Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

306XN, האם מתחממת?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5081 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני יודע שעכשיו תקופת קיץ ומאד חם, אבל זה הרכב הראשון שלי והוא אצלי רק מהחורף, לכן אני לא יודע אם מה שאני רואה זה תקין או לא.

אז יש לי 306XN שנת 95.

התחלתי לשים לב לזה שחום מנוע בעיקר במאמץ, או כאשר פשוט חם מאד בחוץ עולה ומגיע עד הקו שאחרי קו ה-90. האם אני צודק בזה שזה קו ה-100 מעלות?

השאלה שלי היא האם זאת טמפ' בעיתית? לא חסר נוזל קירור ולמשל אתמול כשנסעתי בצפון, בעליות הגעתי ל100 אבל בירידות, בלי גז הרכב ירד ל95 ואפילו ל90.

דיברתי עם המוסך כדי לשאול אם יש סיבה לדאגה, ולטענתם זה מצב תקין והטמפ' לא אמורה להוות בעיה. אבל אני רציתי גם להתעייץ ולקבל את דעתכם.

פורסם

שלום ידידי. היה לי רכב בידיוק כמו שלך לפני מספר שנים, אצלי היתה אותה בעיה, תראה זה לא סוד שיש לדגמים הישנים של פז'ו בעיה של התחממות. למשל ברכב שלי המנוע היה מתחמם לאיזור ה-100-105 וגם לי המוסכניק אמר שזה בגבול התקין, אבל לאחר מכן הוא התחיל להתחמם מעט יותר , והיו לי המון בעיות עם הרכב הזה, לציין שזה היה הרכב הראשון שלי והייתי טירון בכל הדברים האלה בזמנו, הכל מקרה אני הוצאתי את הטרמוסטט, ונתתי למאוורר לעבוד תמיד ולקרר באופן קבוע (מה שהתברר לי במהלך השנים כטעות) בכל מקרה, כל עוד לא נדלקת לך הנורה האדומה שבה כתוב "stop" הכל אמור להיות בסדר, לי היא נדלקה כמה וכמה פעמים, עד שהתעצבנתי העפתי את הרכב הזה והבאתי גולף. שיהיה יום טוב לכולם.

פורסם

מצב תקען כל עוד המאווררים נכנסים לפעולה ומורידים את החום ל-90 מעלות

מיצובישי אאוטלנדר פרימיום שנת 2017 - היהלום היפני 

יונדאי אלנטרה I35 שנת 2012

פורסם
מצב תקען כל עוד המאווררים נכנסים לפעולה ומורידים את החום ל-90 מעלות

אם רמת נוזל הקרור לא משתנה ואתה לא צריך להוסיף גם אחרי נסיעות ארוכות - הכל בסדר, אין לך מה לדאוג

פורסם

תודה על ההרגעה, בדיוק יום ראשון עשיתי נסיעה לקצרין מת"א. יצא הלוך וחזור כ400 ק"מ.

אתמול בדקתי את רמת הנוזל והכל בסדר, אין איבוד נוזל והרמה לא השתנתה מהפעם האחרונה שבדקתי.

פורסם

אם ברכבך בשנת הדגם שלך יש ביטרון, ממליץ לשים נגד של 100 אום על מנת לפתוח את המאווררים טיפה יותר מוקדם ולאפשר פעולה תקינה וקרירה יותר של המנוע.

אני בעלים של 306 הגרסה הספורטיבית, אצלי החום מנוע נע בין 85 בכביש בין עירוני ל92 עם מזגן בפקקים. לגבי המדידה יש לי גם שעון חום מים חיצוני כדי לוודאות שאכן אין אי אילו חריגות.

התענוג שמוביל אותך

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

היום עשיתי נסיעה כדי לבדוק מה קורה.

למרות שחם היום, לא חם ברמה של שבוע שעבר.

בכל מקרה בנסיעה עירונית וגם באיילון ללא מזגן החום מנוע נע בין 90-95, מה שתקין לחלוטין.

הבעיה מתחילה אחרי שמפעילים את המזגן. הרכב התחמם ל100 מעלות, בנסיעה באיילון ירד לכיוון ה95. וכשחזרתי לעיר ועמדתי כמה דקות ברמזור הטמפ' קפצה ל105, נראה לי קצת גבוה ומעט מפחיד, אז כיביתי את המזגן ולאחר נסיעה של כ10 דקות הטמפ' ירדה חזרה ל95 מעלות. בזמן העליה של הטמפ' מעבר ל100 שמתי לב שהמזגן כביכול מתנתק ונכנס לפעולה כל כמה שניות. זה מזגן כחול לבן שהותקן ברכב ע"י בעלים הקודמים.

המאוורר נכנס לפעולה כשמפעילים את המזגן (והרכב עדיין קר).

פורסם

"The Coolest" - החום מנוע אצלך תקין, תהיה רגוע - ככה זה ברכב שלך.

אתה יכול לשפוך מאות שקלים כמוני ובסוף להגיע למסקנה הזו.

לי הייתה במשך שנה 306 XR שנת 2000 (1400 ידנית).

אהה. ועוד משהו, אם יש לך מזגן לא מקורי ברכב - אז אין לך יחידת BITRON.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

תודה על התשובה.

105 מעלות זה לא מצב שמסוכן למנוע או מאיץ את הבלאי שלו?

עד איזו טמפ' נחשבת לתקינה?

פשוט אני שוקל למכור את הרכב בקרוב אז אני לא רוצה להסתכן בתקלות יקרות שעלולות פשוט להשבית את הרכב כי כבר לא ישתלם לי לתקן אותו.

פורסם

היי.

המדד הכי טוב, זה היוניט שמפעיל את המאוורר - כי הוא זה שנמצא על הרדיאטור.

גם אני לא הייתי שקט בגלל שהמחוג הראה 105 - רוצה לדעת מה עשיתי ?

חיברתי נורית ביקורת בתוך הרכב, כאשר הוונטות היו עובדות - הנורית הייתה דולקת.

רוצה לשמוע קטע ?

בנסיעה בכביש מהר, כאשר החום "עלה ל 105 מעלות" - הוונטות לא עבדו.

כאשר בעמידה החום עלה מעל 92 הוונטות עבדו.

המסקנה שלי היא, שהשעון מקבל זיוף בגלל אפקט של לחץ או סירקולציה גבוהה יותר.

מקווה שעזרתי, אריאל.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

• תוכן חדש...