבתי את המכונית למרות שלא ממש יצא לי להכנס לעומק (מפרט טכני וביצועים), פשוט אהבתי את המראה הספורטיבי שלה, לא צועק מידי, אבל גם לא פשוט מידי.

אשמח לשמוע דעות של עוד אנשים שנהגו באחד הדגמים (בעיקר הדגמים הספורטיביים)

ואשמח לקבל גם התייחסות לשאלות הקודמות שלי.

פורסם
לי יש 106 XS 1.4 . אוטו נהדר, אמין מאוד ומהנה לנהיגה. אני לא משתולל איתו ולא עושה נהיגות ספורטיביות אז הידע שלי עליו מוגבל לנסיעות "רגילות".

המנוע שקט מאוד, לא כמו היפניות שישר הסל"ד קופץ והאוטו מתחיל לצרוח. אתה יכול לנסוע K150 בלי להרגיש שום דבר מיוחד ובסל"ד לא גבוה במיוחד (יותר מזה לא ניסיתי). יש לי אותו שנתיים וחצי וקניתי אותו יד רביעית. אין בעיות אלקטרוניקה כמו באירופיות אחרות. ההגה כוח, חלונות חשמל, ושאר המערכות פועלות בלי תקלות. בעצם, יש בעיה אחת: הנורית אזהרה של הכרית אוויר מהבהבת. זה ככה כבר שנה והבנתי שהתיקון יקר.

חוץ מזה, הטיפולים שהשקעתי בה זה דברים רגילים: החלפת מצבר, בלמים, קלאץ', צמיגים, ורדיאטור שהתקלקל. ממליץ מאוד!

בעיה מוכרת בדגי הספורט של ה106: רובן ככולן "שחוטות". אנשים קונים אותן בשביל להשתולל במיוחד הצעירים והתוצאה זה אוטו גמור עם הרבה תאונות. אם אתה לא מתעקש על דגם ספורטיבי, לך על הXS.

סלח לי אם כל הכבוד אבל מזה השטויות האלו......

לי יש ראלי 98 הרכב אצלי שנה וחצי בערך (עשיתי עליו כבר 37K ק"מ) ואין לי ולא היתה לי תקלה אחת . אני מפנק את האוטו בטיפולים שוטפים ובחומרים הכי איכותיים שיש גם הדלק הוא אך ורק 98\9 .

הרכב אוכל בממוצע (נסיעה חזקה מידיי פעם מזגן וגם רגילה בתוך העיר 1\10.7) אני בודק בכל מילוי וזה הממוצע.

הרכב מדהים לדעתי הוא קטן זריז חסכוני ומאוד מאוד אמין (אפילו שזה נוגד את כל מה שחשבתם)...

אם אתה רוצה הנאה צרופה בפינוקים קנה את הGTI. אם אתה רוצה נהיגה נטו קנה את הראלי. אם אתה סתם רוצה 106 חמודה ונחמדה קנה XS . בכל הדגמים אני ממליץ על דור שני ולא על דור 1 עקב ניסיון ממקורב (ניסיון רע לצערי...).

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם
סלח לי אם כל הכבוד אבל מזה השטויות האלו......

לי יש ראלי 98 הרכב אצלי שנה וחצי בערך (עשיתי עליו כבר 37K ק"מ) ואין לי ולא היתה לי תקלה אחת . אני מפנק את האוטו בטיפולים שוטפים ובחומרים הכי איכותיים שיש גם הדלק הוא אך ורק 98\9 .

הרכב אוכל בממוצע (נסיעה חזקה מידיי פעם מזגן וגם רגילה בתוך העיר 1\10.7) אני בודק בכל מילוי וזה הממוצע.

הרכב מדהים לדעתי הוא קטן זריז חסכוני ומאוד מאוד אמין (אפילו שזה נוגד את כל מה שחשבתם)...

אם אתה רוצה הנאה צרופה בפינוקים קנה את הGTI. אם אתה רוצה נהיגה נטו קנה את הראלי. אם אתה סתם רוצה 106 חמודה ונחמדה קנה XS . בכל הדגמים אני ממליץ על דור שני ולא על דור 1 עקב ניסיון ממקורב (ניסיון רע לצערי...).

עומר, האמת...

כמה אנשים מטפלים בראלי שלהם עד כדיי כך כמוך?

אחת הסיבות (העיקריות) למה הראלי שלך כ"כ אמינה היא מכיוון שקנית אותה במצב שהוא לא פחות ממ-ד-ה-י-ם (כמה ק"מ קנית? 65K?), ושמרת עליה בצורה באמת יוצאת דופן.

גם הראלי שלי הייתה אמינה מאוד יחסית בשנתיים שהייתה אצלי, אבל רוב ה 106 הן לא אמינות במיוחד. בטח שלא "מאוד מאוד". ע"ע רחלי.

אגב,

אם אפשר לדעת, למה קפצת על הנושא הזה של האמינות? הבחור שציטטת, "user 32" ,לא ציין שה 106 לא אמינה, אלא פשוט ציין שהיו לה רק בעיות רגילות כמו שיש בכל אוטו (קלאץ', צמיגים, מצבר). בנוסף על כך הוא טען שהן שחוטות מבחינת תאונות על ידי צעירים, דבר שלא קשור לאמינות.

blue eyes,

אם אתה מעוניין ברכב ספורטיבי אז הראלי או ה GTI יתאימו לך. מה שתיהיה במצב טוב יותר. שתיהן נדירות מאוד. אם אתה רוצה רכב בשביל להגיע ממקום למקום אני לא בטוח שה 106 היא הגירסה המומלצת ביותר. אפשר לשקול גם פיאסטה וכד'.

בהצלחה.

Back to the original - NC again.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7958 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...