Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5087 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
dannino, כמו שגם עניתי לחן ג., כניראה שהייתי בשטח מת שלה. לצערי יש נהגים פשוט לא מספיק אחראיים, אני גם לא בטוח שהגברת בכלל הבינה מה היא עשתה על הכביש. מאחורי היה רכב ששמר מרחק לא מספיק גדול ממני, כך שאם הייתי בולם בלימת חירום ובכל מקרה הייתי נכנס בדלתות של הרכב שחתך אותי, יש גם סיכוי טוב שהייתה נגרמת תאונת שרשרת כי זה כביש מהיר בנתיב שמאלי שהצטברו בו רכבים כי משאית כלשהי עברה לנתיב האמצעי כדי לעקוף משאית אחרת. רוב הנהגים עברו נתיב בזמן כדי לעקוף את המשאית, חלק האיטו ונשארו בנתיב, לנהגת הזאת כניראה נפל האסימון מאוחר והיא החליטה לעקוף את המשאית בכל מצב. היא גם עברה נתיב בצורה מהירה מאוד - ממש קפצה לנתיב שלי, כניראה מתוך חשש שלא יאפשרו לה להכנס.

אני מודע לכל התופעות האלה כי גם אני נוהג ביומיום. מטריד אותי שאין אכיפה דווקא בדברים כאלה שיכולים להרוג אותנו.

פורסם

המטרה בהודעה הזאת היא לא למתוח ביקורת, אלא רק לגרום לכל מי שקורא את זה להפיק את הלקחים הנכונים:

כנראה שהייתי בשטח מת שלה.רוב הסיכויים שזה באמת היה שטח מת במראות שלה, כך שאפילו אם היא טרחה להסתכל במראה יש מצב שלא ראתה אותי. אבל אם הייתה מסובבת מעט את הראש וזורקת מבט הצידה לפני העקיפה כנראה שהיא לא הייתה גורמת למצב מסוכן הזה.

הפתרון: לא לשבת לנהגים אחרים בשטח המת - או שמתמקמים ממש לידו או מאחוריו. במיוחד יש להיזהר בצד ימין ולכן רצוי במידת האפשר לא לעבור מצדן הימני של מכוניות אחרות. במקרה של משאיות יש להימנע מכך באופן גורף.

ואיך אנחנו לא "נפספס" רכבים אחרים? כיוון מראות נכון וזריקת מבט זריז לצדדים (לא לאחור!), בדיקה תדירה של המראות ושמירה על הימין - אלו רק חלק מהצעדים שאפשר לנקוט כדי שלא נפספס אפילו קטנוע קטן.

מאחורי היה רכב ששמר מרחק לא מספיק גדול ממני, כך שאם הייתי בולם בלימת חירום ובכל מקרה הייתי נכנס בדלתות של הרכב שחתך אותי, יש גם סיכוי טוב שהייתה נגרמת תאונת שרשרת כי זה כביש מהיר.

רכב קרוב מאחורה - יש לשמור מרחק גדול יותר מלפנים/לנסוע לאט יותר. כמו כן, יש לתכנן "נתיב מילוט" למצב כזה כך שיהיה אפשר לזוז הצדה לשטח פנוי בנתיב הסמוך או בשוליים כדי למנוע פגיעה. כמו כן, ניתן לסטות לנתיב ריק או שוליים פנויים גם בזמן בלימת חירום אם נאלצים לבלום ויש סכנה מאחור.

אם הייתי בולם בלימת חירום ובכל מקרה הייתי נכנס בדלתות של הרכב שחתך אותי, יש גם סיכוי טוב שהייתה נגרמת תאונת שרשרת כי זה כביש מהיר בנתיב שמאלי שהצטברו בו רכבים כי משאית כלשהי עברה לנתיב האמצעי כדי לעקוף משאית אחרת. רוב הנהגים עברו נתיב בזמן כדי לעקוף את המשאית, חלק האיטו ונשארו בנתיב, לנהגת הזאת כניראה נפל האסימון מאוחר והיא החליטה לעקוף את המשאית בכל מצב.

לקח: יש לצמצם את כמות מעברי הנתיבים. צריך להתייחס למעבר נתיב כמו לעקיפה - גם אם אנחנו ממש צריכים לעקוף, כדאי שנשאל את עצמנו אם אנחנו חייבים לעקוף עכשיו. האם אי אפשר להמתין עד שהנהג ממול ירד בירידה הבאה או יפנה? האם אנו מתקרבים לקראת האטה או עצירה (צומת, עומס) שיהפכו את העקיפה ללא משתלמת? האם אולי יש מקום טוב יותר לעקיפה בהמשך?

היא גם עברה נתיב בצורה מהירה מאוד - ממש קפצה לנתיב שלי, כניראה מתוך חשש שלא יאפשרו לה להכנס.

עוד לקח חשוב: החלטת בכל זאת לעבור נתיב? תמיד תעבור בזוית הכי קהה שאפשר ותנצל כל מטר של אספלט מלפנים ולצדדים כדי לבצע מעבר נתיב "ארוך" ככל האפשר. זה מאוד עוזר להיכנס בלי לגרום להפרעה או סיכון וגם מאפשר לבדוק את המראות עוד כמה פעמים תוך כדי מעבר הנתיב כדי לוודא שהכל ריק.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חן ג., תודה על עצותיך המועילות. אתה מאוד צודק. הבעייה שלא כל הנהגים נוהגים בצורה כזאת. למשל בסיטואצייה הזאת הנהג שהיה מאחורי לא שמר מרחק מספיק גדול ביחס למהירות (אני כל הזמן סורק מראות והיה לי ברור שאם אני אבלום בלימת חירום הוא יכנס בי - במראה הפנימית ראיתי רק את הפנסים שלו, אפילו לא לוחית רישוי שלא לדבר על גלגלים). למעשה הרוב לא יודעים לנהוג, אלא במקרה הטוב לתפעל את הרכב בלבד, אין לאנשים ראייה מרחבית או התחשבות ברכבים לפי הסוג שלהם (למשל אנשים נדחפים ממש מתחת לגלגלים של משאיות איפה נהג משאית לא רואה כלום, כאשר היה לי רכב שטח היו מקרים שגם לי ממש נדחפו מתחת לגלגלים).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...