Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5180 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
(אצלי בAL4, שחם והוא מתחיל לדפוק

לא נשמע כמו מצב תקין. לא יודע AL4, אבל כשקרה לי דבר כזה בגיר 4HP (דייהו) זה רק החמיר, ולבסוף נזקקתי לשיפוץ גיר. תבדוק שלא חסר לך שמן (אני יודע שבAL4 אין מדיד ולפי ההוראות אין צורך להחליף שמן, אבל הבנתי שממליצים להחליף בו שמן פעם ב30K).

אגב, עוד עצה:

אל תתחיל נסיעה מיד לאחר העברה לדרייב, חכה שהטורים יירדו מעט (לוקח כחצי שניה). הסיבה היא שלגיר לוקח זמן לבנות לחץ שמן, ולא יודע לגבי נזק, אבל אם תחכה את החצי שניה האלה, תוכל להתחיל נסיעה בצורה יותר חלקה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום לכולם.

קודם לגבי ההערה שממוצע הגירים שצריכים שיפוץ 170K -לא מדויק.

אם קנית רכב יפני ,הקפדת להחליף שמן כל 60K (זה ברכבים ישנים -בחדשים כל 160K)ק"מ

אין סיבה שהגיר לא יעבור את ה250K (מכרתי לנטיס עם 185 שהגיר החליף הילוכים כמו חמאה)

וזה לא ויכוח-הגירים היפנים מחזיקים מעמד הרבה יותר.(מהAL4 או מפולקסווגן )

דבר שני לגבי שעון חום המנוע-גם אני לא הבנתי את העניין.

שנדלקת כבר הנורית אתה בצרות-תבינו מהמקרה כמה שעון החום היה קריטי אצלי.

אצלי בדייהטסו היה טרמוסטט שסיים את חיו-הוא היה נתקע לעיתים במצב סגור והחום התחיל לטפס.

אני שהייתי רגיל לחום מנוע של קצת מתחת לחצי- ברגע שעבר את החצי התחלתי להבין שיש תקלה.

לאחר שיום אחד הגיע ל3/4 למחרת נגשתי בבהילות למוסך והחלפתי תרמוסטט והבעיה נפתרה.

אם לא היה לי שעון חום הייתי מגיע לחום בתחום האדום(נורית נדלקת) וגומר מנוע-לכן כל בעלי הצרפתיות או האיטלקיות

במקומכם הייתי הולך לחשמלאי שירכיב לי שעון חום חיצוני-השקעה של מאות שקלים תחסוך אלפים.

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם
אם לא היה לי שעון חום הייתי מגיע לחום בתחום האדום(נורית נדלקת) וגומר מנוע-לכן כל בעלי הצרפתיות או האיטלקיות

במקומכם הייתי הולך לחשמלאי שירכיב לי שעון חום חיצוני-השקעה של מאות שקלים תחסוך אלפים.

תוסיף לרשימה בעלי גרמניות כמו במוו ואופל.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
לא נשמע כמו מצב תקין. לא יודע AL4, אבל כשקרה לי דבר כזה בגיר 4HP (דייהו) זה רק החמיר, ולבסוף נזקקתי לשיפוץ גיר. תבדוק שלא חסר לך שמן (אני יודע שבAL4 אין מדיד ולפי ההוראות אין צורך להחליף שמן, אבל הבנתי שממליצים להחליף בו שמן פעם ב30K).

אגב, עוד עצה:

אל תתחיל נסיעה מיד לאחר העברה לדרייב, חכה שהטורים יירדו מעט (לוקח כחצי שניה). הסיבה היא שלגיר לוקח זמן לבנות לחץ שמן, ולא יודע לגבי נזק, אבל אם תחכה את החצי שניה האלה, תוכל להתחיל נסיעה בצורה יותר חלקה.

הוא דופק רק שחם מאוד.

כבר עבר שיפוץ אחד, עבר כמה עשרות אלפי ק"מ ושוב חזרה הבעיה.

לגבי נסיעה והעברה לD.

אני שומר, וגם עובדה שכשאני נוהג הוא דופק רק אחרי הרבה הרבה זמן.

אם מישהו שלא מרגיש את הרכב נוהג, תוך 10 דקות מתחיל לדפוק ולעבוד לא חלק.

פורסם

שלום,

קראתי מספר שירשורים בנוגע לטיפים להתנהגות נכונה ושמירה על הגיר האוטומטי הפשוט (4 הילוכים בסיסי).

בנוסף לטיפים המצוינים שאני מממש את חלקם יש לי כמה שאלות:

1. אני גר בעיר שיש בה המון עליות ומתוך כך אני נוטה בכל נסיעה כשהגז לחוץ ב-D להוריד להילוך 2

ואז בעצם הרכב מוריד מהילוך שלישי לשני (כשהגז לחוץ!)

האם דבר זה בריא לגיר או שצריך לעזוב את דוושת הגז?

אמרו לי שכדאי לי במקום לעשות ככה בעליות פשוט בתחילת העלייה ללחוץ במכה אחת את הגז עד החצי ואז בעצם הגיר מבין שאני רוצה לסחוט את ההילוך השני..

מה עדיף? והאם זה לא הורס את הגיר שאני מוריד מ-D ל-2 תוך כדי נסיעה בגז לחוץ.

2. כשאני מחנה אני שם N מרים את בלם היד, עוזב את הברקס ומכניס ל-P.

האם צריך אחרי שאני מרים את בלם היד ללחוץ שוב ברקס או שאחרי שאני מרגיש שהרכב יושב על ההנדברקס פשוט לשים P?

כשאני נוסע בכבישים בין עירוניים ובהם עליות קשות אני נוטה במהירות של 90 קמש ללחוץ על O/D (אובר דרייב) ואז הרכב בעצם מוריד מהילוך רביעי לשלישי ואני מרגיש שהטורים עולים והרכב מקבל סוג של דחיפה כזאת כמו מכת כוח ואז אני סוחט אותו ומחזיר ל-D שזה בעצם מחזיר להילוך רביעי.

האם זה בריא לגיר?

לעזרתכם אודה,

ואם יש לכם עוד טיפים מעניינים אשמח לקבל

פורסם

בנוגע ל1 ו3, אתה מתאר פה את מה שהתיבה צריכה לבצע, העברת הילוכים. אין עם זה שום בעיה

בנוגע ל2- לא צריך ללחוץ שוב על הברקס מכיוון שהרכב כבר "יושב" על בלם היד, אז אם אתה לוחץ על הברקס שום דבר לא קורה.

• תוכן חדש...