Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מקיף או ג

moshe75
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5134 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגיל הרכב לא אמורה להיות חשיבות, רק למחיר המחירון שלו.

בעקרון יהיה קשה למצוא חברה שתבטח רכב ששווה רק 17K, אבל בהחלט אפשרי. אני ביטחתי בפניקס לפני פחות משנה מגאן 2002, כשהמחירון שלה היה דומה לזה.

אם זה שווה או לא לבטח במקיף, אף אחד לא יוכל להגיד לך (אלא אם הוא יודע לנבא את העתיד וידע האם תצתרך להפעיל את הביטוח בשנה הקרובה).

מצד אחד זה רכב זול אבל מצד שני אתה עלול להיות מעורב בתאונה ועלות התיקון תהיה גבוהה מעלות הרכב.

להמחשה, חודשיים אחרי שחידשתי את הביטוח, הייתי מעורב בתאונה עם המגאן. עלות התיקונים היתה מוערכת בכחצי משווי הרכב ולכן הרכב הושבת ואני קיבלתי מהביטוח את מחיר המחירון. עכשיו אם לוקחים בחשבון שלמכור רנו ישנה במחיר מחירון אפשר רק באגדות, יוצא שמאוד השתלם לי שעשיתי את המקיף.

פורסם

לדעתי חובה וצד ג בלבד.

לבטח רכב במחיר כזה, לא משתלם כלכלית.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

מה ההפרש?

כמה אתה צריך להוסיף כדי לבטח גם מקיף?

היה לי מיצובישי לנסר 92 ועד שנת 2006 ביטחתי אותו מקיף, היה עליי לשלם סה"כ עוד 400 ש"ח לשנה...

ג',אני לא חושב שיש אופציה לבטח מקיף רכב בן יותר מ10 שנים

בימים אלה חידשתי ביטוח מקיף לרכבי, פוקוס שנת 2001

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
מה ההפרש?

כמה אתה צריך להוסיף כדי לבטח גם מקיף?

היה לי מיצובישי לנסר 92 ועד שנת 2006 ביטחתי אותו מקיף, היה עליי לשלם סה"כ עוד 400 ש"ח לשנה...

בימים אלה חידשתי ביטוח מקיף לרכבי, פוקוס שנת 2001

הפרש של 1400 שח בערך

הרכב נוסע כ 5 k בשנה

פורסם

כל אחד יעשה מה שנכון לכיסו . אינני מכיר אותך אבל אני מניח שאם אתה מתנייד ברכב שזה שוויו כנראה שמחיר מחירון של 17 k הינו סכום לא מבוטל בעבורך { כמובן מבלי להעליב} , יותר מזה אני מעריך שזה סכום לא מבוטל בעבור לא מעט אחרים . לדעתי המחשבה צריכה להיות כזאת - במקרה של כל תאונה במיוחד ברכב שיש בו כריות אוויר וכו הסיכוי לתיקון ללא ביטוח או נמוך ביותר משמע במקרה של כל טעות של תבוא בכביש שתהיה באשמתך אתה הולך להפסיד 17k כי את הרכב יהיה יקר מדי לתקן . אם יהיה ביטוח תקבל את המגיע לך ותוכל בקלות יחסית להיתקדם הלאה . ללא ביטוח אתה הולך להפסיד את כל ערך הרכב פחות שוויו לברזל . { למעט תאונה קלה של פגוש לפגוש } . אני מעריך שההפרש עומד על סביב ה1000 שח תכפיל גם בשלשו שנים ועדין לטעמי מדובר בהוצאה סבירה וכדאית בשביל השקט הנפשי שלך . אני ההיתי מבטח .

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם
כל אחד יעשה מה שנכון לכיסו . אינני מכיר אותך אבל אני מניח שאם אתה מתנייד ברכב שזה שוויו כנראה שמחיר מחירון של 17 k הינו סכום לא מבוטל בעבורך { כמובן מבלי להעליב} , יותר מזה אני מעריך שזה סכום לא מבוטל בעבור לא מעט אחרים . לדעתי המחשבה צריכה להיות כזאת - במקרה של כל תאונה במיוחד ברכב שיש בו כריות אוויר וכו הסיכוי לתיקון ללא ביטוח או נמוך ביותר משמע במקרה של כל טעות של תבוא בכביש שתהיה באשמתך אתה הולך להפסיד 17k כי את הרכב יהיה יקר מדי לתקן . אם יהיה ביטוח תקבל את המגיע לך ותוכל בקלות יחסית להיתקדם הלאה . ללא ביטוח אתה הולך להפסיד את כל ערך הרכב פחות שוויו לברזל . { למעט תאונה קלה של פגוש לפגוש } . אני מעריך שההפרש עומד על סביב ה1000 שח תכפיל גם בשלשו שנים ועדין לטעמי מדובר בהוצאה סבירה וכדאית בשביל השקט הנפשי שלך . אני ההיתי מבטח .

זה רכב שני בבית הרכב העיקרי זה טיוטה וורסו

נראה לי שאוותר על מקיף מהביטוח אקבל במקרה של גנבה 14 k ויד שניה זהה מוכרים ב 10 k

זה אומר שהמקיף עולה 25 אחוז מערך הרכב

פורסם
זה רכב שני בבית הרכב העיקרי זה טיוטה וורסו

נראה לי שאוותר על מקיף מהביטוח אקבל במקרה של גנבה 14 k ויד שניה זהה מוכרים ב 10 k

זה אומר שהמקיף עולה 25 אחוז מערך הרכב

קודם כל, כמה אחוז מערך השוק של הרכב עולה הביטוח זה לא השיקול הנכון. אתה צריך להשוות למחיר המחירון המשוקלל לפי יצחק לוי, כי זה מה שחברת הביטוח תשלם לך במקרה הצורך. כמו כן, אתה צריך להתיחס רק להפרש בין ביטוח צד ג' בלבד לבין ביטוח מקיף, ולא לסך עלות הביטוח.

בכל מיקרה, גם זה לא השיקול היחיד. אתה צריך להתחשב בסיכוים שתהיה מעורב בתאונה באשמתך (או ליתר דיוק תאונה שלא תוכל להוכיח בה את אשמת הצד השני) או שמישהו יפגע מספיק משמעותית ברכב שלך ולא ישאיר פרטים. האם אתה גר בעיר עמוסה? האם תשתית הכבישים טובה? האם אתה נוסע ברכב בשעות העומס או השפל? כמה אתה נוסע בשנה (אני יודע שכבר כתבת, זו שאלה לדוגמה)?

שים לב, שברכב בעל מחירון נמוך כמעט כל תאונה קטנה הופכת לטוטל לוס. אני למשל, נסעתי על הרכב עוד יומיים אחרי התאונה, לפני שהשמאי הכריז עליו כטוטל לוס (לא נפתחו כריות אוויר והייתי בטוח שזה יסתכם בפחחות והחלפת פנס).

פורסם
הפרש של 1400 שח בערך

הרכב נוסע כ 5 k בשנה

אתה מעריך שיש סיכון גניבה משמעותי לרכב הזה, בהתחשב במקום החניה הקבוע שלו ועיר המגורים?

אם לא - אז לדעתי צד ג'.

אם כן - אז אולי צד ג'+גניבה. תלוי כמה זה עולה.

התועלת מביטוח מקיף היא:

1. גניבה

2. מכות חניה שהשאירו לך וברחו - בד"כ מתחת לה.ע

3. תאונות באשמתך - זה ביחס ישר לנסועה, שאצלך נמוכה מאוד.

לגבי רכב חלופי - אני מבין שזה לא מעניין כי יש לכם עוד רכב ואין קריטיות ל2 רכבים בכל רגע נתון.

זה גם מאוד תלוי במצבך הכספי.

תעשה רגע תרגיל מחשבתי.

נניח שמחר הרכב מתפצפץ בתאונה.

מה אתה עושה:

1. מושך מהבנק 15-20K או יותר וקונה רכב אחר. לא נעים להפסיד כזה סכום אבל נו, אלה החיים.

2. אין לך גרוש מיותר, בקושי תוכל לגרד 5K ולמצוא איזו גרוטאה שחוטה.

אם ענית (1) אז צד ג'.

אם ענית (2) אז מקיף.

אני לפני חצי שנה עברתי לצד ג' וזה על רכב שמחירון לוי יצחק שלו די דומה (קליאו ספורט 2001).

המקיף פשוט יקר ובשביל המעט ק"מ שאני עושה ופוטנציאל הגניבה האפסי חבל על הכסף.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...