Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5183 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מוליכות/התנגדות של מוליך תלוייה בשטח החתך שלו וגם באורכו.

ככל ששטח החתך של מוליך קטן, והאורך גדול - כך גדלה התנגדותו.

:-)

Chevrolet Savana 6.5L TD 2002, DIY Remote FSD/PMD

BFM 8" AutoTuba (Horn) Subwoofer, MiniDSP 2.1ch

בונה מורשה של ארגזים שופריים של http://billfitzmaurice.net/

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

וכמובן גם החומר ממנו עשוי המוליך.

זהב זה מוליך על.

גם אני הייתי בדעה שכבלים יקרים זה סתם וודו וכל עוד הכבל עשויי מחומרים טובים זה מספיק כי בכל זאת אני גם חשמלאי ומבין קצת במוליכים.

אבל זה אוליי נכון לגביי הרכב אבל בבית חבר טוב שלי הוכיח לי שיש הבדל בסאונד על ידי ניסוי קטן שהוא עשה.

יש לו בבית מערכת טובה עד טובה מאוד שמחירה כ70K והיו לו כבלים לרמקול שעלו לו כ3K של וןדרהול והוא קנה גם כבלים של איזו חברה גרמנית עד כמה שאני זוכר שמחירם היה כ9K.

הוא השמיע לי שיר שאני מכיר היטב בכבלים היקרים,והסאונד היה נשמע מאוד טוב ורך עם באסים הדוקים.

אחר כך הוא חיבר את הון דר הול הישנים והזולים יותר,ולא שינה כלום בכיווני המערכת והשמיע את אותו שיר והסאונד היה שונה קצת פחות רך והבאסים גם השתנו.לי זה נשמע יותר טוב מהכבלים היקרים שהוא קנה לכן קניתי ממנו את הון דר הול:-D

והחלפתי אצלי בבית את הכבלים של הסאונדקווסט שהיו לי,וגם אצלי הסאונד השתנה לטובה ממה שהיה קודם,אמנם לא כמו אצלו כי אצלי המערכת די פשוטה שעלתה כשליש משלו אבל היה שינוי.

אתם יכולים להגיד כל דבר תאורטי שהוא גם נכון וזה שאין שינוי.

אבל במעשי יש שינוי.

פורסם

לאוראל - הבנת נכון.

לפטריק - בדקת שהואן דן הול שלך לא התחמצנו עם השנים במקרה? זה נחושת.

בכל מקרה - זו בדיוק הנקודה בה הוויכוח החוזר ונשנה הזה - הופך לעקר.

איש באמונתו יחיה וכל עוד לקנות כבלים ב50K לא הרג אותך אלא להפך שימח לבבך - שרק יהיה לך טוב.

הלוואי על כולנו סוודר שעשוי מVDH.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אבל פה הבעיה!!

רוב התגובות של המתנגדים לחשיבה שלנו, מבוססות על רגשות וכמו שאנחנו יודעים, זיכרון זה לא דבר אובייקטיבי, וכך גם לא השמיעה שלנו, שאם אנחנו יודעים שיהיה שינוי ואנחנו נצפה לו, גם אם לא יהיה שינוי מרוב הציפיה אנחנו גורמים לעצמנו לשמוע שינוי שאינו קיים.

לכן, כל התגובות שמבוססות על רגשות, כמו: "הרגשתי שזה עשה שינוי..." וכו', לא יכולות להילקח בתור, תאכלס, הסבר ברור וחסר ספק.

לכן, עלינו לקחת את התגובות האלו בערבון מוגבל, כי אינן אובייקטיביות!

מצד שני, אנשים פה נותנים לך מספרים ועובדות תאכלס. התנגדויות, אחוזים, מספרים זה עובדות. כי זה משהו שהמדע קבע שהוא אבסולוטי.

מצד שני, פסיכולוגים ופסיכיאטרים וכאלה שעוסקים בזה, אומרים לנו, שהשמיעה והראייה שלנו מושפעות ישירות מהמוח ולאו דווקא מה שאנחנו שומעים הוא אכן מה שנשמע! ולא כל מה שאנחנו רואים הוא אמיתי.

אדי, אם אתה זוכר איזה שרשור שאופיר הביא לו מDIYMA. שלא כל מה שאנחנו רואים זה אמיתי?

חלילה וחס, אני לא אומר לאנשים לא להינות, אני אומר לכל אלה שרוצים "ליהנות" כמוהם, שהרוב עבודה בעיניים וחבל על הכסף שלכם. כי אם תחשבו על זה, אתם תבינו שיש שם קטץ'.

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם

אל תצא ל"מסע צלב" על וויכוח עקר.

מיותר - איש באמונתו יחיה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

זה הרבה בולשיט וגימיקים שיווקיים.

אם אני אקח מגבר של 100 וואט ואחבר אותו לרמקול של 80 וואט, על ידי כבלים של 4מ"מ, זה לא ישנה כלום אם זה יהיה כבלי כסף או נחושת.

לאלקטרונים לא מעניין באזה כבל הם עוברים.

מה שחשוב זה קוטר חתך הכבל, כמות הגידים ופועל יוצא של התנגדות הכבל.

מי שחושב שיהיה לו באס הדוק שהוא מחבר כבל כסף של 2 מטר אורך הוא רוצה פשוט לחשוב שזה יותר הדוק.

בפועל, הרמקול מחובר עם קרוס שישבו סלילים של נחושת, באורך של פי כמה וכמה מהכבל רמקול.

משל זה עובר למובילי סליל, שגם הם ב99.99% עשויים נחושת, ואז לסליל המנוע של הרמקול עצמו, שגם הוא עשוי נחושת.

אז מי שחושב שהחיבור הראשונימשנה משהו, מדמיין.

under construction..

פורסם
מוליכות/התנגדות של מוליך תלוייה בשטח החתך שלו וגם באורכו.

ככל ששטח החתך של מוליך קטן, והאורך גדול - כך גדלה התנגדותו.

:-)

נכון מאוד. זו הנוסחא לחישוב התנגדות של תיל מוליך:

3d607184d075948077291a7ab445e095.png

וכמובן גם החומר ממנו עשוי המוליך.

זהב זה מוליך על.

זהב הוא מוליך טוב, אולי אפילו מצוין. אבל הוא ממש ממש ממש לא מוליך על.

אם אני אקח מגבר של 100 וואט ואחבר אותו לרמקול של 80 וואט, על ידי כבלים של 4מ"מ, זה לא ישנה כלום אם זה יהיה כבלי כסף או נחושת.

לאלקטרונים לא מעניין באזה כבל הם עוברים.

מה שחשוב זה קוטר חתך הכבל, כמות הגידים ופועל יוצא של התנגדות הכבל.

מי שחושב שיהיה לו באס הדוק שהוא מחבר כבל כסף של 2 מטר אורך הוא רוצה פשוט לחשוב שזה יותר הדוק.

בפועל, הרמקול מחובר עם קרוס שישבו סלילים של נחושת, באורך של פי כמה וכמה מהכבל רמקול.

משל זה עובר למובילי סליל, שגם הם ב99.99% עשויים נחושת, ואז לסליל המנוע של הרמקול עצמו, שגם הוא עשוי נחושת.

אז מי שחושב שהחיבור הראשונימשנה משהו, מדמיין.

מה שאתה כותב לא מדויק.

החומר ממנו עשוי הכבל משפיע בצורה מאוד משמעותית על ההתנגדות של המוליך, לא פחות מהקוטר או מכמות הגידים. אתה מוזמן להסתכל בנוסחא שצירפתי למעלה, הפרמטר רו (זה שנראה כמו האות P, אבל מעוך) הוא פרמטר שנקבע לפי סוג המתכת ממנה עשוי המוליך.

אבל כל זה נכון כאמור רק לעבודה במתח ישר (DC). כשאר אנחנו נכנסים לתחום תדרי האודיו וככל אנו עולים לתדרים הגבוהים יותר, נוצרות על הקו תופעות של החזרות בעקבות חוסר תיאום בין הכבלים השונים זה לזה ובין הכבלים לאלמנטים הסופיים (רמקולים, מגברים וכו').

מה שאני מנסה להגיד זה שאם תיתן לי מספיק זמן, כסף וחוט מספיק ארוך אוכל ליצור לך כבל שיעביר 12 וולט קבוע אבל לא יעביר את הקול של אייל גולן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מאסטרו,

תוכל בבקשה להסביר איך התנגדות הכבל, חומר הכבל והמתח שעובר דרכו משפיעים על תחום תדר שנע בין 20 הרץ לבין 20 קילוהרץ?

אנחנו מדברים על כבלים באורכים שנעים בין מטר לשישה מטרים כשמדובר ברכב בעוביים שבד"כ נעים בין 0.75מ"מ ל3מ"מ

בוא נאמר ולקחנו כבל כסף 1.5מ"מ במקום כבל נחושת 2.5מ"מ -> אותו האורך, חוץ מהבדל אפשרי בהתנגדות, יש משהו אחר שיכול להשפיע שם על הספקטרום השמיע?

אפרופו - כבל שלא יעביר את הקול של אייל גולן -> איך אני משיג אחד כזה??? אני מוכן לשלם ה-ר-ב-ה על זה! :)

Pioneer TS-X150

פורסם

זהב הוא מוליך טוב, אולי אפילו מצוין. אבל הוא ממש ממש ממש לא מוליך על.

.

הכוונה שלי במוביל על הייתה לא במובן הפיזיקאי אלה למטרות אודיו.

ונכון שכחתי שכסף הוא מוליך טוב מזהב אבל הזהב הוא מוליך מצויין למטרות אודיו.

פורסם

אני מאמין לתוצאות שאני רואה ושומע במו עיניי ואוזניי.

הבעיה עם מה שכתבת כאן היא שידוע כיצד להטעות גם את העין וגם את האוזן, כלומר - זה בהחלט לא אמין. דוגמאות:

1. ספור את הנקודות השחורות. שים לב שמדובר בתמונה קפואה שאינה משתנה כלל, למרות שהעין רואה שינוי כל הזמן.

0101.gif

2. שני הקווים העליונים של שני הטרפזים הם באותו אורך, למרות שלעין נדמה שלא:

1001.gif

3. יש גם הטעיה של השמיעה. הצליל נשמע כאילו הוא עולה ועולה, אבל הוא נשאר קבוע. השמע אותו שוב ושוב והיווכח:

http://www.youtube.com/watch?v=ugriWSmRxcM דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

זהב זה מוליך על.

ממש לא - הוא מוליך קצת פחות טוב מנחושת (בהפרש לא משמעותי). יש לזהב יתרון בכך שאינו רגיש לשיתוך (קורוזיה בלע"ז), ולכן מצפים מחברים בציפוי דק מאד של זהב.

ונכון שכחתי שכסף הוא מוליך טוב מזהב אבל הזהב הוא מוליך מצויין למטרות אודיו.

במיוחד למטרות של מכירת ציוד אודיו ביוקר...

דני

פורסם

DNY

אתה מכיר את הטריק הזה עם המחסניות של הM-16?

אתה שם אחת ליד השניה - אחת תיראה לך קטנה יותר, אתה שם אותן אחת על השניה - הן זהות.

יש אתר שנקרא sandlotscience שהוא כולו מבוסס על תעתועים ויזואליים. אחד המגניבים.

תהנו

http://www.sandlotscience.com/

Welcome to the Exciting World of Optical Illusions

A massive collection featuring interactive live optical illusions,

exhibits, artwork, games, puzzles! Free Tours!

100's of Original Exhibits. On the web since 1992.

Pioneer TS-X150

פורסם

אנחנו מדברים על כבלים באורכים שנעים בין מטר לשישה מטרים כשמדובר ברכב בעוביים שבד"כ נעים בין 0.75מ"מ ל3מ"מ

אדי,

אתה ממש מעליב. יש בינינו חבר שברשותו חוטים בעובי 4 מ"מ שמחוברים לוופרים. :-P

אם אפשר היה לנסח נוסחה מיוחדת למבול של קללות (ג'וניור) פלוס עצבים (ג'וניור) פלוס התנגדות (ג'וניור) פלוס קללות לסיום(ג'וניור) היינו מקבלים משוואה מתימטית מטורפת ובלתי מתקבלת על הדעת והפתרון. :lol:

ליאור

פורסם

4 מ"מ על המפלצות האלה שיש לו במקום מושב אחורי?

לא הייתי שם שם פחות מ8 גייג' :-P:-P:-P

Pioneer TS-X150

פורסם

בקיצור, אם יש אנשים שמשעמם להם והם מוצאים המון הנאה בלבזבז סכומים של אלפי או עשרות אלפי שקלים או דולרים או מה שזה לא יהיה, על כבלים - שיהיה להם בכיף! ויהנו!

אבל שלא יבלבלו לנו את המוח שהם "שומעים הבדלים".

גם אם כן, זה בטוח משהו שאפשר להסביר, ולא תופעה קוסמית של זהב שהוא פתאום נהיה מוליך על ופתאום נהיה מוליך על לאודיו.

הוא בחר לו אחלה מקצוע להיות בו מוליך על. :lol:

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם
אדי,

אתה ממש מעליב. יש בינינו חבר שברשותו חוטים בעובי 4 מ"מ שמחוברים לוופרים. :-P

אם אפשר היה לנסח נוסחה מיוחדת למבול של קללות (ג'וניור) פלוס עצבים (ג'וניור) פלוס התנגדות (ג'וניור) פלוס קללות לסיום(ג'וניור) היינו מקבלים משוואה מתימטית מטורפת ובלתי מתקבלת על הדעת והפתרון. :lol:

ליאור

מה הבעיה עם 4 מ"מ לוופרים??:evil:

היה מחיר טוב לקחתי:wink::-D

• תוכן חדש...