Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו מגאן II - מתלבט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5142 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

מזה זמן רב שאני חושב לקנות את הרכב הזה, אך המחקרים והחיפושים ברשת ובפורום מעלים תהיות קשות לגבי האמינות ועלויות התיקונים/אחזקה של המודל הזה. להלן מה שהעלתי בחכתי עד עתה:

הגירים דורשים שיפוץ ברכב הזה לקראת הגעה ל 100K ק"מ (ואף לפני). משילוב פרטי מידע שדגתי ברשת, נראה כאילו המוסכים בארץ לא יודעים או לא רוצים לטפל/לשפץ באופן הנכון (שיפוץ חלקים בגיר במקום החלפה ?) מה שגורר לאחר השיפוץ הראשוני של הגיר, קריסה שלו שוב ושוב לא לאחר הרבה זמן. (עלות שיפוץ גיר יותר מ 10K ש"ח)

4 סלילי הצתה דורשים בהדרגה החלפה, גם לקראת הגעה לאותו קלימטראז'

בעיות חשמל שונות ומשונות

ניתוק מצבר מסיבה כלשהי גורר שוב, בעיות חשמל (שליטה על חלונות לא תקינה, מערכת שמע לא פועלת וכו) הדורשות גיחה למוסך

ועוד ועוד.

וכן, לפי מה שבדקתי והבנתי:

- הדגם משנת 2004-2005 הכי בעייתי

- ב 2006 הספק הרכב פחת במידת מה לעומת הדגם הקודם, אך העברת ההילוכים שופרה (משיכת הילוכים). עדיין נרשמות עדויות לבעיות ועלויות תיקונים גבוהות במיוחד לדגמי 2006 ו 2007

- ב 2008 הדגם אמור להיות משופר משמעותית מבחינת אמינות.

עכשיו שאלתי היא כזו -

1. במידה ואני "מתאפק" עוד קצת לירידת מחירי 2008, האם אני צפוי להסתבך עם גם הדגם הזה בעלויות תיקונים רבות ? או שה 2008 אכן אמין יותר בצורה משמעותית ? (גיר, הצתה, חשמל וכו)

2. האם יתכן שהשיפורים באמינות נכנסות כבר במודל 2007 ? כי יש לא מעט רכבים מליסינג בעד 25K ש"ח במודל הזה, ובדר"כ הם במצב שמור....

פשוט מבחינת שנתון, חוויית נסיעה, יופי ומרווח תא נוסעים, אני לא רואה אף אופציה עדיפה בסכומים האלה.... היה לי כזה רכב מהחברה (מודל 2004 ולאחר מכן מודל 2005) לתקופה של כשנה ומאד נהנתי ממנו. יש לציין שהן היו מכוניות בנות שנתיים בערך.

מה דעתכם ?

פורסם

בהזדמנות הזו אני רוצה להוסיף שנקרתה בדרכי גם רנו קליאו קלאסיק (קליאו עם באגז' מהתוצרת התורכית) שנת 2004 יד ראשונה עם 60,000 ק"מ אוטומאטית - ולשאול האם לדגם זה בעיות אמינות וגיר באותה מידה ? כיוון שזו גם אופציה לרכישה כרגע.

פורסם

תתחיל לקרוא בערך מעמוד 9-10

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=398580&highlight=%D7%9E%D7%92%D7%90%D7%9F+%D7%96%D7%95%D7%9C%D7%94%3F

אני ביצעתי את כל שיעורי הבית המקיפים על הרכב הזה לפני שהחלטתי בסופו של דבר לסגור עסקה עם קרסו שאני בהחלט מאוד מרוצה ממנה עד היום.

השרשיר הפך ממש לבלוג ואני גם רשמתי שם אחרי זה מעקב אחרי צריכת דלק של הרכב ובקרוב גם אני אעדכן עוד את השרשיר בגלל שאני הולך להעביר את הרכב טסט ואולי גם לעשות טיפול ראשון אם כי יש עוד חמישה חודשים בפועל לזמן הטיפול.

עד עכשיו אנחנו מאוד מרוצים מהרכב הזה ובאמת לא ברור לי המחיר הנמוך של הרכב היות והוא נוח בצורה יוצאת מן הכלל, חסכוני, טסט וביטוחים זולים גם כן ועד עכשיו מפגין אמינות מושלמת טפו טפו טפו.

בקרוב נראה מה תהיה עלות הטיפולים ואם בכלל תהיה בעייתיות כלשהיא בלהעביר את הרכב טסט.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לגבי הגיר כנראה אתה מדבר על שיפוץ שסתומים בגיר שיכול לקרות סביב ה 80K~ אבל לא תמיד.

שיפוץ גיר כולל ממה שאני יודע עלה 6000 ש"ח.

לגבי בעית החלונות זה לא ממש בעיה כי אם לימוד המנגנון של החלונות את מצב הפתיחה האוטומטי וקורה גם בפוקוס ובעוד רכבים רבים אחרים [כדי ללמד את המנגנון אתה לא צריך להכנס למוסך אלא להרים את החלון למעלה ולהמשיך ללחוץ על הכפתור במשך 5 שניות ,לאחר מכן להוריד למטה עד הסוף ולהמשיך ללחוץ ואז לחזור שוב על התהליך כלפי מעלה].

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

ממליץ גם כן, רכב טוב, נוח, והמחירים טובים.

רק אם אתה רוכש אותו דרך היבואן, כדאי שתעבור על כל השרשורים מהעבר ואולי תחסוך הרבה עוגמת נפש ועצבים, לא תמיד ההתנהלות של הסוכנים ואנשי המכירות שלהם הולמת.

פורסם

נקודת תורפה עיקרית (גם של רכבים אוטומטיים אחרים) - הגיר. הרבה שיפוצים במקרה של AL4 מסתיימים בכישלון עקב קיצורי דרך, חאפרים למיניהם וכיו"ב (מנסיון אישי, ל"שמחתי" היה רכב של העבודה...:twisted: ולא שהתעללתי בו !).

אם יש ביכולתך - עשה סיבוב על רכב דומה. ייתכן ותאהב את הגיר האוטומטי וייתכן ולא - נאמר על כך רבות, הגיר מתנהג קצת שונה מגירים אחרים.

מהמנוע - לא צפויות בדר"כ בעיות.

alfa 156 2.5.

פורסם

כפי שכתבתי, היו לי שתי מגאן II, הראשונה עם העברת ההילוכים ה"מרגיזה" והשניה עם זו שבה ההעברה "טופלה". בכל מקרה מאד אהבתי את הרכב אז, אני זוכר נסיעה ארוכה של כ 600 ק"מ ביום אחד (ת"א-ב"ש-יקנעם-ב"ש-ת"א) ללא שום בעיות נוחות.

בעיקרון מאד הייתי רוצה ללכת על זה (כאמור אין אופציה יותר מפנקת בסביבות ב 20,000 ש"ח) אבל נושא הגיר מבהיל משהו... ז"א אם הייתי יודע שבעיות הגיר אינן חוזרות אחרי שיפוץ אז פשוט הייתי מחפש רכב שכבר שופץ...

בכל מקרה, האם "שדרוג האמינות" אכן נעשה רק החל מדגמי 2008 ? או שממגאן 2007 אני יכול לצפות לפחות בעיות ?

כמו כן מה לגבי הקליאו קלאסיק ? הרכב יד ראשונה מהורים של חבר טוב עם 60,000 ק"מ וטיפולים כמה שהיה צריך. או ששם גם הגיר עומד ללכת עוד 20-30 אלף ק"מ....

פורסם

הגיר הזה משותף אאל"ט לכל הרנואים בשנתונים מסויימים וגם לקלאסיק.

אבל - יש לך נתוני פתיחה דיי טובים, כמו קילומטראז' נמוך ורכב שמור (כמו שאתה מספר לפחות).

חוץ מזה, כמו שאומרים, צריך גם מזל. לא כל גיר צריך להתקלקל אחרי 100 אלף ק"מ.

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...