Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5148 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום כולם, לא מזמן המזגן פשוט הפסיק לעבוד אצלי בהונדה,

חשבנו שזה כנראה איזה פיוז או מפסק אבל כשאני מסובב את המפסק עם העוצמה הAC נדלק, ככה שאני מבין שהמפסק עובד והכל.

במוסך אמרו שזה כנראה הנגד או המאורר, הוא חיבר שם מתח חיצונים והמאורר עבד, הבעיה שהוא רוצה על הנגד 400-700 שקל(לא הצלחתי להבין למה, לא אני הייתי אצלו עם האוטו)

עכשיו רציתי לדעת איך אני יכול לבדוק תקינות של הנגד? פירקתי אותו, יש לי 4 פינים, איך אני יכול להיות בטוח שהוא שרוף?

איפה באזור נתניה והישובים בסביבה אני אוכל למצוא נגד כזה חדש? או משומש אם כדאי בכלל ומה סדר גודל של העלות?

הפרוק וההרכבה של הנגד נורא פשוטים ככה שאם אפשר בזול,חבל לי סתם לשלם למוסך.

תודה.

מתן

פורסם

אכן מחירו של מודול נגדים מקורי הינו יקר והמחיר שקיבלת הוא הגיוני.

פרק את נגד המהירויות וצלם אותו ואני אנסה להסביר לך כיצד לבדוק אותו.

למיטב זיכרוני בסיוויק בדרך כלל נגד המהירויות בנוי סביב יחידת בקרה עם טרנזסיטור מיתוג.

האפשרויות הם:

1. טרנזיסטור המיתוג נשרף.

2. הנגד/נגדים נשרפו.

3. הפיוז הטרמי נפרץ.

במידה ויש לך ידע באלקטרוניקה קל מאוד לתקן או להחליף את החלקים שציינתי בעלות של 10-15 שקלים.

איזה כייף לי :)

פורסם

http://www.ebay.com/itm/01-05-Civic-Heater-Blower-Motor-Resistor-Denso-077800-0682-/130683547812?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item1e6d58b0a4&vxp=mtr#ht_1541wt_1112

זה הנגד בידיוק כמו שיש לי(של דנסו)

עכשיו הוצאתי את הפלסטיק השחור העליון(איפה שהקונקטור) ויש לי קיט אלקטרוני קטן עם קבל ושלושה נגדים. הלוח תפוס בקליפסים אבל לא מצליח להוציא אותו..

אם תוכל להסביר לי מה ניתן לעשות כדי לנסות לסדר את הנגד המקורי..תודה.

בנוסף יש לי גם נגד מזגן של סיוויק 92, החיבור אותו חיבור, רקק ששם הנגד זה פשוט כמה סלילי מתכת, יש מה לעשות עם זה? הוא בטוח עובד.

פורסם

בדיקה מספר 1

בדוק את ההתנגדות בין הפינים שסימנתי (פין 3 ו-4) בצילום של הנגד מהקישור שצירפת.

ההתנגדות שאתה צריך לקבל היא בסביבות 1.5 קילואוהם.

לאחר הבדיקה הזו נמשיך הלאה.

שאלתי שאלה ולא ענית לי. האם יש לך ניסיון בהלחמה ובתיקון מעגלים אלקטרונים ושימוש ברב-מודד ?

* התיכנון של מודול המהירויות בסיוויק הישנה שונה מזה של הרכב שלך לכן אתה לא יכול לקחת חלקים מהמודול היישן.

$(KGrHqNHJF!E91+6nU8hBPkYFhIPFg~~60_57.jpg

פורסם

אם אתה מדבר על שני הפינים התחתונים אכן ההתנגדות היא 1.5קילו אום.

הצלחתי לפתוח את הענין, הבנתי שהיה צורך התערבות מלחם.

קיים כאן מדריך לתיקון הנגד, אבל לא ממש הצלחתי להבין איך אני מבין איזה חלק תקול, היצור שניראה כמו נגד, שלפי מה שהצלחתי להבין זה אמור לעשות קאטאוף בטמפ גבוהה מידי, או היצור עם השלוש רגליים שלא בדיוק הבנת מה תפקידו או שמו המקצועי.

אין לי גם בעיה להחליף את שניהם, אני רואה שמחירם גרושים בחול, רק השאלה אם יש איזו חנות אלקטרוניקה באזור נתניה שמחזיקה חלקים כאלו?

עריכה,

המדריך כמובן

http://www.hondasuv.com/members/showthread.php?t=52805

ויש לי ניסיון קצר בהלחמות, אני רואה שהמערכת הזאת לא בנויה מסובך מידי ככה שקשה לי להאמין שיהיה לי בעיה עם זה, ויש גם רב מודד לידי ככה שלא אמורה להיות בעיה..

תודה על העזרה.

עריכה שניה,

אוקי הבנתי קצת, יש נתק בפיוז הטרמי(מה שאמרתי מקודם שנראה כמו נגד), ככה שחוץ מהפינים שאמרת יש נתק בשאר הפינים ואין התנגדות, אחרי קיצור של הקטבים של הפיוז הטרמי("עקיפה" שלו) יש התנגדויות שונות בין הפינים.

ועכשיו לשאלה הכי קריטית, יש למישהו מושג איפה אני מוצא כזה באזור נתניה? מצאתי רק ברמתגן בינתיים

http://www.dgelect.co.il/categories/38792

שוב תודה.

פורסם

אני לא רואה את מה שאתה רואה לכן אם אתה רוצה עזרה תעלה צילום תקריב של המעגל שלך ולא קישורים.

תבדוק האם הפיוז הטרמי תקין בצורה פשוטה בעזרת רב מודד. אם יש רציפות הרכיב תקין שים לב שעלייך לבודד אותו משאר המעגל.

בכול מקרה אני מציע שתלחים חוט בעל שטח חתך של כ-0.5 ממ"ר במקום הפיוז לשם בדיקה האם המעגל עובד בצורה תקינה ולא קיימת בעיה נוספת במקום אחר (רק לשם בדיקה).

אל תתלהב יותר מידי מכיוון שהפיוז לא נשרף סתם ככה אלא כנראה קיימת בעיה נוספת שגרמה לפיוז להיישרף.

במידה ומצאת שהפיוז הטרמי לא תקין נסה להשיג אחד דומה כלומר בעל טמפ' פתיחה כמו המקורי.

אתה יכול לנסות לרכוש פיוזים אצל אריהב בנתניה.

תרשום במנוע החיפוש פיוז טרמי או THERMAL FUSE או פשוט פיוז.

http://www.arihav.com/

הרכיב בעל 3 רגלים הינו טרנזיסטור מיתוג הנקרא גם MOSFET ולצערי קשה להשיג בארצינו טרנזיסטורים יפנים לכן תצטרך לחפש תחליף שווה ערך.

פורסם

יש לך מושג מה עלול לגרום לשריפת הפיוז? הפיוז נשרף לאחר נסיעה, ככה שסביר להניח שהוא היה חם.

עשיתי את מה שאמרת, פשוט לקחתי סיב אחד מאיזה כבל וחיברתי את הנגד לבדיקה, המזגן פועל.

יש סיבה להחליף את הטרנזיסטור אם זה עובד?

בכל מקרה כרגע התכנון שלי הוא להחליף את הפיוז הטרמי(ברגע שאני אמצא אחד כזה...) לנקות ולשים משחה טרמית חדשה ולקוות לטוב..

תודה שוב.

פורסם

אם קראת את השרשור שפרסמת קישור אליו, הבחור מהרהר שיכול להיות שלא כדאי להפעיל מזגן מיד ביום חם אלא להפעיל מאוורר לדקה או שתיים. לא הבנתי למה. לדעתי הנגד פשוט עשה את שלו ונגד חדש יחזיק מעמד לפחות כמו שזה החזיק.

פורסם

הענין שהפיוז הטרמי עולה 12 שקל בלחץ, ונגד חדש יעלה בין 400-700, ככה שאם אני אקנה חדש זה בטוח יהיה גבוהה בסקאלה הזאת.

השאלה אם החלפת הפיז הטרמי והפעל המזגן יכולה לגרום לנזק אחר? למפוח או משהו בדרך? או שסתם זה במקרה הרע פשוט ישרף שוב?

פורסם

תחליף את הפיוז הטרמי בלבד ואף רכיב אחר בשלב זה. במקרה הגרוע הפיוז הטרמי יישרף שוב פעם או במקרה של צריכת זרם גבוהה או קצר יישרף פיוז ההגנה של 40 אמפר.

אם הפיוז יישרף שוב פעם בזמן הקרוב נקרא לכול מומחי הפורום ונחשוב מה לעשות.

בדקת באיזה טמפ' הפיוז נפרץ ?

בדקת באריהב האם קיים במלאי פיוז ?

הארות:

חשוב מאוד להלחים את הפיוז בצורה מהירה ומבלי לחמם את הפיוז ייתר על המידה אחרת אתה תגרום נזק לפיוז.

בזמן ההלחמה אני בדרך כלל נוהג להצמיד לרגלי הפיוז תנין בכדי שהחום הנוצר בזמן ההלחמה לא יגיע לפיוז הטרמי.

פורסם

באריהב ועוד חנות שמצאתי ברמת גן הפיוזים הם 10A, ואני צריך 2A, ככה שהם לא מספיק עדינים לא?

אריהב גם לא פתוחים בזמנים שאני יכול להגיע אליהם(בתור חייל שמגיע הביתה רק בסופשים והם מתחילים את הסופש שלהם ביום חמישי ב14.)

בכל מקרה הזמנתי מאיביי(עולה 10 חתיכות בפחות מ20 שקל כולל משלוח.) כאלו של 2A 115C.

מקווה שיגיע במהירות.

לוקח את ההארות שלך,

תודה על העזרה. מקווה לא לחזור עם המשך בעיה:)

פורסם

על סמך איזה נתונים הזמנת את הפיוזים ?

לא יודע מה לומר לך 8) הזמנת יופי טופי...

פיוזים טרמים ניתן לקנות בכול חנויות האלקטרוניקה בשדרות הר-ציון בת"א.

פורסם

כן רק לצערי אין לי זמן לסוע לת"א בשביל זה.כמו שאמרתי חייל. ואבא שלי בחול.

ככה שנקווה שעד הסופש הבא הבא אני כבר יוכל להלחים את זה.

אם יצא להשיג לפני זה מהארץ..מה רע.

הזמנתי לפי הכיתוב שהיה על הפיוז המקורי. 2A 114C, אז 114 לא מצאתי 115 יחייה.

פורסם

גם בקישור שצירפת הבחור הזמין פיוז בעל אותם ערכים. אני לא בטוח ב-100 אחוז שאלה הערכים של הפיוז המקורי.

פורסם

2A ו114C זה בוודאות הערכים כי זה מה שרשום.

250VAC זה כבר מוזר, הענין הוא שלא מצאתי בשום מקום פיוז טרמי שהוא לא 250VAC.

ובקישור שהעלתי הוא רשם שזה פעם שניה שוהא החליף, אחרי שנה, ככה שנראה שהפיוז עושה את העבודה, ואפילו עדין מידי.(או שאני סתם מנסה לשכנע את עצמי.)

• תוכן חדש...