Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5073 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מקרה שקרה:

http://www.galiwords.com/Show_Chosen.asp?DynamicContentID=79158

יש למישהו הסבר?

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

לא נראה לי הגיוני, מטען של פלאפון סלולרי מוציא מתח של 5V וזה לא משפיע על גוף האדם בשום צורה אני חושב שזה אפילו לא מורגש.

התופעה שהוא מתאר שם זה נשמע כאילו האדם הזה טיפס על עמוד מתח גבוה והתחשמל ממנו.

פורסם

אני מנחש שאם יש תקלה במטען שמגשרת 220 דרך המינוס בתאוריה זה אפשרי.

פרקטית קצר כמו שתיארתי ישרוף את החוטים שמובילים מהמטען לטלפון תוך עשירית השנייה(הם לא מיועדים להעביר 220V) סוג של פיוז טבעי.

אודי A4

דימה.

פורסם

יצא לי לחטוף מכת חשמל כשאייפון היה מחובר למטען סיני זול.

לא היה נעים, אך גם לא נראה לי שהיה מסוכן.

פורסם

לא חושב שזה חשמל סטטי, כי זה קרה יותר מפעם אחת ורק כשהטלפון הוטען עם המטען הסיני הזול.

בנוסף, קרה לי משהו דומה כשחיברתי ליציאת אזניות של האייפון חיבור למערכת, שעובר דרך מפצל סיני זול(שם יכול להיות שזה נבע ממיר INNOVA שמחובר ליציאה אחרת במפצל וגם מחשמל)

בשני המקרים הפחת לא קפץ

פורסם

בשלוש מילים:

מקרה שלא קרה.

אם זה היה אמיתי אז היו נותנים פרטים בסיסיים כמו שם הקרבן, תאריך האירוע, שם בית החולים בו הוא נפטר וכו'.

סתם מכתב שרשרת טיפוסי.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
אני מנחש שאם יש תקלה במטען שמגשרת 220 דרך המינוס בתאוריה זה אפשרי.

פרקטית קצר כמו שתיארתי ישרוף את החוטים שמובילים מהמטען לטלפון תוך עשירית השנייה(הם לא מיועדים להעביר 220V) סוג של פיוז טבעי.

חוחיחשלי זה לא מדוייק

תלוי באיזה אמפר

אין שום בעיה להעביר 220 ויותר על גידים ממש דקים של עשיריות המילימטר

למשל שוקרים/פלאשים, אלפי ועשרות אלפי וולטים על גיד מצחיק

כמו כן לא חייב להיות גישור מ ה 220ac ליציאה של הטעינה כדי להתחשמל

מספיק שהשנאי הוציא פיק ב DC (שזה עוד יותר מסוכן להתחשמלות מ AC)

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

נכון, אבל אני התיחסתי למקרה הספציפי, אני מנחש שהגוף שלך בזמן התחשמלות יצור מספיק התנגדות בשביל שתווצר צריכה מספיקה לשריפת החוט.

אני מאמין ש2-3 אמפר אמור להספיק למטרה.

תקן אותי אם אני טועה כמובן, עדיין אני לא חשמלאי :)

גוף הטלפון מבודד והחלקים החסופים תמיד הערקות למיניהם.

אודי A4

דימה.

פורסם

בשני המקרים הפחת לא קפץ

פחת קופץ כשיש הפרש בין הזרם בפאזה לזרם באפס. מכאן שלא התחשמלת ממתח הרשת אלא ממטען סטטי או איזה מתח מושרה.

חוחיחשלי זה לא מדוייק

תלוי באיזה אמפר

אין שום בעיה להעביר 220 ויותר על גידים ממש דקים של עשיריות המילימטר

למשל שוקרים/פלאשים, אלפי ועשרות אלפי וולטים על גיד מצחיק

המגבלה של עובי חוט היא על הזרם. ככל שהחוט דק יותר, התנגדותו עולה, ויותר הספק (חום) יפול עליו בזרם נתון, עד לזרם התכה.

דוקא כשהמתח מאוד גבוה, די בזרם נמוך כדי להעביר את ההספק. קווי רשת החשמל הראשיים משתמשים במתחים גבוהים כדי להקטין את ההפסדים על הקוים. מצד שני, רתכת פועלת במתח של כמה וולטים, אבל בזרם של מאות אמפר, ולכן נדרשים כבלים עבים בהתנגדות נמוכה. כנ"ל כבלים להתנעה.

:turn-l:
פורסם

קורה לי לפעמים עם האייפון שהוא בחשמל ואני מדבר, אני מרגיש כמו "עקיצות" כאלו..

וקרה לי לא פעם שנגעתי באייפון שהיה מחובר למטען (ספציפית באותה הפעם לא מקורי) וקיבלתי זרם בריא..

אז אפשרי - זה אפשרי .. לא יודע אם בקטע של חישמול רציני (ממסר פחת ?) אבל בהחלט אפשרי לקבל איזה זרם נחמד

פורסם
פחת קופץ כשיש הפרש בין הזרם בפאזה לזרם באפס. מכאן שלא התחשמלת ממתח הרשת אלא ממטען סטטי או איזה מתח מושרה.

המגבלה של עובי חוט היא על הזרם. ככל שהחוט דק יותר, התנגדותו עולה, ויותר הספק (חום) יפול עליו בזרם נתון, עד לזרם התכה.

דוקא כשהמתח מאוד גבוה, די בזרם נמוך כדי להעביר את ההספק. קווי רשת החשמל הראשיים משתמשים במתחים גבוהים כדי להקטין את ההפסדים על הקוים. מצד שני, רתכת פועלת במתח של כמה וולטים, אבל בזרם של מאות אמפר, ולכן נדרשים כבלים עבים בהתנגדות נמוכה. כנ"ל כבלים להתנעה.

נכון

ולהמחשה נוספת: נניח (אבל נניח) שחוט כזה דק של מטען ישרף ב1A@220v

דיי ב60 מילי אמפר להתחשמל במתח כזה

אז עדיין יש סיכוי להתחשמלות ראויה טרם ישרף החוט

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תוכן חדש...