Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5113 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם התקציב שלי כ35000 עם אפשרות חריגה

קיבלתי הצעה לשברולט אופטרה 2008 מליסינג

103000 ק"מ כל הבדיקות 100% למעט קוסמטיקה

מתלבט האם להמשיך לחפש בפרטי הונדה סיוויק באזור שנת 2004 שניתן למצוא במחיר הנ"ל

מעוניין בסיויק עקב צריכת דלק יחסית חסכנית.

תודה רבה

פורסם

האופטרה היא דווקא די הגיונית ברמות המחירים בהן היא נמכרת. היא אמנם מכונית ממוצעת למדי, לדעתי דגם הסיוויק 2001-2005 מבייש את השם הזה.

האופטרה תהיה זולה יותר לאחזקה באופן משמעותי (בכל הקשור לטיפולים וחלפים), היא אמנם לא מהחסכוניות בקבוצה, אך אם זכרוני לא בוגד בי גם הסיוויק לא ממש...

יתכן שהסיוויק תהיה יותר מהנה לנהיגה, אך באופן מפתיע האופטרה יותר בטוחה ממנה בשל העובדה שהיא מצויידת במערכת ESP.

לעניות דעתי האופטרה מייצגת תמורה הרבה יותר טובה לכסף.

doras - מותר לי לנחש שלא נסעת אפילו מטר באופטרה? היא אמנם לא המצטיינת שבדגמים שנמכרים בקבוצתה, אך היא מאד רחוקה מאחותה אוואו - הפחות מוצלחת בלשון המעטה (והמסוכנת בטיחותית)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בתקציב הזה אפשר להכניס למשוואה את מיצובישי לאנסר, נכון היא תהיה ישנה בשנה או שנתיים מהאופטרה אבל אמינה יותר, מזדקנת בצורה עדיפה ולדעתי מתעלה על האופטרה ברוב הפרמטרים.

פורסם
בתקציב הזה אפשר להכניס למשוואה את מיצובישי לאנסר, נכון היא תהיה ישנה בשנה או שנתיים מהאופטרה אבל אמינה יותר, מזדקנת בצורה עדיפה ולדעתי מתעלה על האופטרה ברוב הפרמטרים.

+1

כמו כן, ניתן לחשוב על סובארו אימפרזה, שאמנם מעט צפופה מאחור, אבל נוחה יותר לטעמי מאשר המיצובישי וגם מזדקנת היטב.

היתה לי בעבר אימפרזה 1500 2007 RX והיא היתה נחמדה ביותר.

בהצלחה.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

קיבלת הצעת מחיר טובה על האופטרה, 15 אלף מתחת למחירון (לדגם LS).

מציעה לך לא לדחות את העסקה בגלל המחשבה על ירידת הערך. בקצב הזה עוד שנתיים-שלוש כל כלי הרכב מ2008 לא יהיו שווים הרבה גם כך.

הבדיקות יצאו 100%, תנאי התשלום נוחים, הרכב מרווח מספיק והנהיגה בו משביעה את רצונך? זה דיי והותר.

ענת

אוויס

שלום לכולם התקציב שלי כ35000 עם אפשרות חריגה

קיבלתי הצעה לשברולט אופטרה 2008 מליסינג

103000 ק"מ כל הבדיקות 100% למעט קוסמטיקה

מתלבט האם להמשיך לחפש בפרטי הונדה סיוויק באזור שנת 2004 שניתן למצוא במחיר הנ"ל

מעוניין בסיויק עקב צריכת דלק יחסית חסכנית.

תודה רבה

פורסם
האופטרה היא דווקא די הגיונית ברמות המחירים בהן היא נמכרת. היא אמנם מכונית ממוצעת למדי, לדעתי דגם הסיוויק 2001-2005 מבייש את השם הזה.

האופטרה תהיה זולה יותר לאחזקה באופן משמעותי (בכל הקשור לטיפולים וחלפים), היא אמנם לא מהחסכוניות בקבוצה, אך אם זכרוני לא בוגד בי גם הסיוויק לא ממש...

יתכן שהסיוויק תהיה יותר מהנה לנהיגה, אך באופן מפתיע האופטרה יותר בטוחה ממנה בשל העובדה שהיא מצויידת במערכת ESP.

לעניות דעתי האופטרה מייצגת תמורה הרבה יותר טובה לכסף.

doras - מותר לי לנחש שלא נסעת אפילו מטר באופטרה? היא אמנם לא המצטיינת שבדגמים שנמכרים בקבוצתה, אך היא מאד רחוקה מאחותה אוואו - הפחות מוצלחת בלשון המעטה (והמסוכנת בטיחותית)

מסכים.

בגדול האופטרה לא נוראית עד כדי כך (מניסיון). היא מרווחת מאוד, שקטה יחסית, נוחה יחסית ומאובזרת. היא טובה יחסית לכל הדגמים שיצאו באותן שנים מהמפעל של דייהו-שברולט בקוריאה (ויואנט, אוויאו, אפיקה).

הסיוויק תהיה אמינה יותר. לאופטרה יש רצועת טיימינג (ולא שרשרת כמו ברוב המכוניות החדשות) שדורשת תשומת לב והחלפה בזמן. אם היא נקרעת ותצטרך להחליף ראש מנוע, התיקון עלול להגיע גם ל6.5K ש"ח. לנו זה קרה פעמיים, אבל אי אפשר לומר ששמרנו עליה. טיפולים לא עשינו בזמן, נהגנו בה לא רגוע כל כך וגם פעמים רבות השתמשנו בה להובלת דברים כבדים. גם מבחינת צריכת דלק לסיוויק יש יתרון גדול. הסיוויק נחשבת לחסכונית יחסית לקטגוריה (1:12-13 בממוצע) והאופטרה לא חסכונית בכלל.

בסך הכל האופטרה די סבירה. אולי היא לא נוחה, איכותית, מתנהגת ומרגישה כמו הטובות שבקטגוריה, אבל גם הסיוויק של אותן שנים גם כן מיושנת יחסית. לדעתי אם אתה תטפל באופטרה כמו שצריך וצריכת הדלק זה לא עניין כ"כ חשוב עבורך, האופטרה יכולה להתאים. מצד שני במחיר כזה אתה יכול לוותר על שנתון ולקנות לאנסר קלאסיק. היא אולי פחות מהירה וגם היא לא ממש חסכונית, אבל ברוב הפרמטרים היא עולה על האופטרה. במיוחד באמינות.

פורסם

תודה רבה על התגובות המהירות

אני מבין שלגבי האופטרה יש דעות קיצוניות (יחס מחיר/תמורה) מבירור אצל מוסכניקים הסיפורים הם זוועה. מצד שני יש את zvit ועוד שדוווקא אומרים שהיא שווה את המחיר- כמו"כ ההורים מחזיקים אופטרה 2004 כבר 4 שנים ומרוצים מאד.

כך שנראה לי להתרחק מחמת הספק

נ.ב. לענת מאוויס, ההצעה שקיבלתי היא מאוויס....

לגבי הסיויק נתונים נוספים למשוואה

שנת 2005

יד ראשונה פרטית

167000 ק"מ

מטופלת במוסך הונדה (לפי הצהרה עדיין לא נבדק)

נראה לי שווה. מה דעתכם?

פורסם

באופטרה 08 אין ESP. ויש לה 4 כריות אוויר בלבד. ממש לא שיא הבטיחות, וזה שאין עליה נתוני זוועה מNCAP זה רק בגלל שהיא לא עברה מבחן...

אה, ונסעתי יותר ממטר באופטרות. כל ה"צי" של העסק שלי מורכב מכאלה.

והיא ממש לא מהנה לנהיגה, וחמור מזה, היא אפילו לא נוחה לנהיגה. (חוץ מבידוד רעשים מצויין אין לה מה להציע מלבד קמ"רים של פלסטיק אפור וזול.) אני אפילו לא הייתי מתלבט.

היתה לי סיוויק 93. האחזקה ממש לא יקרה. המוסכים אכן לא זולים, אבל היא (בניגוד לזו שמתהדרת בכך בפרסומת) לא רואה מוסך.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

האופטרה בשנת 2008 כבר באה עם ESP.

הסיוויק של שנות התשעים זו לא הסיוויק של שנות 2000 (הראשונה הרבה יותר איכותית)

האופטרה באה עם אחריות (לשנה לפחות אולי יותר) והסיוויק לא. (וגם לא האלטרנטיבות האחרות שהוצעו פה...)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
doras - מותר לי לנחש שלא נסעת אפילו מטר באופטרה? היא אמנם לא המצטיינת שבדגמים שנמכרים בקבוצתה, אך היא מאד רחוקה מאחותה אוואו - הפחות מוצלחת בלשון המעטה (והמסוכנת בטיחותית).

א. נהגתי באופטרה יותר מ- 1000 ק"מ במשך כשבוע ולדעתי מדובר ברכב זוועתי!

ב. אם האוואו היא נקודת המוצא שלך, אז האופטרה היא פאר יצירת הרכב לעומתה.

לא הייתיי משווה את האופטרה לסיוויק/ קורולה מאותן שנים, כי יש הבדל גדול מאוד בכל הפרמטרים (איכות, ביצועים, צריכת דלק וכו').

לדעתי, למרות הבדלי הגודל, האקסנט רכב מוצלח הרבה יותר מהאופטרה.

פורסם

האופטרה היא הרכב הזוועתי ביותר שנהגתי בו מאז הטנדר 404 הצבאי ב-1985. אשתי קיבלה אותה כרכב חלופי לרכב הליסינג למשך כשבועיים, והרכב בקושי עלה את העליות של חיפה. נכון שמדובר ברכב חלופי או השכרה שבע ימים, אבל היה בלתי נסבל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
האופטרה היא הרכב הזוועתי ביותר שנהגתי בו מאז הטנדר 404 הצבאי ב-1985. אשתי קיבלה אותה כרכב חלופי לרכב הליסינג למשך כשבועיים, והרכב בקושי עלה את העליות של חיפה. נכון שמדובר ברכב חלופי או השכרה שבע ימים, אבל היה בלתי נסבל.

הגזמה מיותרת. במשפחה שלנו החזקנו באופטרה במשך 4-5 שנים. עברנו איתה הרבה ואי אפשר להגיד שלא היינו מרוצים ממנה. היא כן נוחה, מרווחת מאוד, שקטה והנהיגה בה סבירה ביותר. נכון שאחיזת הכביש לא טובה כל כך, תת היגוי בולט מדי, בלמים חלשים יחסית וזוויות גלגול מטורפות, אבל היא תעשה בדיוק מה שהנהג הרגוע ירצה שהיא תעשה. להגיד שהיא לא עולה את העליות של חיפה זה גם פשוט מוגזם. האופטרה מכונית עם ביצועים סבירים ביותר ואצלנו היא עלתה כל עלייה כמו גדולה. אבי היה עובד פעם בירושלים ומעמיס על האופטרה את כל הסחורה שלו (שזה די כבד) ואף פעם הוא לא היה מתלונן שהאוטו לא סוחב (על פורד פוקוס 2008 שהוא קיבל מהשכרה בזמן שהאופטרה הייתה במוסך הוא כן התלונן :| ). שהיה לנו אותה עוד בדיוק קיבלתי את הרישיון והיא עברה דברים גרועים מאוד ונהגתי בה יחסית פרוע (כמו כל נהג חדש...) ואף פעם לא הרגשתי שחסר לה כוח.

זאת באמת מכונית שלא חפה מחסרונות ונכון שהיא לא עומדת ליד הקורולה, מאזדה 3 ולאנסר באותה רמה ונכון היא דורשת יותר תשומת לב מהיפניות בקשר לאמינות, ונכון שעדיף להתפשר בשנה-שנתיים בשביל לרכוש מכונית יותר נורמלית, אבל יחסית למחיר הנמוך שלה כמשומשת היא נותנת תמורה טובה. ההגזמות האלה מציקות לי רק כי אני מכיר את הרכב מניסיון עמוק ורוב מה שכותבים עליה זה לא ממש נכון.

• ספונסר פורום
פורסם
הגזמה מיותרת. במשפחה שלנו החזקנו באופטרה במשך 4-5 שנים. עברנו איתה הרבה ואי אפשר להגיד שלא היינו מרוצים ממנה. היא כן נוחה, מרווחת מאוד, שקטה והנהיגה בה סבירה ביותר. נכון שאחיזת הכביש לא טובה כל כך, תת היגוי בולט מדי, בלמים חלשים יחסית וזוויות גלגול מטורפות, אבל היא תעשה בדיוק מה שהנהג הרגוע ירצה שהיא תעשה. להגיד שהיא לא עולה את העליות של חיפה זה גם פשוט מוגזם. האופטרה מכונית עם ביצועים סבירים ביותר ואצלנו היא עלתה כל עלייה כמו גדולה. אבי היה עובד פעם בירושלים ומעמיס על האופטרה את כל הסחורה שלו (שזה די כבד) ואף פעם הוא לא היה מתלונן שהאוטו לא סוחב (על פורד פוקוס 2008 שהוא קיבל מהשכרה בזמן שהאופטרה הייתה במוסך הוא כן התלונן :| ). שהיה לנו אותה עוד בדיוק קיבלתי את הרישיון והיא עברה דברים גרועים מאוד ונהגתי בה יחסית פרוע (כמו כל נהג חדש...) ואף פעם לא הרגשתי שחסר לה כוח.

זאת באמת מכונית שלא חפה מחסרונות ונכון שהיא לא עומדת ליד הקורולה, מאזדה 3 ולאנסר באותה רמה ונכון היא דורשת יותר תשומת לב מהיפניות בקשר לאמינות, ונכון שעדיף להתפשר בשנה-שנתיים בשביל לרכוש מכונית יותר נורמלית, אבל יחסית למחיר הנמוך שלה כמשומשת היא נותנת תמורה טובה. ההגזמות האלה מציקות לי רק כי אני מכיר את הרכב מניסיון עמוק ורוב מה שכותבים עליה זה לא ממש נכון.

האופטרה + AVIS = אחד השילובים המוטוריים היותר זוועתיים שעדיין ניתן להעלות על כביש בעידן שבו אין הרבה מכוניות (ממש) גרועות!

למה להמליץ על רכב ירוד בכל פרמטר שהוא מהונדה משומשת, ועוד על קניה מליסינג???

הרי נכתבו טונות של תגובות ומאמרים שהכתירו את האופטרה כאחת הגרועות, ומאות תגובות על הסכנה וחוסר החכמה שבקניית רכבי ליסינג - אז להמליץ על שילוב של השניים ??? נשמע פשוט הזוי.

ההונדה בשנתון הנ"ל לא היתה פאר היצירה, ועם זאת הייתי ממליץ עליה (ועל כמעט כל רכב אחר, למען האמת...) מיד פרטית, הרבה לפני שהייתי מגיע בכלל לשקול קניית רכב ליסינג.

ולכל המגיבים - כן, יצא לי לנהוג (קצרות) על אופטרה, וכן - ניסיתי לבדוק כמה רכבים של אויס, אלבר ודומיהם.

האנשים האלו מגיעים לדרגות אמנות בהסוואת פאקים ברכבים שהם מוכרים לציבור - אני מסרב להשתתף במשחק הדפוק הזה, ומעדיף לכתת רגלי בחיפוש אחר רכב פרטי ממוכר שאני יכול להסתכל לו בעיניים ולראות עם מי יש לי עסק, עוד לפני שאני לוקח רכב לבדיקה.

ב-25 שנותי עם קניות רכב משומש לרוב, לא נפלתי בגדול ולו פעם אחת, אז כנראה שזה עובד.

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

• תוכן חדש...