Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5086 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

בתחילת השנה רכשתי פורד פוקוס חדשה (שנת 2012) מיהבואן.

הדגם: פורד פוקוס האצבק, מנוע 2000 סמ"ק 170 כ"ס.

בנסיעה, בעיקר בהילוך נמוך כשאני מאמץ את המנוע אני שומע רעש לא תקין מכיוון הגיר.

לדוגמה - אם אני שם את הרכב בהילוך נמוך, למשל הילוך שני, אבל במהירות הכי נמוכה שבה הרכב יכול להיות בהילוך שני (ולא יוריד לי הילוך לבד) ואז אני נותן גז - אני שומע תקתוקים מכיוון הגיר. כאלו ברמה שזה לא תקין. ניסיתי לשחזר את זה בפוקוס חדשה אחרת עם אותו הגיר אבל מנוע 1600 והבעיה לא השתחזרה.

כמו כן הייתי במוסך והם לא ידעו איך לעזור לי. הם שלחו פניה לגרמניה אך טרם קיבלתי תשובה. חלפו כבר למעלה מחודשיים...

אשמח לעזרה.

תודה.

פורסם

יצרת קשר איתם במהלך החודשיים?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

הי אלעד,

יש חדש בקשר לבעיה שתארתה?

לפני פחות מחודש רכשתי את אותו דגם רכב מהיבואן. והיום בבוקר גיליתי בעיה דומה: יש רעשים (תקתוקים) מקידמת הרכב בזמן מעבר בין ההילוכים הנמוכים. כלומר, כאשר משולב הילוך נמוך ונותנים גז, בזמן המעבר להילוך הבא שומעים רעש. מהילוך רביעי ומעלה נראה שהרעשים נעלמים, או נשמעים פחות חזק.

אני רוצה לברר כמה שיותר פרטים לגבי הבעיה ולהבין אם זאת בעיה תכופה טרם הגעתי למוסך.

אגב, באיזה מוסך היתה?

תודה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
שלום לחברי הפורום,

בתחילת השנה רכשתי פורד פוקוס חדשה (שנת 2012) מיהבואן.

הדגם: פורד פוקוס האצבק, מנוע 2000 סמ"ק 170 כ"ס.

בנסיעה, בעיקר בהילוך נמוך כשאני מאמץ את המנוע אני שומע רעש לא תקין מכיוון הגיר.

לדוגמה - אם אני שם את הרכב בהילוך נמוך, למשל הילוך שני, אבל במהירות הכי נמוכה שבה הרכב יכול להיות בהילוך שני (ולא יוריד לי הילוך לבד) ואז אני נותן גז - אני שומע תקתוקים מכיוון הגיר. כאלו ברמה שזה לא תקין. ניסיתי לשחזר את זה בפוקוס חדשה אחרת עם אותו הגיר אבל מנוע 1600 והבעיה לא השתחזרה.

כמו כן הייתי במוסך והם לא ידעו איך לעזור לי. הם שלחו פניה לגרמניה אך טרם קיבלתי תשובה. חלפו כבר למעלה מחודשיים...

אשמח לעזרה.

תודה.

לדוד שלי יש פוקוס 2012 גם 2 ליטר עם 170 כ"ס בדיוק אותו רכב אבל גרסת סדאן, יש לו בדיוק את אותה הבעיה שתיארת.

היה במוסך, לא מצאו כלום אבל אח"כ אמרו לו שהם יודעים שיש בעיה וזה בטיפול. הרכב אצלו סה"כ 3 שבועות והוא כבר לא מרוצה בגלל התקלה הזו.

למישהו יש משהו חדש? שמע משהו? יודע משהו שאוכל למסור לו? הוא די מתוסכל ואני יכול להבין אותו, באמת לא נעים.

תודה,

פורסם

זה קורה בכל הפוקוסים שנהגתי בהם וזה תקין.

הוא פשוט מחבר במכות מהירות וקטנות את הקלאץ', במיוחד שהרכב עמוס מיוחד (או כבד במיוחד), עד שהמנגון מרגיש בטוח לחבר לחלוטין את הקלאץ'.

אולי ייצא עדכון שמשנה מעט את ההתנהגות, אבל הרעיון דומה בכל הגירים הרובוטיים.

פורסם
זה קורה בכל הפוקוסים שנהגתי בהם וזה תקין.

הוא פשוט מחבר במכות מהירות וקטנות את הקלאץ', במיוחד שהרכב עמוס מיוחד (או כבד במיוחד), עד שהמנגון מרגיש בטוח לחבר לחלוטין את הקלאץ'.

אולי ייצא עדכון שמשנה מעט את ההתנהגות, אבל הרעיון דומה בכל הגירים הרובוטיים.

אז איך ייתכן שבמוסך אומרים שהבעיה ידועה? סימן שזו בעיה. לא הגיוני שככה יהיה גיר לא? אם כי לך תדע.

פורסם
אז איך ייתכן שבמוסך אומרים שהבעיה ידועה? סימן שזו בעיה. לא הגיוני שככה יהיה גיר לא? אם כי לך תדע.

קשה לתת חוות דעת רצינית בלי לשמוע ולהשוות,

אבל תקתוקים קטנים שכאלו שמעתי כבר בהרבה רכבי פוקוס בהילוכים נמוכים,

ואלו רכבי ליסינג שנוהגים בהם בלי רחמים והם בני פחות משנה, וכבר עם 40+ אלף ק"מ, מבלי שיתעוררו איזשהן בעיות...

פורסם
קשה לתת חוות דעת רצינית בלי לשמוע ולהשוות,

אבל תקתוקים קטנים שכאלו שמעתי כבר בהרבה רכבי פוקוס בהילוכים נמוכים,

ואלו רכבי ליסינג שנוהגים בהם בלי רחמים והם בני פחות משנה, וכבר עם 40+ אלף ק"מ, מבלי שיתעוררו איזשהן בעיות...

אז זהו, שפה מדובר ברכב דנדש שהוא רק קנה פחות מחודש, מאוד מוזר וחבל.

מעניין אם יהיה לזה תיקון כלשהו.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

היי -

התשובה מגרמניה הגיעה - הם אמרו להחליף גיר וקלאץ ושזה יפתור את הבעיה ב 99%.

1. זה שזה יפתור את הבעיה ב 99% אני מסכים, אבל לי זה אומר שהם לא יודעים מהי הבעיה. אך כיוון שהיא מכיוון הגיר,הגישה היא

למה להתעסק ? תחליף הכל...

2. אין לי בעיה עקרונית עם הגישה הנ"ל, הפחד העיקרי שלי הוא מירידת ערך במכירה. אני אישית לא הייתי מתקרה לרכב שהוחלף בו

גיר וקלאץ אחרי כל כך מעט ק"מ...יש מספיק פורדים אחרים שבהם לא הוחלף...

אשמח לתגובות, וכל אלו שחוו בעיה דומה, האם יש עדכונים ??

תודה.

פורסם
היי -

התשובה מגרמניה הגיעה - הם אמרו להחליף גיר וקלאץ ושזה יפתור את הבעיה ב 99%.

1. זה שזה יפתור את הבעיה ב 99% אני מסכים, אבל לי זה אומר שהם לא יודעים מהי הבעיה. אך כיוון שהיא מכיוון הגיר,הגישה היא

למה להתעסק ? תחליף הכל...

2. אין לי בעיה עקרונית עם הגישה הנ"ל, הפחד העיקרי שלי הוא מירידת ערך במכירה. אני אישית לא הייתי מתקרה לרכב שהוחלף בו

גיר וקלאץ אחרי כל כך מעט ק"מ...יש מספיק פורדים אחרים שבהם לא הוחלף...

אשמח לתגובות, וכל אלו שחוו בעיה דומה, האם יש עדכונים ??

תודה.

אני לא חושב שמישהו ידע שהוחלפו החלקים הנ"ל אלא אם יברר מול המוסך שבו הם הוחלפו או שאתה תגיד לו. מצד שני, אני לא חושב שזה ישפיע על ירידת ערך מכיוון שזה תיקון יזום (כלומר RECALL) שכזה ומתבצע עפ"י הוראות היצרן (תבקש עותק של המכתב).

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

• תוכן חדש...