Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5147 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כחצי שנה החלפתי אלטרנטור לאחד משופץ ולפני מספר שבועות שוב אין טעינה.

מקריאה בפורומים הבנתי שהשיפוץ לא מחזיק מעמד יותר מדי.

אני מעוניין באחד חדש מהחברות הידועות Bosch, Lucas...

אצל מי אפשר למצוא חדשים ?

מי היבואן ?

פורסם
הבעיה היא שאין מתח טעינה בכלל, כך שאני בטוח שזה האלטרנטור.

 

שרון שלום רב !

 

קרא בעיון את תגובתו של דורון ושל ארגמדון, והתיחס את תגובתיהם בנידון ופעל בנושא, החלפת אלטרנטור שוב בשיטת מצליח , החלפה לבוש לוקאס, לא תפתור לך את הבעייה, וקרוב לוודאי תוך זמן קצר תמצא את עצמך באותה נקודה של חוסר טעינה.

גש לחשמלאי מומלץ ומקצועי ,בעל שם בתחומו, שיבדוק תחילה את הסיבות לקיצור חייו הקצר של האלטרנטור המשופץ, אורך חייו של משופץ אמור להחזיק לדעתי מספר שנים, בוודאי לא 6 חודשים בלבד !!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

 

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

מה יכול לקצר את חיי האלטרנטור ?

 

יש לי את הכלים המתאימים, הידע והזמן לטפל בבעיה בעצמי (אני בינתיים נוסע ברכב אחר).

המגברים מנותקים (לשם שידרוג) כך שמה שנשאר זו מערכת ההצתה.

כל ההתקנות נעשו על ידי ומצב החשמל ברכב הוא מצויין.

אני רק צריך כיוון...

פורסם

קודם כל, כמו שאמרו לך כבר, האם אתה יודע בודאות שהסיבה לחוסר הטעינה היא האלטרנטור? יתכן שיש תקלה בחוטים או בנורית הבקורת.

 

שנית, בהנחה שהבעיה היא אכן באלטרנטור - מה הבעיה? הווסת? המישר? הפחמים? לדעתי, שתי סיבות אפשריות לכשל חשמלי באלטרנטור הן: שיפוץ גרוע וצריכת זרם מופרזת.

 

אם אינך יודע לבדוק דברים כאלו בעצמך, אני מחזק את המלצתו של צביקה - או שתלך לחשמלאי רכב מוצלח שימצא ויתקן לך את הבעיה, או שתמשיך להחליף חלקים יקרים (כמה עולה מצבר?) ואולי תמצא את הבעיה יום אחד.

 

דני

פורסם

dny

תודה, אם הייתי רוצה להחליף חלקים סתם לא הייתי פונה לפורום....

מתח וזרם אני יודע למדוד.

 

הבעיה היא שאין מתח טעינה, בדקתי זאת גם על האלטרנטור עצמו.

לגבי צריכת זרם מוגברת - למען האמת הטענתי את המצבר לפני כשבועיים ומאז הספקתי לנהוג לעבודה

כבר מספר פעמים (כשהאלטרנטור מנותק) - אני רק נוהג ביום כך שפרט לסטרטר אין כמעט צריכת זרם - הרי

אם הייתה צריכה מוגברת כבר הייתי אמור להתקע עם מצבר מת, לא ?

 

פרקתי את המיישר והפחמים, אך אני לא יודע מה המינימום שצריך להיות

 

אני מחר אפרק את האלטרנטור מהרכב, ואקח לבדיקה.

אני בטוח ב-99 אחוז שזה האלטרנטור - במידה וכן, היכן אפשר לקנות חדש במחיר שפוי ? מה אמור להיות המחיר ?

פורסם

תודה, אם הייתי רוצה להחליף חלקים סתם לא הייתי פונה לפורום....

 

יפה. אז עכשיו אנחנו יודעים מה המטרה.

 

מתח וזרם אני יודע למדוד.

יפה. אז עכשיו אנחנו יודעים גם שאתה רוצה להתגבר על הבעיה לבד. אני אישית מאד בעד הגישה הזו.

 

הבעיה היא שאין מתח טעינה, בדקתי זאת גם על האלטרנטור עצמו.

זה לא מספיק.

מה מדדת על האלטרנטור ומה היתה התוצאה?

האם יש חיבור תקין בין גוף האלטרנטור לבין הקוטב השלילי של המצבר? איך בדקת?

האם יש חיבור תקין בין היציאה מהאלטרנטור לקוטב החיובי של המצבר? איך בדקת?

האם יש +12V לחוט המפעיל את האלטרנטור (מלוח השעונים)? מה המתח המדויק בשעה שהמנוע דומם, ומה בשעה שהוא פועל?

האם נורת האזהרה של אי טעינה דולקת כאשר המפתח במצב פעולה והמנוע מדומם? וכאשר המנוע פועל?

 

לגבי צריכת זרם מוגברת - למען האמת הטענתי את המצבר לפני כשבועיים ומאז הספקתי לנהוג לעבודה כבר מספר פעמים (כשהאלטרנטור מנותק) - אני רק נוהג ביום כך שפרט לסטרטר אין כמעט צריכת זרם - הרי אם הייתה צריכה מוגברת כבר הייתי אמור להתקע עם מצבר מת, לא ?

כנראה שכן. אבל אתה צריך יותר מאשר "כנראה" - אולי ניתוק האלטרנטור שינה את המצב? אם אתה רוצה למצוא את הבעיה, אתה צריך להיות יסודי וזהיר ולא לקפוץ למסקנות.

 

פרקתי את המיישר והפחמים, אך אני לא יודע מה המינימום שצריך להיות

אם הפחמים נוגעים בטבעת, האלטרנטור צריך לפעול. רצוי שיהיה לפחות 5 מ"מ של "לחץ".

 

אני מחר אפרק את האלטרנטור מהרכב, ואקח לבדיקה.

אולי תבדוק את הדברים שרשמתי לך לפני הפירוק הזה, ותודיע לנו מה התוצאות?

 

אני בטוח ב-99 אחוז שזה האלטרנטור - במידה וכן, היכן אפשר לקנות חדש במחיר שפוי ? מה אמור להיות המחיר ?

חדש לא תמצא במחיר הגיוני. משומש אפשר בדרך כלל להשיג בערך במאתיים ש"ח.

 

דני

פורסם

dny

תודה על העזרה.

 

מתח לפני שהרכב מונע: 12.75V~

מתח כשהמנוע פועל: 12.75V~

בלוח השעונים - נורית הטעינה דולקת קבוע.

 

פתחתי את הפלג ושלפתי את החוטים החוצה - החיבורים בסדר.

באסקורט ישנו כבל עבה שיוצא מהאלטרנטור, ממשיך לסטרטר ומשם למצבר - בדקתי את המסלול, כולל התנגדות של הכבל - תקין.

מהמנוע עצמו ישנו כבל עבה שמתחבר לגוף - החיבורים והכבל תקינים.

 

את הפחמים פרקתי כשהאלטרנטור עדיין מחובר למנוע כך שאני לא יודע אם הפחמים נוגעים או לא.

פורסם

קצות שלושת הסלילים מחוברים ביחד על ידי הלחמה עם בדיל

אם יש לך קצר או קצר חלקי , זה יכול לחמם את ההלחמה עד כדי התכה , ואז אין טעינה.

תלחים מחדש את שלושת החוטים של הסלילים .

וכמובן תמצא את מקום הקצר ותבטל אותו.

פורסם

מתח לפני שהרכב מונע: 12.75V~

מתח כשהמנוע פועל: 12.75V~

מתח בין מה למה? הדקי המצבר?

אם מדובר במתח שבין החוט הדק לגוף האלטרנטור, אז זה מראה שמעגל העירור תקין עד לכניסה לאלטרנטור, כלומר - הבעיה היא בווסת או בטבעות או בסליל.

 

בלוח השעונים - נורית הטעינה דולקת קבוע.

יפה. אם כך, אנחנו יודעים שאת זה צריך לתקן. אם הנורה דולקת, לא תהיה טעינה מפני שהנורה היא חלק ממעגל העירור של האלטרנטור.

 

באסקורט ישנו כבל עבה שיוצא מהאלטרנטור, ממשיך לסטרטר ומשם למצבר - בדקתי את המסלול, כולל התנגדות של הכבל - תקין.

אין שום משמעות לבדיקה של התנגדות של כבל כל כך עבה בעזרת רב מודד, כי ההתנגדות היא נמוכה יותר מכושר המדידה שלו. כמו כן, אין משמעות להתנגדות בזמן שעובר זרם חלש מאד (זרם המדידה), אלא רק בשעה שעובר זרם חזק.

 

לכן, את ההתנגדות של כבל כזה מודדים על ידי בדיקת מפל המתח שעליו, וליתר דיוק - בנקודות שונות עליו, כולל כל מחבר בנפרד (אם יש נפילת מתח משמעותית); כל הנ"ל בשעה שעובר בכבל זרם חזק.

 

את הפחמים פרקתי כשהאלטרנטור עדיין מחובר למנוע כך שאני לא יודע אם הפחמים נוגעים או לא.

את זה כדאי לבדוק קודם כל, כי בעיה בפחמים תגרום להדלקת הנורה, וגם לאי טעינה.

 

אני חוזר ושואל:

מה המתח שבין החוט הדק שמגיע לאלטרנטור לבין גוף האלטרנטור כאשר המפתח במצב 2 (פעולה) והמנוע מדומם, ומה המתח כאשר המנוע פועל?

 

אם הפחמים בולטים פחות מס"מ אחד מבית הפלסטיק שלהם, כנראה שהם גמורים.

בדוק את הטבעות - האם הן נראות בסדר?

מדוד את ההתנגדות בין שתי הטבעות.

 

בקיצור - כנראה שהבעיה היא במעגל העירור, שכולל אספקת חשמל ללוח השעונים (תקין), נורת הבקרה (תקין), החוטים מלוח הבקרה עד לאלטרנטור, הפחמים, הווסת, הטבעות, וסליל העירור.

 

הכי סביר זה הווסת/פחמים, אח"כ החוטים, אח"כ הסליל.

דני

 

נ.ב. לגבי ההערה על קצר בשולשת החוטים - זה באמת יכול לגרום לאי טעינה, אבל במקרה זה הנורה לא היתה דולקת.

×
×
  • תוכן חדש...