Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5155 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

לאשתי יש סיטרואן C4 מודל 2007 (דגם PK עם מנוע 2000). הרכב נסע עד היום כ-45,000 ק"מ וטופל רק בלובינסקי.

אני לא נוסע איתו הרבה אבל שמתי לב לאחרונה (יתכן וזה היה לפני אבל אולי לא הבחנתי בזה קודם) שהגיר ממהר להעלות הילוכים להילוך 4, אבל לעיתים "נתקע" שם ולא מוכן לרדת.

כבר בשישים ומשהו קמ"ש הוא מטפס לרביעי ואני פשוט מרגיש כאילו המנוע מתחנן לתוספת כוח ומתקשה לנסוע במהירות כזו בהילוך כזה (אני נוהג ותמיד נהגתי רק על ידני כך שאני לא יודע אם זו התנהגות "נורמלית" של גיר אוטו' אבל אני לא מגיע ל-4 בשישים קמ"ש וכשצריך מוריד ל-3 או ל-2 לפי הצורך כשהרכב "מבקש" את זה או שאלה תנאי הדרך/נהיגה המתבקשים).

אמש עשיתי ניסיון:

לקחתי את הרכב לכביש צדדי בעיר, מישורי, הגעתי איתו ל-55 קמ"ש והפעלתי את בקרת השיוט. אחרי כמה מטרים בודדים הוא העביר לי ל-3 וזה ממש לא מחייב המציאות וכשהרכב מתחנן על נפשו אחרי עוד כמה עשרות מטרים פתאום הגיר עולה לרביעי וממאן לרדת עד שנכמרו רחמיי ובעזרת הטיפטרוניק (שאני נאלץ להשתמש בזה הרבה לצערי ברכב הזה בגלל הגיר הטיפש/התקול) חזרתי ל-3 ול-2 לפני הפניה בסוף הדרך.

שאלתי היא ברורה:

האם יש בעיה בגיר? מה הבעיה יכולה להיות? אני מניח שזו עלות רצינית לתקן והמצב רק יחמיר?

להבדיל, אם זו לא בעיה, איך אנשים סובלים את זה והאם יש איזושהי עדכון תוכנה שאפשר לעשות במוסך מורשה כדי "לכוון" או "להגדיר" לגיר התנהגות סבירה יותר??!

תודה לכל המשיבים, אני פשוט לא מכיר גירים אוטו' ואני עלול לגלות יום אחד שהלך הגיר ואפילו לא ידעתי...

פורסם

לדעתי זו התנהגות תקינה.

אתה כנראה נוהג רגוע עם לחיצה עדינה על הגז, ולכן מחשב גיר בוחר בתוכנית "חסכון", שמשתדלת להיות תמיד בהילוך הגבוה ביותר האפשרי, לטובת חיסכון בדלק.

תן יותר גז, ההילוכים יתחלפו מאחר יותר.

רוצה להוריד הילוך לצורך האצה - שוב - תן גז.

פורסם

תודה.

באמת ייתכן וזה עבור חיסכון, שהרי אני נתקל בכך רק במהירויות יותר נמוכות, בעיקר בנסיעה בעיר.

אגב, מה נותן לי הכפתור "S" שבידית ההילוכים? ("מצב ספורט")

פורסם

אני בדיוק לפני 5 דקות ירדתי מרכב עם גיר דומה לשלך.

בהאצה רגועה עם מעט גז הילוך רביעי משתלב בערך ב 65-70 קמ"ש.

מצב S זה מצב "ספורט" - חילוף הילוכים מאוחר יותר כלפי מעלה ומוקדם יותר כלפי מטה.

פורסם

אם מדובר בגיר AL4, אז זו התנהגות תקינה על פניו.

הגיר הוא גיר שמשנה את מפת יחסי ההעברה בהתאם לתנאי הנסיעה ואופי השימוש בדוושת התאוצה. בנוסף, יש לו מנגנון מאד יעיל לשמירה על מהירות נמוכה בירידה ומנגנון נעילת ממיר מומנט.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

רק תיקון קטן- הגיר לא משנה את מפת יחסי ההעברה.

יחסי ההעברה הם כמובן קבועים.

מה שמשתנה זה מפת תזמון ההחלפה.

פורסם

נכון, נכון! הוא משנה בין כמה מפות תזמון מתוכנתות מראש, זו היתה הכוונה.

להבא אקפיד על ניסוח :wink:

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אם אתה אומר שזה פועל לטובתי בחסכון אז מצויין. אני פשוט חששתי שזה עלול לפגוע בטווח הארוך באחד ממרכיבי הרכב, לרבות המנוע, כשאני נוסע יותר לאט על הילוך רביעי. מה אומר ומה אדבר - אין על ידני, אבל האשה לא רוצה אז קנינו לה אוטו'.

אני בדיוק לפני 5 דקות ירדתי מרכב עם גיר דומה לשלך.

בהאצה רגועה עם מעט גז הילוך רביעי משתלב בערך ב 65-70 קמ"ש.

מצב S זה מצב "ספורט" - חילוף הילוכים מאוחר יותר כלפי מעלה ומוקדם יותר כלפי מטה.

אז זה מצב טוב יותר, לא?! פותר את "הבעיה" - לא ממהר להעלות לרביעי כבר ב-65 קמ"ש (נזכיר, מנוע 2000, לא צריך להגיע כל כך מהר לרביעי לדעתי) אבל כשמתחילים להאט הוא מגיב ישר ומוריד הילוך. מה הקאץ'?

פורסם

שום נזק למנוע לא יגרם, אתה יכול להיות רגוע.

למה בעצם אתה חושב שזה מזיק?

הרי בכל מקרה, אם יהיה צורך בהאצה חזקה, המנוע לא יצטרך להאיץ את האוטו ב 1500 סל"ד. אתה פשוט תלחץ חזק על הגז, והתיבה תוריד הילוך.

אני לא רואה שום היגיון לנסוע קבוע במצב ספורט משיקולי שמירה על המנוע. חוץ מצריכת דלק מוגברת ויותר רעש לא תקבל כלום.

בהאטה תיבת הילוכים משלבת להילוך נמוך, כדי לנצל את בלימת המנוע, בדומה למה שאתה אמור לעשות בנהיגה עם תיבה ידנית-לשלב להילוכים נמוכים בהאטה.

זה אחד היתרוננות של תיבת הילוכים ברכב שלך.

פורסם

הגיר הזה, שכל כך מושמץ כל הזמן עקב אמינות מכנית פחותה, אכן חסכוני ברמה שלא תיאמן - גם בצריכת דלק וגם בבלמים, שכן איך שמהערכת מרגישה בלימה מתמשכת, היא מורידה הילוך, ועוד אחד אם צריך.

אני מגיע ל- 13-14 ק"מ לליטר ממוצע ברנו מגאן 1,600 שלי.

דרך אגב, במגאן דור ראשון זה עדיין לא טיפטרוניק, ההפעלה היא כמו של גיר אוטומטי רגיל. יש לגיר את אותן תכונות שדובר כאן. הוא עדיין נקרא AL4?

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

במגאן דור ראשון גיר AL4 (שאגב אצל רנו נקרא DPO) קיים בדגמים שלאחר מתיחת פנים משנת מודל 2000 (או תחילת 2001).

בדגמים ישנים יותר היה גיר שונה.

פורסם

השאלה שלי מתייחסת דווקא לדגמים המתקדמים יותר, הדור השני עם הטיפטרוניקס - האם זה אותו גיר בפיקוד שונה, או גיר אחר?

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

• תוכן חדש...