Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5149 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלתי גם את השאלה הזאת בפורום אדיו ומולטימדיה אבל הם טענו שפה אני יקבל תשובה יותר מדוייקת.

יש לי רכב פיאט פנדה 2006 ידני. רציתי לחבר לדים למצית וכאשר פתחתי את המצית מצידה השני גיליתי שמחוברים 3 חוטים: 1 צהוב, 1 כחול ו1שחור. בדקתי וגיליתי שהכחול הוא פלוס והשחור הוא מינוס פתחתי קצת את הבידוד של החוטים וחיברתי את כל הלדים והכל עבד בסדר, עד שבטעות הפלוס נגע לי במינוס כאשר הרכב היה במצב סוויץ' (זה קרה בטעות לא שמתי לב שהחוטים פתוחים ונוגעים זה בזה), ונהיה קצר ובום הלדים לא עובדים, והכניסה של המצית לא עובדת כאשר מוכנס כל התקן גם כמו מטען. עשיתי בדיקת סוויצ'ים גם לפי העין וגם בעזרת רב מודד וגיליתי שרק פיוז אחד שרוף, בצבע שקוף (פיוז מיני) שרשום עליו 7.5 . קניתי פיוז אחר ככל הנראה מעט שונה כי הצבע שלו טיפה טיפה יותר ככה מהצבע של הסוויץ' שנשרף אבל גם עליו רשום 7.5 והכנסתי אותו למקום ועדיין שום דבר לא קורה והמצית לא נדלקת והלדים לא נדלקים גם.

אחרי הרבה ניסיונות שמתי לב שהחוט הצהוב (שמקודם לא חשבתי שיש לו תפקיד בכלל) גם יכול להוות פלוס, כאשר החוט השחור עדיין מינוס, ואז אמרתי שאין ברירה אז חיברתי את הלדים בחיבור: צהוב-פלוס, שחור-מינוס, והם אכן עובדים (כך גם החזרתי את המצית לעבוד (את הפלוס שהיה פעם כחול במצית חתכתי וחיברתי כרגע לחוט הצהוב שממילא מחובר למצית וכך גם היא עובדת כרגע). אך הבעיה שגיליתי עכשיו היא שהמצית והלדים עובדים אך ורק כאשר אני מדליק את אורות הרכב מישהו יודע למה זה קורה?

והשאלה שהכי מעניינת אותי היא איך זה שהחוט הכחול פשוט הפסיק לפעול והוא כבר לא פלוס ?

*ניסיתי לשים עוד כל מיני פיוזים בצבעים אחרים באותו מקום ועדיין המצב נשאר כמו שהיה, בדיוק פיוז כמו שהיה לי מקודם בהנחה שאכן אלו הם פיוזים שונים לא ניסיתי לשים עדיין.

פורסם

היי

ההגיון שלי אומר :

1. פלוס "ראשי" שמחובר למצת עצמו בשביל המכשור שאתה מחבר אליו

2. פלוס "משני " לנורה שנידלקת במצת כשאתה מדליק אורות חניה או דרך ( שכחת אותם הא ? )

3. מינוס משותף

אני הייתי דואג לתקן את הפלוס הראשי הוא לדעתי בנוי לעומס גבוה בהרבה מזה שמחובר לאור וגם אתה לא רוצה לשרוף בטעות פיוז אורות באמצע הלילה בטעות

עפר .

מקווה שעזרתי

( וכמו תמיד לא מבין כלום בכלום )

פורסם

קודם כל תודה :) וכן שחכתי בהתחלה מהחוט הצהוב, אני מסכים איתך שחייב לתקן את הפלוס הראשי ( כחול ), אבל זאת הבעיה שאני צריך כיוון איך אני יכול לסדר את זה או אפילו להבין איך ומה קרה שהוא כבר לא עובד.

אין לי בעיה גם ללכת למוסך אבל אני יודע עכשיו שידפקו לי מחיר, ואם זה שוב יקרה אז לא יהיה לי מושג מה קרה שוב.

פורסם

יש באמת "שני פלוסים" - אחד מהמצבר, אחד דרך הסוויץ' ומינוס. לכ"א מהפלוסים אמור להיות נתיך משלו.

אני ממליץ לך לנסות ולהחזיר כל חוט שניתקת / חתכת למקומו.

alfa 156 2.5.

פורסם

תקשיבו כל הפיוזים תקינים בדוק, בדקתי בצד שמאל של הנהג גם את הפיוזים שהם חשופים בלי מכסה וגם את אלה מתחת למכסה, כולם תקינים.

וניסיתי גם להחזיר את הכל למצב ההתחלתי אבל מה זה נותן לי שאין מצית ואין לדים במצב הזה?

פורסם

לא מכיר את הפנדה אבל בהרבה מכוניות יש פיוזים בכמה מקומות. פנים האוטו וגם בתא המנוע. לדעתי פיספסת פיוז שרוף. תבדוק שוב ותעזר במפת הפיוזים בספר הרכב.

פורסם

אהההה חשבתי זה המקום היחיד שיש בו פיוזים כי ראיתי שם בערך 20/25 פיוזים חשבתי זה הכל, הבעיה שאני לא יודע איפה במכסה מנוע יש עוד פיוזים ואין לי גם ספר רכב :/

פורסם

מצאתי לך.

http://www.fixya.com/cars/t11945338-fuse_go_fiat_panda_cigarette_lighter

The cigarette fuse is located in the battery junction box under the hood, it is fuse # 10 and is a 20A fuse, open the hood and find the box it is on the passenger side towards the back of the compartment, it is 10th in line on the top row, also you can check these fuses without removing them through the clear plastic top so that should make things a little easier too, hope this helps

זה באמת בתא המנוע

פורסם

חד משמעית נשרף הפיוז של המצת.

בטל מיידית את החיבור שעשית לקו תאורה, והחזר הכל לקדמותו.

חפש תיבת נתיכים נוספת ותחליף את הפיוז השרוף שם.

ספר רכב אפשר להוריד מאתר יבואן של פיאט.

פורסם
יש באמת "שני פלוסים" - אחד מהמצבר, אחד דרך הסוויץ' ומינוס. לכ"א מהפלוסים אמור להיות נתיך משלו.

אני ממליץ לך לנסות ולהחזיר כל חוט שניתקת / חתכת למקומו.

זה לא נכון.

למצת מגיעם שלושה חוטים.

פלוס. מינוס (הארקה לגוף) ותאורה.

בחלק מהדגמים הפלוס למצת הוא דרך הסוויץ' ובחלק ישירות מהמצבר.

אבל לא יכול להיות גם וגם.

פורסם

כמה אינפורמציה אתם באמת תותחים ! מחר אני ינסה לחפש את המקום השני של הפיוזים ולחפש שם פיוז שרוף ואני יעדכן פה את המשך המצב תודה רבה בנתיים :)

פורסם

טוב חברים עדכון מצב : בדקתי היום בתא המנוע וגיליתי כמו שאמרתם עוד מקום לפיוזים ופתאום פיוז תכלת קטן שהיה רשום עליו 15 היה שרוף, קניתי בדיוק כזה ושמתי אותו במקומו והכל עובד, והחזרתי הכל לקדמותו תודה רבה רבה אין עליכם תודה לכולם :)))

• תוכן חדש...