Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5215 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לנו שתי מכוניות סופר-מיני ובקרוב ניאלץ להחליף אחת מהן עקב (טפו-טפו-טפו) התרחבות המשפחה.

הראשונה היא רנו קליאו B שנת 2000, עם מנוע 1,600 סמ"ק וגיר אוטומטי. השנייה היא פיאט פונטו ספייס משנת 2006 עם מנוע 1250 סמ"ק וגיר רציף.

שתי המכוניות במצב די טוב. הרנו עשתה 100,000 ק"מ ועברה שיפוץ גיר לפני כ-25,000 ק"מ. לדעתי השיפוץ לא היה מוצלח במיוחד, והגיר עדיין מחליף הילוכים בצורה לא חלקה מדי פעם (או שסתם נהייתי מפונק בגלל הגיר הרציף של הפונטו?).

בעיקרון הפיאט היא המכונית שהיינו רוצים להשאיר, כי היא יותר חסכונית, קצת יותר מרווחת, ומכיוון שהיא חדשה יותר יש לקוות שהיא תהיה גם אמינה יותר (אני מוטרד במיוחד מהאפשרות שהגיר של הרנו יגווע). מצד שני, הפרש המחיר ביניהן הוא כ-20 אלף ש"ח.

קרוב לוודאי שהרכב שיישאר ייסע בסביבות 8,000 עד 10,000 ק"מ בשנה.

מה דעתכם?

פורסם

אני הייתי משאיר את הפונטו,במיוחד עם אתה אומר שהשיפוץ לא היה מוצלח,כמו כן הפונטו חדשה יותר,נכון שאם תמכור את הפונטו תקבל יותר כסף,אך אם תזדקק לשיפוץ נוסף זה יתחיל להתקזז.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

קח בחשבון שני פרמטרים:

1. חיסכון בדלק בעידן של דלק שעולה 8 ש"ח.

2. בלאי שנוצר עקב גיל הרכב.

תחבר את שניהם ותראה שתוך 3 שנים בערך יתקזזו לך כל ה-20 אלף העודפים שתקבל על הפונטו.

פורסם

תודה לשלושתכם.

drsubaru, נראה לי שהחישוב שלך קצת פסימי (מנקודת המבט של הרנו) - החיסכון בדלק יהיה כנראה בסביבות 300 ליטר לשנה, כלומר 2500-3000 שקל בשנה, בכפוף לעליות במחיר הדלק. אני ממש מקווה שהיא לא תדרוש יותר מ-10,000 שקל בשלוש שנים על תיקונים. גם אם זה יהיה אצל הבעלים הבא :-)

בינתיים גם מצאתי דיווחים על כך שהגיר הרציף של הפונטו נחשב למאוד אמין, ויחד עם התגובות שלכם הנטייה שלנו לשמור את הפונטו התחזקה. מקווה שנצליח לעשות את זה.

• תוכן חדש...