Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ראש מנוע גולף GTI 5.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• ספונסר פורום
פורסם

דגם המנוע BWA .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

ראשית משתתף בצערו של בעלי הרכב, גם אני בעל רכב עם מנוע דומה. כמו שלמדת על בשרך אחת מנק׳ החולשה של מנוע זה זו משאבת הדלק המכנית ואותה יחידה מקשרת שמכונה ה״כוסית״, יש גם טיימינג דפוק ומסובך שבהחלט מקשה גם הוא על הסיפור. סה״כ מנועי הtfsi נחשבים למנועים אמינים ועמידים בפני שיפורים בטיפול שוטף והחלפת הכוסית בזמן ואף לפני. הייתי בוחן שיפוץ מנוע מיקצועי ואולי אף חיזוק בוכנות ותלתלים לעתיד ;-) ידוע לי משפץ מקצועי ביותר באיזור ירושלים, תבדוק, הייתי גם בוחן ייבוא מנוע מקורי מחו״ל ( זה לא כזה מסובך).

אינני מומחה בתחום הרכב, נא לקחת כל מה שנרשם ע"י בערבון מוגבל. אין להתייחס לרשום כעל מידע אמין ומדוייק אלא כעל מידע של חובב רכב בלבד!

פורסם

ייצרן הרכב שיפר מבחינה טכנית את הכוסית וגם את גל הזיזים לכן אין צורך להחליפה כול 40K-50K.

במילים אחרות אם אתה רוכש כוסית חדשה לפי מק"ט VAG אתה מקבל כוסית משופרת.

חשוב לבדוק את גל הזיזים לשחיקה אחרת גם אם תחליף כול 40K-50K הכוסית עלולה להינזק מוקדם מהצפוי.

איזה כייף לי :)

פורסם

אפשר לסמוך על היצרן ואפשר לסמוך על הנסיון בשטח.

מחיר החלק המקורי בחו"ל 40-50 דולר, מחיר החלק המקורי בארץ בערך 500 ש"ח.

כך או כך זהו לא סכום גבוה יחסית לתחזוקת רכב לכן אני אישית מעדיף להשקיע לריק מאשר להסתכן.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

הניסיון בשטח אכן מוכיח שקרו מספר מקרים שהכוסית נשחקה ולפעמים גם החלק העליון של הכוסית נשבר אי לכך ובהתאם לזאת הייצרן הגדיל את הקשיות של הכוסית וגם של גל הזיזים בכדי שמקרים כאלה לא יחזרו על עצמם.

אם אתה כול כך קפדן אז כדאי לבדוק את מצב גל הזיזים ואולי להחליפו לדגם משופר.

"

בעניין: טיפול 60,000 ק"מ בגולף GTI שנת 2007 - המלצה על מוסך רון + TIG MOTORSPORT

את הכוסית הראשונה אצלי ברכב החלפתי (לבד) לפני יותר משנתיים, ה-GTI הייתה עם 30,000 ק"מ בזמנו.

הכוסית הייתה במצב מעולה, שחיקה מינורית, והוחלפה לאחת מעודכנת/משופרת.

ב-60,000 ק"מ החלפתי שוב כוסית, הפעם הכוסית הישנה הייתה כמו חדשה לגמרי בגלל שהיא משופרת ובנויה טוב יותר,

או בגלל שאני שומר על האוטו ונוסע כמו סבתא, כנראה בגלל הסיבה ה-1 :wink:.

את ה-PCV גם החלפתי (לבד) ב-60,000 ק"מ לאחד משודרג רוויז'ן N, כי הרוויז'ן P לא נחוץ! זאת דעתי.

שמן גיר + פילטר של השמן גיר מקוריים בלבד כמובן, לא מומלץ להוסיף תוסף לשמן גיר, חפרתי את הנושא, תשמחו עלי :grin:.

נוזל בלמים DOT 5.1, שמן מנוע VALVOLINE 5W30 החדש בעל תקן 504!"

איזה כייף לי :)

פורסם

זה לא אומר כלום,

אצלי הכוסית המקורית מ2006 ב70 אלף ק"מ נראיתה לא רע.

בעניין ה PCV מדובר למעשה באותה רוויזיה כאשר ההבדל בין N ל P הוא שגרסא N נועדה להחליף בורג לבורג את הקיים,

וגרסא P נועד לעבוד מול צינור אחורי ומגיעה איתו כסט (יותר יקר להחלפה ומיותר).

נ.ב. לפי הלבד אני חושב שמדובר בידידנו יוני :) אני אישית בשל רגישות משאבת הדלק הזו, וראינו איזה נזק יכול להגרם מטיפול לא נכון בה , מעדיף לתת לבעל מקצוע לעשות זאת.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

בעניין: טיפול 60,000 ק"מ בגולף GTI שנת 2007 - המלצה על מוסך רון + TIG MOTORSPORT

את הכוסית הראשונה אצלי ברכב החלפתי (לבד) לפני יותר משנתיים, ה-GTI הייתה עם 30,000 ק"מ בזמנו.

הכוסית הייתה במצב מעולה, שחיקה מינורית, והוחלפה לאחת מעודכנת/משופרת.

ב-60,000 ק"מ החלפתי שוב כוסית, הפעם הכוסית הישנה הייתה כמו חדשה לגמרי בגלל שהיא משופרת ובנויה טוב יותר,

או בגלל שאני שומר על האוטו ונוסע כמו סבתא, כנראה בגלל הסיבה ה-1 :wink:.

את ה-PCV גם החלפתי (לבד) ב-60,000 ק"מ לאחד משודרג רוויז'ן N, כי הרוויז'ן P לא נחוץ! זאת דעתי.

שמן גיר + פילטר של השמן גיר מקוריים בלבד כמובן, לא מומלץ להוסיף תוסף לשמן גיר, חפרתי את הנושא, תשמחו עלי :grin:.

נוזל בלמים DOT 5.1, שמן מנוע VALVOLINE 5W30 החדש בעל תקן 504!"

תאכלס זו ההודעה שלי :-D

דור, אני מתבאס לשמוע מה שקרה לך.

תגיד לי, החליפו את הכוסית לחדשה לפני 3 חודשים!? אם הישנה נפרצה צריך ללכת הקאמשפט באותו רגע!

הבעלים הקודם החליף קאמשטים לפני שקנית את האוטו?!

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

• ספונסר פורום
פורסם

לדעתי "התיקון"בוצע מקסימום לפני חודש כי לא יתכן שהמנגנון עבד ככה לאורך זמן

עם שברי הכוסית בפנים .

תכלס חסכו כמה שקלים וגרמו לבנאדם אחר נזק ענק .

ודרך אגב הכוסית והמשאבה שהתקינו הם משומשים .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

איכן הרכב טופל לפני שהגיע לידיו של רון? מי המוסך שביצע החלפת כוסית ומשאבת הדלק?

LEON אדומה

GOLF כחולה

פורסם

א. ממש מבאס לשמוע על זה, אני בטוח שלך יותר..

ב. אם זה הוחלף לפני 3 חודשים (או פחות) יש אחריות, נסה לממש אותה לפני שאתה רץ למכון הבדיקה או להוציא כסף מיותר.

בהצלחה.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

• תוכן חדש...