Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5087 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום הרבה אנשים נהגו בצורה מסוכנת, כניראה בגלל שינויים במזג האויר. מישהי כימעט נכנסה בי כאשר עברה נתיב בלי להסתכל במראות, זה כבר לא ניקרא שהיא חתכה אותי כי היא עברה נתיב כאשר הייתי עם החזית בחצי רכב שלה. בראייה צידית ראיתי שהיא אפילו טרחה לאותת. זה קרה בכביש מהיר.

כאשר מאוחר יותר חלפתי בנתיב אחר לידה ראיתי שהיא תופסת הגה ממש חזק בשתי הידיים באיזור השעה 11 ו1. באותו זמן היא דיברה עם נוסעת שישבה לצידה (כמובן שבהמשך הדרך היא נסעה לאט בנתיב הכי שמאלי מבין השלושה).

הרבה זמן לא נתקלתי בסיטואציות כאלה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
היום הרבה אנשים נהגו בצורה מסוכנת, כניראה בגלל שינויים במזג האויר.

"הכבדה בעומס החום" ועלייה של 3 מעלות, כשאחוז גבוה של הרכבים ממוזג הן לא סיבה מוצדקת לנהיגה מסוכנת ולא נכונה.

המשפט שאתה כותב הוא עצוב, כי הוא נותן לגיטימציה לנהיגה חסרת אחריות.

לנהוג נכון זה כמו מכבי תל אביב- בחורף, בקיץ, בסתיו ובאביב.

חלאס עם התירוצים המטופשים האלה. הגיע הזמן שאנשים יבינו שאין שום תירוץ לנהיגה הדפוקה שלהם.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
אין לי שום קשר לתאונה צילמתי כי הנזק היה כבד

אלה מכוניות מודרניות, אזור הקריסה בחזית הוא שברירי ונראה כמו אחרי פצצה גרעינית אפילו מתאונה די שולית.

צריך לזכור שאם זה גרם לנוסעים לצאת מהרכב אפילו בלי פגיעה קלה ביותר, אז הוא עשה את שלו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
לנהוג נכון זה כמו מכבי תל אביב- בחורף, בקיץ, בסתיו ובאביב.

אתה בטח יודע שבעונות האחרונות הם לא משהו. אז אולי בכל זאת זה לא קשור למזג אויר?

המשפט שאתה כותב הוא עצוב, כי הוא נותן לגיטימציה לנהיגה חסרת אחריות.

שום דבר לא נותן ליגיטימצייה לנהיגה חסרת אחריות. אבל צריך להבין את הסיבה למה בימים מסויימים אנשים נוהגים בצורה מסוכנת יותר ולהערך בהתאם.

אנשים לא צריכים תירוצים כדי לנהוג בצורה מסוכנת. היום למשל רוכב קטנוע מול עיני כימעט דרס שני הולכי רגל. אני עצרתי לפני מעבר חצייה כדי לאפשר להולכי רגל לחצות. הכביש הוא נתיב אחד. עמדתי בערך 10 שניות והולכי רגל כבר כימעט חצו כאשר רוכב קטנוע עקף אותי מימין ישר על הולכי רגל (ראוי לציין שזה כביש חד סיטרי במקום הזה ואין שוליים, הרוכב עקף אותי במרווח קטן מאוד). הולך רגל השני שעוד היה על מעבר החצייה הספיק לקפוץ למדרכה, רוכב אפילו לא האט.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אאוץ', נקווה שאף אחד לא ניפגע...

ד"א- גם לי קרה היום שנהג יצא לתוך הצומת שהייתי בה בלי לשים לב אלי בכלל. בלי הצפירה שלי הוא היה פשוט ממשיך ישר אלי.

פורסם

מעניין, הפונטו ממש התפרקה ודווקא דלת - שזה סך הכל דק וסופר רגיש כביכול, בקושי נפגעה! עכשיו זה מעלה לי את השאלה, כמה שוקלת דלת ממוצעת ברכב בטיחותי ?

פורסם

הפונטו פגעה עם החלק הקדמי שאמור לקרוס ולספוג את האנרגיה.

הדלת היא חלק מכלוב הנוסעים ומכילה בתוכה גם מוטות ולכן סביר שתפגע פחות.

פורסם

בדיוק. מתקבל מאוד על הדעת שלו המצב היה הפוך היית צריך לשאול איך זה שאוטו קטן כזה, בקושי נסרטת לו הדלת ורנו גדולה כזו, "התחרב" לה כל הפרונט.

פורסם
אאוץ', נקווה שאף אחד לא ניפגע...

ד"א- גם לי קרה היום שנהג יצא לתוך הצומת שהייתי בה בלי לשים לב אלי בכלל. בלי הצפירה שלי הוא היה פשוט ממשיך ישר אלי.

במזל אף אחד לא נפגע. אבל אם רוכב קטנוע היה מגיע חצי שנייה לפני אולי הוא היה דורס בן אדם. בעיר שאני גר קרה מקרה דומה שרוכב דרס בן אדם על מעבר חצייה.

בימים חמים האנשים עייפים, אני לא מקנא ברוכבים שמסתובבים בעיר צפופה בשמש לוהטת. מזג אויר משפיע על מצב כללי של אנשים גם כן אפילו אם יש מזגן, לכן מי שמצליח לשמור על ערנות צריך לחשוב גם בשביל עצמו וגם בשביל הסובבים - זה נכון תמיד בלי קשר למזג האויר כי אנשים יוצאים לכביש בכל מיני מצבים. מישהו אולי אפילו יקפוץ עם מנטרות שלא יוצאים לכביש במצב שאי אפשר לנהוג, אבל אף אחד לא יכול להעריך את המצב שלו באופן שפויי במיוחד בהשפעת תרופות, אלקוהול, עייפות או משהו יותר גרוע.

פורסם
הפונטו פגעה עם החלק הקדמי שאמור לקרוס ולספוג את האנרגיה. הדלת היא חלק מכלוב הנוסעים ומכילה בתוכה גם מוטות ולכן סביר שתפגע פחות.

זו בדיוק הסיבה שפגיעה בצד היא קשה יותר מפגיעה בחזית! תא המנוע הוא מספיק גדול בשביל שיהיה אפשר להכניס בתוכו אזור קריסה גדול שימעך ויספוג את עוצמת המכה. לעומת זאת, בפגיעה מהצד בדלת - אין מקום לאזור קריסה באותו גודל ולכן הפגיעה קשה יותר. עם זאת, הדלת אינה כולה חלק מכלוב הבטיחות - כיום, יצרני הרכב מכניסים אזור קריסה קטן גם בדלת, שסופג חלק מהאנרגיה של ההתנגשות וגם מפנה אותה לרצפה ולתקרה וגם לקורות התקרה.

מישהי כימעט נכנסה בי כאשר עברה נתיב בלי להסתכל במראות, זה כבר לא ניקרא שהיא חתכה אותי כי היא עברה נתיב כאשר הייתי עם החזית בחצי רכב שלה. בראייה צידית ראיתי שהיא אפילו טרחה לאותת. זה קרה בכביש מהיר.

אם אני מבין אותך נכון - אז זה בדיוק השטח המת מבחינת המראות כפי שרוב הנהגים מכוונים אותן. כמובן שגם אפשרי שהנהגת לא בדקה את המראות כלל; זה קורה הרבה ובלי קשר למזג האוויר. אם כבר, תאונות של התנגשות במעבר נתיבים קורות בעיקר בחורף (עניין של ראות נמוכה וטשטוש סימוני הנתיבים).

זוהי גם בדיוק הסיבה שצריך לשמור רווח גם לצדדים: להיצמד לצד הרחוק של הנתיב ולנסות (בעזרת משחק עדין עם המהירות) לשמור מקום פנוי היישר לצידנו בנתיב הסמוך או בשוליים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אם אני מבין אותך נכון - אז זה בדיוק השטח המת מבחינת המראות כפי שרוב הנהגים מכוונים אותן. כמובן שגם אפשרי שהנהגת לא בדקה את המראות כלל;

רוב הסיכויים שזה באמת היה שטח מת במראות שלה, כך שאפילו אם היא טרחה להסתכל במראה יש מצב שלא ראתה אותי. אבל אם הייתה מסובבת מאט את הראש וזורקת מבט הצידה לפני העקיפה כניראה שהיא לא הייתה גורמת למצב מסוכן הזה, אבל לפי איך שראיתי אותה ראש היא לא מסובבת בכלל.

פורסם
היום הרבה אנשים נהגו בצורה מסוכנת, כניראה בגלל שינויים במזג האויר. מישהי כימעט נכנסה בי כאשר עברה נתיב בלי להסתכל במראות, זה כבר לא ניקרא שהיא חתכה אותי כי היא עברה נתיב כאשר הייתי עם החזית בחצי רכב שלה. בראייה צידית ראיתי שהיא אפילו טרחה לאותת. זה קרה בכביש מהיר.

כאשר מאוחר יותר חלפתי בנתיב אחר לידה ראיתי שהיא תופסת הגה ממש חזק בשתי הידיים באיזור השעה 11 ו1. באותו זמן היא דיברה עם נוסעת שישבה לצידה (כמובן שבהמשך הדרך היא נסעה לאט בנתיב הכי שמאלי מבין השלושה).

הרבה זמן לא נתקלתי בסיטואציות כאלה.

אולי היית ב"שטח המת" שלה. לא שזה מוצדק כי במבט קל הצדה הייתה רואה אותך.

מה אני יכול עוד לומר? אנשים נוהגים כמו בג'ונגל והמשטרה לא עושה כלום.

המקרה שתיארת זה דוגמא קלאסית לפונציאל גבוה לתאונה קשה עם נפגעים.

פורסם

dannino, כמו שגם עניתי לחן ג., כניראה שהייתי בשטח מת שלה. לצערי יש נהגים פשוט לא מספיק אחראיים, אני גם לא בטוח שהגברת בכלל הבינה מה היא עשתה על הכביש. מאחורי היה רכב ששמר מרחק לא מספיק גדול ממני, כך שאם הייתי בולם בלימת חירום ובכל מקרה הייתי נכנס בדלתות של הרכב שחתך אותי, יש גם סיכוי טוב שהייתה נגרמת תאונת שרשרת כי זה כביש מהיר בנתיב שמאלי שהצטברו בו רכבים כי משאית כלשהי עברה לנתיב האמצעי כדי לעקוף משאית אחרת. רוב הנהגים עברו נתיב בזמן כדי לעקוף את המשאית, חלק האיטו ונשארו בנתיב, לנהגת הזאת כניראה נפל האסימון מאוחר והיא החליטה לעקוף את המשאית בכל מצב. היא גם עברה נתיב בצורה מהירה מאוד - ממש קפצה לנתיב שלי, כניראה מתוך חשש שלא יאפשרו לה להכנס.

• תוכן חדש...