Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עלות החלפת צנרת במקלחת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5048 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהנחה וכל הצנרת חשופה לעין (צנרת ברזל), כמה אמור לעלות ההחלפה של הצנרת?

כמה עולה מטר צינור?

כל בעלי המקצוע אומרים שזה יעלה 20 30 אחף ש"ח ואני לא מבין למה אם כל עבודת הפרוק כבר נעשתה ונשאר רק להבריג החוצה את הצינור הישן ולהבריג במקומו אחד חדש.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

המחיר נשמע מופרז, אני מניח שהכוונה לשיפוץ כללי של המקלחת כולל חיפוי, כלים סניטריים וריהוט, וכנראה גם רווח נאה לשיפוצניק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא, זה המחיר ששמעתי רק בתור עלות הצנרת פלוס עבודת ההחלפה בלבד (בלי לפרק ולבנות מסביב)

יש שם לא יותר מ-10 מטר רץ של צנרת בקירות, וכל הצנרת הזאת כבר חשופה וכל מה שנשאר זה להבריג את הישן החוצה ולהבריג חדש פנימה.

אם כבר בעניין, יש לי 2 קירות בצורת ר במקלחת, בדקתי עלות מקלחון והוצע לי המקלחון הבא.

מקלחון מזכוכית חלקה (ללא חיספוסים וכאלה) 8 מ"מ כאשר 2 קירות הזכוכית הם גם הדלתות וזה יושב על צירים ללא משקוף. פלוס ידיות כפולות (פנים וחוץ). כל המתכות מנירוסטה.

3400 ש"ח לפני מע"מ. זה מחיר סביר?

בנוסף במקלחון אחר שצריך לעשות לו רק דלתות בלבד כשכל המפתח הוא 80 ס"מ, רצו 2700 ש"ח לפני מע"מ. נראה לי מחיר מופרז אבל אני לא בעניין ולכן אם יש פה אנשים שמבינים אני אשמח לדעת.

in the face

with a chair

פורסם

בוא תפרט מה אתה רוצה, כי השאלה שלך שקולה ל"אני רוצה להחליף רכב ברכב אחר ואמרו לי שאני צריך להוסיף לפחות עוד 200 אלף שקל".

סביר להניח שכרגע יש צנרת ברזל שאותה אתה רוצה להחליף.

אתה מעוניין להחליפה בצנרת SP או פקסגול ?

אתה מעוניין בעבודה יסודית או רק להחליף כמה צינורות בקירות ?

אתה מעוניין להחליף צינור ברזל בצינור ברזל ? (אם כן, למה ?)

אתה מעוניין בהזזה של נקודות ?

איזה צנרת יש ביתר הבית ? (גם ברזל ? או שכבר הספקת להחליף חלקים גם שם ?)

ובכלל, למה אתה לא מבטל כליל את הצנרת הנוכחית ומשחיל צנרת פקסגול דרך הרצפה עם מרכזיה נורמלית ?

בנוגע למקלחון: מקלחון CUSTOM MADE אצל איש זכוכית\אלומיניום\WHATEVER זה סיפור יקר. כדאי לקחת עוד הצעות מחיר.

בגדול, אם מבחינת מידות הכל אצלך סטנדרטי - בדוק את המקלחונים ה"סטנדרטיים" שיש בחנויות לאביזרי אמבטיה וגם בחנויות עשה זאת בעצמך. המחירים: החל מ 500 שח לפשוט ביותר (והנפוץ ביותר, כזה ש ACE והום סנטר עושים עליו מבצע כל שני וחמישי) ועד...השמיים הם הגבול.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מה שקורה כרגע זה שהמקלחת הרוסה לגמרי. אין קרמיקה בקירות ואין קרמיקה ברצפה ולמעשה כל החול יצא החוצה. בנוס, כדי לעשות שינוי בנקודות, הוא חשף את כל הצנרת בקיר כדי לחתוך את הצינור איפה שצריך.

מה שעושים שם זה מבטלים מקלחון, במקומו שמים את הכיור עם הארון והמראה אז עושים שינויים שם בנקודות (יש שם אינטרפוץ פלוס מים קרים אחד, אז מבטלים את המים הקרים ואת האינטרפוץ מורידים לגובה הארון כדי שתחבר לברז בכיור).

את האסלה מזיזים לאיפה שהיה הכיור הישן ככה שגם את הנקודה שלה מזיזים

והאמבטיה יצא ועל חצי מהגודל שלה יהיה מקלחון חדש וגם שם יש הזזת נקודות.

הצנרת כרגע ברזל וחיצונית נראית טוב כולל הספוג שמחפה אותה במצב מושלם ואינו מתפורר. את כל ההזזות של הנקודות השיפוצניק עושה בצורה של קיצור צינורות עד למיקום החדש ושם דוחף את הנקודה החדשה.

במצב הנוכחי הוא אומר שיעלה עוד הרבה כסף להחליף את הצינורות עצמם, ולי זה נשמע הזוי מידי המחירים שציינתי בהודעה הראשונה.

אם מחליפים לפלסטיק, כמה אמור לעלות כ-10 מטר צנרת? איפה שמים את המרכזיה בבית ללא הכנה לזה? זה בקומה העליונה בבית פרטי.

מה זאת אומרת עבודה יסודית או רק להחליף את הצינורות? הכל ממילא הרוס במקלחת...

in the face

with a chair

פורסם

אם מדובר בדירה שלך - החלף את הצנרת. כך תאפס את השעון עד השיפוץ הבא, בעוד כמה שנים. הכ הוא שאם פותחים את הקירות מחליפים את הצנרת כיון שאחרת תגיע לפתיחה חוזרת של הקירות מהר מאוד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בשיפוץ אמבטיה, כאשר מתעסקים עם צנרת ברזל, נהוג להחליף את כולה לפלסטיק (SP או פקס).

טרם נתקלתי בקיצורי דרך בנושא, על אחת כמה וכמה אם מדובר בבעל מקצוע שמכבד את עצמו ונותן אחריות - וכבונוס חושב 2 צעדים קדימה.

למיטב ניסיוני (אומנם לא 30 שנה בענף, אבל שיפצתי כבר כמה אמבטיות בחיי וגם נתקלתי בהצעות מחיר של מתחרים וכד'), אין דבר כזה שמדברים על שיפוץ אמבטיה עם צנרת ברזל ולא מחליפים אותה בחדשה מ SP או פקס.

עלות הצנרת זניחה לגמרי, העבודה זה כל הסיפור וכמובן למצוא את החיבורים (יש מקרים שקל מאוד לאתר את הצינורות כי הם עוברים דרך דלת הכניסה לאמבטיה, אך יש מקרים שהצינור יכול להגיע מקיר שגובל בחדר שינה או משהו, ואז זה יותר בעייתי לבצע חיבור אמין). מי שאמר לך 20-30 אלף רק על אינסטלציה כנראה מנסה לרמות אותך או להוריד אותך מכל הסיפור הזה.

ב 20-30 אלף משפצים אמבטיה כדת וכדין עם אינסטלציה (ללא סניטריה כמובן) ועם הזזת נקודות וכד'.

אגב, גם אם אין אפשרות למצוא מקום למרכזיה, כבר נתקלתי במקרים שפשוט שמו מפצל ("חנוכיה"\"מרכזיה") בכניסה לחדר האמבטיה מתחת לכמה האריחים הראשונים, ובמקרה של תקלה אין מנוס מלהרים 2 אריחים בכניסה לאמבטיה (אבל לפחות לא צריך להרוס את כל האמבטיה בשביל תקלה שעלולה לצוץ).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ברמת העיקרון המחיר הוא פר נקודה שהכוונה היא צינור מים חמים צינור מים קרים + ניקוז.

לנקודה של מדיח או מכונת כביסה מחייבים חצי נקודה.

עלות נעה סביב 1200-1500 ש"ח לצנרת SP לחיצה.

חשבון פשוט מעריך את העבודה אצלך ב כ 6000 ש"ח +-.

פורסם

כנראה שהיתה אי הבהנה ביני לבין השיפוצניק, הוא התכוון שיעלה הרבה כסף להחליף צנרת ממצב 0, ובכל מקרה הוא מחליף לי את כל הצנרת כלול במחיר.

נו, לפחות הוא לא ניצל הזדמנות לתקוע עוד כמה אלפי שקלים להחלפה של הצנרת.

עכשיו השאלה היא מה יותר טוב, SP או פקס?

in the face

with a chair

• תוכן חדש...