Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5215 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא היחיד שעוד אכפת לו מהמדינה. אני לא היחיד שיש לו בעיות. אני לא היחיד שקשה לו פה.

אני גם לא היחיד שיש לו רעיונות מקוריים ויצירתיים לפעמים.

מה אני מציע?

ישיבת סיעור מוחות. יש פה בפורום כמה חבר'ה מקוריים, שמסוגלים להוציא רעיונות מבריקים ממוחם הקודח, ושמבינים דבר או שניים או עשר יותר ממני. אני מציע שניפגש יום אחד, נשב בכיף על קפה, ונעלה רעיונות של מה ניתן לעשות כדי לשפר את המצב הנוכחי.

מה אומרים אתם? YEY או NEY?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

טיפ: זה שהתקשורת פותחת כל בוקר ב"הכל חרא, מחר המיסים יעלו, מחרתיים תהיה מלחמה"

לא באמת אומר שהמצב חרא. לא במקרה הם שוכחים להשוות אותנו למדינות אירופה.

לא במקרה לא תראה כתבת שער "מחירי הרכבים החדשים הקומפקטיים ירדו דרסטית" למרות שהם כן.

לא במקרה לא תראה כותרת בסגנון "ביבי הצליח לכופף את דעת מדינות העולם כנגד איראן".

האמת, אני לא מאשים אותם. אף אחד לא יקנה עיתון שכותרתו: "היום הכל סבבה, לא קרה כלום".

קוראים לזה חתירה תחת שלטון ויש לזה מטרה פוליטית מאוד מאוד מובהקת.

גגלו: "סטנלי גרינברג" (http://www.nrg.co.il/app/index.php?do=blog&encr_id=79974780b5e0d394fddbd1a00f4f21d3&id=2804)

לא יודע מה איתך, אני הולך לקניונים ורואה אותם מפוצצים עד 0 מקום, אני בשדה תעופה והוא מפוצץ לחלוטין.

אנשים חוזרים עם שקיות מלאות בדברים. כל החברים שלי חוזרים וטסים לחו"ל, ואנחנו ממש לא עשירים.

אז נכון, אנחנו משתדלים לחסוך בכל קניה, אבל מתי לא השתדלנו? זו רוטינה קבועה, והשיפור הגדול שחל הוא החסכנות הישראלית שהשתפרה וכך גם הכח שלנו מול המוכרים.

משום מה, המצב במציאות לא משקף את הרעה שמשדרים לנו העיתונים 24/7.

ועדין אני רואה שהם מצליחים יפה מאוד לעצב פה דעה רווחת של סטטוס קוו רע למרות שהסביבה שלי חיה יחסית בסדר גמור...

זה שיש מה לשפר, זו לא שאלה, תמיד יהיה מה לשפר. אבל המצב לא קטטוני כמו שמציגים אותו.

מכינים פה את הקרקע ליום הדין, לבחירות. מעצבים פה רגשות ציבור ותיכף גם יופיע המושיע, בטח בדמות יאיר לפיד או מישהו בסגנון.

מהלכים תקשורתיים קלאסיים...

פורסם

מכינים פה את הקרקע ליום הדין, לבחירות. מעצבים פה רגשות ציבור ותיכף גם יופיע המושיע, בטח בדמות יאיר לפיד או מישהו בסגנון.

מהלכים תקשורתיים קלאסיים...

לכן עלינו לדאוג שהתוכנית שלהם תקבל בקפייר עצבני

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

5 תווים, אבל מהסוף.

555171_10150798411352176_260689792175_11743205_589059625_n.jpg

פורסם

באמת שאני לא מבין מה אנשים מתלוננים על שכר הדירה באיזור המרכז.

גם אם ייפלו מהשמיים 300 אלף דירות בת"א, תוך שבוע הכל מושכר ועוד יהיה ביקוש.

רוצים לגור במרכז - תשלמו.

במקום להוציא 100 אלף שקל על חתונה, תוציאו עשירית מזה (כן, זה אפשרי) ותשמרו את החסכונות שלכם לדברים טובים יותר.

אבי, בן 22, מרוויח הרבה מעל הממוצע לגילו, ומפנה 60% מההכנסה לחיסכון.

----

פורסם

100? :-D 100 זה טוב, היום לא חסרים זוגות צעירים שמוציאים 300, 400 אלף שקלים ויותר בשביל הערב הבודד הזה.

ולא מדובר על אנשים ממשפחות אמידות שמוציאות את זה מהעו"ש,

אלא על זוגות שאשכרה חוסכים את הסכום הזה בזיעה ובדם כדי לבזבז אותו בערב אחד.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

לא יודע מה איתך, אני הולך לקניונים ורואה אותם מפוצצים עד 0 מקום, אני בשדה תעופה והוא מפוצץ לחלוטין.

אנשים חוזרים עם שקיות מלאות בדברים. כל החברים שלי חוזרים וטסים לחו"ל, ואנחנו ממש לא עשירים.

אז נכון, אנחנו משתדלים לחסוך בכל קניה, אבל מתי לא השתדלנו? זו רוטינה קבועה, והשיפור הגדול שחל הוא החסכנות הישראלית שהשתפרה וכך גם הכח שלנו מול המוכרים.

משום מה, המצב במציאות לא משקף את הרעה שמשדרים לנו העיתונים 24/7.

ועדין אני רואה שהם מצליחים יפה מאוד לעצב פה דעה רווחת של סטטוס קוו רע למרות שהסביבה שלי חיה יחסית בסדר גמור...

...

+1

תרשום את התגובה הזאת במצבנו הכלכלי בכלל לא רע. באותו שרשור.

מסכים בכל מילה! ואנשים ימשיכו להתבכיין ולקנות אייפונים (שיהיה להם בכיף!) ולהישאר עם הרכבים מונעים גם כשהם עוצרים להוריד/לחכות מישהו מהאוטו.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

אנשים קונים הרבה, אבל באשראי.

אני הולך לסופר, רואה בחורה קונה ב220 שקל ב6 תשלומים.

לגבי סיעור מוחות, מה זה פה? זקני ציון? מה זה יעזור אם תשב ותדבר. מישהו יקשיב לך? אתה חושב שבפורום יש חכמים יותר מכל היועצים המדיניים? הם חונכו ולמדו מגיל 0 להיות יועץ בתחום שלהם.

לגבי מחירי השכירות, אפשר לראות את תל אביב כלונדון. יש אזורים כמו הסוהו (פלורנטין) ואזורים כמו כיכר פיקדילי (כיכר המדינה, או שנקין).

גם שם השכירות יקרה, אבל שם השכר גבוה. ההגיון אומר שצריך להיות איזון ועלייה זהה.

זה שיש פה בחור ש"מרוויח" הרבה מעל הממוצע לגילו (גיל 22 ממוצע 5000?) וחוסך 60 אחוז, זה רק אומר שהוא גר עם אבא ואמא ונוסע באוטו שלהם. היום אם מישהו מרוויח 10 אלף (מעל הממוצע לגיל 22), רק 3.5 הולך על שכירות (לא בתל אביב), בלי חשמל ארנונה ומים.

בישראל אנשים חיים מחודש לחודש. אם הם לא יעבדו, הם יכנסו לחדלת פירעון באשראי.

אפשר לראות יופי את טבלת סיכוני האשראי על פי מגזרים בכל הבנקים. לקוחות פרטיים העלו את סיכוני האשראי שלהם פי 4 במהלך 5 שנים האחרונות (סיכוני אשראי של משכנתא עלו פי 5).

בקיצור, אני מציע להמשיך לחיות, המצב הנוכחי, בניגוד לזה לפני 4 שנים, מראה כי המשק יתאזן לבד. הוא יקרוס ומשם ייבנה מחדש עם מחירים נמוכים יותר. כל מה שצריך להתפוצצות בועה (שלא קיים כרגע, כי התנאים של מחירים מלאכותיים קיימים) הוא רק גוף אחד שיגיע לחדלת פירעון. הדרך לשם קרובה מתמיד.

פורסם

זו בדיוק הנקודה,

לא חייבים לברוח מהבית ישר אחרי השחרור מהצבא,

אפשר ל"שרוד" שנתיים-שלוש לפני שעוברים למקום משלך.

----

פורסם

לגבי סיעור מוחות, מה זה פה? זקני ציון? מה זה יעזור אם תשב ותדבר. מישהו יקשיב לך? אתה חושב שבפורום יש חכמים יותר מכל היועצים המדיניים? הם חונכו ולמדו מגיל 0 להיות יועץ בתחום שלהם.

אפשר לראות יופי את טבלת סיכוני האשראי על פי מגזרים בכל הבנקים. לקוחות פרטיים העלו את סיכוני האשראי שלהם פי 4 במהלך 5 שנים האחרונות (סיכוני אשראי של משכנתא עלו פי 5).

בקיצור, אני מציע להמשיך לחיות, המצב הנוכחי, בניגוד לזה לפני 4 שנים, מראה כי המשק יתאזן לבד. הוא יקרוס ומשם ייבנה מחדש עם מחירים נמוכים יותר. כל מה שצריך להתפוצצות בועה (שלא קיים כרגע, כי התנאים של מחירים מלאכותיים קיימים) הוא רק גוף אחד שיגיע לחדלת פירעון. הדרך לשם קרובה מתמיד.

נבואות הזעם על קריסת הכלכלה הישראלית אינן חדשות והן קיימות בערך מקום המדינה.:lol:

כלכלת ישראל יציבה, אין לישראל חובות חיצוניים, דירוג האשראי שלנו גבוה יחסית ובניגוד למדינות דרום אירופה, אנחנו לא ניזקקים לנדבות של האיחוד האירופאי.

זה שאנשים אינם יודעים להתנהל אישית זה כבר סיפור אחר, והוא כלל אינו קשור למדיניות כלכלית של ממשלה זו או אחרת.

הבנקים מעודדים לקוחות לעמוד ביתרת חובה בחשבון, מאחר ורמת הסיכון אפסית והפער בין הריבית שבנק מיסחרי משלם לבנק ישראל לזו שהוא גובה מלקוחות עומדת על למעלה מ 10% בשנה.

ההבדל היחיד בין בנק לשוק אפור הוא רק בגובה הריבית ותו לא.

ברגע שאנשים יתחילו להתנהל לפי תקציבם ולא על סמך כסף עתידי יהיה להם קל יותר.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
באמת שאני לא מבין מה אנשים מתלוננים על שכר הדירה באיזור המרכז.

גם אם ייפלו מהשמיים 300 אלף דירות בת"א, תוך שבוע הכל מושכר ועוד יהיה ביקוש.

רוצים לגור במרכז - תשלמו.

מי דיבר על לגור באיזור המרכז?! אני חיפאי. כשכיר, ללא השכלה אקדמאית, אני יכול לעבוד 15 שנה בלי להיות מסוגל להגיש בקשה למשכנתא. 30% מערך הדירה, זה מטורף. גם דירה זולה בצורה מטורפת, נניח 300K, זה קרוב לבלתי אפשרי. איך ניתן לחסוך 90K מעבודה בשכר מעפן?!

במקום להוציא 100 אלף שקל על חתונה, תוציאו עשירית מזה (כן, זה אפשרי) ותשמרו את החסכונות שלכם לדברים טובים יותר.

אבי, בן 22, מרוויח הרבה מעל הממוצע לגילו, ומפנה 60% מההכנסה לחיסכון.

עשירית? קשה לי להאמין. החתונה הצנועה שלי עלתה סביב ה-20. והיא הייתה צנועה, תאמין.

100? :-D 100 זה טוב, היום לא חסרים זוגות צעירים שמוציאים 300, 400 אלף שקלים ויותר בשביל הערב הבודד הזה.

ולא מדובר על אנשים ממשפחות אמידות שמוציאות את זה מהעו"ש,

אלא על זוגות שאשכרה חוסכים את הסכום הזה בזיעה ובדם כדי לבזבז אותו בערב אחד.

זה באמת משוגע. אם הייתה האפשרות הכלכלית, סבבה, אם יש אז למה לא. אבל אם אין... עדיף להיות צנועים ולשים את הכסף הזה לדירה.

את "מחאת הדלק השקטה", מכיר? רעיון שיצא מהפורום. דבר שלא הייתי חושב עליו בעצמי, ואני מאמין ברעיון הזה. וכמו שעלה רעיון אחד טוב, יש עוד רעיונות טובים שרק מחכים להתגלות לגבי מה ניתן לעשות כדי להקל מעט על החיים של המעמד הנמוך והבינוני. לבד, קשה לי לחשוב על הדברים הללו, מאחר ואין לי ניסיון בתחומים הללו. אבל יחד, קבוצה מקורית, שיושבת וחושבת על דרכים יצירתיות לפיתרון הבעייה, יש שם כח.

חוץ מזה, מה אתה מעדיף? לשבת מול המחשב ולבכות כמו כולם? יותר טוב לך לבכות על מחיר הדלק במקום לשבת בסבבה על כוס קפה ולחשוב מה ניתן לעשות כדי לשכנע את הממשלה שהיא קורעת את העבדים שלה?

לגבי מחירי השכירות, אפשר לראות את תל אביב כלונדון. יש אזורים כמו הסוהו (פלורנטין) ואזורים כמו כיכר פיקדילי (כיכר המדינה, או שנקין).

גם שם השכירות יקרה, אבל שם השכר גבוה. ההגיון אומר שצריך להיות איזון ועלייה זהה.

אל תחפש היגיון בישראל. המוח שלך יתעוות...

זה שיש פה בחור ש"מרוויח" הרבה מעל הממוצע לגילו (גיל 22 ממוצע 5000?) וחוסך 60 אחוז, זה רק אומר שהוא גר עם אבא ואמא ונוסע באוטו שלהם. היום אם מישהו מרוויח 10 אלף (מעל הממוצע לגיל 22), רק 3.5 הולך על שכירות (לא בתל אביב), בלי חשמל ארנונה ומים.

סליחה, אבל אל תקבע את זה כעובדה.

שכירות שלי, מתחת ל-2K. ארנונה 500, מים 110, חשמל (פיזדייץ) 700~. לא מגיע ל-3.5K. ולפעמים החשמל נמוך יותר.

זו בדיוק הנקודה,

לא חייבים לברוח מהבית ישר אחרי השחרור מהצבא,

אפשר ל"שרוד" שנתיים-שלוש לפני שעוברים למקום משלך.

או יותר משנתיים-שלוש. חמש. שש.

נבואות הזעם על קריסת הכלכלה הישראלית אינן חדשות והן קיימות בערך מקום המדינה.:lol:

כלכלת ישראל יציבה, אין לישראל חובות חיצוניים, דירוג האשראי שלנו גבוה יחסית ובניגוד למדינות דרום אירופה, אנחנו לא ניזקקים לנדבות של האיחוד האירופאי.

זה שאנשים אינם יודעים להתנהל אישית זה כבר סיפור אחר, והוא כלל אינו קשור למדיניות כלכלית של ממשלה זו או אחרת.

הבנקים מעודדים לקוחות לעמוד ביתרת חובה בחשבון, מאחר ורמת הסיכון אפסית והפער בין הריבית שבנק מיסחרי משלם לבנק ישראל לזו שהוא גובה מלקוחות עומדת על למעלה מ 10% בשנה.

ההבדל היחיד בין בנק לשוק אפור הוא רק בגובה הריבית ותו לא.

ברגע שאנשים יתחילו להתנהל לפי תקציבם ולא על סמך כסף עתידי יהיה להם קל יותר.

אני מסכים לחלוטין שאנשים אינם יודעים להתנהל. יש ויש, כמובן, אני לא אוהב הכללות גורפות. אבל זה לא אומר שלאלה שכן יודעים, צריך להיות כל כך קשה לסיים את החודש.

ראה מה שכתבתי לקרנל על קניית דירה. זו אחת הסיבות שהחלטתי להפוך לעצמאי.

פורסם

עבודה בשכר מעפן - הגדרה קצת מעורפלת,

או שהשכר משתפר עם הזמן, או שאין טעם לעבוד שם.

בגדול, אם כל מי שעובד בשכר מעפן יוסיף שעתיים עבודה ביום, ויצמצם ביציאה אחת בחודש,

הוא חוסך 1100 שקל. אם אתה עושה את זה במשך 15 וחודשיים, אתה חוסך 200K.

אבל זה שיטה שמתאימה לפועלים.

כשאני השתחררתי, חיפשתי עבודה ולא מצאתי משהו שעונה על הצרכים שלי (חסכון גדול עם כסף לפיצוחים),

בסופו של דבר מצאתי עבודה שכמעט עונה כל כל הדרישות.

כדי להשלים את ה-2200 שקל החסרים, פיתחתי אטרקציה לאירועים, לא ממש מבוקשת, אבל 2 אירועים בחודש ואני משלים את ה-2200 שקל החסרים.

הפורמולה הזאת עובדת כבר חצי שנה.

----

פורסם

ישנו דבר הנקרא סדר עדיפויות. יש אנשים שלא ממש מכירים את המושג או לא מבינים את החשיבות שלו ולכן עושים דברים מגוכחים שמביאים אותם לרמת חיים נמוכה והכל בגלל התנהלות שגויה.

אני כרגע בצבא, רואה חבר'ה שמשתחררים וכולם רצים לשכור דירה משלהם(באיזור ת"א).

כולם רצים לחיות לבד(באיזור המרכז כמובן) וקורעים את התחת בשביל 'עצמאות'. ה'עצמאות' הזאתי מרוקנת להם את הכיס.

הדבר החכם לעשות, זה לחיות עם ההורים תקופה מסויימת ואז לאחר שמתחילים להתבסס אפשר לעבור לגור לבד. מה גם, אני לא רואה את הטעם בלגור לבד אלא אם עוברים לגור עם בת/בן זוג.

מי שמגיע ממשפחה מהמעמד הבינוני ורוצה להצליח חייב לדעת איך להתנהל. מעטים המקרים שבהם אנשים באמת חייבים לעבור לגור לבד,

כי יש להם בעיות כאלו או אחרות בבית. לרוב, אנשים פשוט נוהגים בטיפשות.

פורסם

הדבר החכם לעשות, זה לחיות עם ההורים תקופה מסויימת ואז לאחר שמתחילים להתבסס אפשר לעבור לגור לבד. מה גם, אני לא רואה את הטעם בלגור לבד אלא אם עוברים לגור עם בת/בן זוג.

מי שמגיע ממשפחה מהמעמד הבינוני ורוצה להצליח חייב לדעת איך להתנהל. מעטים המקרים שבהם אנשים באמת חייבים לעבור לגור לבד,

כי יש להם בעיות כאלו או אחרות בבית. לרוב, אנשים פשוט נוהגים בטיפשות.

אין דבר חכם ודבר לא חכם.

הכל תלוי בסיטואציה.

אין פתרון קסם שמתאים לכולם, כל אחד צריך לדעת לשקלל את הפלוסים והמינוסים של האלטרנטיבות, ולבחור באלטרנטיבה שמפיקה את מקסימום התועלת אפשרית נכון לאותו רגע.

בכל יום המצב יכול להשתנות ולתת עדיפות לאלטרנטיבה אחרת, אז צריך להחליט ולבצע במהירות.

גמשיות מחשבתית, ולא קיבעון על מה "חכם" או "לא חכם".

אגב, לא כל בת זוג, ובטח לא בכל גיל תסכים לבלות את הלילה בבית של ההורים שלך עד שתואיל בטובך להציע לה לגור ביחד...

ובטח אתה לא רוצה לגור ביחד עם מישהי רק בשביל שתוכל סוף סוף לצאת מהבית של ההורים שלך.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

• תוכן חדש...