Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן C4 2007-2008 ממה להיזהר ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5063 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחפשים לקנות רכב מהמודלים הנ"ל בתקציב של 40-50 אש"ח .

אם יש המלצות על משהו אחר , אשמח לשמוע.

כמו פוקוס חמש דלתות ..

הרכב מיועד לזוג ללא ילדים שצריכים רכב ולא מכונת דריפטים ..

תודה

תן לרומני בירה , הוא ישתה 5 דקות , תראה לו מאיפה הבאת את הבירה , הוא ישתה כל היום.

פורסם

ברכב הזה , תמיד יש השהייה בקיק-דאון? השהייה יחסית ארוכה ..

מודל 2007

תן לרומני בירה , הוא ישתה 5 דקות , תראה לו מאיפה הבאת את הבירה , הוא ישתה כל היום.

פורסם

שלום,

קראתי את ההודעה שהעלית לאתר.

לצערי, לא הרחבת בפרטים הנוגעים לאופי השימוש ברכב. בהתבסס על הנתון לפיו רק זוג אנשים נוסעים ברכב, הרי שאני לא חושב שיש סיבה להעדיף את הפוקוס, שתהיה גדולה מדי - גם בגרסת 5 הדלתות. לכן, הייתי ממליץ לבחור בקטגוריה אחרת של רכבים, שיהיו בטיחותיים (כולל בקרת יציבות ESP), לא גדולים מדי ובעיקר - משנתונים מתקדמים ככל האפשר.

אם אתם מעוניינים בתיבה אוטומטית, הרכב הקטן המומלץ עבורכם הינו יונדאי גטס 1.6 ליטר, המגיעה בגימור GLS הכולל 4 כריות אוויר ובקרת יציבות (ציון של 4 כוכבי ריסוק בגרסה הזאת). מרכב קומפקטי, עם 5 דלתות. צריכת הדלק סבירה, סביב 10-11 ק"מ לליטר.

האופציה הנוספת, למרות הכל, זו פורד פוקוס האצ'בק (5 דלתות) - רק משנת 2008 ומעלה (אחרי מתיחת הפנים)! הסיבה היא קיום סטנדרטי של בקרת יציבות גם בדגמי הבסיס (TREND). בנוסף, בדגמים שלפני מתיחת הפנים, הייתה תקלה סדרתית של נזילת שמן מכיוון משאבת ההגה - תקלה שתקונה לאחר מתיחת הפנים.

האופציה השלישית - היא המועדפת בעיניי. מומלץ לכם לרכוש רכב מקטגוריית המיני, כדוגמת קיה פיקנטו הנהדרת, או יונדאי I10 למשל- בדגמיהן הבסיסיים - מנועי 1.0-1.1 ליטר (יש גם 1.25 ליטר), עם 3 או 4 צילינדרים. רכב חדש, עם 3 שנות אחריות (7 בקיה), ציוני ריסוק גבוהים (4-5 כוכבים), צריכת דלק נמוכה ביותר. המחירים שלהם מתחילים ב-60,000 שקלים אמנם, אבל שווה לעשות את המאמץ. רכב ישן יותר כנראה יתקלקל יותר, כי הוא ותיק יותר, הוא בלויו יותר. במקרה דנן, אין לי אלא להמליץ על רכישת רכב חדש - אלא אם הרכב לא מתאים לשימושכם כמובן (כאמור, לא ניתן מידע מפורט מדי).

אם יש שאלות נוספות, אשמח לענות :)

פורסם
I10 למשל- בדגמיהן הבסיסיים - מנועי 1.0-1.1 ליטר (יש גם 1.25 ליטר), עם 3 או 4 צילינדרים. רכב חדש, עם 3 שנות אחריות (7 בקיה), ציוני ריסוק גבוהים (4-5 כוכבים), צריכת דלק נמוכה ביותר.

לרכבים האלו צריכת הדלק לא נמוכה ביותר, אם כי נמוכה יותר מרכב משפחתי סטנדרטי כמו 1.6 אוטומט ועל כך בדיוק מתלוננים בעלי רכבים האלו שצריכת דלק גבוהה בכ40% ממה שיצרן רושם. מי שרוצה לחסוך בדלק יקנה דיזל. מי שרוצה רכב חדש ויש לו מאט כסף יקנה רכב מקטגורייה מיני.

רכב מיני מתאים רחוק ולא לכל אחד. זה רכב אידיאלי לעיר, אבל אני לא מקנא במי שנוסע על רכב כזה נסיעות בין עירוניות.

הבדל בגודל בין C4 לבין פוקוס 5 דלתות לא משמעותי, שני הרכבים שייכים לאותה קטגורייה. הגיר האוטומטי של סיטרואן מאותם שנים היה 4 הילוכים שלא מצטיין.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אף רכב לא צורך דלק כמו שכתוב במפרט - יש הבדלים של 20-30% - ושוב, זה בכל רכב. כמובן שיש הבדל בין רכב שהיצרן שלו מצהיר על, נניח, 13 ק"מ לליטר ורכב שהיצרן שלו מצהיר על 22 ק"מ לליטר, למשל. מן הסתם ברור מי יהיה חסכוני יותר - גם אם זה לא כמו מפרט היצרן. היחס עדיין נשמר.

כותב ההודעה לא נתן פרטים נוספים מעבר לכך שרק זוג אנשים ייסע ברכב - ולכן המלצתי על רכב מקטגוריית המיני. אולי הם נוסעים בעיקר בעיר? אני באמת לא יודע. לכן, התייחסתי לשיקולים "קרים" בלבד של אחריות יצרן, צריכת דלק, בטיחות וגודל הרכב כמובן. כל עוד לא נכתב אחרת, סיטרואן C4 או פוקוס יהיו פשוט גדולות מדי.

אגב, שתיהן משפחתיות מעולות - מנועי 1.6 ליטר, תיבות הילוכים אוטומטיות 4 הילוכים (גם בפוקוס) עם תפעול ידני (טיפטרוניק) שבהרבה מקרים הוא באמת נחוץ - היות ומדובר בתיבות איטיות לגמרי, במיוחד בסיטרואן. הפוקוס נוחה יותר, הסיטרואן מאובזרת יותר (אני מתייחס לגרסאות הבסיס - SX בסיטרואן, TREND בפוקוס) כולל בקרת שיוט, למשל. לשתיהן אבזור בטיחות נמוך בגירסאות הבסיס (2 כריות אוויר, בלי ESP) - דבר שהשתנה רק מדגמי 2008 בשתיהן.

פורסם

הפוקוס עדיפה על הסיטרואן מבחינת אמינות, שתי המכוניות נוחות ונעימות לנהיגה לשתיהן שוק בעייתי ואיבוד ערך גבוהה יחסית, הפורד מרגישה יותר איכותית וייצוקה מבחינות איכות חומרים פלסטיקה וכו'.

פורסם

החבר שבשבילו הרכב מיועד , מרחיב את החיפושים גם לכיוון 207 , 308 .

אני מנסה לשכנע אותו שיבדוק גם מונדיאו 2006 +- , אני זוכר שמאוד התרשמתי מהרכב במיוחד לאור המחיר.

• תוכן חדש...