Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5096 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני מנסה להבין את כוונת הכותב.

אבל כמו שהכותב נתן מוצר אלטרנטיבי במחיר דומה

אני מייד חשבתי על נייר טואלט שאפשר לרכוש במקום גליון אוטו (המחיר דומה) אני בטוח שנייר טואלט יכול לספק תועלת שלא נופלת מגליון אוטו ובמחיר אפילו זול יותר.

יגאל, אתה מריר כי קנית צ'יטה בארץ במחיר מלא (וגילית שהפסדת מאות שקלים) או כי אתה משתמש בנייר כרומו לניגוב הישבן?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מבלי להכנס לדיון של המחיר בארץ לעומת בחו"ל (גם אני רכשתי לא מעט מוצרים בחצי מחיר ממה שזה עולה בארץ), כשאתם קונים מוצר כמו צ'יטה אתם משלמים בעיקר על בסיס הנתונים ופחות על ציוד הקצה. שמירת בסיס הנתונים מעודכן ואיכותי עולה כסף ושם טמונה רוב עלות המוצר (בהתאמה למקום הרכישה).

אגב, מי אחראי על עדכון בסיס הנתונים הישראלי? היבואן של המכשיר לארץ?

אם כן, איך חבילת עדכונים בחו"ל רלבנטית לבסיס הנתונים בארץ? אתם בטוחים שיש שת"פ דו סיטרי?

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

כן, יש שת"פ דו סיטרי. אני מעדכן עם קובץ של המזרח התיכון שזמין לכל העולם והמיקומים מדוייקים.

יש גם גירסת קושחה ספציפית לישראל שפותחה בשיתוף עם היבואןף ולכן גם דוברת עברית למהדרין.

לא שזה שווה את המחיר הגבוה - אבל זה יפה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אני משתמש עם הציטה שהזמנתי מחו"ל ובנוסף WAZE, לצערי הסלולרי שלי הוא BlackBerry (ממקום העבודה) וגרסת הWAZE בו דומה עד זהה זאת שהייתה מותקנת לי לפני שנתיים-שלוש על הנוקיה E66 המנוח! היא לא מתקרבת לרמה של הWAZE שמותקנת על האייפון/אנדוריאדים, כולל איטיות וניתוקים רבים. אני חושב שאם הייתי משתמש בסמאטפון שהוא באמת סמארט לא הייתי רוכש את הציטה ומסתפק בWAZE.

היתרונות המוחלטים היחידים שאני יכול לחשוב עליהם הם עוצמת הקול שגוברת על כל סלולארי והמיקום מול העיניים (אצלי הציטה יושבת בין המכוונים ותמיד מול העיניים)

אני מקווה שיהיו מספיק פראיירים שימשיכו לרכוש בארץ על מנת שליבואן המקומי ימשיך להיות אינטרס לעדכן את הDB.

בשיפוצים

פורסם
יגאל, אתה מריר כי קנית צ'יטה בארץ במחיר מלא (וגילית שהפסדת מאות שקלים) או כי אתה משתמש בנייר כרומו לניגוב הישבן?

בשביל מה אני צריך צ'יטה ו/או WAZE ?!?!

השיטה שלי לחמוק מדוחות היא הרבה יותר פשוטה ואינה דורשת לווינים ו/או טכנולוגיה כלשהיא.

פשוט נוסע בהתאם לשילוט בכביש , גיליתי שזו הדרך הבטוחה והמהירה להגיע לכל מקום בארץ.

מחשב הדרך שלי מציג מהירות ממוצעת , גם אם אסע בקטע מסויים מהר הרבה יותר המהירות הממוצעת כמעט ולא תשתנה ולכן כשאני נוסע חיפה-תל אביב פער הזמנים הוא מינורי וגם חסכתי דלק וגם חסכתי רכישת גאדג'טים מיותרים גם חסכתי דוחות .

לשאלתך השניה ,לא משתמש בנייר כרומו הנ"ל כלל .

פורסם
מחיר גליונות אוטו שוד לאור היום.

כמה כבר עולה להדפיס גליון 3-4 שח מקסימום אולי קצת יותר אם נייר הכרומו ממש איכותי.

אז למה לא מורידים את המחיר בדוכנים לחצי .

ממש שוד לאור היום.

דוגמא ממש לא מתאימה. מאחורי מגזין או עיתון מושקעות המון שעות כתיבה, עריכה וצילום. אתה קונה תוכן, לא נייר.

ואם תגיד שגם מאחורי הצ'יטה יש תוכן - המידע על המצלמות - אז תשובתי פשוטה: כמה מידע כבר יש? כמה מצלמות יש כרגע בארץ? עשרות? כמה יהיו בעתיד? מאות? אתה באמת מאמין שמידת ההשקעה החודשית בעדכון ה-DB היא כזו גדולה?

אם תנהג לפי החוק לא תהיה חייב כל מיני מכשירים יקרים

נכון, אבל איך אני אכבס את הבגדים? אה?

(ברכותיי, זכית בתואר האמירה הדבילית של החודש)

מבלי להכנס לדיון של המחיר בארץ לעומת בחו"ל (גם אני רכשתי לא מעט מוצרים בחצי מחיר ממה שזה עולה בארץ), כשאתם קונים מוצר כמו צ'יטה אתם משלמים בעיקר על בסיס הנתונים ופחות על ציוד הקצה. שמירת בסיס הנתונים מעודכן ואיכותי עולה כסף ושם טמונה רוב עלות המוצר (בהתאמה למקום הרכישה).

אגב, מי אחראי על עדכון בסיס הנתונים הישראלי? היבואן של המכשיר לארץ?

אם כן, איך חבילת עדכונים בחו"ל רלבנטית לבסיס הנתונים בארץ? אתם בטוחים שיש שת"פ דו סיטרי?

כמו שאמרתי - בסיס נתונים מעודכן ואיכותי דורש עבודה, נכון. אבל כמה עבודה? כמה מצלמות נוספו או השתנו ב-5 השנים האחרונות בישראל? כמה ישתנו בעתיד? (יותר, אבל עדיין בסדר גודל קטן בהחלט).

בשביל מה אני צריך צ'יטה ו/או WAZE ?!?!

השיטה שלי לחמוק מדוחות היא הרבה יותר פשוטה ואינה דורשת לווינים ו/או טכנולוגיה כלשהיא.

פשוט נוסע בהתאם לשילוט בכביש , גיליתי שזו הדרך הבטוחה והמהירה להגיע לכל מקום בארץ.

אגב, שיהיה ברור - אני מסכים איתך. אני תמיד נוהג בהתאם לתנאי הדרך, בין אם אני מכיר את האזור ויכול להרשות לעצמי לנסוע 120, או לא מכיר ואז מחפש את המצלמות והמשטרות לצד הדרך, ונוסע יותר לאט. מעולם לא השתמשתי בכל אמצעי מיגון (למעט וייז) ולא קיבלתי דו"ח מהירות כבר 10 שנים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בוא נגיד שגם את ה WAZE שלך מפעיל מכשיר שרוב הסיכויים עלה יותר מ 1400 ש"ח ....נקודה למחשבה....

פורסם
דוגמא ממש לא מתאימה. מאחורי מגזין או עיתון מושקעות המון שעות כתיבה, עריכה וצילום. אתה קונה תוכן, לא נייר.

ואם תגיד שגם מאחורי הצ'יטה יש תוכן - המידע על המצלמות - אז תשובתי פשוטה: כמה מידע כבר יש? כמה מצלמות יש כרגע בארץ? עשרות? כמה יהיו בעתיד? מאות? אתה באמת מאמין שמידת ההשקעה החודשית בעדכון ה-DB היא כזו גדולה?

.

הצבעת על הפער שבין העלות השולית והמחיר לצרכן , ומסתבר שזה פחות או יותר אותו הדבר גם בעיתונים.

אין צורך שתסביר לי את העלויות שבהוצאת מאגזין או עיתון , צא ולמד במה כרוך תכנון פתוח וייצור מוצר כמו צ'יטה.

מה שאתה לא מבין שהגליון הראשון הוא הרבה הרבה יותר זול מהצ'יטה הראשונה או כל מוצר עתיר ידע דומה.

נ.ב.

ביום שלמחרת עם העיתון אפשר לעטוף דגים , יצרן צ'יטה (או יבואן לצורך העניין) צריך לתת אחראיות שנה ולדאוג לעדכונים.

הכי קל זה לספור כסף של אחרים.

פורסם

במסגרת עבודתי הקודמת כמהנדס עבדתי במקום שמתכנן, מעדכן ומוכר מוצרים בסדר גודל דומה מבחינה פיזית ואף מתוחכם יותר במובנים רבים מבחינה חומרתית ובטח מבחינה תוכנתית. אני יודע כמה עולה לייצר מוצר כזה וגם בכמה מוכרים אותו.

גם הסברתי בשרשור הזה את מהותם של העדכונים של הצ'יטה. אפשר לחשוב שמדובר בבסיס נתונים הכולל אלפי פריטים... מעניין שוייז צריכים לעדכן לא פחות ואף הרבה יותר בתחומים אחרים, אבל המוצר שלהם הוא עדיין חינמי, למשל...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מוצר עתיר ידע?

אני מתחיל לחשוב שאתה היבואן, מה עתיר ידע במכשיר GPS אומלל? זה קיים כבר כמה שנים טובות בטלפונים!

ומי שטוען שהטלפון עולה יותר מהצ'יטה, זה נכון, אבל הטלפון הוא יותר מרק GPS אומלל עם כמה נורות. הטלפונים החכמים של היום הם בעצם מחשבים עם מסך קטן.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
במסגרת עבודתי הקודמת כמהנדס עבדתי במקום שמתכנן, מעדכן ומוכר מוצרים בסדר גודל דומה מבחינה פיזית ואף מתוחכם יותר במובנים רבים מבחינה חומרתית ובטח מבחינה תוכנתית. אני יודע כמה עולה לייצר מוצר כזה וגם בכמה מוכרים אותו.

גם הסברתי בשרשור הזה את מהותם של העדכונים של הצ'יטה. אפשר לחשוב שמדובר בבסיס נתונים הכולל אלפי פריטים... מעניין שוייז צריכים לעדכן לא פחות ואף הרבה יותר בתחומים אחרים, אבל המוצר שלהם הוא עדיין חינמי, למשל...

אם כך נשמח לקבל את הערכתך לעלות פיתוח מכשיר כזה.

מוצר עתיר ידע?

אני מתחיל לחשוב שאתה היבואן, מה עתיר ידע במכשיר GPS אומלל? זה קיים כבר כמה שנים טובות בטלפונים!

ומי שטוען שהטלפון עולה יותר מהצ'יטה, זה נכון, אבל הטלפון הוא יותר מרק GPS אומלל עם כמה נורות. הטלפונים החכמים של היום הם בעצם מחשבים עם מסך קטן.

פשוט אין לך מושג.

נסה לקבל הצעת מחיר לתכנון , פתוח, ייצור רק של קופסת הפלסטיק.

אין לי קשר ליבואן , אני גם מבין שלך אין קשר ליבואן או ליבוא באופן כללי.

כשתנסה ליבא מוצר הקשור לרכב לישראל ספר על חוויותך עם משרד התחבורה ומכון התקנים.

• תוכן חדש...