Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5177 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמנם גיפון אבל רואים שהשקיעו בו בטירוף! מעניין לראות אותו שוחה מול היונדאי ix35 או הגיפון החדש של מאזדה שאני אישית לא אהבתי.

אגב, הייתי עם גיסי בסובארו לא מזמן כי הוא שוקל לקנות את הB4 שלהם מאלבר במזומן במחיר פצצה, וכשהוא בחן את הרכב, אני חיפשתי לראות ה XV לצערי בסוכנות שלהם לא ראיתי, מתי הוא יגיע לתצוגה יודיעים?

• תגובות 113
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
למען הסר ספק, אני לא חושב שהXV זו המכונית המושלמת ביותר עלי אדמות.

אני לא.

אבל אני חושב שלכל מטבע יש יותר מצד אחד, ואין דברים שתשובה עליהם היא "כן" או "לא".

כשאדם מציג את דעותיו הפרטיות (ולפעמים אף פחות מדעותיו. סתם את הרגשתו הפנימית) כעובדות מוגמרות ומוצקות, זה פשוט לא מקצועי.

העובדה שכה הרבה יצרנים בחרו לייצר גרסה כזו, מוכיחה שיש מי שקונה את המכוניות האלה. אולי לא אתה, אולי לא הוא, אולי לא אני, אבל יש.

מאחר ואף אחד כאן הוא לא מנכ"ל של יצרן רכב, מנהל שיווק של יצרן רכב, מעצב רכב או אפילו פועל נקיון בפס יצור, שומה עלינו לשמור לפחות מעט על צניעות בכל הקשור לביקורת ודעה.

הסיבה העקרית בגללה קונים ג'יפונים היא הגודל!!!!!!!!! לא פוזה ולא שמוזה.

ב-160K ש"ח בן אדם שרוצה רכב משפחתי גדול יותר! יכול לבחור 1 מ 2 דברים,רכב מנהלים או ג'יפון. יתרון הרכב המנהלים הוא שימור תכונות המכונית המשפחתית + שידרוג נוחות, אבזור, גימור. יתרון הג'יפון , כניסה קלה יותר של ילדים, מבוגרים ומטען פנימה והחוצה מהאוטו טווח ראיה גדול יותר ותפיסת מקום של רכב משפחתי רגיל(יותר נח להחנות מרכב מנהלים).

הבעיה העקרית של הסובארו שהוא זהה בגודלו לסוברו אימפרציה הבאה. ה-IX35 גדול משמעותית מה I30 (בוודאות) ולא ראיתי עדיין את CX5 אבל אני אנחש שהיא גדולה משמעותית מהמזדה 3, ובכלל בלי להזכיר את אאוטלנדר שהוא בקטגורית גודל בפני עצמו(כנ"ל לגבי רוב הקבוצה חוץ מהקשקאי), כך שאין שום סיבה להוסיף כסף ל -XV ,אלה עם אתה באמת רוצה 4X4 אבל גם אז הוא לא נותן באמת יכולת שטח אמיתית. תוסיף לזה שבשטח אתה חייב גם צמיג רזרבי בגודל מלא, ואתה גם מקבל רכב עם תא מטען מזערי שלא מספיק לכלום.

פורסם

איזה גודל ואיזה נעליים? אם הצורך ברכב גדול ופרקטי יותר אז מאזדה 6 תעשה את העבודה טוב יותר מCX-5 לדוגמא, i40 סטיישן תהיה עדיפה על ix35 וסובארו B4 סטיישן עדיפה על הXV.

פוזה של שקל תשעים במחיר של כמה עשרות אלפי שקלים.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

סוף סוף.

מסכים עם כל מילה של ההודעה מעלי. (עריכה: היא כבר לא מעלי, היא שתי הודעות מעלי של היוזר UTSUR)

בהשוואה בין מכונית מנהלים (מזדה 6, מונדיאו) לבין גיפון (אאוטלנדר - לדעתי הכי גדול בסגמנט הגיפונים) מבחינת פרקטיות של הובלת משפחה על ילדיה וציודם, הגיפון ניצח בענק.

אין ספק שהיתרון בלעלות פה ושם על מדרכה הוא נחמד ולא הייתי מנסה אותו בכלל אם הייתי קונה מכונית מנהלים.

ולא, אני לא בלונדינית קשקשנית שמדברת כל היום בפלאפון בזמן נהיגה וקנתה את הרכב רב בשביל פוזה 8)

פורסם

ואם כבר דשבורדים.

בדשבורד לא צריך להיות שום דבר מיותר. לא מולטימדיה שמולטימדיה, לא מסכי מגע, ובכלל לא מסכים בכלל, כדי לא להוריד עיניים מהכביש. מבחינתי הדשבורד של לנסר קלאסיק זה הדשבורד המושלם:

תודה שגרמת לי להקיא את מה שאכלתי עכשיו

פורסם
איזה גודל ואיזה נעליים? אם הצורך ברכב גדול ופרקטי יותר אז מאזדה 6 תעשה את העבודה טוב יותר מCX-5 לדוגמא, i40 סטיישן תהיה עדיפה על ix35 וסובארו B4 סטיישן עדיפה על הXV.

פוזה של שקל תשעים במחיר של כמה עשרות אלפי שקלים.

בוא תסביר לי איך מאזדה 6 (קח את דגם ה5 דלתות לטובת העמסה אפילו קלה יותר) מתעלה בפרקטיות על האאוטלנדר.

ולגבי האמירה של "כמה עשרות אלפי שקלים" - יצא לך לראות מהו באמת ההפרש במחיר לפני שאתה מעלה את זה על הכתב בפורום?

פורסם
הסיבה העקרית בגללה קונים ג'יפונים היא הגודל!!!!!!!!! לא פוזה ולא שמוזה.

המון סימני קריאה שבאים לפצות על הנחת עבודה שגויה.

לא אתה תהיה זה שתחליט (או שתתיימר לדעת) למה כולם קונים משהו.

בשביל מה קיה השקיעו כ"כ הרבה בעיצוב החיצוני של הספורטאז' אם לא ניראות?

ב-160K ש"ח בן אדם שרוצה רכב משפחתי גדול יותר! הבנאדם זה אתה, כן? רק אתה. יכול לבחור 1 מ 2 דברים,רכב מנהלים או ג'יפון. יתרון הרכב המנהלים הוא שימור תכונות המכונית המשפחתית + שידרוג נוחות, אבזור, גימור. יתרון הג'יפון , כניסה קלה יותר של ילדים, מבוגרים ומטען פנימה והחוצה מהאוטו טווח ראיה גדול יותר ותפיסת מקום של רכב משפחתי רגיל(יותר נח להחנות מרכב מנהלים).

הבעיה העקרית של הסובארו שהוא זהה בגודלו לסוברו אימפרציה הבאה. ה-IX35 גדול משמעותית מה I30 (בוודאות בכזאת וודאות? אתה מדבר על מרחב פנימי או חיצוני? כי חיצונית הפורסטר גדול מהאימפרזה שעליה הוא מבוסס) ולא ראיתי עדיין את CX5 אבל אני אנחש שהיא גדולה משמעותית מהמזדה 3, ובכלל בלי להזכיר את אאוטלנדר שהוא בקטגורית גודל בפני עצמו(כנ"ל לגבי רוב הקבוצה חוץ מהקשקאי), כך שאין שום סיבה להוסיף כסף ל -XV ,אלה עם אתה באמת רוצה 4X4 אבל גם אז הוא לא נותן באמת יכולת שטח אמיתית מזה יכולת שטח "אמיתית"?. תוסיף לזה שבשטח אתה חייב גם צמיג רזרבי בגודל מלא, ואתה גם מקבל רכב עם תא מטען מזערי שלא מספיק לכלום. ראית את תא המטען של הXV שאתה יודע את כל זה?

כל מה שאתה אומר, תמיד תסייג למקרה הפרטי שלך.

והמקרה הפרטי שלך רלוונטי רק אליך. ולא לאף אחד אחר.

פורסם
בוא תסביר לי איך מאזדה 6 (קח את דגם ה5 דלתות לטובת העמסה אפילו קלה יותר) מתעלה בפרקטיות על האאוטלנדר.

ולגבי האמירה של "כמה עשרות אלפי שקלים" - יצא לך לראות מהו באמת ההפרש במחיר לפני שאתה מעלה את זה על הכתב בפורום?

השוויתי מאזדה 6 לCX-5..

סופרב סטיישן, מונדיאו סטיישן, אינסיניה סטיישן, i40 סטיישן ועוד הינן מספיקות עבור מרבית האנשים מהבחינה הפרקטית. מי שצריך יותר מזה, יתכבד וירכוש מיניוואן.

בקשר לכמה עשרות אלפי שקלים, כן יצא לי. אם פרקטיות היא הצורך האמיתי, אפשר תמיד לרכוש גם סטיישן מסגמנט המשפחתיות (כמו פוקוס, i30 ודומיהן) ולחסוך עשרות אלפי שקלים. אגב, גם משפחתיות גדולות בגרסאות הבסיס שלהן לעיתים זולות יותר ממוטציות מגודלות דוגמת הCX-5 או ix35.

אין ספק שהיתרון בלעלות פה ושם על מדרכה הוא נחמד ולא הייתי מנסה אותו בכלל אם הייתי קונה מכונית מנהלים.

היתרון הזה, במרבית המקרים, גם אינו חוקי. חבל שלא קנית מכונית מנהלים...

במה בדיוק עדיף האאוטלנדר על פני מיניוואן?

פורסם
המון סימני קריאה שבאים לפצות על הנחת עבודה שגויה.

לא אתה תהיה זה שתחליט (או שתתיימר לדעת) למה כולם קונים משהו.

בשביל מה קיה השקיעו כ"כ הרבה בעיצוב החיצוני של הספורטאז' אם לא ניראות?

והנה דמגוגיה בגרוש. סוד קטן, קיה לא הזמינה מעצב על מאירופה לעצב את הספורטאג' ואז גירשה אותו בחזרה לאירופה, אלה הוא מעצב לה את כל ליין המכוניות. לא במקרה קיה ריו היא אחת מהמיני הכי יפות מתחום מכוניות המיני ולא בגלל שהיא רכב פוזה.

ואכן, לא אני אחליט אבל גם בטח לא אתה. עכשיו בה תספר לי כמה רווקים צעירים(האוכלוסיה הכי פוזאיסטית שיש) אתה מכיר שקנו ג'יפון כמו IX35 או אאוטלנדר אתה מכיר?(ואני לא מדבר על X5 וכו' שהם אכן רכבי פוזה), סביר להניח ש-0. כמה בעלי משפחות אתה מכיר? אני מכיר כמה ולכולם יש כתם של קיא על בסיס קבוע על החולצה, כך שפוזה ממש לא מעניינת אותם.

הבנאדם זה אתה, כן? רק אתה.

אני אשמח שתביא דוגמה למשהו אחר שקונה ג'יפונים לא בגלל שהוא בעל משפחה שלא רוצה להתכווץ לתוך מזדה 3.

בכזאת וודאות? אתה מדבר על מרחב פנימי או חיצוני? כי חיצונית הפורסטר גדול מהאימפרזה שעליה הוא מבוסס
הוודאות היא על ההבדל בין IX35 לבין I30. מעבר לכך,הפורסטר בנוי על בסיס אימפרציה, אבל הקופסא שונתה! ה-XV זו אותה קופסא לפי דברי סובארו. כמו שהגלקסי בנוי על בסיס מונדאו אבל...קופסא שונה.

מזה יכולת שטח "אמיתית"?

יכולת לעבור מעברים טכניים בבטחה. דורש בד"כ גובה (יש לסובארו) זוית גישה/נטישה גדולות(אין) הילוך כח(אין), כלומר אין.

ראית את תא המטען של הXV שאתה יודע את כל זה?
לא, אבל קראתי כמה ליטרים סובארו טוענים שנכנס בה, שזה 310 ליטר בפולו לדוגמה יש 280 ליטר. ברוב הג'יפונים האחרים יש מעל ל-400 ליטר.

ול - Cuore Sportivo אני לא יודע בן כמה אתה, אבל, תרגיל קטן לשחרור העצמות. קח תינוק. שים תינוק בסל קל. עכשיו הכנס והוצא את הסל קל (כולל חגורת ביטחון) לתוך המושב האמצעי במושב האחורי במזדה 6(המושב הכי בטוח לתינוקות/ ילדים לפי IIHS) , עכשיו ספר מתי הגעת לכירופרקט ומה חומרת פריצת הדיסק. עכשיו נסה את אותו דבר ב-CX5 ו... וווואלה זה פרקטיות.

ואני אכן מסכים אתך שמיניוון שימושי יותר. אבל למי שלא צריך יותר מ-5 מקומות ברכב, ג'יפון שימושי באותה מידה ובד"כ זו ההתלבטות של כולם בין המיניוואנים של ה-160 והג'יפונים.

ולגבי העליה על המדרכה ה"לא חוקי". אני אכן מסכים איתך, אבל מצד שני גם לעבור את המהירות המירבית בכביש זה לא חוקי, ועדיין אני לא רואה פה התגלחות על כל מי שמצהיר שהוא הולך לקנות מיצובישי איבו , למרות שברור לכולם מה הוא הולך לעשות איתה. מעבר לכך שבחלק מרחובות תל אביב והמרכז, עליה על מדרכה חוקית בשעות מסויימות.

פורסם
אמנם גיפון אבל רואים שהשקיעו בו בטירוף! מעניין לראות אותו שוחה מול היונדאי ix35 או הגיפון החדש של מאזדה שאני אישית לא אהבתי.

הרכבים לא מגיעים עם יכולות אמפיביות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
והנה דמגוגיה בגרוש. סוד קטן, קיה לא הזמינה מעצב על מאירופה לעצב את הספורטאג' ואז גירשה אותו בחזרה לאירופה, אלה הוא מעצב לה את כל ליין המכוניות. לא במקרה קיה ריו היא אחת מהמיני הכי יפות מתחום מכוניות המיני ולא בגלל שהיא רכב פוזה.

לא יודע מזה "רכב פוזה".

לקוחות רבים מבקשים שהמוצר שהם קונים (כל מוצר, לא רק רכב) יהיה בעל מראה אסטטי, אופנתי, וישדר משהו על בעליו.

אנחנו אנשים שונים עם תפיסת תדמית עצמית שונה, ולכן יהיו כאלה שיתחברו לעיצוב האגרסיבי של הCX5 ויהיו כאלה שיעדיפו את העיצוב המופנם של הקשקאי. אבל מעטים מאוד האנשים שמתעלמים לחלוטין מהמראה החיצוני.

ואכן, לא אני אחליט אבל גם בטח לא אתה. עכשיו בה תספר לי כמה רווקים צעירים(האוכלוסיה הכי פוזאיסטית שיש עוד הנחת עבודה לא מבוססת) אתה מכיר שקנו ג'יפון כמו IX35 או אאוטלנדר אתה מכיר?(ואני לא מדבר על X5 וכו' שהם אכן רכבי פוזה), סביר להניח ש-0. כמה בעלי משפחות אתה מכיר? אני מכיר כמה ולכולם יש כתם של קיא על בסיס קבוע על החולצה, כך שפוזה ממש לא מעניינת אותם.

וכמה בלונדיניות מעשנות וחסרות ילדים או משפחה קנו את הIX?

וכמה מתעשרים צעירים?

וכמה מבוגרים שכואב להם הגב מלהיכנס לרכב המנהלים הישן שלהם?

אין לי מושג. אבל גם לך לא.

אני אשמח שתביא דוגמה למשהו אחר שקונה ג'יפונים לא בגלל שהוא בעל משפחה שלא רוצה להתכווץ לתוך מזדה 3.

מבוגרים שמעדיפים רכב גבוה בגלל הגב.

אנשים שאוהבים לטייל ורוצים לרדת לשבילים בלי לחשוש.

זוג לסביות שיש להן כלב ענק.

הוודאות היא על ההבדל בין IX35 לבין I30. מעבר לכך,הפורסטר בנוי על בסיס אימפרציה, אבל הקופסא שונתה! ה-XV זו אותה קופסא לפי דברי סובארו. כמו שהגלקסי בנוי על בסיס מונדאו אבל...קופסא שונה.

עדיין לא ענית אם מדובר על מרווח פנימי או חיצוני.

אני גם לא יודע מזה "קופסא". בעידן המרכב האחוד תוכל לכל היותר לטעון ל"מרכב".

אז חזרה לשאלת הפתיחה: האם אתה יודע בוודאות שהמרחב הפנימי של הIX גדול מהI? ואיזה חלקים במרווח הפנימי (גובה ראש? מרחק ברכיים? רוחב הספסל האחורי?)

יכולת לעבור מעברים טכניים בבטחה. דורש בד"כ גובה (יש לסובארו) זוית גישה/נטישה גדולות(אין) הילוך כח(אין), כלומר אין.

לפורסטר יש זוויות נטישה וגישה גרועות, ואין לו הילוך כוח. ובכל זאת הוא מציע יכולת שטח טובה מאוד עבור הלקוח הממוצע.

לא, אבל קראתי כמה ליטרים סובארו טוענים שנכנס בה, שזה 310 ליטר בפולו לדוגמה יש 280 ליטר. ברוב הג'יפונים האחרים יש מעל ל-400 ליטר.

אתה ממלא את תא המטען שלך במים? כי אחרת, ברור לך שנתון הליטרים הוא חסר משמעות.

גובה התא, עומק התא, רוחב פתח הכניסה ובליטות חיפויי הגלגלים קובעים עד כמה הוא שימושי או לא.

יש לי אופניים מתקפלות. להכניס אותם לתא המטען הענק של הג'טה, זה סיפור מהישבן. רק בגלל שפתח התא הוא צר וארוך.

דווקא בתא המטען הפצפון של הB3 האצ'בק, הם נכנסות בצורה הכי קלה בעולם.

ול - Cuore Sportivo אני לא יודע בין כמה אתה, אבל, תרגיל קטן לשחרור העצמות. קח תינוק. שים תינוק בסל קל. עכשיו הכנס והוצא את הסל קל (כולל חגורת ביטחון) לתוך המושב האמצעי במושב האחורי במזדה 6(המושב הכי בטוח לתינוקות/ ילדים לפי IIHS) , עכשיו ספר מתי הגעת לכירופרקט ומה חומרת פריצת הדיסק. עכשיו נסה את אותו דבר ב-CX5 ו... וווואלה זה פרקטיות.

ואני אכן מסכים אתך שמיניוון שימושי יותר. אבל למי שלא צריך יותר מ-5 מקומות ברכב, ג'יפון שימושי באותה מידה ובד"כ זו ההתלבטות של כולם בין המיניוואנים של ה-160 והג'יפונים.

ולגבי הלא חוקי. אני אכן מסכים איתך, אבל מצד שני גם לעבור את המהירות המירבית בכביש זה לא חוקי, ועדיין אני לא רואה פה התגלחות על כל מי שמצהיר שהוא הולך לקנות מיצובישי איבו , למרות שברור לכולם מה הוא הולך לעשות איתה.

אתה חושב שמה שנכון לך נכון לכולם. וזה לא ככה.

פורסם
והנה דמגוגיה בגרוש. סוד קטן, קיה לא הזמינה מעצב על מאירופה לעצב את הספורטאג' ואז גירשה אותו בחזרה לאירופה, אלה הוא מעצב לה את כל ליין המכוניות. לא במקרה קיה ריו היא אחת מהמיני הכי יפות מתחום מכוניות המיני ולא בגלל שהיא רכב פוזה. הם פשוט חיים בסרט שהם אודי.

ואכן, לא אני אחליט אבל גם בטח לא אתה. עכשיו בה תספר לי כמה רווקים צעירים(האוכלוסיה הכי פוזאיסטית שיש) אתה מכיר שקנו ג'יפון כמו IX35 או אאוטלנדר אתה מכיר?(ואני לא מדבר על X5 וכו' שהם אכן רכבי פוזה), סביר להניח ש-0. כמה בעלי משפחות אתה מכיר? אני מכיר כמה ולכולם יש כתם של קיא על בסיס קבוע על החולצה, כך שפוזה ממש לא מעניינת אותם. על סמך מה קבעת זאת?

ול - Cuore Sportivo אני לא יודע בין כמה אתה, אבל, תרגיל קטן לשחרור העצמות. קח תינוק. שים תינוק בסל קל. עכשיו הכנס והוצא את הסל קל (כולל חגורת ביטחון) לתוך המושב האמצעי במושב האחורי במזדה 6(המושב הכי בטוח לתינוקות/ ילדים לפי IIHS) , עכשיו ספר מתי הגעת לכירופרקט ומה חומרת פריצת הדיסק. עכשיו נסה את אותו דבר ב-CX5 ו... וווואלה זה פרקטיות.

האמת ניסיתי זאת ואין לי מושג על מה אתה מדבר. ברכב כמו מאזדה 6 נוח יותר, פשוט כי יש יותר מקום.

ולגבי העליה על המדרכה ה"לא חוקי". אני אכן מסכים איתך, אבל מצד שני גם לעבור את המהירות המירבית בכביש זה לא חוקי, ועדיין אני לא רואה פה התגלחות על כל מי שמצהיר שהוא הולך לקנות מיצובישי איבו , למרות שברור לכולם מה הוא הולך לעשות איתה. מעבר לכך שבחלק מרחובות תל אביב והמרכז, עליה על מדרכה חוקית בשעות מסויימות.

לגבי ה"לא חוקי". קודם כל אין אנו דנים על המקומות בהם זה כן חוקי אלא על המקרים בהם הדבר קורה באופן לא חוקי ויותר מזה, ללא כל התחשבות בזולת.

יש לעשות הבדלה, אני מבדיל בין שני סוגי עבירות תנועה:

1. עבירות בין האדם למקום. :)

2. עבירות בין אדם לחברו.

דוגמאות ל1: מהירות לא חוקית, שיפורים למיניהם וכו'

דוגמאות ל2: עליה עם העגלה המגודלת על המדרכה תוך חסימה של מעבר הולכי רגל.

לפחות בעיניי, עבירות מהסוג השני הן החמורות יותר.

פורסם
לגבי ה"לא חוקי". קודם כל אין אנו דנים על המקומות בהם זה כן חוקי אלא על המקרים בהם הדבר קורה באופן לא חוקי ויותר מזה, ללא כל התחשבות בזולת.

יש לעשות הבדלה, אני מבדיל בין שני סוגי עבירות תנועה:

1. עבירות בין האדם למקום. :)

2. עבירות בין אדם לחברו.

דוגמאות ל1: מהירות לא חוקית, שיפורים למיניהם וכו'

דוגמאות ל2: עליה עם העגלה המגודלת על המדרכה תוך חסימה של מעבר הולכי רגל.

לפחות בעיניי, עבירות מהסוג השני הן החמורות יותר.

מסכים לגמרי. הגדרה יפה.

אם כי לעיתים מהר מאוד עבירה מהסוג הראשון הופכת לעבירה מהסוג השני (מהירות מופרזת בתוך תנועה צפופה).

פורסם

חברים,

העלינו את הדיון לעמוד הפייסבוק שלנו, נשמח לשמוע כמה מהדעות ומפניני החוכמה שלכם שם,

יום נעים,

צוות קארספורום

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

Goride,

אני אחסוך את הציטוטים הארוכים שלך, בקצרה, אני לא יודע מה הכנסת לתגובה שלי את ה-B4 כשבכלל מדברים פה על ה-XV, לא, אני לא מסנוור אבל צריך להיות עיוור אמיתי כדי לפספס את הבדלי החומרים בין הסובארו לב.מ.וו ובאמת שלהשוות בין X1 ל-XV תוך אמירה ״אין הבדלים גדולים, הם כמעט לא מורגשים״ זה דבר די מגוחך ומנותק מהמציאות.

אני באמת לא יודע למה אנשים קונים מרצדס ב.מ.וו ושלל חברות יוקרה אחרות כשהפנינה האמיתית עולה שליש ומציעה כמעט אותה איכות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...