Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זהירות...קצת ארוך.

ביום ראשון רכשתי i30cw מאלבר, 2011 עם קילומטרז' של 22400. הרכב לא היה בשימוש בערך ממרץ.

מחשב הדרך הראה צריכת דלק שערורייתית של כ- 17 ליטר למאה ק"מ. נסעתי עליו מעט מאד, ובעקביות המספר ירד לאזור ה- 11.8. עדיין גבוה אבל הנסיעה פקוקה בתוך העיר, עם מזגן.

עדיין נשמע לי מוגזם אבל ניחא - צריך לתת לזה עוד כמה ימים וקילומטרים, אני חושב שימשיך לרדת.

החשד שלי מגיע ממקום קצת שונה. אתמול מילאתי דלק עד הסוף. לאחר נסיעה קצרצרה, כשיצאתי מהאוטו הרחתי קצת דלק. שמתי לב ששכחתי לסגור את דלת המיכל(לא הפקק אלא הדלת - זו שפותחים עם סוויץ' מתוך הרכב).

קראתי בהודעה ישנה בפורום שאם הדלת לא סגורה, לא נלחץ איזשהו כפתור שמאפשר לדלק להתרחב לאזור נוסף במיכל או משהו כזה. הנחתי שזה יכול להסביר נזילה שמסבירה את הריח.

הבעיה, קשורה או לא, היא אחרת. מאז התדלוק נסעתי 58.6 ק"מ. כל הזמן המחשב הראה על אזור ה- 11.8 ליטר ל-100 ק"מ. אבל - יש גם חיווי שמראה כמה קליומטרים נותרו עד לתדלוק הבא. החיווי הזה יורד בקצב הרבה יותר

גבוה מאשר צבירת הקילומטרים. ירד בכ- 85 ק"מ בזמן שצבירת הק"מ היא 58.6. זה היה יכול להיות הגיוני אם המחשב היה מראה עליה בצריכה הממוצעת אבל היא כאמור די יציבה סביב 11.8.

בנוסף עדיין מדי פעם אני מריח קצת דלק.

אם מישהו מוצא הגיון בנתונים האלו אשמח לשמוע.

אחרת, הרכב עדיין באחריות, אני שוקל להכניס אותו לבדיקה בהילוך ששי יפו.

אין לי נסיון עם רכבים באחריות - האם אני פטור מתשלום או שצפוי לי צינור ? כי אם כן, אני פשוט אכניס למוסך שאני רגיל אליו ושם הוגנים איתי בודאות.

תודה...

יונדאי i30cw אוט' 2011

רנו קליאו ידנית 2012

פורסם

המחשבים הללו מייצרים ממוצא שמשתנה לפי תנאי נסועה ומשקל הרגל על הגז.

המלצתי, סיים מיכל מלא ותראה כמה קילומטרים קיבלת על כל ליטר (בלי מחשב - רק עם היגיון)

אם בסיום אתה שם לב שצריכת הדלק גבוהה מהרגיל לרכב זה.

צור קשר עם מוקד השירות של החברה שממנה קנית את הרכב.

אם צריך תהייה אסרטיבי.

אבל תגיע מוכן עם מספרים ועובדות לא השערות.

טל

סובארו XV 2016 - כוכבים בעניים

פורסם

לאישתי יש רכב כזה, 2010, מליסינג. הרכב נוסע 400-450 ק"מ על מיכל מלא, תלוי בתנאים (עירוני/בינעירוני, עם/בלי מזגן).

זה קנה המידה שלך לבדיקה.

פורסם
לאישתי יש רכב כזה, 2010, מליסינג. הרכב נוסע 400-450 ק"מ על מיכל מלא, תלוי בתנאים (עירוני/בינעירוני, עם/בלי מזגן).

זה קנה המידה שלך לבדיקה.

תגדיר "מיכל מלא". אני מניח שאתם לא מרוקנים לגמרי את המיכל לפני תדלוק. כמה ליטרים ?

תודה.

יונדאי i30cw אוט' 2011

רנו קליאו ידנית 2012

פורסם

מיכל מלא - עד שקופץ האקדח. אם אתה מעונין לשים עוד כמה ליטרים, גם סבבה רק תדאג לא יותר מידי לחיצות ולא להציף את המיכל. לפני הנסיעה תדאג לאפס את מד ה TRIP.

אחרי זה, קצת לפני שתדלק נורה (או כשתדלק, תלוי ברצון שלך. ההמלצה בפורום היא לא להגיע למצב שנורה נדלקת) - להכנס לתחנת דלק ולתדלק שוב אותו דבר. אחרי זה לקחת את המספר שמופיע על מד ה TRIP ולחלק בכמות הליטרים שנכנסה. התוצאה היא צריכת הדלק הממוצעת שלך.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם
מיכל מלא - עד שקופץ האקדח. אם אתה מעונין לשים עוד כמה ליטרים, גם סבבה רק תדאג לא יותר מידי לחיצות ולא להציף את המיכל. לפני הנסיעה תדאג לאפס את מד ה TRIP.

אחרי זה, קצת לפני שתדלק נורה (או כשתדלק, תלוי ברצון שלך. ההמלצה בפורום היא לא להגיע למצב שנורה נדלקת) - להכנס לתחנת דלק ולתדלק שוב אותו דבר. אחרי זה לקחת את המספר שמופיע על מד ה TRIP ולחלק בכמות הליטרים שנכנסה. התוצאה היא צריכת הדלק הממוצעת שלך.

החישוב ברור לי ובכוונתי לעשות את זה. לא היה לי ברור בהודעה של pasat04 כמה הוא ממלא.

תודה.

יונדאי i30cw אוט' 2011

רנו קליאו ידנית 2012

פורסם

עד שקופץ האקדח הוא מדד הכי לא מדוייק שיכול להיות בגלל הרגישות של האקדחים האלה. יהיה אקדח שייקפוץ אחרי 30 ליטר מילוי ויהיה אחר שייקפוץ אחרי 35. ה-5 ליטרים האלה משמעותיים מאוד וכדי לחשב בצורה מדוייקת ביותר צריך למלאות את המיכל עד סופו, כימעט עד שגולש. זה משהו שאני עושה כבר שנים בכל הרכבים שהיו לי ונותן לי את האינדיקצייה המדוייקת ביותר על צריכת הדלק וזה לא מזיק.

פורסם

קודם כול, גש מיידית למוסך לבדיקת ריח הדלק.

לאחר התיקון, אפס את מחשב הדרך והתחל לבדוק מהתחלה את הנתונים.

חזור ודווח.

פורסם
קודם כול, גש מיידית למוסך לבדיקת ריח הדלק.

לאחר התיקון, אפס את מחשב הדרך והתחל לבדוק מהתחלה את הנתונים.

חזור ודווח.

מקבל את ההמלצה. אני מניח שבכל מקרה שווה לראות מוסך גם מכיון שהרכב לא היה פעיל משך שלושה חודשים לפני שקניתי. החליפו לי מצבר וזה הכל. האם חשוב ללכת למוסך מורשה יבואן(במקרה שלי - הילוך ששי ביפו) ? הרכב עדיין בתקופת האחריות. או ללכת למוסך הטוב והאמין שאני רגיל אליו מרכבים קודמים ?

יונדאי i30cw אוט' 2011

רנו קליאו ידנית 2012

פורסם
ברור שלמורשה,אחרת תאבד את האחריות על הרכב.דרך אגב,רכב מעולה את שלי רכשתי לפני כשבוע.:wink:.

תודה. זאת אעשה. תתחדש !

יונדאי i30cw אוט' 2011

רנו קליאו ידנית 2012

פורסם

בהמשך למה שכתבתי מוקדם יותר השבוע(צריכת דלק מוגזמת ברכב בן שנה שרכשתי השבוע מאלבר) :

הגעתי לתחנת דלק היום במטרה לתדלק עד הסוף, לראות כמה ליטרים נכנסים, לחלק את המספר בקילומטרים שעברתי מאז התדלוק האחרון וכך לחשב בעצמי את תצרוכת הדלק במקום לסמוך על מחשב הדרך.

ציפיתי למשהו כמו 8-11 ליטרים...המשאבה נעצרה ב- 19, וים דלק החל לנזול מתחתית הרכב....

מה זה אומר ? חור במיכל הדלק ? מצד שני תחנת הדלק עברה שיפוץ וכל המשאבות הוחלפו. חשבתי שאולי הבעיה היא במנגנון העצירה האוטומטית של המשאבה, אם כי במקרה כזה - הדלק אמור לצאת חזרה מפתח התדלוק, הלא כן ?

אז אם זו בעיה של מיכל הדלק - נשמע לי די פשוט. האם זה מכוסה באחריות ? הזמנתי טיפול אצל מורשה היבואן ליום שני.

דעתכם..?

יונדאי i30cw אוט' 2011

רנו קליאו ידנית 2012

פורסם
בהמשך למה שכתבתי מוקדם יותר השבוע(צריכת דלק מוגזמת ברכב בן שנה שרכשתי השבוע מאלבר) :

הגעתי לתחנת דלק היום במטרה לתדלק עד הסוף, לראות כמה ליטרים נכנסים, לחלק את המספר בקילומטרים שעברתי מאז התדלוק האחרון וכך לחשב בעצמי את תצרוכת הדלק במקום לסמוך על מחשב הדרך.

ציפיתי למשהו כמו 8-11 ליטרים...המשאבה נעצרה ב- 19, וים דלק החל לנזול מתחתית הרכב....

מה זה אומר ? חור במיכל הדלק ? מצד שני תחנת הדלק עברה שיפוץ וכל המשאבות הוחלפו. חשבתי שאולי הבעיה היא במנגנון העצירה האוטומטית של המשאבה, אם כי במקרה כזה - הדלק אמור לצאת חזרה מפתח התדלוק, הלא כן ?

אז אם זו בעיה של מיכל הדלק - נשמע לי די פשוט. האם זה מכוסה באחריות ? הזמנתי טיפול אצל מורשה היבואן ליום שני.

דעתכם..?

יכול להיות שהתפוצץ צינור דלק , או שבטיפול האחרון הפילטר דלק לא הורכב כראוי, אולי באמת זה חור במיכל. למיטב ידיעתי (לא בטוח בכלל) יש גם אטם למיכל הדלק יכול להיות ששלך לא אוטם טוב, מאיפה בדיוק הנזילה?

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם
יכול להיות שהתפוצץ צינור דלק , או שבטיפול האחרון הפילטר דלק לא הורכב כראוי, אולי באמת זה חור במיכל. למיטב ידיעתי (לא בטוח בכלל) יש גם אטם למיכל הדלק יכול להיות ששלך לא אוטם טוב, מאיפה בדיוק הנזילה?

אני לא יודע בדיוק מאיפה הנזילה. היתה זרימה מלמטה. ההבנה שלי מאד מוגבלת ואני אתן למוסך לטפל בזה ביום שני. הדברים שציינת - האם מכוסים באחריות ? אם לא - יקרים ?

יונדאי i30cw אוט' 2011

רנו קליאו ידנית 2012

פורסם
אני לא יודע בדיוק מאיפה הנזילה. היתה זרימה מלמטה. ההבנה שלי מאד מוגבלת ואני אתן למוסך לטפל בזה ביום שני. הדברים שציינת - האם מכוסים באחריות ? אם לא - יקרים ?

אין לי מושג מה מכוסה באחריות. הייתי מנסה לתדלק שוב ולאתר במדוייק את מקור הנזילה, קח בחשבון שנזילת דלק יכולה להיות דבר מאוד מסוכן

האם הנזילה פסקה לאחר כמה שניות? כשהרכב היה כבוי

Hyundai I20 Inspire 2010

• תוכן חדש...